Bedst i test – Mobilt bredbånd

Hvad er fordelen ved mobilt bredbånd fremfor almindeligt bredbånd?

Når man taler om bredbånd, er det vigtigt at skelne mellem mobile og traditionelle muligheder. Traditionelt eller fast bredbånd indebærer brug af et fysisk kabel eller en telefonlinje til at oprette forbindelse til internettet. Mobilt bredbånd anvender derimod trådløs teknologi såsom 4G eller 5G til at give internetadgang. En vigtig forskel er med hensyn til begrænsning af placering – med traditionelt bredbånd skal brugeren være inden for en vis rækkevidde af forbindelseskilden, mens mobilt bredbånd kan tilgås overalt med datadækning. Derudover har mobilt bredbånd generelt en langsommere forbindelseshastighed og lavere datalimitter i forhold til traditionelt bredbånd. Det giver dog øget fleksibilitet og mobilitet for dem, der ofte er på farten. I sidste ende afhænger valget mellem disse to af de individuelle behov og omstændigheder. Vil du vide mere om hvordan du får mobilt bredbånd, så læs med i denne artikel.

Hvilke selskaber tilbyder mobilt bredbånd?

De fleste teleselskaber i Danmark, tilbyder en mobil bredbåndsløsning og selv hvis de ikke gør, så er det stadig muligt at få mobilt internet. Det gøres ved at købe en mobil router, med SIM-kort kapabilitet. Her sætter man blot sit simkort i og så fungerer det som et wifi-netværk, man kan logge på, på samme måde som kender det fra den router man har derhjemme. Her kan man dog være begrænset af mobilsignal.

Hvem har den bedste dækning til mobilt bredbånd?

Som udgangspunkt, alle selskaber der benytter sig af TDC’s master. Generelt set, er det dog blevet så udbredt at stort set hele landet er dækket, så man kan derfor sagtens vælger et mindre selskab, som for eksempel CBB. Her kan man spare en del penge, i forhold til de konkurrerende selskaber. Læs meer om CBB internet her eller brug Google og finde frem til nogle af alle de andre selskaber, der tilbyder denne service.