Skydelåger gør det selv
Skydelåger gør det selv

Populære produkter

ProduktPrisKøb den hos
Skydedøre MODERN design1.697,5,-
Skydedøre med spejl1.697,5,-
Skydedøre FUNKIS design1.497,5,-

Skydelåger test - Skab mere plads med de bedste skydelåger

Er du på udkig efter nye opbevaringsløsninger? Eller måske er du ved at flytte, hvor rummelige skabe og garderober skal være en prioritet? For det er nemlig ikke til at komme udenom, at opbevaringsløsninger kan bidrage med praktik og funktionalitet til ethvert hjem.  

Hvad enten det handler om opbevaring af tøj, af børnenes legetøj eller måske vaskemaskinen som skal gemmes væk, så er skabsplads ikke til at undvære. Og især skydelåger i forbindelse med diverse opbevaringsløsninger af forskellig udseende kan være ideelt i de fleste hjem. Skydelåger har nemlig et elegant design, som både er funktionelt og praktisk.

Skydelågernes mange fordele

I denne artikel vil du blandt andet kunne læse mere om skydelåger med et moderne og tidløst design, skydelåger, der kan mikses på forskellige måder, hvor et personligt præg er i højsædet, samt skydelåger med spejle. Og dette er blot et uddrag af markedets mange muligheder inden for skydelåger.

Denne gennemgang kan forhåbentlig give dig inspiration til, hvilke skydedøre du ønsker at kigge efter. Ofte drager de mange fordele, der er på et givent produkt, hvor det i virkeligheden ikke er det, man som forbruger har brug for. Derfor kan denne artikel forhåbentlig også hjælpe dig med at skelne mellem de behov, du har, og de behov, du troede, du havde.

Og netop fordi vi ved, det kan være svært at finde hoved og hale i markedets mange fordele, har vi udarbejdet denne artikel til dig. Når du har læst artiklen, vil du forhåbentlig være endnu tættere på en beslutning om, hvilke typer af skydelåger der passer bedst til dig. Eller blot have en bedre idé om, hvilke skydelåger der vil passe bedst ind i dit hjem.

Den første af de fire skydelåger hedder SHAKE. Kendetegnet for denne skydelåge er, at den har en helt ren og smuk overflade. Derfor passer denne skydelåge perfekt ind i et hjem, hvor der ønskes og prioriteres rene linjer. Med denne opbevaringsløsning har du som forbruger selv mulighed for at vælge, hvilken farve dine nye skydelåger skal være. Så hvad enten du er på udkig efter skydelåger til dit eksisterende hjem eller til din nye bolig, så kan SHAKE skydelåger nemt tilpasses den ønskede stil.

SHAKE skydelåger kan tilpasses lofthøjder fra 210 cm og op til 250 cm, hvilket giver mulighed for at indrette skydelågerne på netop den måde, du ønsker. Og på den måde som passer ind i dit hjem. Desuden er bredden på SHAKE skydelåger en individuel beslutning, hvorfor bredden kan tilpasses dit behov for opbevaringsplads. Derfor bør du ikke begrænses, hvis du har et mindre rum, hvor der ikke er plads til et stort skab.

Men det er ikke uden grund, at SHAKE designet er kendetegnet ved sit tidløse design. Designet er nemlig blevet hædret til den internationale designpris ’iF Product Design Award’ i Tyskland. Dette er en anerkendt designpris, som kun gives til projekter, som virkelig repræsenterer betydningsfulde bidrag til både tyske og internationale design.

Let og enkel montering for enhver

Uanset om du er en erfaren gør-det-selv-mand eller er helt ny på tømrerområdet, vil du selv kunne give dig i kast med at montere SHAKE skydelåger. Du modtager nemlig et måleanvisningssystem, hvilket gør det nemt og hurtigt for dig at montere skydelågerne i de mål, du ønsker. Hvis du er ny på området, vil du grundet dette måleanvisningssystem på en sikker måde kunne montere skydelågerne.

Med SHAKE skydedøre medfølger, foruden førnævnte måleanvisningssystem, også et skinnesæt, der er inklusiv rawlplugs og skruer til loftskinnen samt monteringstape til gulvskinnen. Derved undgår du at skulle bore eller skrue i gulvet. Samtidig bliver monteringen heraf lettere, fordi du netop har de nødvendige elementer til rådighed.

Den anden ud af de fire skydelåger går under navnet FUNKIS design. FUNKIS skydedøre passer ligesom førnævnte til lofthøjder op til 250 cm. Kendetegnet for FUNKIS design er, at du i højere grad har mulighed for at personliggøre dine skydelåger. Du har med dette design nemlig mulighed for at mikse forskellige mellemstykker og frontplader, således du opnår et helt unikt resultat. Måske du vil være den eneste med netop din udvalgte kombination af mellemstykker og frontplader.

Ligesom med SHAKE skydelåger, som gav mulighed for at tilpasse en eksisterende stil, vil du som forbruger have mulighed for det samme med FUNKIS designet. Uanset om du ønsker at forblive i din eksisterende stil, eller om du ønsker at prøve noget nyt, så er der mulighed for dette.

Hvis skydelågerne er tiltænkt et børneværelse, vil FUNKIS være en god løsning, da der er rig mulighed for at sammensætte forskellige materialer og farver. Alt træ, der bliver anvendt i fremstillingen af disse skydelåger, kommer fra FSC certificerede produktionssteder, hvorfor de, ud over den høje kvalitet, også er et bæredygtigt valg.

Hædret for sin justerbare funktionalitet

Også FUNKIS har vundet designerprisen ’iF Product Design Award’ i Tyskland, hvor prisen blev tildelt grundet den justerbare funktionalitet, som er indbygget i designet. Det giver mange muligheder, og som almindelig familiefar er der stadig mulighed for at gøre det selv grundet det målesystem, der findes på bagsiden af skydedørene. Dette målesystem er nemlig med til at sikre en enkel og let tilpasning af skydedørene i ethvert rum. Igen medfølger gulv- og loftskinner samt tilhørende rawlplugs og skruer.

I et hjem med minimalistiske linjer og en rød tråd af tidløse design vil skydelågerne under navnet MODERN design være et ideelt valg. For det er nemlig det minimalistiske og tidløse udtryk, der er kendetegnet ved disse skydelåger. Og dette er ikke gået eksperternes næse forbi. Den tyske pris ’iF Product Design Award’ blev tildelt DecoSlide for designet af MODERN skydelåger.

Prisen på MODERN design skydelåger ligger en smule over de tidligere nævnte skydelåger. Dette er dog ikke uden grund. Udseendet på disse skydelåger har stor betydning, hvorfor der er blevet kræset lidt ekstra herom. Mellemstykkerne i lågerne er lavet af aluminium, som er overfladebehandlet i et raffineret og fint-børstet look. Og det er netop denne udsøgte overfladebehandling, der resulterer i fine detaljer, som giver ekstra forkælelse for øjnene, når der ses på MODERN skydelågerne.

Det er ligeledes heller ikke uden grund, at der bliver lagt stor vægt på aluminiumsmaterialet. DecoSlide tilbyder nemlig branchens kraftigste aluminium, som er 100 % genanvendeligt. Det er endnu et bæredygtigt materiale, hvilket må værdsættes, hvis man som forbruger har interesse i at passe på miljøet.

Behagelig anvendelse og udsøgt design

Selvom MODERN skydelåger vil være ideelt til det moderne og tidløse hjem, så er der ikke gået på kompromis med funktionaliteten eller det praktiske aspekt. Skydedørene indeholder nemlig alt, der er nødvendigt i brugen heraf. Det vil sige gulv- og loftskinne, således du ikke behøver at bore i hverken gulv eller loft.

Desuden tilbyder MODERN et soft-luk system, så du blot kan skubbe til lågen, når du ønsker at lukke den. Du skal ikke være bange for, at den smækker i, da dette system selv sørger for dette på en behagelig og sikkerhedsmæssig måde. Disse elementer er nemme at montere, da der medfølger et måleanvisningssystem, der ligeledes sikrer, at MODERN skydelågerne bliver monteret i den rette højde i forhold til det enkelte rum.  

Det sidste af de fire skydelåger, vi gennemgår i denne artikel, er skydedøre med spejl. Disse skydelåger passer til lofthøjder op til 250 cm. Skydelåger med spejle giver mange muligheder og kan give en fornemmelse af ekstra lys og mere plads i det enkelte rum. Derfor kan denne opbevaringsløsning med spejl være en særlig god løsning, hvis du har et mindre rum, hvor du ønsker mere plads.

Skydedøre med spejl fra DecoSlide kan både fås, hvor spejlet fuldstændig dækker alle skydelågerne, eller spejlet blot dækker en eller halvdelen af skydelågerne. Dette giver dig også mulighed for at kombinere spejl-skydelågerne med nogle af ovenstående skydelåger. Dette giver igen mulighed for at personliggøre dit valg, hvor du samtidig får et indbygget spejl.

Når man alligevel står foran sin garderobe og finder dagens outfit, kan det være et praktisk element, at spejlet er lige ved siden af. Desuden kan være en god løsning med spejle på skydelågerne i sin entre, hvor pladsen til et spejl på væggen nogle gange kan være trængt.

Perfekt og anerkendt højdetilpasning

Spejlene i disse skydelåger består i sin enkelthed af fire elementer. Disse elementer giver en unik højdetilpasning samt sikkerhed for tilpasning, så løsningen igen tilpasses netop dig og dine ønsker og behov. Og faktisk er det denne højdetilpasning, som har været grundlaget for tildelingen af ’iF Product Design Award’ prisen til spejl-skydelågerne.

Igen er monteringen af disse skydelåger enkel og nem, da der medfølger et skinnesæt samt målesystem, som gør monteringen let og ligetil. Ligesom ved de ovenstående skydelåger medfølger tilsvarende gulv- og loftskinne, som betyder, at skydelågerne kommer til at køre helt stabilt og uden modstand. Desuden har skydedøre med spejl også soft-luk, som gør det mere behageligt for dig at lukke din garderobe.

Skydedøre til garderobe og andre formål

Ud fra ovenstående gennemgang er du forhåbentlig blevet klogere på, hvilke skydelåger du mener, kan passe ind i dit hjem, samt hvilke egenskaber du bør kigge efter. Er det udseendet, der må have første prioritet, eller er det funktionaliteten, der må opvejes? Dette er en helt individuel vurdering, men det kan dog være en god idé at have gjort sig disse overvejelser, så du kan være sikker på, at du træffer det rette valg – også på længere sigt.

Dernæst bør du overveje, hvad formålet med skydedørene egentlig er. Dette vil igen gøre det lettere for dig selv, når du skal ud at vælge det helt rette skydedørsskab. Uanset om du ønsker en ny garderobe, eller om du ønsker at gemme større elementer i din bolig væk, så er skydelågerne det ideelle valg. Skydelåger er nemlig ikke altid ensbetydende med en garderobe, da skydelåger har så mange andre funktioner.

Som nævnt i indledningen kan det være, at man ønsker at gemme sin vaskemaskine væk, hvis denne fylder eller ser rodet ud. Skydelåger kan også være anvendelige i køkkenet, i stuen eller sågar på hjemmekontoret. Grundet de mange muligheder der er for at designe skydelåger, er der ingen begrænsninger for, hvor de kan få fast plads i boligen.

Skydelåger som en elegant og tidløs opbevaringsløsning

Som nævnt er skydelåger særdeles praktiske i enhver bolig, da du kan spare plads i smalle rum samt gemme store skrumlede ting væk. Det giver langt mere gulvplads. Skydelågerne er en elegant opbevaringsløsning, som kan tilpasses enhver stil uden at gå på kompromis med funktionaliteten og det egentlige formål – nemlig opbevaring. Desuden er det fælles for alle nævnte skydedøre, at de er så tæt på at være så lydløse som muligt, når de åbnes eller lukkes. Dette skyldes de medfølgende skinner samt den høje kvalitet af alle skydelågerne.

Skydelåger efter mål

Skydelåge skinner

Alle fire nævnte skydelåger kan findes i forskellige mål. Derfor er der mulighed for at anskaffe sig skydedøre efter mål, uanset om du ønsker et mindre eller et større skab. Enhver forbruger har forskellige behov, hvorfor disse kan imødekommes ved individualisering af skydedørene efter mål. Afhængig af det maksimale mål for skabene, kan der vælges forskellige antal skydelåger. Igen er dette en individuel vurdering alt efter, hvad der kan lade sig gøre ud fra de givne mål.

Derfor kan det være en god idé, hvis du alligevel er i gang med at gøre dig overvejelser omkring udseende og pris på dine nye skydedøre, hvor meget du egentlig har brug for. Der er trods alt ikke grund til at købe et større skab, end du i realiteten har brug for.

Bredden på skydelågerne findes ud fra intervaller. Hvis der eksempelvis er en intervalbredde på 223 til 242 cm, giver det mulighed for at vælge tre skydelåger på 82 cm eller fire skydelåger på 62 cm. Det er overlappet af skydelågerne, som gør det muligt at have denne fleksibilitet, da dette overlap kan være større eller mindre. Det er dog vigtigt at have in mente, at størrelsen på åbningen af skydedørene vil afhænge af, hvor mange skydelåger der er samt bredden herpå.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (3 Vurderinger)
Vurdering af testen
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Leave a Comment