Bliv bæredygtig i din bolig

Annonce

I disse tider er det nærmest udskældt, hvis man ikke tænker på klimaet i et vist omfang. Vi skal være miljøvenlige, bæredygtige og vide, hvad vores forbrug går til.

En energivenlig løsning

Uanset om du lige er flyttet ind eller har boet i din bolig i længere tid, er det vigtigt at finde en god belysning. Både til spisestuen og til kontoret, hvor god belysning er vigtig for et godt arbejdsliv. Hvis du vil finde en fordelagtig og bæredygtig belysning, så er LED vejen frem.

Først og fremmest er LED ikke en strømsluger. De normale LED-pærer bruger faktisk 25% mindre strøm end klassiske sparepærer, du har derhjemme. Derfor kommer du altså både til at spare penge og strøm, da LED-pærer holder meget længere end almindelige sparepærer. De forventes at holde mellem 10 og 25 år, hvor man normalt allerede skal udskifte en almindelig sparepære efter 6-10 år. Så når du har installeret en LED-pære, kan du sagtens vente lang tid, før du skal tænke på at udskifte den igen. Hvis du vil være så energivenlig som mulig, skal du anskaffe dig LED-lysstofrør. De bruger meget lidt energi og kan holde meget længere. Så hvis du gerne vil have en bæredygtig belysning, kan du finde LED lysstofrør på www.lyskilderdirekte.dk           

Bæredygtig ved spisebordet                                                                                                   

Når det kommer til mad, er der mange ting, man kan gøre for at undgå miljøsvineri. Det kræver heller ikke det helt store.

  1. Madspild er en af de store klimasyndere, så hvis du f.eks. har en madplan og handler ind efter den, kan du meget nemmere undgå madspild.
  2. Én kødfri dag om ugen! Det kan måske lyde svært, men der er mange gode vegetariske opskrifter på nettet. Du kan f.eks. lave en lækker lasagne uden kød eller en god pastaret.
  3. Hvis du nyder en god drink til aftensmaden med sugerør til, så anskaf dig et metal- eller bambussugerør i stedet. Det holder meget længere, og du undgår at smide plastiksugerør ud.