Bluetooth Højtaler Test – De 11 Bedste bluetooth Højtalere (2024)

Vil du gerne være ekspert i nogle af de bedste Bluetooth højtalere på markedet? Så læs videre her! Store, små, høje, lave, tykke, smalle. Mulighederne er mange, og det kan ofte være svært at navigere rundt i, hvilke Bluetooth højtalere der er bedst. Derfor er følgende testguide til dig, der gerne vil blive klogere på de forskellige slags.

Det er ingen hemmelighed, at trådløse højtalere vinder mere og mere indpas i de danske hjem. På den måde slippes der for at tænke på skjuleløsninger af grimme ledninger, og højtaleren kan placeres lige præcis der, hvor den giver bedst mening – og ikke, hvor ledningen kan nå til. Om det er udenfor eller indenfor har ingen betydning. Efter en testgennemgang af 10 forskellige Bluetooth højtalere vil du være i stand til at finde lige præcis den, der passer bedst til dig.

Bedste bluetooth højtaler test

I den følgende og bedste Bluetooth højtalertest ser vi nærmere på markedets bedste kvalitetshøjtalere. Der fås mange billige varianter, men hvis lydkvaliteten og designet skal følge trop med de stationære, så må prisen højnes fra de billige Bluetooth højtalere. Ens for de trådløse højtalere er dog, at det kun kræver din smartphone for at tilgå dem. Det er derfor slut med at spilde tid på at finde det rigtige CD-album, fordi du lynhurtigt kan søge på lige præcis den musik, du er i humør til og få tonerne ud i stuen.

Testvinder: Bang & Olufsen BEO Play A1

Det kommer nok ikke som den store overraskelse, at lækkert design er det helt store fokus ved Bang & Olufsen BEO Play A1. Højtaleren har en mat aluminiumsoverflade, der gør højtaleren let, og den har et håndtag i lækkert læder. Du kan derfor selv vælge, om den skal ligge på eksempelvis bordet eller hænge på væggen. Møbeldesigneren Cecile Manz står bag det lækre, tidløse design.

Selvom navnet er A1, er højtaleren faktisk en to’er til A2’eren. Forskellen er, at A1’eren er mindre, da den bare har en diameter på 13 og en højde på 5 centimeter. Højtaleren har derfor et forholdsvist småt og minimalistisk udseende, men på trods af størrelsen har den en fantastisk god lyd, som alle testpanelerne er betagede over. Det er især bassen, der rykker, hvilket skyldes en specialbygget basenhed, der bygger på 3-tommer. Derudover er selve højtaleren konstrueret, så bordpladen eller væggen benyttes som en ekstra form for basforstærker.

Vil du gerne bruge højtaleren i det fri, skal du ikke være bange for, at A1’eren ikke kan holde strøm, da den med sine omkring 24 timer kan holde dobbelt så lang tid, som de fleste andre Bluetooth højtalere i samme klasse.

Marshall Stanmore

Du kender sikkert Marshallmærket fra store koncerthøjtalere eller fra film, der enten er fra, eller som skal illustrere, rockens absolutte storhedstid i 1960’erne og 1970’erne. Nu har Marshall Stanmore endnu en ting, de kan sætte på tjeklisten, da de også har udviklet Bluetooth højtalere.

Modellen er med sine mål på 35, 19 og 19 centimeter en trådløs højtaler med gods i, da den er en af de større spillere på markedet, og den er robust i sin konstruktion. På trods af sin størrelse er Marshall modellen her en af de mindste modeller i Marshall-designrækken, og anmelderne er begejstrede. Det er især lydtrykket, der imponerer, da Bluetooth højtaleren kan spille 85 watt, uden det giver lydforvrængninger. Den er derfor oplagt som en festhøjtaler, hvor musikken gerne må få et ekstra nøk opad.

Flere anmeldere giver topkarakter på designet. Som en sjov detalje er højtaleren udformet som en guitarforstærker og er af kunstlæder med store drejeknapper, der i sit vintageinspirerede look sender associationer til rockstjernernes scenelir.

Bose SoundLink Flex

Den nye Bose SoundLink Flex model har fået en række forbedringer siden sin forgænger SoundLink Mini. Det tidløse, enkle aluminiumsdesign er i samme stil som den tidligere model, og højtaleren er en af de mindre spillere på markedet med sine mål på 18, 5 og 5 centimeter. I forhold til prisen er den faktisk en af de lidt billigere, men det har bestemt ikke gået ud over kvaliteten. Højtaleren kan uden problemer spille i op til 10 timer, og ifølge anmeldere brillerer den især med sin Bluetooth-forbindelse, der lynhurtigt parrer din telefon med højtaleren.

Med en trådløs højtaler er det selvfølgelig også vigtigt, at lyden er lige så god som de stationære højtalere – og det er Bose  Soundlink Flex. Den lever op til sit ry, og har en god bas, selvom den er af en lille størrelse. Anmeldere mener faktisk, at den udkonkurrerer andre Bluetooth højtalere af samme størrelse, når det kommer til dens upåklagelige baslyd. Samtidig kan den spille for fuld styrke, uden at lyden bliver forvrænget.

I kraft af dens lille størrelse er højtaleren også oplagt at tage med som rejseledsager, hvor man gerne vil have noget lydtapet med.

Libratone One Style

Liberatone One Style er en mindre version af den eftertragtede Liberatone One Style højtaler, og herved kommer den nye model ned i et mindre prisleje end sin forgænger. 

Med sin højde på 22 centimeter og diameter på 10 centimeter kan Liberatone One Style let fragtes rundt. Derudover har den en strop i læder, så den udover at stå på et bord også kan hænges op. I sin runde konstruktion når lyden 360 grader rundt, og lyden er ufejlbar i alle retninger. Ifølge anmeldere kommer det netop også til udtryk, at højtaleren har en veludrustet lyd med bas og diskant, der i sin konstruktion er opbygget i to separate dele. Er en højtaler ikke nok? Så kan din smartphone betjene helt op til 16 Liberatone One Style højtalere. Med højtalerens multifunktion kan du på den måde høre samme musik i flere rum.

Højtaleren har en batterilevetid på omkring 10 timer, og i forhold til sin størrelse matcher den derfor sine konkurrenter på markedet i samme prisklasse.

Marshall Kilburn

Tidligere i testgennemgangen var vi inde på Marshall Stanmore modellen, men mærket har også iværksat en mere bærbar model – Marshall Kilburn. I sit look minder den om Stanmore modellen, men Killburn har blandt andet en smart robust læderstrop, der gør den mere flytbar. Med sine 3 kilo er den dog en af de lidt tungere spillere på markedet, men så får du også lidt ekstra gods for pengene. Højtaleren har nemlig en indbygget oplader, som konkurrenterne oftest har separat. Derudover kan den holde strøm i omkring 18 timer, hvilket er mere end de fleste andre lignende konkurrenter.

Marshall er, som du måske allerede ved, kendt for sit gedigne musikudstyr, og Kilburn højtaleren her er bestemt ingen undtagelse. Med sine mål på 24, 14 og 14 centimeter er det ifølge anmeldere overraskende, at den kan spille med så høj lydstyrke, som den kan. For selvom der kun bliver afspillet på mellemstyrke, kan højtaleren, med sin sikre vintagestil og kvalitet, sagtens spille et større rum op.

Sony SRS-XB33

Sony SRS-XB33 har et stilrent look med enkle linjer i sin rektangulære form og mørke farve. Højtaleren, der med sine rene linjer nemt vil passe ind i de fleste hjem, måler 30, 13, og 6 centimeter og har en bas, der er så kraftig, at den kan sætte smågenstande på bordet i takt med musikken. Højtalerens lyd fejler derfor ikke noget, lige meget hvor højt du afspiller, og den forvrænger ikke bestemte musikgenrer.

Højtaleren har den funktion, at den ikke bare har Bluetooth, men at den også kan tilsluttes Wi-Fi og signalforbedres med en tilhørende antenne. SRS-XB33 kan også tilsluttes andre Sony-produkter af nyere karakter, og med højtalerens multirumsfunktion kan lyden på den måde komme ud i flere rum. Derudover behøver du ikke nogen fjernbetjening eller at trykke på selve højtaleren for mere avancerede funktioner, da du kan tilgå den med din smartphone via Sonys app til formålet.

Marshall Stockwell

Et par andre Marshall Bluetooth produkter er allerede blevet nævnt, men Marshall Stockwell modellen kan alligevel ikke undgås. Modellen er i modsætning til de andre lettere i sin konstruktion med sine 1,2 kilo og ligner her andre højtalere på markedet i samme klasse. På trods af, at højtaleren med sine mål på 26, 14, og 4 centimeter er mindre end sine familiemedlemmer, kan den stadig spille utrolig højt – uden det går ud over lydkvaliteten.

Ud over lyden bliver højtalerens levetid også fremhævet af anmeldere, da den kan leve op til 25 timer. Derudover er der designet i det klassiske Marshall-look, der sætter kulør på tilværelsen med sit rockede vintageudseende. Med modellen får du også lidt mere mellem hænderne, da du selv kan dreje på volumen, bas og diskant. Herved har du selv indflydelse på lydens udtryk, og du kan mikse musikken, så den passer til din smag.

Philips BT6000

I artiklen har vi været inde på Bluetooth højtalere i forskellige prislejer, og her har Philips BT6000 en af de laveste priser i gennemgangen. Det er derfor ikke nogen overraskelse, at den ikke lever op til samme niveau, som de meget dyrere højtalere, men i forhold til prisen er anmelderne alligevel begejstrede. Den har to højtalere tilknyttet, og i kraft af sin rørform har den en lyd, der er god i alle retninger.  Derudover kan den, i modsætning til de fleste andre højtalere, klare et par regnbyger, da den har en vandafvisende konstruktion.

Philips højtaleren er med mål på 19, 7 og 7 centimeter den mindste i forhold til de andre nævnte. Den er derfor let at have med på farten i tasken eller i en lidt større lomme. I kraft af sin lille størrelse vejer højtaleren kun 500 gram, og det er derfor utroligt, at den med sit lille batteri alligevel kan holde strøm i omkring 8 timer.

Libratone Too

Den danske spiller på markedet Libratone har udarbejdet en anvendelig højtaler med målene 21, 6,5 og 5,9 centimeter. Den er derfor forholdsvis lille i størrelsen og kan let transporteres rundt på diverse udflugter. Derudover findes den i flere forskellige farver, og du kan derfor vælge den, der passer din smag bedst. Den har en cylinderform, der giver god lyd i alle retninger, og så kan den holde strøm i op til 12 timer, så tøv ikke med at tage den med på farten.

Libratone Too er også vandtæt, og den går derfor ikke i stykker af regn eller af at få spildt drikkevarer udover sig. Ikke nok med det, så holder den et klart Bluetooth signal, selvom der er en lukket dør eller 13 meters afstand fra din smartphone. Har du andre Libratone højtalere? Så kan Libratone Too parre sig trådløst med dem, og du kan koble op til to telefoner til højtaleren på samme tid.

Libratone One Click

Libratone har ikke bare udviklet den ovenstående spiller på markedet, men også Libratone One Click, der også er blevet rost af anmelderne. Det smarte ved denne højtaler er, at man kan justere dens design, alt efter hvilken situation man skal bruge den i. Skal håndtaget eksempelvis være en stor hank, så du kan tage den i hånden eller lille, så den kan hænge sikkert på en knag? Højtaleren kan kategoriseres som en rejsehøjtaler, og den kan derfor ikke spille op til større fester. Dog holder den sin gode lyd op til 88 decibel, og den kan hermed stadig spille højt uden lydforvrængning.

Ligesom sin søster er den vandtæt, og den er derfor anvendelig til fest eller udendørsbrug, da den godt kan klare at få vand eller andre våde sager hældt udover sig. Den kan derudover holde op til 12 timers strøm og er af anmeldere blevet rost for sit enkle og pæne udtryk.

Bluetooth højtaler – et sikkert valg

Nu er du blevet præsenteret for 10 højtalere med forskellige funktioner og kvaliteter. Det er nu op til dig, om det skal være af meget høj standard i den dyre ende af skalaen eller de lidt billigere, der i kraft af pris og kvalitet stadig er god valuta for pengene. En ting er sikkert, og det er, at en Bluetooth højtaler er et sikkert valg, du ikke kommer til at fortryde.

Mobilitet og nemhed er nøgleordene, da du uden besvær kan flytte rundt på Bluetooth højtalerne, som du lyster, og da du med din smartphone nemt kan styre lydstyrke, musik og meget andet. Ved køb af en trådløs højtaler er det derfor slut med ikke at kunne bruge din telefon, mens musikken spiller, da du frit kan gå rundt med mobilen, uden at irriterende ledninger begrænser afstanden fra højtaleren. Ligegyldigt om du skal på stranden, i skoven eller i haven kan du hurtigt tage din højtaler med og sprede god stemning med din yndlingsmusik.

ANDRE POPULÆRE GUIDES