Amerikanerkøleskab Test – Top 7 Bedste Amerikanerkøleskab (2022)

Står du lige nu og skal investere i et nyt køleskab til dit køkken? Har du børn og derfor brug for masser af plads til madvarer i dit køleskab? Eller elsker du blot at eksperimentere og have mange forskellige madvarer til rådighed? Så vil et amerikanerkøleskab være det perfekte valg for dig. Et amerikanerkøleskab er et stort og rummeligt valg, som samtidig giver gode muligheder for at organisere og opbevare madvarerne smart, samtidig med at det kombinerer køleskab med fryseskab. Et amerikanerkøleskab er stort og kræver meget plads, så du bør derfor være sikker på, at du har plads til dette i dit køkken, inden du forelsker dig i en af de seks modeller, vi anbefaler nedenfor i en test på secifikationer. Priserne kan variere meget på et amerikanerkøleskab, men de er som regel højere end et almindeligt køleskab. Til gengæld får du også dobbelt så meget plads, idet der både er en langside med køl og en langside med frys. Derfor er der også god mulighed for at handle stort ind til hele ugen, hvilket er ideelt for blandt andet børnefamilier eller tilbudsjægere.

Der er mange fordele ved et amerikanerkøleskab, og der findes mange forskellige modeller på markedet med forskellige funktioner, i forskellige energiklasser og med forskellig kapacitet. Du bør derfor overveje – inden du køber – hvilke ting der er vigtige for dig. Læs vores anmeldelse, og køb eksempelvis et LG-køleskab med vand- og isdispenser for lidt ekstra luksus, eller køb et Liebherr med ekstra opbevaringsplads i lågen, hvis du er typen, der eksempelvis laver egen juice. Disse og mange andre funktioner kan du læse om i de seks anbefalinger nedenfor. Bliv fristet ved at læse med, og find det rette køleskab for dig. Det er et vigtigt valg, men det tager ikke mere end få klik at få dit helt eget amerikanerkøleskab lige til døren.

Testvinder: LG - GSL760PZXV amerikanerkøleskab

Dette amerikanerkøleskab fra LG er et rummeligt og energiklasse A+ mærket køleskab i et stilrent og enkelt design. LG er en af de førende mærker inden for amerikanerkøleskabe, og du er sikret god kvalitet for pengene, hvor design og brugervenlighed går hånd i hånd. Skabet har med både køleskab og fryseskab en samlet nettovolumen på 601 liter, og der er derfor plads til, at du kan købe stort ind uden at mangle plads. Køleskabet er udstyret med en lineær kompressor, der sørger for, at støjniveauet holdes nede på et minimum på kun 39 dB. Du er ved købet af dette skab sikret 10 års kompressorgaranti, så vær ikke nervøs for, at du kommer til at punge ud, hvis der bliver problemer med kompressoren. Kompressoren er derudover 28 % mere energieffektiv end andre normale kompressorer, hvorfor der også er penge at spare på energiregningen.

Masser af funktioner og detaljer

GSL760PZXV er udstyret med mange lækre funktioner, der gør din hverdag nemmere. En digital sensor sørger for at regulere og tilpasse temperaturen i køleskabet og for at sikre den bedste holdbarhed for dine madvarer. Samtidig er der også et multi airflow system, der gør, at temperaturen fordeles jævnt i hele køleskabet, og der er derfor ikke forskel på, om du sætter madvarerne øverst eller nederst i skabet. No frost-funktionen sørger modsat for, at fryseren afrimes automatisk. Dette er ikke blot en aflastning for dig, men samtidig er det med til at bevare fryserens ydeevne. Uden på fryselågen er tilkoblet en vanddispenser, der både kan forsyne dig med iskoldt vand, knust is og isterninger uden besvær.

Dette amerikanerkøleskab er ideelt for dig, der har en stor familie og derfor ønsker god plads i dit køleskab og samtidig leder efter et smart køleskab, der har masser af funktioner. Vær opmærksom på, at køleskabet hælder en smule bagud for at skabe en automatisk åbne-lukke-effekt. Dette kan være problematisk, hvis du ønsker skabet integreret.

LG - GSX961NSAZ med knock-knock og uden vandtilslutning

Hvis du er til luksus, gadgets og teknologi, er dette amerikanerkøleskab fra LG det perfekte valg for dig. Dette køleskab er helt klart førende inden for ny teknologi blandt hårde hvidevarer, og selvom du må slippe flere penge for denne model sammenlignet med andre, får du helt sikkert også en masse lækre detaljer med i købet. Køleskabet ligger i energiklasse A++ og er derfor i den høje ende af skalaen, hvilket sikrer dig et energirigtigt valg og spare dig endnu flere penge på energiregningen. Denne model sørger for, at du har rigeligt med plads, da den har en kapacitet på 601 liter, og den giver dig derudover den bedste forudsætning for organisering og opbevaring i køleskabet. Den er nemlig udstyret med en InstaView Door-in-Door, der giver 9 % mere plads. Den nye InstaView-funktion gør, at du ved at banke to gange på glaspanelet får en transparens i lågen, så du kan se ind i køleskabet. Denne funktion mindsker at kold luft slippes ud af skabet og møder den varme luft i rummet, hvis man er nødsaget til at åbne skabet, hvilket samtidig er med til at øge madvarernes holdbarhed. 

Mange fede funktioner

GSX961NSAZ er udstyret med en masse fede funktioner, der gør hverdagen lettere for dig, samtidig med at dine mad- og drikkevarer forbliver friske og perfekt tempererede. Vanddispenseren Slim SpacePlus forsyner dig med frisk is når som helst. Der er ingen vandtilslutning, men til gengæld kan beholderen rumme fire liter vand, og dette er også med til at muliggøre det slanke design, der ikke tager plads fra fryserens kapacitet. Får du venner over til tapasaften, er vinbeholderen perfekt. Denne kan temperere op til fire flasker vin, så de har den helt rette temperatur, når gæsterne ankommer. En anden funktion er Most Balance Crisper, der sørger for, at fugten fra frugt og grøntsager kondenseres, og fugtigheden justeres, og på den måde slipper du for, at dine madvarer bliver våde og slatne.

Det selvkørende køkken

Pure N Fresh luftsystemet i denne model er et luftrensningssystem, der giver skabet det bedste klima, og som mindsker risikoen for dårlig lugt. Ydermere er dit nye køleskab ”selvtænkende” i den forstand, at hvis du oplever problemer, kan du diagnosticere problemet via din smartphone. Indstil temperaturen, eller tjek, at luftrensningssystemet fungerer, selv når du ikke er hjemme. Med denne model fra LG får du garanti på 20 års levetid, og du kan derfor investere dine penge med ro i sjælen.

LIEBHERR – SBSes 7253-24 001, amerikanerkøleskab

Liebherr Group er et tysk firma, som blev etableret i 1949. Du kender måske mærket fra forskellige maskiner til byggeri, men faktisk er mærket også top kvalificerede til at producere køle- og fryseprodukter. Derfor er denne model fra Liebherr fremhævet, og køleskabet fungerer perfekt til forbrugeren med behov for god plads, lækkert design og samtidig går op i et besparende energiforbrug. Køleskabet er energimærket A++ og har et lavt lydniveau på 41 dB. Køleskabet kan med sine justerbare ben placeres, hvor som helst det passer dig, og dets klassiske design i rustfrit stål gør, at køleskabet passer ind i de fleste moderne hjem. Køleskabet kan rumme 364 liter, mens fryseskabet kan rumme 261 liter, og der er derfor masser af plads til at fylde amerikanerkøleskabet op med alle de madvarer, du ønsker.

Med ventileret køl både i køle- og frysesiden sikres du, at der hele tiden opretholdes den mest optimale temperatur til dine madvarer. Dette er med til at forlænge holdbarheden samt holde maden frisk. Dertil er der to biofresh skuffer, hvori luftfugtigheden kan justeres, så specielle madvarer kan få den bedste behandling. Derudover giver amerikanerkøleskabet dig mulighed for at organisere og designe den indvendige del, som du har lyst, da hylder og opbevaringsbokse er flytbare. En anden bonus er, at du på dette køleskab kan betjene en elektronisk børnesikring. Dette er derfor et oplagt valg for børnefamilien, der vil sikre, at de små pilfingre ikke kommer galt afsted.

LG GSL760SWXV 600 l., Amerikanerkøleskab

Denne model fra LG er af samme gode kvalitet som de tidligere nævnte modeller. Den største forskel på disse er, at denne har færre funktioner, hvilket også afspejles i prisen. Derfor er denne et godt valg, hvis du leder efter mange af de kvaliteter, som et LG amerikanerkøleskab kan give dig, men samtidig ikke har råd til at bruge så mange penge på det.

Funktionelt og rummeligt

GSL760ZXV har alle de funktioner, der skal til for at føle den luksus, der er forbundet med et amerikanerkøleskab. Med en samlet køle- og fryse kapacitet på 600 liter passer denne model perfekt til en større familie. En jævn temperatur i kølesiden giver en optimal temperatur til dine madvarer, mens Moist Balance Crisper-funktionen sørger for at opretholde den rette fugtbalance, således at kondens fra madvarer samler sig på kølerens gitter. Det vandtilkoblede Slim Space Ice System giver dig både vanddispenser, knust is og isterninger uden at optage for meget plads i frysesiden. Denne model har desuden fået rigtig gode brugeranmeldelser, hvilket understreger produktets gode kvalitet.

Liebherr SBSes 7165

Køleskabet til vinelskeren

SMSes 7165 er en model, der kræser om den luksuriøse forbruger. Det med en pris på 56.999 kr. den dyreste, du støder på blandt de seks udvalgte her på siden, men den er også fyldt med lækre detaljer og smukt design. Hvad der differentierer dette kølefryseskab fra de andre modeller er, at den er opdelt i tre forskellige sektioner. En køleside, en halv fryseside samt en halv vinkøler. Du får derfor mindre fryseplads i denne model, men hvis du alligevel ikke fylder fryseren op, kan den flotte vinkøler være en bedre og mere brugbar detalje for dig.

Vinkøleren har en gennemsigtig rude med en behageligt LED belysning, der kan dæmpes, hvilket giver amerikanerkøleskabet en elegance og finish. Vinkøleskabet har en kapacitet på 126 liter, og hylderne er fremstillet i elegant bøgetræ. Derudover er der to separate temperaturzoner, som kan justeres, alt efter hvilke vine der lægges i. Selve fryseskabet er blandt andet udstyret med powercooling, icemaker med fast vandtilslutning samt biofresh-plus-funktionen. Du er derfor ikke kun garanteret lækkert design, men også en masse brugervenlige funktioner, der giver dig den bedste forudsætning for madopbevaring. Denne model er perfekt, når du sætter kvalitet og design øverst på listen.

Bosch KAN90VI20 side-by-side kølefryseskab

Hvis du leder efter et amerikanerkøleskab på grund af den gode plads og rummelighed, denne kan give dig, men samtidig ikke har brug for isterningemaskine eller andre ekstravagante funktioner, er denne model fra Bosch måske den rette. Dette køleskab har alt, hvad der skal bruges til en overkommelig pris. Et udvendigt elektronisk display giver dig overblik over temperaturen i køleskabet, og du har selv mulighed for at styre temperaturen. Køleskabet har en kapacitet på 373 liter og har mange praktiske rum og hylder til organisering af madvarerne. Derudover sikrer et multi-airflow system, at temperaturen fordeles jævnt, alt imens en superkøl funktion giver dig mulighed for at sænke temperaturen i nogle timer, hvorefter den automatisk vender tilbage til normaltemperatur. Dette er især en fordel, hvis du har handlet stort ind. Fryseskabet har en kapacitet på 200 liter og er på samme måde udstyret med en superfrys funktion. Ydermere er der optisk advarselssystem, hvis en strømafbrydelse skulle forekomme. På den måde kan du nå at sikre dine madvarer, inden det hele tør op.

Amerikanerkøleskabet fra Bosch koster 12.799 kr. og er altså en model, der viser, at man sagtens kan få luksus for mindre penge. Forskellen fra de tidligere nævnte modeller er dog iøjnefaldende, da denne model ikke er udstyret med vand- og isterningedispenser

Amerikanerkøleskabet – luksus og velvære for dig

Du har nu set seks forskellige forslag på, hvilket amerikanerkøleskab du kan købe. Der er mange forskellige modeller på markedet og mange forskellige prisklasser, og det kan være svært at vurdere, hvilken slags der er den rette for dig. Forhåbentligt er du blevet inspireret til, hvad et amerikanerskab kan gøre for dig, og inden du beslutter dig, er her et par råd til, hvad du kan overveje at holde øje med, og hvilke spørgsmål du kan stille dig selv inden købet.

Har du en præference i forhold til mærket? Der findes mange gode og kvalificerede mærker inden for amerikanerkøleskabe, som alle er kendt for høj kvalitet. Sørg dog for at undersøge markedet grundigt, inden du lægger dig fast på noget.

Hvad er dit behov, og hvor meget skal det kunne rumme? Skal der både være køl og frys, og hvor mange ekstra funktioner skal det have? Der er stor forskel på størrelse fra model til model, og alt efter hvor stor en familie du har, vil det være individuelt, hvor meget mad du har brug for at opbevare. Samtidig er det individuelt, om man ønsker vanddispenser tilkoblet køleskabet, da dette kan give en lidt større vandregning, men samtidig er det en stor luksus.

Vær sikker på, at et amerikanerkøleskab er det, du vil have, for hvis først du har haft et, kan du nemt blive afhængig, og det er de færreste, der kan gå tilbage til et almindeligt, når først de har prøvet den rummelighed og frihed, det giver at eje et amerikanerkøleskab.

ANDRE POPULÆRE GUIDES