Affugter test – find den bedste affugter

En affugter er den perfekte maskine til dig, der døjer med fugtproblemer eller høj fugtighed i dit hjem, da en sådan maskine netop kan afhjælpe dig med sådanne problemer. Affugtere kan dog godt være lidt tekniske at finde ud af, og der findes rigtig mange forskellige modeller på markedet, så man kan hurtigt blive forvirret, når man skal på udkig efter en ny affugter. Netop derfor vil vi i denne affugter test komme ind på nogle forskellige modeller på markedet, der har vundet i forskellige tests. Vi har dog ikke selv været ude at teste produkterne, men denne test består af beskrivelser af forskellige gode modeller og deres funktioner og fordele, så du på denne måde har mulighed for at få et overblik over, hvad du kan finde på markedet. Ved hver model vil vi endvidere oplyse prisen på den, samt hvor du kan købe den. Hvis der er flere at vores forhandlere, der sælger en bestemt model, vil vi angive alle forhandlerne og deres forskellige priser. På denne måde kan du få det fulde overblik over, hvor du kan finde de bedste modeller til de bedste priser.

Der er flere forskellige ting, der er en god idé at være opmærksom på, når du skal købe en ny affugter. Det er først og fremmest vigtigt at tage højde for, hvor stort et område det er nødvendigt for affugteren at dække. Det er som regel på dette punkt, at der er den største forskel mellem mange af de forskellige modeller på markedet, i hvert fald når der er tale om affugtere til privat brug. Herudover er det også vigtigt at finde ud af, i hvilken temperaturer affugteren skal stå og arbejde i. Det er nemlig også et afgørende aspekt i forhold til, hvilken slags affugter du skal vælge. Til slut i denne test vil vi også komme omkring nogle gode råd til, hvordan du vælger den rigtige affugter og komme ind på, hvad du kan gøre for at mindske eller helt undgå fugtproblemer i dit hjem.

Testvinder: Woods ED50F

Den første affugter i denne test er i en klasse for sig og er en af de bedste modeller på markedet. Den har tæt på en dobbelt så stor affugtningskapacitet som rigtig mange andre modeller, du kan finde på markedet. Herudover har den et utrolig stort arbejdsområde, hvilket også er en meget stor fordel. En anden meget stor fordel er, at denne model rent faktisk er blevet kåret som den mest energieffektive model på markedet. Modellen her er designet specielt til at kunne affugte meget store områder, hvor den nærmere bestemt har et arbejdsområde på 230 kvm. Du kan bruge denne model, hvis temperaturen er mellem 10 og 35 plus grader. Grunden til, at den er så energieffektiv, er, at den giver et større varmeudbytte end det, den bruger i strøm. Det vil altså sige, at mens den fjerner fugt og renser luften, så giver den faktisk mere varme og luftcirkulation end en el-radiator med 500W. Det er netop på grund af disse ting, at den er blevet kåret til at være den mest energieffektive affugter på markedet.

Brugervenlig model med god kapacitet

Modellen her er meget brugervenlig, og du kan nemt indstille fugtigheden på dens indbyggede hygrostat. Du skal endvidere ikke bekymre dig om at huske at slukke maskinen, for den slukker nemlig automatisk, når rummet, hvori den står, har den rette luftfugtighed. Hvis fugtigheden i rummet så stiger igen, så vil maskinen også automatisk tænde igen og gå i gang. Denne affugter har en kapacitet på 22,7 liter og et energiforbrug på 11,4 kWh i døgnet, hvis det er 18 grader og en relativ luftfugtighed på 70 procent. Det betyder nærmere bestemt, at denne model har en affugtningseffektivitet på to liter per kWh. Modellens vandtank har en kapacitet på 10,4 liter, og den slukker automatisk, når tanken er ved at være fuld, så heller ikke dette behøver du at bekymre dig om. Modellen kan indstilles i to forskellige hastigheder, og dens støjniveau er på 35-58 dB. Herudover kommer modellen med et meget effektivt anti-mug filter, der også kaldes et SMF-filter. Det er en god idé at udskifte dette filter en gang om året, og det er også nødvendigt, hvis du vil være sikker på at have seks års garanti på modellen. Denne affugter har hjul i bunden, hvilket gør det nemt at køre rundt med den, hvis du har brug for det. Alt i alt er dette en model af meget høj kvalitet, der kan sikre dig en god affugtning i dit hjem, selv på store arealer.

Woods DS28F

Den næste model i rækken er også fra Woods, og det er en af de mest populære modeller blandt forbrugerne. Det er rent faktisk den model, der er blevet solgt mest i Sverige, og det vidner om, at der er mange, der er meget tilfredse med denne model og dens funktioner. Det er en meget robust model samtidig med, at den er meget driftssikker og nem at betjene. Den er naturligvis også effektiv til at affugte, hvilket må siges at være den vigtigste funktion. Modellen her egner sig rigtig godt til både garager og kældre eller andre fugtige områder på helt op til 140 kvadratmeter. Det er en brugervenlig model, hvor du hurtigt og nemt kan indstille den ønskede fugtighed. Også denne model slukker automatisk, når fugtigheden er på det ønskede niveau og starter igen, hvis det bliver mere fugtigt igen. Modellen virker ved temperaturer mellem 5 og 35 plusgrader.

Stor vandtak og anti-mug filter

Modellen her har en lækker og stor vandtank med en kapacitet på 10,4 liter. Når selve tanken er tæt på at være fuld, vil den automatisk stoppe med at køre, så den ikke bliver overfyldt. Det er utrolig smart at have en vandtank, hvis du ikke lige har et afløb i nærheden i det rum, hvor din affugter står i. Hvis du har et afløb i nærheden, er det dog også muligt at koble affugteren til afløbet med en slange. Du kan indstille maskinen med to forskellige hastigheder, og den har et støjniveau på enten 38 eller 58 dB alt afhængigt af, hvilken hastighed du har indstillet modellen til. Også denne model har et godt anti-mug filter, der sørger for, at både støv, svampesporer og andre skadelige partikler fta dit indeklima bliver samlet op. Hvis du udskifter filtret en gang om året, så får du seks års garanti på maskinen, hvis bestemt også er værd at tage med i sine overvejelser. Modellen her er altså en god og robust model, som du kan få glæde af i mange år.

Woods MRD-10

Mærket Woods er kendte for at lave affugtere af rigtig god kvalitet, og netop derfor er der mange modeller fra dette mærke med i denne test. Modellen her er også en af deres topmodeller, men den adskiller sig lidt fra de to foregående modeller. Modellen her er nemlig lille og kompakt, hvor de to andre har været større og mere robuste i det. Det vil altså sige, at denne model egner sig bedre til mindre rum, og det kan eksempelvis være mindre kælderrum eller badeværelset. Den har fået mange gode brugeranmeldelser på nettet, og det vidner om, at der er rigtig mange forbrugere, der allerede har købt modellen og er tilfredse med deres køb af den. Den bliver især rost for at være meget effektiv samtidig med, at den er nem at betjene. Den egner sig som nævnt bedst til mindre arealer, og den har et arbejdsområde på 40 kvm. Dens vandtank er også en del mindre end de andres, og den er på 2,7 liter. Du er på denne måde ikke afhængig af et afløb, men du kan dog sagtens tilslutte den til dit afløb med en slange. Når vandtanken er ved at være fuld, så vil også denne maskine slukke automatisk.

Lavt støjniveau

En anden stor fordel ved denne model er også, at den har et lavt støjniveau i forhold til mange af de andre modeller på markedet. Den er også nem at bruge, og på grund af dens størrelse er den også nem at flytte rundt på, hvis du skal bruge den i flere forskellige rum. Den er faktisk så kompakt, at det sagtens kan lade sig gøre at gemme den væk, hvis du ikke lige har brug for at have den tændt, eller du kan tage den med på eksempelvis campingturen eller på bådturen. På selve maskinen er der et håndtag i toppen, som du hurtigt og nemt kan vippe op, så det bliver nemmere at flytte rundt på den. Den vejer endvidere kun ni kg, og det er en del mindre end mange af de andre modeller på markedet. Modellen fungerer med en temperatur mellem 5 og 35 grader, og hvis den kommer under 5 grader eller over 35 grader, så vil den slukke automatisk. Den starter dog også automatisk igen, når den når den rette temperatur. 

Beurer LE040

Denne model passer perfekt til dig, der har brug for en affugter til små rum. Den har et arbejdsområde på 35 kvadratmeter, og det betyder, at den er god til mindre kælderrum, badeværelset, soveværelset og så videre. Det er ofte i rum som disse, at der er det højeste fugtniveau. Denne model er med til at sørge for, at du kan få styr på fugten på længere sigt og ikke blot på kort sigt. Det er en brugervenlig model, hvor du har mulighed for at indstille den til den fugtighed, du ønsker. Du kan indstille den mellem 40-80 procent.

Mulighed for tilslutning af kondensslange

Med denne model har du mulighed for at tilslutte en kondensslange, hvis det er noget, du har behov for, når du bruger den. Det vil være en rigtig god løsning for mange, da det kan være meget effektiv i mange tilfælde. Maskinen her har et display, hvor du nemt kan følge med i fugtigheden og temperaturen. Den kan klare op til 12 liter om dagen. Det er altså en god model, som du kan få til en fornuftig pris. Du kan blandt andet få den hos Wupti, hvor du får hurtig levering og gratis fragt.

Woods DS15F

Den sidste model i denne affugtertest er også fra Woods, og det er den, da Woods ganske enkelt er kendte for at lave nogle af de allerbedste affugtere på markedet, og netop derfor er de med i denne test. Modellerne fra Woods er især kendte for at have stor effektivitet samtidig med, at de er driftssikre, og netop disse ting er også kendetegnene for denne model. Modellen her er også en kompakt maskine i en mellemstørrelse. Det er altså hverken den største eller mindste model på markedet. Den har et arbejdsområde på op til 100 kvm, og den fungerer i temperaturer mellem 5 og 35 grader.

Brugervenlig med to hastigheder

Denne model har lige som mange af de andre modeller to forskellige hastighedsindstillinger, som du kan vælge mellem, og det er meget nemt at indstille den. Herudover får du et anti-mug filter med til maskinen, så du kan være sikker på, at du får et godt indeklima, og at maskinen kan holde i lang tid. Disse filtre skal gerne udskiftes en gang om året. Maskinen har en vandbeholder med en kapacitet på 10,4 liter. Hvis du har et afløb til rådighed, er det også muligt at slutte maskinen direkte til det ved hjælp af en slange. Hvis du kun bruger vandtanken, vil maskinen automatisk stoppe, når den er ved at være fuld, og på denne måde bliver den ikke overfyldt.

Hvordan vælger jeg den bedste affugter?

Der er flere forskellige ting, du skal være opmærksom på, når du skal købe en ny affugter. Det er også afgørende, hvilke behov du har, da affugtere er forskellige og kan klare forskellige områder. Først og fremmest skal du vurdere, hvor stort et område du skal have affugtet. Herudover skal du vide, hvilken temperatur du skal have din affugter stående i. Langt de fleste affugtere virker med en temperatur mellem 5 og 35 grader, og her vil der være tale om kondensaffugtere. Det kan også godt lade sig gøre at finde affugtere til temperaturer under fem grader, men hvis det er tilfældet, så er det vigtigt, at du får hjælp af en fagperson. Det vil nemlig kræve en særlig form for affugter, og her vil det være en god idé at få hjælp fra en professionel. Det vil ofte være en adsorptionsaffugter, man så skal ud at investere i, da en sådan affugter kan tåle lavere temperaturer.

Undgå fugt i dit hjem

En affugter er en oplagt investering, hvis du døjer med for meget fugt i dit hjem, men udover at anskaffe sig en affugter, så er der faktisk også andre ting, du kan gøre for at skabe et lavere niveau af fugtighed i din bolig. Du kan eksempelvis hænge dit vasketøj til tørre udenfor i stedet for indenfor. Vasketøj er nemlig en af de mest almindelige årsager til, at man har et fugtigt indeklima i sit hjem. Faktisk viser det sig, at hvis du gennem en længere periode altid tørrer dit vasketøj indenfor, så kan det rent faktisk være sundhedsskadeligt, og især hvis du er allergiker eller lider af astma, kan du komme til at opleve problemer.

En af de bedste ting, du overhovedet kan gøre i forhold til fugt, er uden tvivl at lufte ud. Ved at lufte ud kan du sørge for at opretholde et sundt indeklima. Der er alle mulige ting i vores hjem, der bidrager til for høj fugtighed, men ved at lufte ud kan du få renset dit hjem for disse ting. Det er naturligvis også vigtigt, at du holder øje med luftfugtigheden i dit hjem, så du kan vurdere, om du har brug for en affugter eller ej, eller om du blot skal være opmærksom på at lufte ud lidt oftere. For høj luftfugtighed kan være meget skadeligt for både dig og dit hjem, da det kan resultere i skimmelsvamp og fugtskader. Disse ting er med til at understrege, hvor vigtigt det er, at der hverken er et for højt eller for lavt niveau af luftfugtighed i dit hjem. Som vi har været inde på i denne artikel, så vil en affugter være en rigtig god investering, da den kan hjælpe dig, hvis du har problemer med fugtigheden i dit hjem.

ANDRE POPULÆRE GUIDES