Autostole Test: Top 7 Bedste autostole til børn (2024)

Vigtigheden af, at dit barn har en god autostol at sidde i de første år, kan ikke fremhæves nok. Ifølge dansk lovgivning skal børn, der er under 135 cm i højden sidde fastspændt i en autostol, hvilket ca. svarer til 3-4 års alderen. Du kan læse yderligere om reglerne gældende autostole via linket HER. Markedet for autostole er meget omfattende og kan virke som lidt af en uoverskuelig jungle at bevæge sig ud i ved første øjekast. Derfor har vi lavet denne artikel, så du kan danne dig et overblik over nogle af de bedste valg af autostole på det danske marked.

Først vil vi dog give et par generelle råd, som kan forbedre sikkerheden på dit barn, når du begiver dig ud i trafikken med barnet.

1. Ryk forsæderne så langt frem som muligt. På den led kommer der mere plads til barnet i autostolen på bagsædet.

2. Det er vigtigt, at selerne ikke er snoet sammen. Hvis selerne er snoet sammen formindskes evnen til at holde barnet sikkert fast i autostolen.

3. Selerne skal strammes godt ind. Der må maksimalt være plads til en flad hånd mellem barnet og selerne.

4. Pas på med at give dit barn for stort overtøj på, når barnet spændes i en autostol. Det store tøj kan gøre, at selerne ikke bliver spændt ordentligt ind.

5. Vælg en bagudvendt autostol. De er nemlig markant mere sikre end de fremadrettede.

Testvinder: BE SAFE iZi Go X1 Black Cab

Autostolen er allervigtigst i dit barns første år. Derfor er udvalget af autostole også størst i vægtklassen, der omfatter de mindste børn. En af klassikerne, hvis man går efter sikkerhed og komfort for barnet, er BE SAFE iZi Go X1 Black Cab. Autostole fra BE SAFE er kendte for deres stabilitet under kørsel og deres smarte integration af nye, smarte idéer til forbedring af sikkerheden. Med iZi Go X1 Black Cab har BE SAFE lavet en perfekt autostol til dit barns første par år i bilen. Modellen klarer vægt op til 13 kg, så den kan sagtens være i brug i barnets første par leveår. Denne model er udstyret med brede seler, der på optimal vis holder dit barn i den rette position, hvis I skulle komme ud for et uheld. Med 5-punkts selen kan du justere autostolen løbende, mens dit barn vokser, så dit barn altid er spændt ordentligt fast i autostolen.

BE SAFE har især sat fokus på sikkerheden ved sidekollisioner med denne autostol. Derfor har de tilføjet dybe sider til autostolens design, der støtter barnet bedre ved en sidekollision. Desuden sikrer de specielle puder i siderne, at dit barn sidder helt korrekt i stolen, hvis I skulle komme ud for et uheld. Du kan læse nærmere om BE SAFE iZi Go X1 her.

Britax Römer Babysafe Sleeper

Langt de fleste børn falder hurtigt i søvn, hvis de skal ud på en længere køretur i bil. Når barnet falder i søvn i en almindelig autostol, kan deres hoved godt komme til at hvile i en dårlig position, der kan skade nakke og hoved, hvis køreturen strækker sig over længere tid. Derfor er det smart at skaffe sig en Britax Römer Babysafe Sleeper autostol, hvis man ofte kører lange turer med sit barn i bilen.

I denne autostol ligger barnet nemlig ned. Inde i autostolen er der en 3-punkts sele til at holde dit barn godt på plads under køreturen og autostolen monteres via to af bilens seler. Der er med andre ord godt styr på sikkerheden med denne autostol! Barnet kommer til at opleve maksimal komfort under køreturen i det bløde og behagelige betræk, som nemt og hurtigt kan tages af og vaskes. Britax Römer Babysafe Sleeper er i den store klasse af autostole, så den tager en del plads i bilen. Samtidig sikrer du dig, at dit barn er maksimalt beskyttet i tilfælde af uheld, og at barnet ligger i den rette position. Autostolen har plads til et barn på op til 68 cm, så den er mest velegnet til dit barns første tid.

Cybex Aton 5 autostol

På markedet for autostole til de mindste er Cybex uden tvivl blandt markedets absolutte ledere. Især inden for sikkerhed er Cybex’ autostole i en klasse for sig. Et eksempel på det findes ved Cybex Aton 4. Cybex Aton 4 er udstyret med en masse gode og avancerede features, som dig og dit barn med garanti bliver glade for i autostolens levetid. Der har været stor fokus på at forbedre sikkerheden ved sidekollisioner. Cybex har forbedret sikkerheden markant ved sidekollisioner via deres smarte LSP-system, som holder barnet godt på plads ved disse ubehagelige kollisioner. Y-bælterne er polstrede for optimal komfort og sikkerhed. Som en ekstra feature har Cybex tilføjet en smart solskærm, der beskytter dit barn mod solens stråler med UV50+ beskyttelse.

Det er dog ikke kun sikkerheden, der er i top ved Cybex Aton 4. Komfortniveauet er også helt i top, hvilket især er en god ting, hvis dit barn ofte er med på længere køreture. De små falder som oftest hurtigt i søvn, når de først falder til rette i autostolen, og derfor har Cybex også sørget for at gøre denne model så behagelig at sove i som muligt. Det har de blandt andet gjort ved at udstyre autostolen med et polstret sæde, så dit barn kan sidde dejligt komfortabelt under kørslen.

Derudover er det også muligt at justere sædets højde. På den led kan du sørge for at barnet ligger ned, når han eller hun falder i søvn. Det sikrer, at barnet kan sove godt og trygt under køreturen. Cybex har desuden også udstyret Aton 4 med en justerbar hovedstøtte, hvilket giver dig mulighed for at holde barnets hoved og nakke i en sikker position. Med din baby i denne autostol kan du trygt køre længere ture velvidende, at barnet er sikret optimalt. Du kan se autostolen, som også er en flottere en af slagsen, ved at klikke på linket her.

Britax Römer Babysafe plus SHR II

I en travl hverdag orker man ikke at skulle døje med en alt for avanceret autostol hver morgen. Hvis du ønsker en autostol, der giver dit barn en fremragende sikkerhed under kørsel, god komfort og som er simpel at betjene og justere, så er Britax Römer Babysafe plus SHR II helt rigtig for dig. Römer har med denne autostol skruet helt op for sikkerheden på autostole til de mindste. Den er udviklet med barnets sårbare første år in mente, hvilket betyder, at der er stor fokus på en behagelig siddeposition samt på sikkerheden i tilfælde af kollision. Ofte kan det være ret besværligt at justere og spænde barnet på den korrekte måde, men sådan er det ikke med Britax Römer Babysafe plus SHR II.

Mens sikkerheden er i top, er graden af besværlighed helt i bund. Autostolen er udstyret med en 3-punkts sele, som let kan justeres, når din baby begynder at vokse. Den er desuden let at have med sig rundt, hvis eksempelvis dit barn skal bæres ind i seng efter at være faldet i søvn i bilen. Med sit smarte bærehåndtag kan du nemt tage autostolen ind og ud af bilen, hvilket kun kan siges om de færreste.

Med de mindste børn i tankerne under udviklingen af Britax Römer Babysafe plus SHR II var det selvfølgelig vigtigt at tænke på børnenes soveposition. Der er ikke mange ting, som er mere effektive til at få et barn til at falde i søvn end en rolig køretur i bilen. Men med en sårbar nakkemuskulatur kan barnets hoved komme til at hænge i nogle ubehagelige positioner undervejs. Dette har Römer ordnet ved at tilføje skulderpuder og et smart hvilesystem, som sikrer barnet en korrekt soveposition. Autostolen kan desuden kobles til klapvogne i BRITAX-serien. Du kan se og læse mere om specifikationer her.

RECARO Monza Nova 2 Seatfix

RECARO Monza Nova 2 er et oplagt valg af autostol til dit barn, hvis du ønsker en autostol, som kan holde i mange år. Der er desuden et massivt fokus på sikkerheden og komforten under køreturen. Der er monteret effektive puder på de rette steder, så barnet er beskyttet i enhver retning ved et uheld i bilen. Især hoved, hals og skuldre beskyttes effektivt i RECARO Monza Nova 2, men også hofte-regionen er der er fokus på med omfattende skumplastpolstring.

Til en god autostol kræves det selvfølgelig også, at barnet oplever en god komfort i stolen. Hos RECARO har de blandt andet tænkt på god gennemluftning i stolen, så dit barn ikke får det alt for varmt på de lange køreture. Derudover er den selvfølgelig beklædt i lækre materialer for maksimal komfort, samt den har en justerbar hovedstøtte, der kan indstilles i 11 positioner. Du kan læse mere om de mange spændende funktioner ved autostolen her.

Cybex Solution X-Fix

Cybex gør sig også i autostole til de lidt ældre børn. Solution X-Fix er en smart autostol, der let kan anvendes i biler af alle størrelser. Denne testvinder giver dit barn den bedste beskyttelse i tilfælde af trafikuheld, hvilket kan give enhver forælder ro i sjælen, når man begiver sig ud på vejene med sit barn i bilen. Der er fokus på simplicitet, og Solution X-Fix er til at betjene for alle og enhver.

Cybex Solution X-fix tillader barnet at bevæge sig frit under kørsel samtidig med, at de får en super behagelig autostol at sidde i. Med de bløde materialer, den smarte nakkestøtte til hovedet og stolens komfortable form er der stort set sovegaranti på alle længere køreture! Du kan indstille og justere både ryglæn, hovedstøtte og siddepude, så den kan bruges i mange år. I forhold til alder egner den sig til børn i alderen 3 – 12 år. Ved at klikke her kan du læse nærmere om autostolen fra Cybex.

Maxi-Cosi Rodifix

Vi slutter af med en af de absolut bedste autostole på tværs af alders- og vægtgrupper. Rodifix fra Maxi-Cosi har utallige indstillingsmuligheder, som gør dig i stand til at give dit barn den helt rigtige sideposition i bilen – også når der skal soves.

Maxi-Cosi Rodifix er en af de autostole, som kan justeres mest efter dine behov. Hovedstøtte, nakkestøtte, ryglæn, højde og bredde på selve autostolen kan ændres via en simpel betjening, så dit barn kan have en god og sikker autostol at sidde i lige meget, hvor meget han eller hun vokser. Denne model er dog ikke kun let at lave justeringer på. Den er også nem at rengøre, hvis autostolen af den ene eller anden grund bliver beskidt. Rengøring klares nemlig nemt, da betrækket kan tages af og vaskes.

Det åbne design giver dit barn fri mulighed for at lege og kigge rundt, når I bevæger jer rundt i landet, hvilket dit barn uden tvivl vil sætte stor pris på, når han eller hun bliver en smule ældre. Det vigtigste er selvfølgelig i forhold til sikkerhed, hvor Maxi-Cosi Rodifix også ligger helt i top. Designet holder dit barn godt spændt fast i tilfælde af et uheld, så barnet skånes mod farlige stød og ryk. Hoved- og nakkestøtten er især essentiel for dit barns sikkerhed, og her har Maxi-Cosi udviklet en smart løsning til beskyttelse af disse to nøgleområder på dit barn. Hvis du vil vide mere om stolen eller se flere billeder, kan du finde disse her.

Autostole til de lidt ældre børn

Som forælder er man nødt til at udskifte sit barns autostol, når barnet når en vis alder/størrelse. Selvom barnet er blevet tre eller fire år, så frarådes det kraftigt at lade barnet sidde på det almindelige bilsæde, da selerne ikke egner sig til børn uden en stol. Herunder kan du læse mere om nogle af de autostole, der egner sig godt til børn i vægtgruppen 15 – 36 kg.

ANDRE POPULÆRE GUIDES