Apple TV test
Apple TV test

Populære produkter

ProduktPrisKøb den hos
Apple TV 4K 64 GB1.695,-
Apple TV 4K 32 GB1.495,-
Apple TV 64 GB1.575,-

Apple TV Test - Stor test af de forskellige Apple TV & Apple TV 4 K

Har du besluttet dig for, at du skal købe et Apple TV, så du kan få endnu mere underholdning hjemme i stuen? Så er du ikke alene. Der er nemlig god grund til, at et Apple TV i disse år er en meget populær investering hos danskerne. Det gode gammeldags flow-tv er for længst blevet overhalet af streaming. Vi ser i højere og højere grad film og serier, når det passer os. Mange af os bruger apps til at se film og serier på computeren og på telefonen. Med et Apple TV får du mulighed for at se film og serier via apps på dit TV – lige når det passer dig.

Der findes et par forskellige Apple TV-bokse på markedet i dag. De ligner alle hinanden fysisk: sorte bokse med et Apple-logo. Alligevel er der forskel på, hvad du får. Vi har lavet en test, så du kan finde ud af hvilket Apple TV, du skal investere i. I testen gennemgår vi forskellen på et Apple TV og Apple TV 4K.

Apple TV 32 GB + 64 GB

Hvis du ikke allerede ejer et Apple TV, så bør du overveje at investere i et. Et Apple TV er nemlig det ultimative produkt, hvis du holder af at blive underholdt derhjemme. Når du køber dette produkt, får du mulighed for at gå på opdagelse i en helt ny verden. Du kan eksempelvis lytte til mere end 30 millioner sange med Apple Music, heriblandt din egen samling af sange. Du kan også nemt smide alt det indhold, du har på din iPhone op på TV’et, når du har et Apple TV. Den mest brugte funktion på et Apple TV er nok, at du kan streame tv og serier, lige når det passer dig.

Uanset om du holder mest af at se TV og serier på DR.dk, Viaplay, HBO Netflix eller en helt femte tjeneste, kan du nemt og hurtigt finde det frem på dit TV, når du har en Apple TV-boks koblet til TV’et. Fjernbetjeningen til dit Apple TV har touch-funktion. Det betyder, at du slipper for at klikke på fjernbetjeningen igen og igen. Touch-overfladen reagerer nemlig direkte på dine berøringer. Du kan bruge din tommelfinger på fjernbetjeningens overflade og nemt og hurtigt finde frem til det, du vil se.

Apple TV fås med 32GB og 64GB lagerplads. Prisforskellen er ikke så stor, så hvis du gerne vil have et Apple TV med rigeligt plads, kan du rolig investere i et med 64GB. Det skal siges, at du kan komme langt med 32GB, så det er også en fin investering.

Det får du, når du vælger et Apple TV:

 • Enkelt og lækkert design
 • Remote med touch
 • Et bredt udvalg af apps såsom HBO, Viaplay og Netflix
 • Mulighed for at streame fra iOS-enhed til TV

Specifikationer:

 • 1080p HD med Dolby Digital 7.1 surround sound

Apple TV 4K 32 GB + 64 GB

Nu kommer vi til det nyeste skud på stammen af Apple TV, nemlig Apple TV 4K, som blev lanceret i år 2017. Som navnet antyder kan et Apple TV 4K vise indhold i 4K. Mange har ventet på denne tilføjelse til den populære boks, og nu er den her altså.

Der er mange ligheder mellem Apple TV og Apple TV 4K. Det simple og flotte design er næsten det samme, så det kan være svært at se forskel med det blotte øje. Der er dog en ring om logoet på 4K-versionen, så det er muligt at kende forskel, hvis du har to bokse. Funktionerne er de samme på et Apple TV 4K. Fjernbetjeningen til Apple TV 4K har også den samme smarte touch-fjernbetjening, som et Apple TV har. Den helt store forskel mellem de to ligger i billedkvaliteten. Hvis du går meget op i skarpe og flotte billeder, så bør du læse videre her.

Apple TV 4K gør dine oplevelser foran fjernsynet endnu vildere. Den gode billedkvalitet sørger nemlig for en høj grad af detaljerigdom, som tydeligt kan ses. Et Apple TV 4K er derfor en god investering for dig, der vil have knivskarpe 4K-billeder. Det nye TV har både flere pixels og flere bits per pixel end nogen af de tidligere bokse, så du får et ekstremt flot billede med tydelige farver. Kort sagt drejer 4K sig om endnu flere pixels på skærmen. Der er fire gange flere pixels på 4K, end der er på HD.

Apple TV 4K er faktisk endnu vildere, end navnet indikerer. Apple TV 4K understøtter også HDR (High Dynamic Range). HDR handler om kvaliteten af pixels. HDR handler om, at man kan skabe en lysere hvid farve og en mørke sort farve. Det betyder at du får endnu flottere farver med HDR. Du får altså et eminent produkt, når du vælger et Apple TV 4K, da det både giver dig skarpe billeder i 4K og understøtter HDR.

Hvis du går op i skarpe billeder, er Apple TV 4K måske noget for dig. Du skal dog vide, at det endnu ikke er alle tjenester, der streamer i 4K. Du kan finde 4K-indhold i iTunes Store og på Netflix, men flere af de andre store tjenester producerer endnu ikke 4K. Den gode nyhed er, at 4K hele tiden bliver mere populært, og derfor vil de andre store tjenester nok snart streame indhold i 4K, så du kan bruge dit Apple TV 4K fuldt ud.

Hvis du ikke allerede har en Apple TV-boks, kan det derfor være en rigtig god investering at købe den version, der understøtter 4K, da 4K nok kommer til at være en selvfølge i fremtiden. Hvis du allerede har et velfungerende Apple TV, kan du overveje, om du skal vente lidt. 4K-versionen er først og fremmest en rigtig god investering, hvis du går op i skarp billedkvalitet. Du bør derfor kun opgradere til 4K-versionen, hvis skarp billedkvalitet betyder meget for dig. 4K-versionen virker bedst, hvis du har et 4K-TV, så det bør du også overveje, før du køber.

Hvis du går og overvejer et Apple TV 4K, men du allerede har en anden version, kan du med fordel holde øje med, om du kan finde et godt tilbud på Apple TV 4K på nettet. Der er nemlig ofte stor forskel på prisen i de fysiske butikker og på nettet, så brug lidt tid på at undersøge markedet, hvis du står og skal købe en ny TV-boks til hjemmet.

Ligesom den anden Apple TV-boks, fås Apple TV 4K med 32GB og 64GB lagerplads. Igen er det værd at overveje, hvad dine behov er. Hvis du gerne vil være sikker på, at du aldrig løber tør for plads, så bør du investere i 64GB lagerplads. Man kan også komme rigtig langt med 32GB, så den passer fint til de fleste behov.

Det får du, når du vælger et Apple TV 4K:

 • Næsten samme design som Apple TV
 • Samme basale funktioner som Apple TV
 • Stort udvalg af apps såsom Netflix, HBO og DR.dk
 • Remote med touch
 • Flottere og skarpere billeder med 4K og HDR

Specifikationer:

 • Dolby Digital Plus 7.1 surround sound
 • 4K High Dynamic Range (Dolby Vision og HDR10)
 • A10X Fusion-chip

Fem generationer af Apple TV

Det kan måske skabe lidt forvirring, at der på markedet også findes bokse, der eksempelvis hedder ”Apple TV 4th generation”. Når der står ”generation” efter Apple TV dækker det over, hvilken udgave af boksen, du køber. Der findes indtil videre fem generationer af boksen, hvor den femte og nyeste er den boks, der også kaldes Apple TV 4K. Der er små ændringer mellem de forskellige bokse, men det er ikke store forskelle. De ældste versioner er næsten udfaset, så hvis du køber en boks fra ny, vil du enten købe en 4K-version eller en af de andre nyeste versioner, som ikke understøtter 4K-streaming.

Når du skal vælge et Apple TV, er det vigtigste altså, om du ønsker et med 4K eller et uden 4K. Der er stadig en del prisforskel på de to, så det giver mening at overveje grundigt, hvilket behov du har. Når du køber et Apple TV uden 4K, får du en alsidig tv-boks, der med garanti kan give dig store oplevelser hjemme i stuen. Du kan let få stillet dit behov for underholdning med sådan en. Hvis du både vil have stillet dit behov for underholdning, og have en billedoplevelse, der er ud over det sædvanlige, bør du investere i 4K.

Apple TV giver uanede muligheder

Nu har du fået en gennemgang af de bokse, der findes på markedet lige nu. Hvis du stadig er i tvivl om, hvad et Apple TV egentlig kan, bør du læse med her.

Apple TV-boksen skal sluttes til dit TV med et HDMI-kabel. Den digitale medieafspiller giver dig et hav af muligheder. Du får adgang til iTunes Store, hvor du kan leje film og tv-serier, spille spil og hente apps fra AppStore. I AppStore kan du eksempelvis hente diverse underholdningsplatforme og streamingtjenester, så du altid kan se de programmer, du ønsker. Apple TV er kompatibel med mange tjenester såsom Netflix, HBO, TV2 Play, DR.dk og Viaplay. Du kan også streame videoer, musik og billeder fra din iOS-enhed på dit Apple TV. Med et Apple TV kan du nemt se lige det, du ønsker.

Intet er overladt til tilfældighederne, når det kommer til et Apple TV. Derfor arbejder Apple hele tiden på at lave forbedringer på de smarte TV-bokse. Derfor vil du også opleve nye tiltag, hver gang Apple lancerer en ny boks. I mange år har ændringerne været relativt små, og boksens udseende har da heller ikke ændret sig meget – et Apple TV ligner sig selv fra generation til generation. Det har været længe ventet, at Apple lancerede den 4K-boks, som du i dag kan købe i mange fysiske butikker og på nettet. Det er spændende, hvad det næste bliver.

Vælg det Apple TV, der passer til dine behov

Forhåbentligt har denne test givet dig mere klarhed, i forhold til hvilken Apple TV-boks du skal vælge. For at opsummere denne test, får du her en kort gennemgang af de største forskelle på de versioner af Apple TV, som du finder på markedet i dag.

Når du skal vælge hvilket Apple TV du ønsker, skal du gøre op med dig selv, hvad du har behov for. Hvis du har behov for meget plads, skal du kigge på, hvor mange GB plads der er på Apple TVet. Du kan kun selv vurdere, hvor meget plads du har brug for, men overvej på forhånd, om du gerne vil hente rigtig mange apps ned på boksen.

En anden ting, du bør overveje, er, hvor meget god billedkvalitet betyder for dig. 4K er en god investering, hvis du gerne vil have den fulde oplevelse med knivskarpe billeder hjemme i stuen. 4K kommer til at fylde endnu mere i fremtiden, end det gør nu. Hvis det ikke betyder så meget for dig med den knivskarpe billedkvalitet, kan du med fordel investere i en tidligere udgave af Apple TV’et, som ikke er i 4K, men som til gengæld giver dig lige så mange underholdningsmuligheder. 

Uanset hvilket Apple TV du investerer i, kan du være sikker på, at det bliver nemmere få underholdning hjemme i stuen. Du kan vise feriebilleder fra telefonen, spille musik fra computeren, streame TV og film fra de store streamingtjenester og leje film og serier på iTunes Store. Kort sagt: Du får et bredt udvalg af underholdning hjemme i sofaen med et Apple TV.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering af testen
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Leave a Comment