elektrisk tandbørste test
elektrisk tandbørste test

Elektrisk tandbørste test - 6 velfungerende modeller

Populære produkter

Produkt navnPrisKøb den hos
Braun Oral-B PRO2000 CrossAction457,-
Philips HX9333/07 tandbørste1.290,-
Philips HX9372/041.234,-

Elektriske tandbørster er efterhånden noget der eksisterer i de fleste danske hjem, hvor både mor, far, søster eller bror gerne benytter sig af dem. Det er nemlig således at man i langt højere grad er begyndt at benytte den elektriske tandbørste blandt alle familiens medlemmer, hvilket både er en nem og billig løsning ved hjælp af de smarte aftagelige tandbørstehoveder, som hvert familiemedlem har egen af. Den elektriske tandbørste har været på markedet i en del år efterhånden, og der udvikles hele tiden ny teknologi, som fremmer den elektriske tandbørstes kunnen. Der har været en del skepsis vedrørende netop det, at overlade selv så simpel en opgave som tandbørstning til en elektrisk tandbørste, dog oplever de fleste i dag en langt bedre tandbørstning samt tandhygiejne, ved brug af elektriske tandbørste.

Det er nemlig således indtænkt, at den elektriske tandbørste skal være i stand til at simulere og gerne gøre et bedre stykke arbejde, end den manuelle tandbørstning, idet den ved hjælp af en motor, roterer børstehovedet flere tusinde gange i minuttet. Ligeledes fås langt de fleste elektriske tandbørste også med forskellige programmer, som du kan indstille din tandbørste efter, alt efter hvilket behov du og dine tænder har på nuværende tidspunkt. Med et udvalg af programmer, kan du derfor effektivisere og tilpasse din tandbørstning som du lyster, og det kan eksempelvis være rart med en tandbørste der er i stand til at børste skånsomt ved følsomt tandkød eller tandpine.

På samme vis er det også yderst komfortabelt, med et program der giver dig en intensiv tandbørstning morgen og aften, hvis du virkelig ønsker at opnå gode resultater. Elektriske tandbørster er af samme grund i dag, i højere grad anbefalet end den manuelle tandbørstning, udelukkende grundet de gode og holdbare resultater, som du som bruger opnår. Man kan dog nemt se sig blind på markedet og udbuddet af elektriske tandbørste, hvilket også er hvorfor nogle stadig i højere grad tilvælger den manuelle tandbørstning - for hvilken elektrisk tandbørste skal man egentlig købe?

Det kan være rigtigt svært, at finde frem til den helt rette tandbørste, som passer til en selv og ens behov. Udover dette, kan det specielt være en udfordring hvis du befinder dig i en husstand hvor flere deles om den elektriske tandbørste, altså flere behov skal dækkes. Det kan derfor være en rigtig god idé, at undersøge diverse muligheder og modeller, inden man går ud og køber det endelige produkt, idet tandbørstning er en vigtig ting i hverdagen der bør vedligeholdes på bedste vis. I denne test vil du bl.a. finde elektriske tandbørster fra Philips og Oral-B, som begge er anerkendte mærker indenfor netop denne type produkt. Testen er derfor præget af kvalitet, og du vil samtidig være i stand til at blive lidt klogere på diverse typer tandbørster, der lige nu eksisterer på markedet, gennem testen af de i alt 6 følgende elektriske tandbørster.

Blandt de i alt 6 testede elektriske tandbørster, finder du Braun’s Oral-B AP950TX Kids tandbørste. Denne elektriske tandbørste er særligt tiltænkt børnefamilier, hvor det godt kan gå hen og blive en kamp at få de yngre børn til at børste tænder. Braun Oral-B AP950TX Kids tandbørste er fremstillet i et sjovt og legesygt design, som er tiltalende for børn i alle aldre. Bestående er de tre primærfarver rød, blå og gul har Braun udviklet en tandbørste velegnet for børn og deres fantasi. De medfølgende børstehoveder fås med et Mickey Mouse print, men du vil også have mulighed for at købe andre børstehoveder med kendte figurer på separat.

Tandbørsten er udstyret med en rengøringsfunktion samt en stander, som gør det nemt at både rengøre og opbevare tandbørsten. Derudover er tandbørsten udstyret med en indbygget timer, der afsætter den rette mængde tid af til tandbørstning, så dine børn kan få den helt rette tandbørstning både morgen og aften. Som en ekstra bonus, der skal være med til at bibeholde børnenes interesse i at børste tænder, har Braun Oral-B AP950TX også i alt 16 forskellige melodier indbygget. Dette betyder at dit barn kan have det sjovt med en ny sang hver dag, hvilket gør tandbørstningen en hel del mere underholdende.

Den elektriske tandbørste har en bevægelsesfunktion af i alt 5600 omdrejninger pr. minut og med et børstehovede tilpasset barnets tænder, så vil tandbørstning aldrig blive nemmere. Ved hjælp af den medfølgende stander oplades tandbørsten også nemt, idet den besidder et genopladeligt NI-HM batteri. Den elektriske tandbørste kan derfor både sikre dit barn en omhyggelig men også nemmere tandbørstning, ved hjælp af dens underholdende udseende og funktioner.

En anden, men også yderst anbefalelsesværdig elektrisk tandbørste fra Braun, er uden tvivl Braun Oral-B PRO2000 CrossAction. Dette er en tandbørste velegnet for hele familie, pånær børn der selvfølgelig stadig har mælketænder. Med tandbørsten får du børstehoved, 2 rengøringsfunktioner, en stander, samt selve tandbørsten, hvilket altså er en yderst god pakke. Det innovative ved Braun Oral-B PRO2000 CrossAction er, at selve børstens børstehovede er designet således at det er i stand til både at fjerne og løfte plakken fra tænderne.

Måden hvorpå dette foretages er bevist mere effektiv end når du foretager en almindelig manuel tandbørstning, hvilket selvfølgelig kun er fordelagtigt for dig, der er på udkig efter en effektiv elektrisk tandbørste. Ved hjælp af indbyggede 3D-bevægelser er Braun Oral-B Pro2000 CrossAction i stand til at efterlade dine tænder skinnende og rene, idet der fjernes op til 100 procent mere plak, end nogen anden almindelig tandbørste, og som ekstra hjælp for dem der har svært ved at slippe vanen med at trykke børsten ind mod tænder og tandkød findes der en tryksensor, som lyser op når du børster for hårdt.

Ligeledes er der også indstillet en brummen i selve tandbørsten, som forekommer hver 30. sekund, så du kan vide hvornår det er tid til at skifte side. Efter 2 minutter skulle du gerne have opnået en perfekt tandbørstning idet tandbørsten foretager i alt 8800 rotationer og 40000 pulseringer i minuttet. Tandbørsten er genopladelig og børstehovedet udskiftelig, hvilket betyder at du har mulighed for at opretholde en god mundhygiejne i længere tid frem.

Vi bliver endnu lidt hos Braun, og tager et kig på den elektriske tandbørste Braun Oral-B PRO7000 CrossAction hvid. Braun Oral-B PRO7000 CrossAction hvid er en elektrisk tandbørste udviklet med et CrossAction tandbørstehoved. Dette betyder, at Braun Oral-B PRO7000 CrossAction hvid på samme vis er i stand til at fjerne og løfte plak, som Braun Oral-B PRO2000 CrossAction, grundet samme innovative teknologi brugt til at udvikle det effektive CrossAction børstehoved.

Den elektriske tandbørste fra Braun fås med 4 børstehoveder (en til hver i familien), 5 rengøringsfunktioner, en opladerstander, et rejseetui, samt selve tandbørsten. Du får derfor utroligt meget for pengene ved dette køb, og du kan derudover glæde dig over tandbørstens fænomenale kunnen. Med indbyggede 3D-bevægelser opnår du 100% mere rene tænder, end ved brug af en manuel tandbørste, og du vil også hurtigt føle en markant forskel, idet tandbørsten i højere grad gør arbejdet. Skulle du dog stadig finde det svært, ikke at børste selv, når du anvender en elektrisk tandbørste, så er Braun Oral-B PRO7000 CrossAction hvid udviklet med en tredobbelt tryksensor, som gør dig opmærksom på når du selv har påbegyndt børstning af tænderne.

Udover denne nytænkende teknologi, fås Braun Oral-B PRO7000 CrossAction hvid også med Bluetooth-teknologi, som gør det muligt for dig at lade tandbørsten registrere dine resultater, tilpasse samt levere underholdning til din tandbørstning. Dette er en funktion som alle familien medlemmer vil kunne nyde gavn af, og som derudover også vil være med til at effektivisere tandbørstningen. Med underholdning føles de få minutters daglig tandbørstning både hurtigere og sjovere, og du vil måske endda føle dig mere motiveret til at tilføje en ekstra tandbørstning i løbet af dagen, hvis du vælger at købe Braun Oral-B PRO7000 CrossAction hvid.

Den sidste Braun elektriske tandbørste, der er at finde her blandt de 6 udvalgte, er Braun Oral-B TriZone TZ5000. Braun Oral-B TriZone TZ5000 tandbørste, er en tandbørste med en høj teknologi samt et effektivt børstehoved. Ved hjælp af triple action deep cleaning-teknologi, får du et flot og skinnende resultat hver gang du anvender tandbørsten, helt uden at du bør tænke på hvor længe du har børstet idet der er installeret en 2 min. timer, som stopper dig når den perfekte tandbørstningstid er opnået.

Den nytænkende elektronik samt timer, giver dig mulighed for at opnå den bedst mulige plakfjernelse, og du vil på samme vis også opleve med denne tandbørste fra Braun, et resultat bestående af 100 procent mere plakfjernelse, end med en manuel tandbørste. Braun Oral-B TriZone TZ5000 besidder også indikator-børstehår på selve børstehovedet, som lader dig vide hvornår det er nødvendigt at skifte børstehovedet, så du fortsat kan opretholde en god mundhygiejne. Ligeledes vil du også opdage at tandbørstens håndtag er udviklet med easy grip, som forhindre dig i at hånden smutter pga. vand. Dette er både yderst praktiske og velfungerende funktioner, som blot gør Braun Oral-B TriZone TZ5000 til et attraktivt valg.

Med tandbørsten Braun Oral-B TriZone TZ5000 tandbørste medfølger der børstehoved, én rengøringsfunktion, opladerstander, samt selve tandbørsten, hvor du bl.a. er i stand til at orientere dig om hvor meget strøm der er på tandbørsten. Som udgangspunkt kan Braun Oral-B TriZone TZ5000 tandbørste holde strøm i op til 7 dage, tager man udgangspunkt i at den anvendes 2 gange af 2 min. dagligt. Du kan derfor trygt tage denne model med på ferie, i så fald at du ikke kan undvære en god og effektiv elektrisk tandbørste som Braun Oral-B TriZone TZ5000.

Som den første Philips elektriske tandbørste på listen finder vi Philips HX9333/07 tandbørste. Denne tandbørste består af 3 børstehoveder, 5 rengøringsfunktioner, en opladerstander, et rejseetui, samt selve tandbørsten. Sonicare er det program, som tandbørsten er udviklet efter, og dette betyder at du har mulighed for at fjerne op til 100 procent mere plak, ved brug af denne tandbørste, modsat den almindelige manuelle tandbørste.

Philips har således også sørget for, at udvikle et børstehoved til tandbørsten Philips HX9333/07 der gør det muligt at nå svære steder, der ellers nemt glemmes ved brug af manuel tandbørste. Du undgår derfor hurtigt dumme tandlægeregninger grundet huller, tandsten osv. fra de steder, hvor du ikke har været grundig nok med den manuelle tandbørste. Ligeledes er du også med til at opretholde dit tandkøds sundhed, og skulle du døje med sart og følsomt tandkød, så kan du roligt glæde dig over at Philips HX9333/07 tandbørste giver dig mulighed for at opnå et sundt og stærkt tandkød på blot to uger ved brug 2 min. 2 gange dagligt.

Du vil måske også gå hen og opdage en markant forskel på dine tænders pigment, idet Philips også garanterer 2 gange så hvide tænder, end ved brug af en manuel tandbørste. Du kan derfor enten forbedre eller opnå flotte hvide tænder, udelukkende ved brug af denne type elektriske tandbørste. Som en ekstra bonus, kan du også glæde dig over at Philips HX9333/07 tandbørste har en batteritid på op til 3 uger, og du vil derfor have mulighed for at have din elektriske tandbørste med hvor som helst og når som helst.

Den anden Philips tandbørste der er at finde her i testen er Philips HX9372/04. Den elektriske Philips HX9372/04 består at et sæt med 2 børsterhoveder, 5 rengøringsfunktioner, en opladerstander, et rejseetui samt tandbørsten selv. Tandbørsten er fremstillet i et stilrent mørkeblåt design med tilhørende sorte børstehoveder, som med garanti adskiller sig fra de elektriske tandbørster du hidtil har kigget på.

Philips HX9372/04 er udviklet med Sonicare, hvilket betyder at du ved brug af netop denne tandbørste bl.a. har mulighed for at fjerne op til 7 gange så meget plak, som du ellers ville kunne komme til med en manuel tandbørste. Derudover vil du også opleve et sundere og stærkere tandkød i løbet af blot to uger, efter påbegyndt brug af Philips HX9372/04, samt et hvidere resultat end hvad der er opnåeligt med en manuel tandbørste efter blot en uges brug.

Børstehovedet er det man kalder DiamondClean, hvilket betyder at du ved hjælp af diamantformede stive børstehår kan løsne plakken nemt, effektiv og skånsomt. Du kan samtidig også nå alle de steder, der kan være problematiske at komme til ved hjælp af en manuel tandbørste, hvilket i sin helhed giver dig en markant bedre mundhygiejne. Der er derfor slet ingen tvivl om at Philips HX9372/04 er en effektiv og skånsom elektrisk tandbørste, der er i stand til at give dig en vedvarende god mundhygiejne, flotte tænder og et sundt tandkød.

Sådan opnår du den bedste tandbørstning med en elektrisk tandbørste

Der er ingen tvivl om, at en elektrisk tandbørste vil fremme dine tænders og dit tandkøds hygiejne. Med de mange omdrejninger og din rolige hånd, kan hver enkelt tand få den helt rette børstning både morgen og aften, hvis blot du lader dig selv gøre tandbørstningen god for dine tænder. Det er vigtigt at huske på, at du med en elektrisk tandbørste ikke skal “børste” dine tænder - det klarer tandbørsten. Du skal derfor ikke kører tandbørsten rundt i cirkler eller presse den ind mod tænder og tandkød, nej det er langt vigtigere at du bruger din tid på at lade tandbørsten foretage sine cirkulere bevægelser rundt ved hver enkelt tand i over og undermund. At opnå den rette tandbørstning ved hjælp af en elektrisk tandbørste handler derfor i højere grad om tålmodighed.

Giv dig selv tiden til, at lade den elektriske tandbørste børste den individuelle tand både fortil, bagtil og på tyggefladen. Den elektriske tandbørste er gerne tidsindstillet, således at den tid tandbørsten børster, den tid bør du have brugt på at børste hver evig eneste tand i din mund. Skulle du alligevel ikke føle, at en enkelt tandbørstning er nok, så kan du med stor fordel og hvis muligt, vælge et mildere program til efterbørstning, for at opnå det rette resultat.

Optimér din tandbørstning

På samme vis findes der også flere måder hvorpå du kan optimere din tandbørstning når du bruger en elektrisk tandbørste, og det er bl.a. også typen og doseringen af tandpasta. Vælg en tandpasta med fluor, og doser tandpastaen efter alderstrin. Børn behøver langt mindre tandpasta end voksne, grundet mælketændernes størrelse, og du kan derfor forbedre resultaterne hos både dig og dit barn, ved at vælge den rette type og mængde af tandpasta. Lad eventuelt din tandlæge anbefale dig en tandpasta, hvis du føler dig usikker omkring valg af rette.

Du kan på samme vis som manuel tandbørstning, også gøre en verden til forskel for din mundhygiejne, ved at vælge tandtråd til. Selvom din elektriske tandbørste vil være effektiv nok i sig selv, så kan du stadig med stor fordel vælge at opfølge din tandbørstning med tandtråd. Her er det sådan set ligegyldigt hvilken tandtråd du vælger, om du er til en neutral eller en med smag. Når blot du vælger at opfølge din tandbørstning med ekstra mundpleje, så vil du uanset hvad altid kunne mærke en forskel. Det er dog selvfølgelig også vigtigt at understrege at du skal være nænsom overfor dit tandkød og tandhalse, når du anvender tandtråd.

De fleste danskere har det man kalder følsomt tandkød, og du vil derfor også opdage ved skrap tandbørstning samt overdreven brug af tandtråd, at tandkødet kan begynde at bløde. Dette holder selvfølgelig hurtigt op igen, men det kan også gøre ondt for nogle. Vær derfor opmærksom på at du bør være grundig men nænsom, både hvad angår tandbørstning men også ved brug af tandtråd, tandstikker osv. når du vil opretholde din gode mundhygiejne.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering af testen
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering