Bedst i test: Underbyg, indbyg og smalle opvaskemaskiner

Har du nogensinde undret dig over, hvordan du sikrer dig, at du finder den bedste opvaskemaskine derhjemme? Det er jo ikke, fordi du kan give den en prøvetur. Så må du finde en bedst i test opvaskemaskine, som, du ved, kan klare ærterne og skærene hjemme i dit køkken. Læs videre og bliv klogere på, hvilken opvaskemaskine du skal installere derhjemme.  

En opvaskemaskine er en stor beslutning. Særligt hvis det er første gang. Det markerer simpelthen overgangen fra at vaske op i hånden til aldrig nogensinde at skulle bekymre sig op opvaskebørster, skuresvampe og neongrøn opvaskesæbe igen. Velkommen i de voksnes rækker. Med en opvaskemaskine kan du sætte dig selv i blød og slappe af, imens det ordner alt arbejdet for dig. Nemmere bliver det ikke. 

Men hvad skal du vælge? Opvaskemaskine test, er det noget man kan finde på nettet? Det er det i høj grad. Og med en opvaskemaskine test kan du læse meget mere om en smal opvaskemaskine, en lille opvaskemaskine og den bedste opvaskemaskine. Den finder du, hvis du når at læse færdig her.  

Vælg din næste opvaskemaskine 

Der er mange slags opvaskemaskiner på markedet. Derfor handler det for dig om at vælge den, der passer til dit hjem. Har du hørt om en underbygningsopvaskemaskine før? Eller en indbygningsopvaskemaskine? Her får du svaret.  

Hvad er en underbygningsopvaskemaskine? 

En underbygningsopvaskemaskine er kort og godt en opvaskemaskine, der bliver installeret med sin egen front under køkkenbordet. Det er meget almindeligt i mange danske hjem, og det er sådan en klassisk opvaskemaskine i et moderne, dansk køkken.  

Hvad er en indbygningsopvaskemaskine?   

En indbygningsopvaskemaskine er en opvaskemaskine, som du integrerer i dit køkken ved at bygge den ind i det. Den monteres med en låge eller en skuffe foran, så det ikke er åbenlyst, at det er en opvaskemaskine. Til gengæld får dit køkken et helstøbt æstetisk udtryk, og lige præcis denne stil er stærkt på vej frem i Danmark.  

Hvad ellers er der på markedet?  

Når det kommer til opvaskemaskiner, så kan det være svært at få plads til det hele. Mange køkkener er så små, særligt inde i byerne, at det er værd at overveje en smal opvaskemaskine 45 cm bred. En lille opvaskemaskine er en god idé til dig, der bor alene, og derfor ikke har lige så meget opvask som en hel familie tilsammen.  

En lejlighed inde i byen skal nok finde plads til en smal opvaskemaskine 45 cm bred. Den opvaskemaskine test, der er lavet, viser også, at en smal opvaskemaskine kan være løsningen, hvis den lejlighed, du bor i, er af ældre dato.  

Du kan balancere lejlighed og opvaskemaskine let og elegant. Foto: Unsplash 

Den bedste opvaskemaskine test – hvad skal du lede efter? 

Når du skal finde din næste opvaskemaskine, hvad er det så, du skal kigge efter for at gøre dig det bedste køb? Der er flere pejlemærker, du kan gå efter, og de er alle lige essentielle for, at du kan installere en opvaskemaskine i dit hjem.  

Størrelse og kapacitet er det første du skal se efter. Hvis du ikke har plads til en stor opvaskemaskine i dit hjem, skal du finde en, der er lille eller smal, så du kan få den ind. Ellers giver det ikke nogen mening. Lav grundige optegnelser i din lejlighed og find ud af, om målene stemmer overens.  

Dernæst kan du se på, hvor meget vand og energi den benytter. De fleste opvaskemaskiner har indbyggede miljøprogrammer, der kan spare dig både vand og strøm, men det er alligevel værd at tjekke op om, hvilke energimærke din næste opvaskemaskine ligger i.  

Hvis du bor i et større boligbyggeri, så kan du sikkert høre, når naboen har opvaskeren eller andre hvidevarer tændt. Tjek derfor, hvad støjniveauet ligger på. Mange modeller støjer ikke ret meget, men hvis du er følsom over for lyde, så kan det være en god idé at høre nærmere, da der helt sikkert er forskel i støjniveau afhængigt af modellen, du køber.  

Fordele ved en opvaskemaskine 

Har du fundet en opvaskemaskine? Virkede vores opvaskemaskine test ikke? Så må vi hellere slå sømmet i bund. Der er nemlig masser fordele ved at have en opvaskemaskine i sit hjem.  

Du slipper for det første for at tage din egen irriterende opvask, men lader maskinen klare det. For det andet kan du sætte al din beskidte opvask ned i maskinen, så det ikke står til skue for alle inklusive dig selv. En opvask, der bare står og venter på at blive taget, kan være helt ubærlig, og så er det rart, at man kan gemme det væk fra sit åsyn.  

Sidste men ikke mindst så kan du også være sikker på at alle bakterier og andet er væk, da opvaskemaskinen næsten altid skyller med vand, der er omkring de 60 grader varmt. Det er der intet, der kan slippe levende fra.