Computerskærme test – skærme til arbejdspladsen

På arbejdspladser landet over er det sjældent, at man finder en laptop på skrivebordet. Det er nemlig oftest stationære computere med computerskærm, der vinder indpas på de forskellige arbejdspladser. Men hvorfor er det overhovedet vigtigt med en god computerskærm?

En god computerskærm er alfa og omega

En ergonomisk kontorstol, skrivebord og en mus, der ligger godt i hånden, er gode forudsætninger for et godt arbejdsliv. Men det er altså også nødvendigt med en computerskærm, der passer til dine behov. Mange siger ovenikøbet, at computerskærmen er vinduet til din computers sjæl, og det er på flere måder rigtigt. Hvis der ikke er den rigtige opløsning eller størrelse, så får du ikke den bedst mulige oplevelse. Det skal være behageligt for øjnene at kigge på skærmen, og selve computerskærmen må da også gerne have et pænt design, som viser, at man arbejder professionelt.

Tips til at købe computerskærm

  1. Du skal først og fremmest finde ud af, hvad dine behov er, da der er ret stor forskel på, om man skal bruge den til gaming eller på arbejdspladsen. Sidder du med grafisk design, fotografering eller web design, kan det være en fordel at vægte farvegengivelsen højt, så du får perfekte farver på din skærm.
  2. Hvilken opløsning ønsker du? Hvis du på dit arbejde bruger forskellige redigeringsprogrammer, skal du uden tvivl lede efter en computerskærm med høj opløsning. Du skal som minimum have 1920 x 1980.
  3. Når du bruger computeren til professionelt brug, kan det være en fordel at vælge et IPS-panel, som står for In-Plane Switching. IPS-paneler gengiver den højeste farvenøjagtighed, og billedet vil blive vist korrekt, uanset hvilken vinkel det vises fra. Det vil sige, at hvis du har flere kollegaer, som skal kigge på den samme skærm, kommer I også til at se de samme farver. IPS-paneler er dyrere end TN og VA, men det er uden tvivl pengene værd.
  4. Vælg en skærm, der er flimmerfri. Det er en smart løsning, hvis du bruger mere end 8 timer foran skærmen, da du kan undgå skærmflimmer.

Hvilken skærm skal du så vælge?

Computerskærme, som kan leve op til nogle af de her krav, er de funktionelle skærme fra HP. Producenten HP har været kendt på markedet i mange år for at lave skærme og andre produkter af høj standard, som passer rigtig godt ind på arbejdspladsen. Hvis du er en, som bruger mange programmer ad gangen, kan du få god nytte af at sætte flere HP-skærme sammen. Det kommer til at lette dit arbejde, og bliver også nemt for dine kollegaer at kigge med.