Populære produkter

Produkt Pris Køb den hos
0,8 kg Änglamark Kat 28,95,-
3,6 kg Now Fresh! 359,-
15 kg Gilpa Umami kattemad 448,-

Kattemad Test - Test af det bedste og billigste katte foder

Langt de fleste af os kan hurtigt blive enige om, at kun det allerbedste er godt nok til vores kæledyr. Det kan dog godt være vanskeligt at gennemskue markedets kæledyrefoder, for der er rigtig meget forskelligt. Derfor har vi sat os for at starte et sted, og det sted bliver en test af 6 forskellige slags kattemad fra 3 forskellige hjemmesider.

Med denne test håber vi at gøre det lidt nemmere for dig at gennemskue, hvad der rent faktisk er det bedste for din kat, og hvor du nemmest køber foderet henne.

Det første produkt, vi har testet, er dette ProBiotic LIVE, som er henvendt særligt til kattekillinger. Foderet indeholder levende bakterier, som fungerer genopbyggende og opretholdende af den normale tarmfunktion og dermed fordøjelsen hos din kat. Desuden styrker foderet immunforsvaret og er med til at give din kat en så sygdomsfri tilværelse som muligt.

Ligesom god smag er vigtigt for os mennesker, når vi spiser, er det ligeledes vigtigt med god smag i kattemaden – det synes vi i hvert fald. Netop smagen er ét af de punkter, hvor dette ProBiotic LIVE-foder udmærker sig. Denne model er med smag af kylling, men det fås også med lam, så du kan roligt veksle mellem smagene og samtidig være sikret den høje kvalitet i foderet hver gang.

ProBiotic LIVE er fremstillet med Hairball Control, hvilket er en teknologi, der reducerer risikoen for dannelsen af hårboller. Derudover er der også Uninary Support, hvilket i bund og grund betyder, at foderet er med til at forebygge dannelsen af urinvejssten.

Alle kattekendere og –elskere ved, at en kat med en sund pels er en sund kat. I dette foder er der tilsat frisk lakseolie, som i sig selv bidrager til en sund pels.

Denne ProBiotic LIVE er som sagt henvendt til killinger, men der er meget mere end god smag og gode næringsstoffer. Der er nemlig også tænkt på prisen. Dette er en pose på 8 kg., og du får altså rigtig meget kattemad til billigere penge. Du sparer i høj grad penge på den lange bane ved at købe større mængder som denne.

Testens næste produkt er fra Gilpas eget mærke, og denne Umami-variant henvender sig til voksne katte af alle racer. På baggrund af flere anmeldelser får produktet 5 stjerner ud af 5 mulige, og kunderne bemærker både kvaliteten i selve produktet og forhandlerens hurtige levering og gode service.

Gilpa Umami er ikke et produkt, som er nyt på hylderne. Det har tværtimod været på markedet i over 20 år, og det vidner trods alt om en vis kvalitet. Foderet har en rig smag af kylling, og køber du dette mad til din voksne kat, kan du være helt sikker på, at din kat får et sundt og nærende måltid hver gang.

Foderet består af 31% protein og 14% fedt, og der er tilføjet en masse forskellige vitaminer og mineraler, som din kat har stor gavn af.

Hos Gilpa.dk går de ikke kun op i, at din kat skal have det godt. De går også op i, at det skal være nemt at være katteejer, og derfor kan du få en abonnementsordning hos Gilpa.dk. En sådan ordning betyder, at du ikke selv skal huske at købe nyt foder, når det gamle er ved at slippe op. Du angiver selv, hvor tit du vil have en forsendelse, og så klarer Gilpa.dk resten. Du sparer endda penge.

Med testens næste kattefoder ser vi et produkt, hvor friske råvarer er i det absolutte højsæde. Now Fresh!-foderet forhandles hos Wupti.com, og det henvender sig til voksne katte.

Now Fresh! er et brand, der har friske råvarer stående allerøverst på deres prioriteringsliste. De reklamerer med, at du skal lave dit kattefoder fra bunden selv, hvis du vil have det friskere. Denne kornfri variant er lavet med helt frisk laks, and og kalkun, ligesom der også er tilsat sunde og nærende Omega 3- og 6-olier.

I de produkter, som kommer fra Now Fresh!, ser du ikke kunstige konserveringsmidler eller andre fyldstoffer. Det hele er rene, friske og ægte råvarer, som din kat har rigtig meget gavn af. Ved køb af disse produkter garanteres du, at der ikke er tilsat kød- eller benmel fra biprodukter, hvede eller soja.

Dette produkt er én af de typer kattetørfoder, som du kan købe og give din kat med god samvittighed.

Hos Wupti.com gør de meget ud af, at deres kunder kan shoppe på et oplyst grundlag. Det betyder, at de har gode og fyldige beskrivelser af deres produkter, og særligt når det kommer til foder som dette, er det rart at kunne vide så meget som muligt om, hvad det indeholder.

Wupti.com afsender dine varer hurtigt, og du kan altid holde øje med, hvad den aktuelle leveringstid er, inden du svinger dankortet.

Her halvvejs i testen er det tid til at vige lidt fra tørfoderet, som er det mest brugte til katte. Der findes nemlig også mange gode bud på vådfoder, og dette er ét af dem. Her får du en multipakke med forskellige smagsvarianter, og det er en oplagt mulighed for at prøve lidt forskelligt i mindre mængder. Produktet er beregnet til voksne katte.

I dette produkt fra Natures:Menu får du 12 små, praktiske poser á 100 gram, og der er tre forskellige varianter i kassen. Din kat får altså mulighed for en god variation i dens kost, hvilket kun er til gavn for den – både når det kommer til smagen og proteinkilderne. Smagsvarianterne er oksekød og kylling, kylling, laks og tun samt kylling og kalkun.

Mange bruger tørfoder som den primære fødekilde til deres kat. Det kan du også sagtens blive ved med og så eventuelt bruge dette vådfoder som supplement. Du kan dog også sagtens bruge vådfoderet som fuldfoder – altid eller i en periode. Det afhænger både af, hvad du helst vil, og hvad din kat bedst kan lide. Vitamin- og mineralmæssigt er det lige godt.

Natures:Menu er et mærke, som går op i naturlige råvarer, og du er således garanteret et rent og godt produkt. Der er ikke tilsat kunstige smagsforstærkere, ligesom du også kan være helt sikker på at blive fri for konserveringsmidler. Der er heller ikke hverken hvedegluten eller korn i foderet, og denne type egner sig særligt godt til katten, som skal holde vægten.

Er du selv tilhænger af økologisk mad, vil du garanteret allerhelst have, at din kat også får økologisk mad hver dag. Det er der heldigvis råd for, og med denne model fra Ânglamark får du det bedste af det bedste – udelukkende økologiske ingredienser – til en fornuftig pris.

I denne menuboks får du tre forskellige varianter, som har det til fælles, at der for alvor er kælet for smag og kvalitet. Boksen indeholder 2 x laks, 2 x fjerkræ og oksekød og 4 x fjerkræ, oksekød og grøntsager. Foderet dækker 100% af din kats daglige behov, og det er tydeligt, at der er tænkt på alt.

De forskellige proteinkilder hjælper til vedligehold af kroppens muskler, mens indholdet af vitamin D bidrager til sunde tænder og knogler. Desuden indeholder foderet Taurin, som er kendt for at understøtte et godt syn.

I og med at dette foder indeholder alt det, din kat har brug for, frarådes det at give ekstra vitaminer og mineraler, medmindre dyrlægen har odineret det, naturligvis. Om ikke andet er det et kvalitetsstempel, at foderet bugner med vitaminer og mineraler – det gør det også nemmere for dig, at du kun skal give din kat én ting, som du til gengæld ved er godt.

Vi slutter testen af med at komme med et rigtig godt bud på killingemad. Det er vigtigt, at din kat får god mad gennem hele livet igennem, men særligt når de er helt små, er det dog særligt vigtigt at introducere dem for smage og konsistenser, som kan danne grundlag for resten af livet. Denne model er velegnet til killinger på 2-12 måneder.

Whiskas er ét af de ældste og mest kendte brands, der producerer kattemad. Vi kan garanteret alle huske reklamerne med mottoet ”Katte ville vælge Whiskas”, og det at Whiskas’ produkter stadig er i høj kurs, er et kvalitetsstempel i sig selv.

Modsat mange andre brands, som producerer kattemad, er dyrefoderet det eneste, som Whiskas arbejder med, og derfor er det helt naturligt lige præcis dér, deres ekspertise ligger. De ved, hvad og hvor meget din kat har behov for, og derfor har Whiskas gjort alt arbejdet for dig.

De har delt maden op i portionsposer, der passer til din kats behov størrelsesmæssigt. Maden indeholder bidder af kød i forskellige varianter, og det medvirker, at din kat opdager nye smage og konsistenser. Denne pakke byder på smagsvarianterne kylling, oksekød, lam og kanin, og det er således let for dig at variere din kats kost.

Med dette produkt fra Whiskas skal du ikke være et øjeblik i tvivl om, at din kat får det bedste af det bedste, og det er en god tryghed at have, når det handler om dit højtelskede kæledyr.

Anbefaling

Nu har vi efterhånden været omkring de 6 forskellige produkter, som vi havde udvalgt til denne test. Målet med testen var at præsentere et bredt udvalg af markedets produkter, og der skulle både være valgmuligheder til killinger og voksne katte. Ydermere skulle selve foderet variere.

I testen har du set både tørfoder og vådfoder, og du er blevet guidet i, om de forskellige produkter kan stå alene, eller om de fungerer bedst som supplement. Der har været kvalitetsprodukter til både killinger og voksne katte, og i de fleste tilfælde findes de forskellige produkter både til unge og ældre katte. Du har endvidere fået præsenteret et økologisk alternativ, som vil være det helt naturlige valg for nogen og sidstevalget for andre. Det er i sidste ende dig, som kender din kat bedst, og det er dig, som ved, hvad den kan lide. Her har du dog fået præsenteret forskellige muligheder for at give din kat rigtig god mad i høj kvalitet – det er nu bare op til dig at finde ud af, om du helst vil købe store mængder eller mindre portioner, økologisk eller ej eller våd- eller tørfoder.

Skriv en kommentar