Kædesav
Kædesav

Populære produkter

ProduktPrisKøb den hos
Jonsered CS2245S3.955,-
Worx-kædesav 40V1.149,-
Echo CS-351WES2.755,-

Kædemotorsav test - De bedste kædemotorsave

Når du køber en motorsav, så er der rigtig mange ting, som spiller ind i dit valg. Selvfølgelig søger du motorsaven, som kan give dig den bedste og mest gnidningsfrie oplevelse, både ved start, ved intens brug og ved normalt brug. Med andre ord er motorsaven et af de redskaber til haven, som man ikke bør gå på kompromis med. Det vil kun koste dig mere energi og slid, hvis ikke du vælger en i god kvalitet – og det er uanset om den er el- eller benzindrevent.

I denne test er der blevet udvalgt tre forskellige kædesave, som der sættes mere fokus på. Dette er gjort med fokus på en kombination af kvalitet og at få noget for pengene. Dette er både gældende for funktionalitet i saven, energiforbruget, kapacitet, osv. Det er nemlig langt fra alle motorsave, der er lige gode. Og det på trods af at brandet på saven måske er velkendt som et kvalitetsmærke. Derudover er de tre motorsave også udvalgt, fordi de er bedst i deres klasser. Overordnet set er Jonsered-saven bedst i sin klasse og velegnet til folk, som ofte har behov for en pålidelig sav. Worx-kædesaven er udvalgt, fordi den passer perfekt til effektivt havearbejde, såsom at fælde enkelte træer og save brændet op. Til sidst anbefaler vi også Echo-saven til klassen mellem de to foregående, da denne er brugervenlig, men med stor effekt.

Den første motorsav, som bør fremhæves, er denne fra Jonsered. Som sagt er det ikke alle motorsave, der er lige gode og pålidelige, men det er denne. Faktisk er den så pålidelig, at den her på siden bliver anset som værende bedst i test. Af samme årsag er det den, der fremhæves først. Det er en overbevisende all-round motorsav, som er benzindrevent, og som dermed også kommer med an masse power, når du bruger den. Dette er blot den første af mange fordele, som denne bringer med sig.

En motorsav med mange fordele

Ud over at Jonsered CS2245S er udstyret med en benzindreven motor, så er selvsamme motor også en såkaldt Clean Power Motor. Dette indebærer, at motoren har et relativt lavt benzinforbrug, kombineret med stor effekt og lav emission. Motoren fungerer dermed præcis som enhver anden kraftig benzinmotor – bare med lavere forbrug. Alt i alt bør følgende fordele fremhæves:

 • Clean Power Motor, der giver 75% mindre forbrug af benzin samt øget effektivitet
 • Spin start, som reducerer modstand ved snart på 40%
 • Snaplås og dæksel, som gør tændrør og luftfilter let tilgængeligt
 • Værktøjsfri kædestramning
 • Synligt brændstofniveau
 • Vibrationsdæmpning og turboluftrensning, som forbedrer både brugen og vedligeholdelsen.

En pålidelig motorsav

Der er mange forskellige behov til en motorsav. Nogle bruger den meget, andre bruger den lidt. Denne motorsav er med sine kvalifikationer perfekt til folk, som påregner at bruge den relativt meget, såsom grundejere eller skovbrugere. Med dens pålidelige motor og funktionalitet er den nem at bruge af alle, og den kræver ikke meget slid. Den er dog ikke egnet til fuldtidsbrug, men giver dig alligevel en stærk og pålidelig oplevelse til langt de fleste opgaver.

Prisen indikerer det samme, nemlig at den er kraftig og all-round-egnet. Hos HuskHaven får du den til 3.955 kroner, hvilket typisk er mere end eksempelvis eldrevne motorsave, men stadig nogenlunde for en funktionel, benzindreven motorsav.

Tekniske specifikationer

 • Volume, olietank: 0,26 liter
 • Volume, benzintank: 0,45 liter
 • Støjniveau (DB): 103-115
 • Vægt: 5,1 kg.

Mens den pålidelige all-round-sav fra Jonsered var udstyret med en benzinmotor, så er denne Worx-kædesav en lidt anden slags. Den er en eldreven model, som kombinerer effektivitet med en lav pris. Det er helt normalt, at eldrevne motorsave er væsentligt billigere end benzindrevne, men på trods af at denne også er relativt billig blandt eldrevne save, så er den stadig en velvalgt model. Med dens 40V bringer den fine kvaliteter til normalt havebrug, og det er ikke tilfældigt, at den er blandt de mest populære eldrevne motorsave blandt danskerne.

En motorsav med frihed og fordele

En af de typiske fordele ved eldrevne motorsave er, at bevægelsesfriheden er langt større end for dem med benzinmotor. Det er nemmere at bringe vægten ned, og sammenlignet med Jonsered-saven på 5,1 kg, vejer denne blot 3,8 kg. Det er noget, man kan mærke, når man arbejder i haven. Det er dog ikke kun bevægelsesfrihed, som du får med Worx-saven. Du får også et 40V-batteri, som sikrer dig langvarigt brug, men også fuld opladning på blot 1 time.

Perfekt til effektivt havearbejde

Som sagt er denne eldrevne sav ikke lige så all-round-orienteret som en benzindreven motorsav. Der er ikke samme mulighed for at bringe motorsaven andetsteds hen, da den er afhængig af opladning på den lange bane. Dog egner den sig perfekt til havebrug, hvor den giver dig mange friheder, og hvor den trods alt kan kapere det meste med det stærke batteri. Den saver nemt brænde og fælder træer. Ligeledes er kravene til vedligeholdelse nemme at imødekomme. Den er udstyret med et nemt 2-i-1-monteringssystem til klingen, som du vil sætte pris på, og den er ligeledes udstyret med en indikator til olieniveauet, så du ikke kan overse, hvis den mangler.

Prisen indikerer ligeledes, at det er en motorsav til let brug. Den fås til 1.149 kroner hos Wupti, men så får du samtidig en god havekædesav med mange fordele, som nok skal dække dine behov.

Tekniske specifikationer

 • Volume, olietank: 0,1 liter
 • Opladning: 1 time
 • Vægt: 3,8 kg
 • 2-i-1-monteringssystem
 • Olieindikator
 • Batteri: 40V, 2,0 Ah Li-ion
 • Medfølgende hylster til beskyttelse.

I denne gennemgang af motorsave vil der som sagt være tre forskellige modeller. Vi startede med den første, som blev erklæret velegnet til skovbrug og grundejere, hvor man relativt ofte bruger den. Dernæst berørte vi den anden ende af skalaen med en sav, som er perfekt til normalt hverdagsbrug i haven. Nu kommer vi så til en mellemting, som på samme tid er nem at betjene, vedligeholde, men som stadig bringer styrke, når du saver.

Brugervenlighed og nem vedligeholdelse

Som en motorsav i en klasse mellem de to ovenstående, så har vi udvalgt denne med fokus på netop brugervenlighed og vedligeholdelse, fordi den udmærker sig til privatbrug som en mellemting mellem havearbejde og skovbrugere. Med Echo-saven får du en relativt let motorsav, som er nem at betjene. For at forbedre dette yderligere er den desuden udstyret med en sværdlængde på 35 cm. En SAIS-teknologi sørger desuden for et lavere brændstofforbrug, som skåner din pengepung.

Vedligeholdelsen er også nem, da justering af kæde og påfyldning af olie og benzin er helt simpelt. Som ejer vil du desuden opleve, at den er yderst nem og komfortabel at rengøre. Dette medfører lave krav til vedligeholdelse, og det er der mange, som sætter pris på.

Prismæssigt ligger den også mellem de to andre, hvilket også understreger, hvorfor vi har valgt at fremhæve denne sav blandt mange andre muligheder. Den er velegnet til privatbrug, men kan bringe mere kraft og pålidelighed grundet sin benzinmotor og de lave vedligeholdelseskrav. Prisen er set til 2.755 hos HuskHaven.

Tekniske specifikationer:

 • Volume, olietank: 0,23 liter
 • Volume, benzintank: 0,37 liter
 • Vægt: 3,6 kg
 • Sværdlængde: 35 cm,

Vælg den rette motorsav i første ombæring

Det handler for mange om at vælge sin motorsav med omhu. Det er en skam at vælge forkert og skulle døjes med et dårligt valg, indtil man igen kan tillade sig at skifte den ud om mange år. Derfor er det først og fremmest vigtigt at gøre det klart for sig selv, hvad ens behov er. Ens egne behov er med til at afgøre, hvorvidt man skal have en eldreven eller benzindreven motorsav, og hvor stor en kapacitet og kraft, den skal kunne præstere med.

Generelt er eldrevne motorsave og kædesave til mindre opgaver, som man kan komme ud for i sin egen have. Dette indebærer at fælde et par træer, at rydde op i dem eller skære det ud til brænde. Står du med større opgaver end dette i fremtiden, så kan det hurtigt blive frustrerende at have en ”svagere” motorsav med mindre kapacitet – og med et batteri, som skal lades op, og som risikerer at løbe tør. Dog er der også fordele ved en eldreven motorsav. De er nemmere at benytte sig af, kræver ingen benzin, er støjsvage og er desuden perfekte til mindre gøremål.

Fordele ved eldrevne motorsave:

 • Lette og nemme at bruge
 • Perfekte til et mindre gøremål i haven
 • Lavt støjniveau.

Ulemper ved eldrevne motorsave:

 • De har begrænsninger og er ikke så effektive som benzindrevne
 • De er afhængige af batteriets og dets effekt
 • Kan være besværligt i fugtigt vejr.

Selvom en eldreven motorsav kan være super til nogle formål, så kan de ikke hamle op med benzindrevne motorsave. De er ganske ikke enkelt lige så effektive, da benzindrevne motorsave har langt mere kraft at arbejde med i deres motor. Ligeledes er de ikke afhængige af en stikkontakt med jævne mellemrum, og de kan løse et større spektrum af opgaver, som kræver mere kraft. Det gør benzindrevne motorsave mere alsidige og dermed bedre til en all-round-benyttelse af maskinen

Fordele ved benzindrevne motorsave:

 • Effektive og kraftfulde
 • Skal ikke lades op efter brug
 • Præsterer også i fugtigt klima.

Ulemper ved benzindrevne motorsave:

 • Har et højt støjniveau ved brug
 • Kræver mere vedligeholdelse
 • Udleder CO2 ved brug af fossile brændstoffer.

Det skal du vide om motorsave og sikkerhed

Uanset om du har behov for en motorsav med benzinmotor, eller om du kan ”nøjes” med en eldreven kædesav, så er det vigtigt at gøre sig klart, at ingen af maskinerne er legetøj. Langt fra. De kan forvolde større skade på mennesket, og det er vigtigt at betjene dem med respekt og omtanke. Dette er vigtigt med hensyn til sikkerhedsudstyr, men også med hensyn til benyttelse og brug af saven. Selvom du ikke er underlagt regler og retningslinjer for hverken sikkerhedsudstyr eller måden, du saver på, så er det stadigt vigtigt at respektere for din egen skyld.

Når det kommer til sikkerhedsudstyr, så er der flere ting, du altid bør have på: sikkerhedshjelm, høreværn samt arbejdsdragt og sko. Der er nemlig risici fra top til tå, når det kommer til motorsave – motorsave kan glide ned i ben eller fod, splinter kan ramme dit ansigt, osv.

Brug sikkerhedshjelm

Først og fremmest skal du have sikkerhedshjelm og visir på. Det kan virke skørt at rende rundt med, men det er nu alligevel en rigtig god idé. Er du ved at fælde et træ, kan dette redde liv – også selvom du føler, at du har styr på sagerne. Grene, og træer generelt, kan være ganske utilregnelige, når man fælder det. Visiret er også vigtigt, både når du ordner brænde og fælder et træ. Splinter kan ramme mod dig med høj hastighed, så det gælder om at passe på, især for dine øjne skyld.

Brug bukser med sikkerhed og sikkerhedssko

En arbejdsdragt og sikkerhedssko er ligeledes vigtig, fordi de beskytter dig. Især et sæt bukser med metalgitter i benene kan være guld værd, da dette kan være med til at beskytte dig. Ofte kan man blive nødt til at bruge motorsaven lidt alternativt, hvilket kan føre til risici, hvis man er meget uheldig og ikke tænker sig om. Sikkerhedsbukser og sko sikrer dig imod, at motorsaven skulle smutte, eller at brændet skulle rykke sig, således at du kunne save dig i ben eller fødder.

Brug altid høreværn – og undgå langvarige høreskader

Sidst – men ikke mindst – bør høreværn også være en naturlig del af din sikkerhedsrutine, når du bruger motorsave. Dette gælder i særdeleshed med benzindrevne motorsave, da decibelniveauet typisk er meget højt. Men det gælder også med de støjsvagere el-motorsave, da de også udsætter din hørelse for belastning. Høreværn bør også bruges, selv ved kortere brug af savene. Så brug altid høreværn. På den måde undgår du større skader af dine trommehinder, som kan resultere i belastning og dermed en høreskade.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering af testen
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering