Bordopvaskemaskine Test – Top 5 Bedste Bordopvaskemaskiner (2022)

Er du en af dem, der bor i en lille lejlighed? Eller er du måske studerende, der har brug for lidt ekstra hjælp til at klare opvasken, der langsomt hober sig op i løbet af dagen? Det kan også være, at du bor sammen med en mindre husstand, som simpelthen producerer for lidt opvask til at fylde en hel og traditionel opvaskemaskine. Du tænker sikkert, om der ikke findes en mellemvej, og det gør der faktisk heldigvis. Du kan med fordel overveje at købe en mindre opvaskemaskine, og det er her, bordopvaskemaskinen kommer ind i billedet.

En bordopvaskemaskine fylder oftest meget mindre end en konventionel opmaskemaskine. Som navnet antyder, kan den let placeres oven på en bordplade eller et andet sted, hvor den ikke tager for meget plads i køkkenet, som måske i forvejen er lille.

På grund af sin noget mindre størrelse bruger den også mindre strøm og vand, hvilket vil sige, at den kan være energisparende oveni, hvilket jo både er godt for miljøet og din pengepung. Desuden er bordopvaskemaskiner også ofte billigere end almindelige opvaskemaskiner.

Hvis du ikke orker at vaske hver eneste tallerken eller teske op i hånden, men samtidig ikke har nok til at fylde en hel opvaskemaskine, er der altså i den grad stor hjælp at hente fra en smart bordopvaskemaskine. Den kan nemt stå på køkkenbordet eller i det lille rum under køleskabet.

Hvis du overvejer at købe en bordopvaskemaskine, kan du læse med i denne guide, der klæder dig bedre på til at finde den rette bordopvaskemaskine, som passer lige til dig og dine opvaskerutiner.

I det følgende vil du blive præsenteret for fem forskellige bordopvaskemaskiner fra forskellige udbydere, og som du kan læse mere om ved at klikke på linkene. Du kan også let bestille en bordopvaskemaskine ved at klikke på linkene under den ønskede bordopvasker. Rigtig god fornøjelse.

Testvinder: Scandomestic SK5000B Bordopvaskemaskine

Denne bordopvaskemaskine er et rigtig godt bud på en økonomisk og miljøvenlig mini-opvaskemaskine. Hvis du er typen, som går meget op i en maskines energiforbrug, så vil du blive glad for at læse, at den kun bruger 0,62 kWh samt 6,5 liter vand ved hver opvask. Hvis man omregner det til kr. per. vask, så vil det sige, at den kun koster den 1,40 for hver vask. Forestil dig hvor mange penge, du sparer, og som du kan bruge på noget andet ved at bruge denne opvasker frem for en traditionel én af slagsen, der som regel bruger mere energi og vand per vask, da den jo er større.

Bordopvaskeren har målene 55 cm i bredde, 50 cm i dybde og 43,8 cm i højde, hvilket giver den en ideel størrelse til det lille køkken, og så laver den meget begrænset støj under selve vasken, da den har et lydniveau på 49 dB. Der er intet værre end en overdøvende opvaskemaskine, der lægger en dæmper på snakken, men det behøver du altså ikke at frygte med denne bordopvaskemaskine.

Vær opmærksom på, at den har plads til tallerkener med diameter på max 27 cm.

Hvis du samtidig går op i, at man skal værne om miljøet, er der godt nyt til dig. Denne bordopvaskemaskine kommer nemlig også med et økoprogram, så du med god samvittighed kan vaske op ved hjælp af maskinkraft. Derudover scorer den A, hvilket er i den absolut høje ende, i både energiklasse samt tørreevne. Dette gør den til en meget effektiv og samtidig meget miljøvenlig bordopvasker og vil passe godt ind i hjemmet, hvor man er miljøbevidst og opmærksom på at være så økonomisk effektiv som muligt. Det behøver altså ikke at koste alverden for at passe på miljøet.

Klik på ovenstående link for at læse mere om den imponerende Scandomestic SK5000B bordopvaskemaskine, eller for at bestille den hjem i dag.

Candy bordopvaskemaskine CDCP6/E

Her er endnu et godt bud på en effektiv og samtidig energivenlig bordopvaskemaskine. Vidste du, at de fleste nyere bordopvaskemaskiner faktisk kun kommer med funktioner eller egenskaber, der på den ene eller anden måde er skånsomt over for miljøet eller er energibesparende? Denne bordopvaskemaskine fra Candy er heller ingen undtagelse. Læs mere i linket ovenover.

Bordopvaskemaskine er den billigste af alle bordopvaskere i denne guide, men det betyder absolut ikke, at den går ned i kvalitet. Ligesom den førnævnte bordvaskemaskine er denne et perfekt valg til det miljøvenlige hjem.

Den scorer A+ i energiklassekategorien samt A i opvaske- og tørreevne, hvilket er nogen af de højeste kategorier på skalaen. Desuden bruger den LED lys, hvilket er en af de mest energibesparende lyskilder, i sit display.

Imponerende nok har den kun et vandforbrug på 7 liter, og årligt forbruger den så lidt som 174 kWh. Bordopvaskemaskinen er altså derfor en meget miljøvenlig og samtidig effektiv maskine.

Målene på maskinen lyder 44 cm i højde, 55 cm i bredde og 50 cm i dybde, hvilket vil sige, den passer fint ind i både store og meget små hjem. Maskinen har også et meget minimalt støjniveau på 51 dB, så du kan slappe af og snakke med vennerne, mens den klarer opvasken – smart.

Maskinen kommer faktisk også med hele seks forskellige vaskeprogrammer, så du bl.a. kan vælge i mellem det program, der klarer din opvask på den mest effektive måde, eller det program, der er skånsomt over for både dit service og miljøet. Maskinen kommer også med et ECO-program, som du kan indstille den til, hvis du vil vaske op med god samvittighed.

Electrolux ESF2400OW, bordopvaskemaskine

Lad dig ikke begrænse af trang plads. Selvom du bor på meget få kvadratmeter, kan du sagtens holde fest med flere gæster, for med denne bordopvasker kan du benytte dig af Party-programmet, der lynvasker dine tallerkener på kun 20 minutter. Det vil sige, at du kan bruge de samme tallerkener samme aften takket været Electrolux ESF2400OW bordopvaskemaskinen. Maskinen kan nemlig hurtigt vaske de tallerkener, der er blevet spist af under hovedretten, og 20 minutter senere er de rene igen, så du kan bruge dem til desserten. Du undgår derfor at skulle ud at investere i unødvendig meget service, for maskinen rengør nemlig dine nuværende tallerkener, knive og gafler og så videre meget hurtigt.

Med sit lave støjniveau på 50 dB behøver du samtidig heller ikke at bekymre dig en irriterende og overdøvende opvaskemaskine, der gør det umuligt at snakke med dine gæster i ro og mag. Den vasker nemlig hurtigt, effektivt og diskret, så du kan slappe af og nyde dine venners selskab.

Den scorer også en høj karakter i energiklasse, nemlig karakteren A+, og i tørreevne scorer den imponerende nok A. Per vask har den et energiforbrug på 174 kWh samt et forbrug på syv liter vand, og det årlige vandforbrug er 1820 liter. Hvis man tager en almindelig opvaskemaskines vandforbrug i betragtning, er der til sammenligning en del penge og liter vand at spare.

Den har målene 43,8 cm i højden, 55 cm i bredden og 50 cm i dybden og passer derfor perfekt ind i hjemmet med trængt plads. Opvaskemaskinen har desuden fire små hjul, så den er nem at transportere rundt helt uden at risikere hold i ryggen. Husk, at det er smartest at være mindst to om at skulle bære en bordopmaskemaskine.

Derudover kan du faktisk vælge mellem hele seks vaskeprogrammer i alt, heriblandt det førnævnte Party-program, og med displayet kan du altid orientere dig, hvor langt maskinen er med opvasken.

Du behøver heller ikke at bekymre dig om vand, der skulle risikere at slippe ud, da bordopvaskeren har et indbygget sikkerhedssystem, som sikrer imod vandudslip, så du slipper for grimme scenarier med vand udover hele køkkenet.

Bordopvaskemaskinen egner sig godt til en husstand på omkring 1-2 beboer. Klik på linket øverst i dette afsnit for at læse mere om denne bordopvaskemaskine fra Electrolux.

Bosch SKS62E28EU bordopvaskemaskine

Denne alsidige bordopvaskemaskine fra Bosch kommer også med seks forskellige vaskeprogrammer, nemlig Øko-programmet på 50 grader, Auto 45-65 grader, Intensiv på 70 grader, Skåne på 40 grader, Lyn 45 på grader samt Forskyl. Derudover kan du vælge to tillægsfunktioner, nemlig VarioSpeed samt Ekstra Tørring. Der er altså ingen tvivl om, at denne bordopvasker er meget alsidig og effektiv, og at du kan både vaske op på en miljøvenlig måde eller rengøre dit service på en enten meget effektiv eller skånende måde. Du skal blot vælge det vaskeprogram, der passer bedst til dig og situationen.

Bordopvaskemaskinen har desuden også en smart afkalkningsfunktion, så du ikke skal være bange for, at dit fine bestik skal efterlades med grimme kalkpletter. Tænd blot for afkalkningsprogrammet, og så vil bordopvaskemaskinen automatisk afkalke sit system. Heller ikke vandskader behøver du at bekymre dig om. Bordopvaskemaskinen har nemlig det smarte AquaStop-system, der forhindrer vand i at slippe ud af bordopvaskemaskinen, hvis der skulle opstå en fejl under opvasken. Systemet går simpelthen ind og stopper for vandforsyningen, hvis den oplever en fejl, så du ikke skal til at tørre fra hele køkkenbordet og –gulvet.

Materialet er i et rustfrit stål, og maskinen vasker meget stille i og med, den har et lydniveau på kun 48 dB.

Alt i alt er det altså en meget diskret, alsidig og miljøvenlig bordopvaskemaskine, som vil passe perfekt ind i dit hjem, uanset om du bor i et stort hus eller et lille kollegieværelse.

Siemens SK26E221EU bordopvaskemaskine

Denne bordopvaskemaskine har samme slags vaskeprogrammer som den ovenstående bordopvaskemaskine, det vil sige Øko-programmet på 50 grader, Auto 45-65 grader, Intensiv på 70 grader, Skåne på 40 grader, Lyn 45 på grader samt Storskyl. Derudover er de to smarte tillægsfunktioner, VarioSpeed og Ekstra Tørring, selvfølgelig også inkluderet. Maskinen kan altså dække alle dine opvaskebehov, uanset om det skal være en opvask, der er skånsom for miljøet eller en intensiv opvask, så du er sikker på, at al snavs bliver bekæmpet.

Den bruger 8 liter vand per vask, hvilket giver et årligt vandforbrug kun på 2240 liter. Det årlige energiforbrug ligger på 174 kWh. Støjniveauet er også begrænset, da det ligger på 48 dB. Målene på bordopvaskemaskinen 45 cm i højden, 55,1 cm i bredden og 50 cm i dybden.

Denne bordopvasker fra Siemens er derfor en meget diskret og effektiv bordopvasker, som også passer rigtig godt ind i hjemmet, hvor der er fokus på miljøet, og hvor der måske ikke er så meget plads i køkkenet. Du kan læse mere om denne bordopvaskemaskine via linket foroven. Her kan du også bestille maskinen hjem.

Hvis du er interesseret, har du også mulighed for at tilkøbe fire års garanti til bordopvaskemaskinen, så du kan returnere den og få pengene igen, hvis der skulle opstå nogen tekniske fejl med den.

Du er nu nået til vejs ende i denne guide om bordopvaskemaskiner. Forhåbentlig har du tilegnet dig noget mere viden om bordopvaskemaskiner samt hvilke egenskaber, man bør kigge efter, når man er på udkig efter en lille elektronisk hjælper til opvasken – og hvem ved, måske har du endda allerede fundet din drømmebordopvaskemaskine? I så fald er det eneste, du skal gøre, er at klikke på det givne link under den bordopvaskemaskine, der passede dig bedst. Herigennem kan du altid læse mere og bestille den hjem.

Ved købet af en bordopvaskemaskine køber du dig selv oven i købet mere tid, da du let kan bruge mange timer i dit liv på at vaske op i hånden. Smid bare tallerkener, glas og bestik i din smarte, lille bordopvasker og lad den gøre rent, så du kan nyde at have gæster på besøg.

Hvis du er en af dem, der helst undgår at tømme opvaskemaskinen derhjemme, så tænk bare på, at siden bordopvaskemaskinen er mindre i størrelsen end en normal opvaskemaskine, så er den også hurtigere og lettere at tømme.

Hvis din nysgerrighed er vakt, kan du til hver en tid læse mere om de enkelte bordopvaskere ved at klikke på linkene under afsnittene. Herigennem kan du også let bestille din nye bordopvaskemaskiner, så du kan bruge mere tid på de ting, du gerne vil i stedet på at vaske op.

ANDRE POPULÆRE GUIDES