Crosstrainer test

Kost, motion, og så videre – sundhed er efterhånden blevet utrolig vigtig for rigtig mange. Det er vigtigt af mange forskellige årsager: Nogle vil gerne være sunde, fordi de vil af med overflødige kilo, mens andre gerne vil være sunde, fordi de bare godt kan lide det. Der er altså rigtig mange bevæggrunde for sundhed, som for mange er et vigtigt element i hverdagen. Mange oplever dog også, at det kan være svært at efterleve en sund livsstil, når travlheden melder sig. I en travl hverdag kan det nemlig være svært at få tid til det hele: indkøb, madlavning og træning. Det kan være svært at finde tid til at komme afsted til træning, når der er så mange andre ting, der også skal klares. Heldigvis kan træningen gøres meget tilgængelig – med en crosstrainer i hjemmet kan du få en effektiv træning, uden du overhovedet skal forlade hjemmet. Der findes et væld af forskellige crosstrainere på markedet, og mange af dem har forskellige funktioner og befinder sig i meget forskellige prisklasser. For at gøre det mere overskueligt for dig får du her en test af forskellige crosstrainere, så du kan danne dig et bedre overblik over nogle af de maskiner, der findes – og måske finde den maskine, der skal være din nye træningsmakker.

Testvinder: Masterfit TP500

I starten får du nogle tests af crosstrainere i den billige prisklasse – crosstrainere, der altså er til at betale for de fleste. I første omgang er der tale om en crosstrainer fra Masterfit; nemlig Masterfit TP500. Denne crosstrainer fås til en meget fordelagtig pris hos blandt andre abilicaonline.dk. Denne maskine er meget solid, hvilket ellers typisk ikke er et ord, man forbinder med billigere maskiner. Den er især solid og slidstærk, fordi den har en lang skridtlængde, der også forbedrer træningsoplevelsen. Skridtlængden er på 40 cm., hvilket er fint for en maskine i denne prisklasse.

Masterfit TP500 er oplagt som en træningsmakker i hjemmet af flere grunde. Selvfølgelig fordi den er behagelig at træne på med sin lange skridtlængde, men også fordi den har indbyggede transporthjul. Transporthjulene gør, at du nemt kan flytte maskinen rundt, som du vil. Du kan altså eksempelvis rykke maskinen hen foran fjernsynet, hvis du har lyst til det.

Du kan med sikkerhed få en sjov træning, hvis du vælger en Masterfit TP500. Den har nemlig en meget flot computer, hvori du kan vælge mellem 12 træningsprogrammer. Du kan også lave dit eget træningsprogram, som du kan følge. Hvis du vil, kan du se dine fremskridt – computeren kan nemlig lagre brugerdata på op til fire personer af gangen. Hele familien kan altså få glæde af maskinen. Hvis du godt kan lide at måle dine fremskridt, vil du måske også få glæde af pulsmålerne, der sidder i det midterste håndtag. Med disse kan du lave en simpel formtest, så du kan følge dine fremskridt.

Alt i alt får du her en rigtig god, solid maskine for pengene!

InShape 2000

Den næste crosstrainer i testen er en crosstrainer fra InShape; nemlig InShape 2000. Denne model er en af de billige på markedet, og den kan blandt andet købes hos wupti.com. Prisen på crosstraineren gør den umiddelbart til en perfekt hjemmetræner. En billig maskine er perfekt til dig, der kun bruger den, når tiden til anden træning er knap, og træningen derfor skal kunne overstås hurtigt og effektivt. Man må regne med, at denne crosstrainer selvsagt ikke er lige så stabil og holdbar, som en crosstrainer i den dyre prisklasse er. Dog er den særdeles velegnet, hvis du ikke planlægger at skulle bruge den mere end et par gange om ugen.

Crosstraineren fra InShape er både god til dig, der vil i form og dig, som bare vil opretholde din gode form. Der er nemlig otte forskellige modstandsniveauer. Således kan du øge eller sænke modstandsniveauet alt efter, hvor meget modstand du ønsker. Det betyder også, at du sagtens kan udvikle dig og din kondition og form på denne crosstrainer. Denne crosstrainer er, ligesom den forrige, også forsynet med transporthjul. Det betyder, at du også let kan flytte denne rundt i din bolig, så du kan lave træningen, der hvor du vil.

Hammer Crosstrainer Ellyptech CT3

Den tredje og sidste crosstrainer, der testes, som befinder sig i den billigere prisklasse, er Hammer Crosstrainer Ellyptech CT3. Denne crosstrainer fås til en meget favorabel pris hos apuls.dk, hvorfor den er perfekt til begynderen, der gerne vil prøve kræfter med hjemmetræning i form af crosstraining.

Når du træner på denne crosstrainer, træner du helt op mod 90% af kroppens muskler. Du bestemmer dog selv, hvor intens din træning skal være, da du også på denne crosstrainer selv kan vælge niveau for intensiteten af træningen. Også denne crosstrainer har otte forskellige niveauer, du kan vælge imellem. Dette gør du på den touchskærm, som maskinen er udstyret med. På denne kan du også se forskellige parametre i løbet af din træning; du kan blandt andet se hastigheden, tiden, distancen og hvor mange kalorier, du har forbrændt. Du kan altså følge med i din træning og holde øje med, om du forbedrer dig – dette er en stor motivationsfaktor for mange.

Når du træner på denne maskine, vil du opleve, at den har en meget sammenhængende bevægelse. Denne bevægelse, som du altså laver, når du træner, er meget skånsom for dine led, hvorfor du i højere grad beskytter dig selv mod skader. Den glidende bevægelse gør samtidig, at crosstraineren er optimal, hvis du har brug for genoptræning af dine muskler eller led efter diverse skader.

Crosstraineren har en skridtlængde på 28 cm., hvilket er forholdsvist lavt. Det er dog ganske udmærket, når man ser på maskinens pris. Hvis du vil bruge denne maskine som begyndermaskine, kan den anbefales, ligesom den er optimal, hvis du kun vil bruge den nogle gange i løbet af ugen.

BH 1000 Hiit

Denne crosstrainer fra BH er den næste crosstrainer, du finder i denne test. Denne crosstrainer befinder sig i den mellemste prisklasse, hvorfor man må forvente en bedre kvalitet end hos de forrige. Crosstraineren, 1000 Hiit fra BH kan købes hos wupti.com.

Denne crosstrainer har en skridtlængde på hele 53 cm. Allerede her skiller denne maskine sig altså ud fra de forrige. Hvis du har planer om at bruge crosstraineren en del, vil du højst sandsynligt sætte pris på den øgede skridtlængde, da det bare forbedrer træningsoplevelsen. Crosstraineren har et særligt bremsesystem, der er baseret på luft og magnetisme. Det betyder blandt andet, at du, når du træner på de mest krævende programmer, får modstand mod luft. Det giver en rigtig god glidende bevægelse, der vil få træningen til at føles lettere – uden den i virkeligheden er det. Det vil gøre dine bevægelser mere glidende, hvilket er skånsomt for din krop, når du træner.

Der er mange forskellige features på denne crosstrainer, som du uden tvivl vil sætte pris på, hvis du går meget op i din træning. Blandt andet har den et program, en såkaldt recovery test, der kan måle, hvor god din krop er til at restituere, hvilket er en rigtig god ting at vide, hvis du træner meget. Derudover kan du vælge mellem en masse forskellige programmer, så du kan skræddersy din træning efter, hvad du vil opnå med den. Du kan for eksempel vælge et fedtforbrændningsprogram eller et aerobt program. Du kan skræddersy og lagre op til fem forskellige programmer, som du så kan bruge flere gange. Hvis du ikke er så teknisk anlagt, kan du sagtens bare vælge et program, der er tilrettelagt for dig. Denne crosstrainer har nemlig også nogle indbyggede træningsprogrammer, du kan træne efter, hvis blot du indstiller dit niveau. Der er i alt 12 træningsprofiler og hele 24 niveauer med intensitet. Der er altså virkelig programmer for enhver – og hvis du ikke føler dig udfordret nok, kan du bare øge intensiteten. Yderligere følger en pulsmodtager, så du kan tilkoble et trådløst pulsbælte og derved måle din puls gennem træningen. Pulsbæltet medfølger dog ikke og skal derfor købes separat.

Når der er så mange forskellige niveauer, kan nogle have en skræk for, om maskinen kan afspores. Dette undgår man dog fuldstændig ved denne maskine – uanset intensitet – på grund af den glideskinne, maskinen er udstyret med, som er skabt til at forhindre netop afsporing.

Peak Fitness Air IE6800

Den næste crosstrainer i denne test er én, der allerede før har vundet priser. I 2016 vandt den TAISPO Innovation Product Merit Award. Den er altså allerede anerkendt for sin gode kvalitet og det arbejde, der har ligget bag udviklingen. Den crosstrainer, der er tale om, er crosstraineren, Peak Fitness Air IE6800.

Crosstraineren er særdeles optimal, hvis du kan lide at dyrke motion, hvor du får pulsen op. Den er nemlig perfekt til HIIT-træning. HIIT står for – på dansk – Høj, Intensiv Interval Træning. Det er ikke alle crosstrainere, der kan holde til denne form for træning. Det kan denne crosstrainer dog, fordi den i virkeligheden er en såkaldt air-crosstrainer. Dette system giver en glidende tråd samtidig med, at rammen er kraftig og solid. Den er opbygget omkring et lufthjul – som altså er det, der er med til at sikre den glidende bevægelse, uanset intensitet. Den glidende bevægelse på den lange og flade tråd gør, at træningen er yderst skånsom for dine knæ og led. Den er altså rigtig god, hvis du skal genoptræne, eller hvis du blot ønsker at forebygge skader.

Fordi denne crosstrainer kan holde til HIIT-træning, kan man på mange måder sige, at den i særdeleshed egner sig til folk, der ønsker at kunne dyrke netop denne form for træning. Dog kan man indstille maskinen på hele 16 forskellige niveauer, hvorfor der i høj grad kan bruges af alle – uanset form og kondition. Desuden kan du måle din puls, hvis du holder dine hænder på håndpulsmåleren, som denne maskine er udstyret med. Hvis du ønsker mere frihed og fleksibilitet, men stadig vil kunne se og måle din puls, kan du tilkøbe et Polar pulsbælte. Dette kan nemlig tilkobles til den pulsmåler, der også findes i maskinen.

Hvis du investerer i denne crosstrainer, er du sikker på, at du får en kvalitetsmaskine, der er holdbar og stabil – og som kan klare alle former for træning. Den kan erhverves hos fitnessgruppen.dk.

Spirit CE800

Vi bevæger os nu over i en dyrere prisklasse, hvori de sidste to crosstrainere i denne test altså vil befinde sig. Den første – og billigste af de to sidste – kan blandt andet købes hos abilicaonline.dk. Der er tale om crosstraineren, Spirit CE800.

Denne crosstrainer er yderst komfortabel at træne på. Først og fremmest har den en lang skridtlængde på hele 51 cm. Derudover har den et tungt svinghjul på 13,5 kg., der sørger for, at du får en glidende bevægelse – som næsten minder om løb – når du træner. Bevægelsen er dog mere skånsom end den, du laver, når du løber. Derudover er denne crosstrainer udstyret med et nedkølingssystem, som skal køle dig – og ikke maskinen – af. Dette system, som er en blæser, kan give dig større komfort, når du træner på maskinen. En tredje ting, der er med til at gøre denne crosstrainer ekstra komfortabel at træne på, er pedalerne. Disse har en lille hældning indad. Det er ikke sikkert, du mærker hældningen, da den kun er to grader. Dog kan den have en stor betydning, da hældningen gør, at der lægges mindre pres på dine knæ og ankler, når du træner. Altså vil du træne mere ergonomisk korrekt, hvis du træner på denne crosstrainer frem for på én, hvor pedalerne er lige. Som en ekstra bonus er pedalerne også polstrede, hvilket er meget behageligt for fødderne samtidig med, at det lægger et mindre pres på dem.

Computeren, der er i maskinen, sørger for at holde dig opdateret omkring alle de vigtige parametre, mens du træner. Derudover vil du også få en opdatering over, hvad du har opnået, når du er færdig med din træning. Hvis du vil have en alsidig træning på én maskine, kan du meget vel vælge denne crosstrainer. På Spirit CE800 kan du vælge i mellem mange forskellige programmer, herunder fedtforbrændning, styrke, fit-test, cardio og flere andre. Du kan ligeledes lave dit eget brugerdefinerede program. Der er mange muligheder, hvilket gør, at du kan træne meget alsidigt, selvom du kun træner på denne ene maskine.

Hvis du vil spare lidt på strømmen, og samtidig motivere dig selv, kan du glæde dig over, at denne crosstrainer er styret af en generator – som du styrer. Du skal altså ikke koble den til stikkontakten. Den indbyggede generator laver strømmen, mens maskinen er i gang – det er altså dig, der skal sørge for at holde maskinen kørende.

Gymleco LE6

Den sidste – og dyreste – crosstrainer i denne test er fra Gymleco; nemlig Gymleco LE6. Denne crosstrainer kan købes hos apuls.dk. Den er ikke bare perfekt som hjemmetræner – den er også helt perfekt i et fitnesscenter. Dette skyldes udelukkende, at denne crosstrainer er så proffesionel, som den er. Opbygningen, udviklingen bag, de features, der medfølger – det hele er professionelt og det bedste af det bedste.

Hvis du ønsker at spare på elregningen, kan du glæde dig over, at denne, ligesom den forrige crosstrainer, drives af en generator. Den behøver altså ikke noget strømstik, da strømmen genereres, når man bruger maskinen. Det betyder også, at du kan stille crosstraineren lige netop der, hvor du har lyst; den behøver ikke stå i nærheden af en stikkontakt. Du kan endda tage den med udenfor om sommeren, hvis det er det, du har lyst til. Computeren, der findes på denne crosstrainer, er meget overskuelig. Du finder hurtigt ud af, hvordan du skal bruge den, og hvordan du skal tilgå de features, der er på den. Som en ekstra bonus kan du tilkoble din egen mobile enhed til maskinen ved hjælp af bluetooth. Således får du endnu flere muligheder og endnu flere features, der kan gøre din træning sjovere.  Med denne crosstrainer får du altså en virkelig moderne – og virkelig solid og holdbar – crosstrainer, der er ideel til dig, der træner meget, og som vil bruge crosstraineren ofte.

Hvilken crosstrainer skal du vælge?

En crosstrainer er en virkelig god træningsmaskine, hvis du vil have en alsidig træning, hvor du både styrker dine muskler og forbedrer din kondition. Det er en skånsom maskine, fordi den, hvis den har den rigtige flydende bevægelse, skåner dine led, så du – så vidt muligt – undgår skader. Det er altså en rigtig god idé at investere i en crosstrainer, hvis du gerne vil træne lidt derhjemme. I denne test finder du, naturligvis, kun et udpluk af de maskiner, der findes på markedet. Når du skal vælge, hvilken du skal investere i, er det vigtigt, at du klarlægger dit behov. Nogle maskiner, såsom Peak Fitness Air IE6800 crosstraineren, er gode til HIIT træning, mens andre, såsom InShape 2000 crosstraineren, er bedre til mere moderat træning. Pris og kvalitet hænger oftest sammen – men det er ikke altid, der er brug for den helt dyre model. Igen kommer det an på, hvor ofte du vil bruge maskinen, og hvilken form for træning du vil bruge den til.

ANDRE POPULÆRE GUIDES