Brødrister test – se de bedste brødristere

Skal du bruge en ny brødrister, er det selvsagt vigtigt at finde en af god kvalitet, så du kan være sikker på, at dit brød bliver ristet på en måde, så det bliver lækkert og sprødt. Der er nemlig ikke noget værre end at få et enten for blødt eller et forbrændt stykke toast op af brødristeren, da vi vil alle sammen gerne vil have et sprødt stykke brød med en lækker gylden farve. For at opnå dette er det derfor en god idé at bruge lidt tid på at finde en god brødrister. Der findes rigtig mange forskellige modeller på markedet, så det kan faktisk godt være en større udfordring, end du lige går og tror. Vi har dog gjort det en del nemmere for dig med denne brødrister test. Det er ikke en videnskabelig test, hvor vi selv har testet modellerne, men vores test består af en række beskrivelser af forskellige modeller, som, vi mener, er værd at investere i. Disse beskrivelser af forskellige modeller skulle meget gerne kunne give dig et indblik i, hvilke modeller du kan finde på markedet, og hvad de pågældende modeller kan og ikke kan.

Når du skal købe en ny brødrister, er det vigtigt at være opmærksom på, hvilke behov du egentlig har. Samtidig er det også en god idé at være opmærksom på, at pris og kvalitet som regel hænger sammen i forbindelse med brødristere. Dog kan du alligevel sagtens finde gode brødristere til en fornuftig pris, men det er altid en god idé at holde øje med, hvad den pågældende model kan og ikke kan. Dette vil vi komme nærmere ind på i beskrivelserne af de forskellige modeller i denne test. Undervejs vil vi oplyse, hvor du kan købe de pågældende modeller, samt hvad prisen på dem er. Hvis der er flere forhandlere, der fører samme model, vil vi liste alle forhandlerne op samt deres priser, så du kan få det bedste overblik.

Testvinder: KitchenAid Artisan

Den første model i rækken er en utrolig luksuriøs en af slagsen. Den er blevet kåret som testvinder hos testpanelet Tænk, og derudover er den blevet topscorer hos Råd & Rön. Allerede her vidner det om, at denne brødrister er i en klasse for sig. KitchenAid er generelt også et anerkendt mærke, der er meget kendt for at lave produkter af rigtig god kvalitet. Det er dog også en af de lidt dyrere modeller på markedet, men hvis du gerne vil have en flot køkkenmaskine, der kan riste dit brød helt perfekt, så vil denne model være det helt rigtige valg for dig. Ud over god kvalitet er KitchenAid også kendt for deres retrodesign, og det afspejler denne brødrister også. Den fås nemlig også i det flotte design, og du kan få modellen her i flere forskellige farver. Det er altså både en utrolig god, men også flot brødrister, og det er nok en af de få på markedet, som man rent faktisk har lyst til at have stående fremme på køkkenbordet, også selvom man ikke bruger den.

Modellen her vejer hele fem kg, så derfor er det heller ikke den nemmeste køkkenmaskine at flytte ind og ud af et skab dagligt. Derfor er det en ekstra stor fordel, at maskinen har et så flot design, så det netop ikke er noget problem at have den stående fremme. Det er en meget robust model, så derfor behøver du ikke at bekymre dig om, om den kan komme til at vælte eller bare lige går i stykker efter lidt tid – for det gør den ikke. Det er den tungeste model, vi har med i denne brødrister test, men sammen med designet er dette også et kendetegn ved KitchenAids produkter. Dog er dette ikke en dårlig ting, tværtimod. Vægten på maskinen er nemlig så høj, fordi det er en meget solid og robust maskine. Med denne model får du en flot og jævn ristning af dit brød hver gang, og det er for mange klart den største fordel ved maskinen. Den kan samtidig holde brødet varmt samt riste bagels og optø frossent brød. Når du anvender den, skal du bruge den motoriserede hæve-sænke funktion. På denne måde er det hurtigt og nemt at sætte brødet i og få det op, når det er færdigt og klar til at spise.

Modellens specifikationer

 • 1250 Watt
 • Kraftig og solid: Kabinet er udført i støbt metal
 • 7 risteniveauer og digitalt nedtællingsdisplay
 • Motoriseret hæve-sænkefunktion
 • Bagel- og optøningsfunktion

Philips HD2628

Den næste model i vores test ligger i en lidt anden og billigere prisklasse. Dog er den stadig testvinder hos både Tænk og Råd & Rön. Den får rent faktisk den højeste samlede bedømmelse hos begge testmagasiner. Denne model er derfor et bevis på, at man godt kan få en billig model, der stadig er af god kvalitet. Philips laver generelt rigtig gode brødristere, og her er denne model ingen undtagelse. Det er en god brødrister, der nemt klarer brødristningen på en tilfredsstillende måde. Med denne model kan du indstille ristetiden på hele syv forskellige niveauer, så du kan få den helt perfekte ristning. Herudover har den en optøningsfunktion. Det er en utrolig smart funktion, der gør, at du rent faktisk kan komme frossent brød i brødristeren og stadig få lækkert og sprødt brød, når det er færdigt.

Modellen her får især ros for at kunne riste brødet ganske hurtigt samt ensartet. Herudover er det en model, der er meget nem at gøre rent, da den har en lille udtagelig bakke i bunden. Denne bakke kan du tømme for krummer og andet skidt og derefter sætte den i maskinen igen. Hermed bliver rengøringen af maskinen ikke meget nemmere. Modellen har en skydearm, hvilket gør, at du kan få fat i selv de mindste stykker brød, uden at du kommer til at brænde dine fingre. Sidst, men ikke mindst holder denne maskine sig også kold udenpå, hvilket må siges at være en fordel, da man på denne måde ikke brænder sig.

Modellens specifikationer

 • 950 Watt
 • 7 niveauer for ristetid
 • Optøningsfunktion

Dualit Architect

Denne model kommer fra det engelske Dualit, der er kendt for at lave robuste produkter af god kvalitet, blandt andet denne brødrister. Det er også noget, som Tænk har fundet ud af, og den er blevet testvinder hos dem. De roser den især for at være af en utrolig lækker kvalitet. Brødristeren her fungerer således, at du har mulighed for kun at riste på den ene side. Netop dette skulle resultere i en rigtig god og jævn ristning af dit brød. Herudover har modellen en pop-and-peek funktion, og det betyder, at du kan løfte brødet op, imens du rister det, uden at skulle afbryde risteren. På denne måde kan du hurtigt og nemt følge med i, om dit brød har fået nok eller lige mangler lidt mere.

Modellen er i den lidt dyrere ende af prisskalaen for brødristere, men det er også en god og robust model, der kan holde i lang tid. Den arbejder med 1200 Watt, og også denne model kan klare at riste bagels. Den har også en optøningsfunktion, som gør, at du kan riste frossent brød. Dette er en stor fordel, da du herved ikke behøver at bekymre dig om, om du nu har taget det frosne brød op i god nok tid. Ved at kigge på modellen her kan man også se, at den har et meget simpelt, men moderne design, der gør, at den vil passe ind i de fleste køkkener. Det er også en model, der er pæn nok til at have stående fremme, hvis man eksempelvis ikke har plads nok til at have den stående i et skab. Panelerne ved denne model er udskiftelige, og du kan riste to stykker brød på samme tid.

Modellens specifikationer

 • 1200 Watt
 • Pop-and-peek funktion
 • Bagel- og optøningsfunktion

Dualit Lite

Den næste model i vores brødrister test er også fra Dualit. Modellen hedder Dualit Lite, og den klarer sig faktisk næsten lige så godt som den ovenstående Dualit Architect gør. Dog har denne model et lidt mere klassisk retrolook, men derudover minder den meget om andre modeller fra Dualit. Den er lidt billigere end ovenstående model, men det er stadig en god brødrister, der kan klare ristningen af brød rigtig godt. Det er endvidere en lille model, hvilket gør den nemmere at have stående og generelt at have med at gøre. Det er en yderst brugervenlig brødrister, der har flere gode funktioner. Der er en lille ulempe ved denne model, og det er, at der hurtigt bliver efterladt aftryk fra fingre på maskinens overflade. Det er dog ikke værre, end det er noget, der hurtigt kan tørres væk med et stykke køkkenrulle eller en tør klud.

Modellen her har en blank ståloverflade, og så er der sort plastik på siderne og nede ved fødderne. Dog kan du få den i flere forskellige farver. I den ene side har den en skydearm samt et mekanisk ur. Herudover har den en optøningsfunktion, og denne funktion kan du aktivere ved at trykke på en knap, der sidder på samme side som skydearmen og det mekaniske ur. Ligesom de andre modeller har denne model også en bagelfunktion, og du har også mulighed for kun at riste brødet på den ene side. Ligesom den anden Dualit model har denne også en pop-and-peek funktion, som du bruger via skydearmen. Her kan du som før nævnt lige tjekke til dit brød, mens det er i gang med at riste uden at afbryde processen helt.

Specifikationer:

 • 1.100 Watt
 • Pop-and-peek funktion
 • Bagel- og optøningsfunktion

Electrolux EAT7800

Denne model er ikke testvinder hos hverken Tænk eller Råd & Rön, men den er til gengæld testvinder hos Klikk.no. Det er en god brødrister, som ligger middel i forhold til pris. Det er altså hverken den dyreste eller billigste af modellerne i denne test og på markedet generelt. Den er især blevet rost for at riste rigtig godt og ensartet, og dette må siges at være noget af det vigtigste, en brødrister skal kunne. Den er også rigtig god til at riste selv store stykker brød jævnt, hvilket andre brødristere nogle gange kan have problemer med. Herudover er den meget brugervenlig, og den er faktisk en af de eneste modeller i denne prisklasse, der har et LCD-display. På dette LCD-display kan du aflæse ristetiden og nemt følge med i, hvor lang tid dit brød har fået, eller hvor lang tid der er tilbage af ristetiden.

Med i købet af denne model får du herudover en lækker rist med til både boller og bagels, og det skulle også fungere rigtig godt. Du har mulighed for at indstille ristegraden i hele syv forskellige niveauer, og hvis du gerne vil have den til at stå på standardniveauet, så er det på niveau fire. Det er den mest almindelig og populære varmeindstilling. Også denne model har optønings- og genopvarmningsfunktion. Disse forskellige funktioner kan du indstille ved at bruge knapperne på forsiden af maskinen. Nede i selve bunden af denne model, er der et ledningsskjul samt en krummebakke, som du kan tage af. Når du skal gøre maskinen rent, skal du blot tage krummebakken ud og ryste og tørre den af for at holde den ren.

Modellens specifikationer

 • 980 Watt
 • Inkl. tilbehør til opvarmning af boller
 • 7 risteniveauer
 • Optønings- og genopvarmningsfunktion
 • Løft og tjek-funktion

WMF Lineo

Den sidste brødrister i denne test er også en god en af slagsen. Den er blevet kåret som testvinder hos Technik Zu Hause, og det vidner om, at også denne model er af rigtig god kvalitet. Selve modellen er lidt mere aflang i det end andre modeller på markedet, og især dens udseende har den fået rigtig meget ros for. Denne model er nemlig en af de modeller, der er meget funktionel samtidig med, at den har et rigtig flot design. Den er faktisk så flot, at vi mener, at du sagtens kan have den stående fremme i køkkenet som en del af indretningen. Denne model har en stor og aflang åbning, hvor mange af de andre modeller har to, men også mindre åbninger. Herved er denne model mere fleksibel, fordi der er plads til større stykker brød nede i den.

Brødristeren har en stor og rund knap, der gør det nemt at betjene maskinen. Herudover har den en stop-knap, der gør, at du kan skyde brødet op, hvis man har brug for det. Herudover har den en skydearm i siden, og denne kan hjælpe med at skubbe brødet op, og herved brænder du ikke fingrene, når du bruger den, hvilket selvsagt er en meget stor fordel. Alt i alt er det en rigtig flot brødrister med gode funktioner, og du kan få den til en meget fornuftig pris, der ligger på et mellem prisniveau.

Modellens specifikationer

 • 900 Watt
 • 10 niveauer for ristetid
 • Oplyste knapper
 • Bagel- og optøningsfunktion
 • Automatisk centrering af brødskiver

ANDRE POPULÆRE GUIDES