Air fryer Test ⇒ Find de 7 bedste air fryers her [2021]

En air fryer tilbereder maden med varmluft g lidt eller ingen olie – men du kan stadig forvente at få et lækkert og sprødt resultat. En air fryer er et køkkenredskab, som er blevet svært at undvære i mange danske køkkener. Det er dog også blevet svært at finde den helt rigtige air fryer, for der findes i dag et væld af dem. Herunder får du en gennemgang af seks forskellige air fryers med forskellige funktioner i forskellige prisklasser. Således kan du danne dig et overblik over, hvad der findes af gode air fryers på markedet, inden du investerer i en.

Testvinder: Philips HD9220/20 Air fryer

Den populære air fryer fra Philips, som er den første air fryer i vores test, er bestemt et kig værd. Den tilbereder nemlig nogle rigtig gode, sundere pomfritter, samtidig med at den er let at arbejde med. Denne air fryer giver dig i sandhed den perfekte blanding mellem en frituregryde og en ovn. Du skal ikke bruge meget fedt, når du skal tilberede din mad i denne air fryer. Faktisk skal du kun tilsætte en eller to skefulde olie ved hver fritering. Selvom du skal bruge langt mindre olie, end når du bruger en frituregryde, så får du sprød og velsmagende mad. Dette skyldes i særdeleshed den Rapid Air-teknologi, som denne air fryer er udstyret med. Teknologien sørger for hurtigt cirkulerende varmluft og et grill-element, som bliver kombineret.

Brugervenlig og flere indstillinger

Det er ikke helt almindeligt, at de to ting går hånd i hånd – men faktisk har denne air fryer mange forskellige indstillinger, samtidig med at den er brugervenlig. De mange indstillinger betyder eksempelvis, at du selv kan indstille temperaturen på maskinen. De forskellige indikatorer, maskinen er udstyret med, er lette at forstå, og det bidrager i høj grad til den gode brugervenlighed. Desuden kommer den populære air fryer fra Philips med en opskriftbog, så du kan prøve at tilberede forskellige retter allerede fra starten.

Maskinen bliver aldrig varm uden på, hvilket gør, at den kan stå fremme på køkkenbordet uden nogen sikkerhedsrisiko, mens den er i gang. Derudover er det vigtigt at pointere, at denne air fryer har et indbygget luftfilter, der sikrer, at stegeos ikke kommer ud i køkkenet.

Caso AF 200 Airfryer

Den næste air fryer i vores air fryer test er denne air fryer fra Caso. Caso er ikke et brand, vi har hørt så meget om i Danmark, men det er bestemt ikke, fordi det er dårligt. Faktisk ligger denne air fryer i toppen hos mange tyske eksperter. Noget af det, der gør denne air fryer speciel, er dens kapacitet. Caso AF 200 har en meget stor kapacitet, der gør, at du kan tilberede rigtig meget mad ad gangen. Hvis du laver pomfritter, vil du kunne lave hele 10 portioner ad gangen. Det betyder altså, at denne air fryer er optimal i store husstande, eller når der er gæster på besøg.

Der skal ikke tilsættes meget olie til denne air fryer, som er udstyret med højhastigheds-varmlufts-cirkulationsteknologi. Denne teknologi gør, at maden bliver tilberedt og sprød hele vejen rundt.

Udstyret med automatiske programmer og timer

Air fryeren fra Caso er udstyret med seks forskellige automatiske programmer, der gør det lettere at tilberede specifikke fødevarer til perfektion. Ydermere kan du selv indstille temperaturen i maskinen på mellem 60 og 200 grader, ligesom du også kan sætte en timer til maskinen. Disse funktioner gør det lettere for dig at tilberede et godt måltid mad – også selvom du skal tilberede store portioner ad gangen.

Denne model bliver heller ikke varm uden på. Den har nemlig et termoisoleret og varmeresistent kabinet, som sørger for, at varmen holdes inde, og overfladen holdes afkølet. Som en yderligere sikkerhed er denne model også udstyret med automatisk sluk-funktion.

Philips HD9240 Airfryer XL

Den anden model fra Philips, som vi gennemgår i vores test, er denne model HD9240. Denne model har vundet flere tests, blandt andet en test udarbejdet af Forbrugerrådet Tænk. Det er da heller ikke helt tilfældigt, for denne air fryer er noget for sig selv. Ikke nok med, at denne model tilbereder lækre retter med 80 % mindre fedt, end de traditionelle frituregryder, så gør den det med en så god teknologi, at dit arbejde i køkkenet bliver meget lettere.

En intelligent air fryer

Denne air fryer må siges at være udstyret med nogle meget intelligente sensorer, der gør maskinen til et næsten uundværligt køkkenredskab. Blandt andet er teknologien udstyret med sensorer, der selv kan vurdere, hvornår maden er færdigtilberedt. På den måde skal du ikke selv gøre meget andet end at gøre maden klar til stegning. Denne air fryer er nemlig også udstyret med en automatisk sluk-funktion, som sørger for, at der slukkes for maskinen, når maden er færdig. Maskinen har en skærm, hvorpå du kan følge processen. På den måde kan du altså også se, hvor lang en tilberedningstid der er tilbage. Desuden kan du også selv styre temperaturen og timeren fra denne skærm, som er udstyret med en touch-funktion.

Alt i alt er denne air fryer fra Philips et rigtig godt bud på den perfekte air fryer til almindeligt brug. Den er god at have i køkkenet, fordi den også er let at rengøre. Kurven kan komme i opvaskemaskinen, og alle delene er udstyret med non-stick belægning. Dette gør, at mad og olie ikke sætter sig fast på delene, og at delene dermed holder i længere tid, samtidig med at de er lettere at rengøre efter brug.

Severin 2430 Airfryer

Denne air fryer fra Severin har et moderne look med en digital skærm og touch-funktion. Den vil altså passe ind i ethvert køkken, hvor der samtidig sættes pris på hurtig, let og lækker madlavning. Denne air fryer kan, ligesom de andre vi gennemgår i denne test, hjælpe til at lave sundere retter. Den skal nemlig ikke bruge olie eller smør for at fungere. Den er en såkaldt varmluftsfriture, der tilbereder maden ved hjælp af varmluft. Dermed kan du altså få sprøde pomfritter og andet mad helt uden brug af fedtstoffer.

Forudindstillede programmer og indstillinger

Denne air fryer har seks forudindstillede programmer, som kan gøre det meget lettere for dig at klare madlavningen. Derudover er det muligt for dig selv at kontrollere temperaturen, da den kan indstilles på mellem 80 og 200 grader. Derudover er der en 60 minutters signalfunktion.

Maskinen kommer med en kurv med keramisk belægning, der gør den nem at rengøre. Du kan altså lynhurtigt kreere et lækkert måltid mad uden at skulle tænke på for meget rengøring efterfølgende; den er nemlig hurtigt klaret.

Tefal Airfryer - Fry Delight Initial

Den femte air fryer i vores test er en air fryer fra Tefal. Denne air fryer er speciel, fordi den ikke bare kan stege dine pomfritter sprøde; men det kan den nu naturligvis også. Den er speciel, fordi du både kan stege, grille og bage i den. Du kan altså stege dine pomfritter og dit kød, men du kan også bage dine muffins i den. Dette gør altså Tefals air fryer til en meget multifunktionel maskine, der kan bruges til flere ting i køkkenet. Du kan altid regulere temperaturen meget nemt og præcist, så du får de bedste forudsætninger for at lave lækker, sprød og helt perfekt mad i air fryeren. Tilmed er maden sundere, fordi det ikke kræver meget fedtstof at bruge air fryeren. 

Air Pulse Technology

Denne air fryer er udstyret med et smart system, der lagrer luften. Det betyder, at der er et varmeelement i toppen af maskinen og en ventilator, der cirkulerer den varme luft rundt. At den varme luft bliver cirkuleret rundt i høj fart, betyder, at din mad bliver varmet over det hele, og dermed er sprødheden også noget, du kan forvente på alle overflader. Din mad bliver altså sprød på grund af den varme luft, der cirkulerer hurtigt, og ikke på grund af store mængder fedstof. Det kræver nemlig lidt eller slet intet fedtstof at få sprøde pomfritter eller anden mad i denne air fryer.

Air fryeren har en kapacitet på 800 gram, hvilket er passende til en familie på fire. Du kan eksempelvis lave 500 gram tynde pomfritter i air fryeren på blot 15 minutter; hurtigt, lækkert og nemt tilbehør til hele familien.

Coop varmluftsfriture

Coops egen air fryer, eller varmluftfriture, som de kalder den, er den air fryer i vores test, der er billigst. Air fryeren har en meget fornuftig pris, som de fleste kan være med på.  Air fryeren har en effekt i watt på 1300, hvilket er en smule lavere end nogle af de andre air fryere. Den kan dog stadig sikre, at dine pomfritter bliver sprøde og lækre. Også denne air fryer drives af varmluft, der bliver cirkuleret rundt, og det betyder også, at du kan spare på fedtstoffet. Faktisk kan du spare omkring 80 % af fedtstoffet væk, hvis du bruger denne air fryer frem for en almindelig frituregryde.

Billig men god

Air fryeren fra Coop kan tilfredsstille de flestes behov, hvis ikke air fryeren skal bruges hver dag. Hvis du mangler en air fryer, der bare kan klare opgaven en gang imellem, er denne ideel. Den lave pris gør, at du også kan bruge denne air fryer som en startmaskine, du kan afprøve. Således kan du prøve kræfter med air fryeren, inden du bruger flere penge på en, der er bedre.

Alle de dele, der kan tages af maskinen, tåler opvaskemaskinen. Den er altså let at rengøre efter brug. Det betyder, at den er ideel til brug, hvis du skal tilberede et hurtigt måltid uden for meget besvær med oprydning og opvask efterfølgende.

Jocca air fryer

Jocca air fryeren er en af dem, der er rigtig populære – især i udenlandske tests. De air fryers, som vi har gennemgået i vores air fryer test, lever bestemt op til det, som Jocca air fryeren gør. Alle air fryers holder, hvad de lover, og nogle af dem gør det meget nemt at få det resultat, du ønsker. Alle de gennemgåede air fryers bruger en teknologi med varmluft, der sikrer, at resultatet bliver sprødt uden på og saftigt indeni. Især gør de air fryers med forudindstillede programmer det let for dig at få din mad tilberedt på lige netop den måde, du ønsker. Producenterne gør desuden alle sammen meget for at fremstille air fryers, der designmæssigt passer ind i ethvert dansk køkken.

Air fryer bedst i test

Sprøde, dejlige pomfritter, kylling med sprød kant og perfekt tilberedte grøntsager – alt det, skal du kunne lave på den bedste air fryer. En air fryer er et godt og sundere alternativ til den traditionelle frituregryde.

I vores test af de seks forskellige air fryers er det tydeligt, at der er en forskel i, hvor meget de forskellige maskiner kan, og hvad de egner sig bedst til. Den air fryer, der er bedst i test, må være Philips HD9240 Airfryer XL, som også har vundet testen hos Forbrugerrådet Tænk. Denne air fryer er i en klasse for sig. Den har nogle rigtig gode funktioner, der gør madlavningen let som en leg. Til gengæld er denne air fryer også i den dyrere ende.

Hvis du ikke har behov for en air fryer med så mange forskellige funktioner, kan du sagtens tage dig til takke med en af de andre i vores test. De kan nemlig alle sammen, det de skal kunne; tilberede sprød og lækker mad uden brug af meget eller noget fedtstof. Kvalitet og pris hænger naturligvis oftest sammen, men hvis du bare har brug for en air fryer, du kan bruge en gang imellem, så kan du godt vælge en af de billigere uden at få et dårligt produkt.

ANDRE POPULÆRE GUIDES