Bredbånd test – Vi har testet de bedste udbydere af bredbånd

Hurtigt bredbånd til en god pris er vigtigt og derfor kan du vælge herunder, hvad du er på udkig efter. Der er pris pr. måned, da det kan være, at du har et budget eller noget,  som du maks vil betale for dit internet. 

Herudover kan du sortere efter download og upload. Hvad der er vigtigt for dig, kommer meget an på, hvordan du bruger internettet. Mange kigger kun på download, men faktisk er Upload vigtigt, hvis du f.eks. skal bruge det til at foretage Skype opkald eller uploade videoer til Youtube.

Vi kan godt lide samme stabile hastighed for både download og upload pga. måden, som man bruger internettet på i dag. Men sammenlign de forskellige internetudbydere, så du finder det perfekte bredbånd til dig.

I denne store Bredbånd test for 2021 finder du også relevante anmeldelser af de forskellige bredbåndsudbydere.

Et langsomt, ustabilt internet, som hakker og falder ud, er noget nær det mest irriterende, der findes – både når man arbejder ved sin computer eller blot slapper af til en serie på Netflix. Internettet skal virke, uden at man behøver at gøre noget for det – næsten ikke i hvert fald. Det, du dog kan gøre, er at læse med her i denne bredbåndstest. Vi har samlet syv af markedets udbydere og sammenlignet, vendt og drejet deres forskellige tilbud, så det bliver nemt for dig at vælge lige netop det bredbånd, som passer bedst til dig og dine behov.

Test din forbindelse


Nogle er specialiseret i fibernet, andre i mobilt bredbånd eller almindeligt bredbånd, mens du hos andre udbydere kan rykke både din telefon og dit tv. Fælles for dem alle er, at de garanterer et hurtigt og stabilt internet til gode priser. Nogle af udbyderne har endda rigtig gode tilbud på oprettelse, og det kan derfor betale sig for lige netop dig at bestille dit nye bredbånd i dag.

Kviknet bredbånd

Kviknet tilbyder kun internet, hvorfor de også må siges at være eksperter på netop dette område. De lover, at de altid giver den højest mulige hastighed, som dit telefonkabel kan trække, ligesom de tilbyder at opsige din eventuelle nuværende forbindelse for dig. Bestiller du hos Kviknet, kommer udstyret helt klar til brug. Du skal kun sætte stikket i, og så virker det. Skulle der mod forventning opstå problemer – enten i opsætningen eller generelt – har Kviknet en yderst velfungerende kundesupport. Ydermere kan du benytte deres selvbetjening, hvor du finder informationer om regninger, betalingskort og meget mere.

Spørger man Kviknet selv, hvad der gør dem billigere og adskiller dem fra andre udbydere, nævnes flere ting. Først og fremmest gør de meget for at holde omkostningerne nede. De har intet dyrt hovedkontor eller butikker, som skal vedligeholdes, da de kun sælger via internettet. Derudover fokuseres på, at Kviknet anvender TDC’s kobbernet ligesom alle andre udbydere på det danske marked – forskellen er blot, at Kviknets løsning er billigere. Slutteligt nævnes Kviknets korte leveringstid på omtrent en uge. Når du beslutter dig for at vælge Kviknet, kan du altså se videre på din yndlingsserie allerede en uge senere.

Den månedlige mindstepris på Kviknets bredbånd er 219 kr., og denne pris inkluderer seks måneders binding samt den gratis oprettelse. For alle abonnementer er der 30 dages opsigelsesvarsel.

Fullrate bredbånd

Hos Fullrate har de ikke kun bredbånd, men også tv- og mobilydelser, og du vil altså kunne samle alle dine ting her, hvis du har interesse i det. Fullrate reklamerer med at have nogle af landets billigste priser, flere hastigheder at vælge imellem, ingen forbrugsgrænse samt en trådløs router, som følger med ved købet af bredbånd.

Hos Fullrate ved de godt, at det for nogle kan være svært at gennemskue, hvilken slags bredbånd der passer bedst til dem. Derfor anbefaler de, at man bruger lidt tid på at tænke over, hvad ens behov for bredbånd egentlig er. Hvad skal du bruge dit internet til? Hvor mange er I i husstanden, og har alle samme behov? Skal det være almindeligt bredbånd eller mobilt bredbånd? Bliver du i tvivl om noget undervejs, tilbyder de at ringe dig op maks. to timer efter din henvendelse.

Fullrate opererer med tre ”pakker”. Basispakken er den billigste til 229 kr. om måneden med gratis oprettelse. Lige nu kører Fullrate en kampagne, hvor man kan få den første måned gratis, uanset hvilken pakke du vælger! Gå ind på hjemmesiden, og køb dit nye bredbånd i dag!

YouSee bredbånd

”Hos YouSee får du altid mere med”. Sådan lyder mottoet hos YouSee. Det ”mere”, som umiddelbart adskiller dem mest fra konkurrenterne, er, at deres bredbånd har indbygget sikkerhed. I disse tider bliver vi bombarderet med kedelige historier om, hvordan rigtig mange mennesker har haft dårlige oplevelser med cyberkriminalitet på nettet, blandt andet på grund af en for dårlig sikkerhed. Det vil YouSee gerne gøre noget ved, for som de siger, ”Sikkerhed er efterhånden lige så vigtigt som en hurtig forbindelse, når du surfer på nettet”.

Hvis du som YouSee værdsætter din og din families sikkerhed højt, anbefales du at købe dit bredbånd hos YouSee i dag.

Ud over sikkerhed får du desuden høje hastigheder, høj stabilitet, trådløst modem, tilgang til ekspertviden og teknisk hjælp samt helt særlige oplevelser – hvert år arrangerer YouSee nemlig ekstraordinære musikevents for sine kunder.

YouSee opererer med flere forskellige hastigheder, som gør det nemt for den enkelte at finde et bredbånd, som passer helt perfekt til dem. Fra 25 Mbit til dem som er en del online og har et mindre behov for streaming og op til 1000 Mbit, som er for dem, der kun vil have det absolut bedste og hurtigste.

Desuden tilbyder YouSee hjælp i form af forskellige instruktionsvideoer, som ligger på deres hjemmeside. Her kan du både få hjælp til opsætning og aktivering samt installation af sikkerhedspakken.

YouSees mindstepris ligger på 249 kr. om måneden, og der medfølger både den omtalte sikkerhedspakke samt et trådløst modem.

Hiper bredbånd

Hiper har flere fællestræk med Kviknet. Hiper sælger også ”bredbånd og kun bredbånd”, som de skriver, og de sælger sig ligeledes som værende de billigste på markedet med det bedste bredbånd. Hiper gør modstand mod konkurrenternes hastighedsjungler og tilbyder således kun to hastigheder, herunder 10 Mbit og 1000 Mbit – ret hurtigt og vanvittigt hurtigt. Hiper repræsenterer altså en specialiseret udbyder, som har gjort det simpelt for kunden, og de arbejder hele tiden hårdt for at give deres kunder den bedste behandling inden for omtalte rammer.

Mindsteprisen for bredbånd hos Hiper er 219 kr. om måneden, og inkluderet i den pris får du en trådløs router med.

Net1 bredbånd

”Vi leverer, hvor andre giver op”. Sådan lyder mottoet hos Net1, og deres mål om at hjælpe alle, som har behov for en stabil internetforbindelse, fylder da også meget på deres hjemmeside. Net1 sælger deres service på, at de kan hjælpe dig, som bor uden for bygrænsen, dig som har sommerhus ved kysten, eller dig som sejler og tit befinder sig på havet. De har specialiseret sig i mobilt bredbånd, og de har blandt andet god erfaring med at sørge for internet til lastbilchauffører.

Ligesom Hiper har Net1 gjort det simpelt for kunden.

Du kan vælge mellem ubegrænset forbrug eller 40 GB data. Streamer du film, musik og serier, skal du vælge det ubegrænsede forbrug, og hvis du primært skal tjekke mails, Facebook, nyheder og lignende, vil 40 GB være rigeligt for dig.

Lige nu kan du hos Net1 få et tilbud på ubegrænset mobilt bredbånd for 159,50 kr. om måneden i tre måneder. Der er ingen binding, og oprettelse og levering er gratis!

Waoo bredbånd

Fibernettet karakteriseres som ”fremtidens internetforbindelse”, og her er Waoo en storspiller. Fibernettet er en teknologi, som sikrer lynhurtigt internet meget hurtigere end de føromtalte kobberkabler. Det afhænger dog af din bopæl, hvorvidt du kan få fibernet, og det allerførste, du skal gøre, er derfor at gå ind på Waoos hjemmeside og se, om du kan få fibernet, hvor du bor. Hvis der endnu ikke er installeret fibernet i nærheden af dig, vil oprettelsen af et fibernet være forbundet med en vis omkostning, skriver Waoo på deres hjemmeside.

Er du så heldig at kunne få fibernet, er Waoo et godt sted at starte. De tilbyder deres Fiber Basic til 100 kr. om måneden de første tre måneder, hvorefter prisen stiger til 299 kr. om måneden. Med i købet følger en såkaldt sikkerhedspakke, som beskytter både Windows PS, Mac og Android tablets og -smartphones med antivirus og firewall til alle husstandens enheder.

Telenor bredbånd

Modsat Kviknet er Telenor ikke som sådan specialiseret i internet. De tilbyder også andre ydelser som eksempelvis mobilabonnementer. Køber du internet hos Telenor, garanterer de dog altid en nem installation, velfungerende router samt hurtig levering.

En anden af Telenors ydelser er det mobile bredbånd, og på deres hjemmeside tilbydes en test, hvor du kan finde ud af, om det almindelige bredbånd eller det mobile bredbånd passer allerbedst til dig. Helt overordnet anbefales bredbånd til dig, som ofte streamer film og serier, som bor et sted, hvor der typisk vil være andre online på samme tid, og som bruger nettet til gaming. Det udslagsgivende for, hvorvidt du skal vælge det ene eller det andet, er, om du streamer film og serier, idet det er der, du downloader data. Ved et mobilt bredbånd vil du sandsynligvis overskride datagrænsen hurtigt. Fordelen ved det mobile bredbånd er, at du får lynhurtig forbindelse både ude og hjemme.

Ligesom ved Kviknet tilbyder Telenor en selvbetjeningstjeneste, hvor du eksempelvis kan ændre din bredbåndshastighed hurtigt og nemt.

Vælger du at skifte fra dit nuværende selskab til Telenor i dag, skal du regne med en leveringstid på 4-6 uger. Den månedlige mindstepris for Telenors såkaldte Internet Light er 239 kr. om måneden, hvilket inkluderer seks måneders binding samt oprettelse. Prisen kan være mindre, hvis I som familie benytter jer af familierabatten FRI + FAMILIE.

Det helt rette bredbånd for dig

Læser du stadig med? Hvis ja, skulle du nu have rimelig gode forudsætninger for at vælge det helt rette bredbånd for dig. Hvad enten du er til almindeligt bredbånd, trådløst bredbånd eller fibernet, er der gode mulighed for at få et nyt bredbånd i dag.

Kviknet og Hiper minder om hinanden på den måde, at de udelukkende tilbyder bredbånd, og at de derfor er specialister på dette område. Ydermere hører begge udbydere til nogle af dem med de billigste tilbud i testen, og med Kviknets egne ord er det, fordi de kun bruger ressourcer på kunderne og deres bredbånd – ikke på store butikker eller kontorer, som kræver tid og opmærksomhed.

Telenor adskiller sig fra de andre ved muligheden for at rumme både dit bredbånd, tv og mobil, men særligt ved deres velfungerende test. Testen giver dig lynhurtigt en idé om, hvorvidt almindeligt bredbånd eller mobilt bredbånd passer bedst til dig og dine behov. Testen fungerede godt og var et kærkomment afbræk i de mange tekstbaserede informationer.

Fullrates services adskiller sig primært ved, at du lige nu kan få den første måned gratis, uanset hvilken af de tre pakker du vælger! Har du brug for en hurtig og billig løsning, vil Fullrate altså være et godt bud!

YouSee vil for mange nok være én af de udbydere, som de kender bedst fra medierne, og det alene vil tit gøre udslaget den ene eller den anden vej, når det handler om, hvorvidt man vil vælge dem eller ej. Det, som under alle omstændigheder adskiller YouSee fra de andre udbydere, er deres fokus på sikkerhed og deres tilbud om indbygget sikkerhed i deres bredbånd. YouSee har mange forskellige hastigheder, og de vil således kunne matche enhver kundes behov. Man betaler lidt ekstra her i forhold til udbydere som Kviknet og Hiper, men man får til gengæld også meget for pengene.

Waoo og Net1 har begge specialiseret sig direkte i henholdsvis fibernet og mobilt bredbånd, og hvis det er én af de to løsninger, man efterspørger, kan det i høj grad betale sig at kigge mod dem. De ved, hvad de har med at gøre, og de kan give god og kompetent vejledningen inden for deres felt.

Nu er der vist kun tilbage at sige god jagt. Uanset om det bliver i junglen af bredbåndshastighed eller i udbuddet af fibernet, burde du med denne test have et godt grundlag for at vælge den helt rigtige løsning for dig.

Skal du ud at se efter nyt bredbånd, har du nu fået nogle gode indsigter i de forskellige udbydere, således at du er godt klædt på til at træffe en velfunderet beslutning. Der er mange forskellige spillere på området, som har hver deres unikke attributter. Heldigvis er internet i dag en relativt lille udgift, og hastighederne er så hurtige, at du næsten ikke mærker til forsinkelser. Vælg efter behov, så du er dækket godt ind.

Skal du bruge det til arbejde, vil det give god mening at investere i hurtigt bredbånd, som er yderst pålideligt og kan trække de lidt tungere programmer, som man som virksomhed eller for den sags skyld privat kan have brug for i dagligdagen.

ANDRE POPULÆRE GUIDES