Drone test – 5 gode eksempler på droner

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der særligt er én type af elektroniske produkter, der er blevet uhyre populært i løbet af de seneste par år. Det er selvfølgelig de særdeles efterspurgte droner, der er tale om her. Med andre ord, så kan man passende sige, at droner er det nye sort og derfor er det selvfølgelig også blevet et stort gavehit. Og det er ikke kun børn, der har de populære droner på deres ønskeliste – det er skam også fuldvoksne mænd og kvinder, der ønsker sig en drone, som de enten kan flyve rundt med for sjov eller som de har mulighed for at bruge til eksempelvis fotografering eller deslige. Derfor skal der ikke være nogen tvivl om, at du skal anskaffe dig en drone, hvis du gerne vil være med på beatet.

Droner kan fås i et væld af forskellige størrelser og udskæringer, men en drone vil dog altid betragtes som et flyvende fartøj, hvis op- og fremdrift bliver styret af fire propeller, der vender vandret og er blevet placeret oven på den respektive drone. Derfor vil droner også kunne sammenlignes med helikoptere, da de fungerer på samme måde, men forskellen er naturligvis, at der kun er én propel på en helikopter, mens en drone derimod er blevet udstyret med fire styk, der altid sidder vandret. Det er også grunden til, at der er mange, der kender droner under betegnelser som quadrocopter eller quadcopter, men der skal dog ikke være nogen tvivl om, at langt de fleste kender dem som droner – og det er også derfor at det er under dette navn de bliver markedsført.

En drone kan enten stige op eller ned, dreje til siden eller styre frem og tilbage ved at variere rotationshastigheden af de forskellige propeller, der sidder ovenpå den. Endvidere, så er en drone også udstyret med både gyroskoper og andre intelligente stabiliseringssystemer, der, sammen med de fire rotorer, der sidder øverst på dronen, gør det muligt for dig at holde din drone helt stille i luften. Som tidligere nævnt, så har du mulighed for at købe droner i rigtig mange forskellig størrelser, hvorfor du faktisk også vil kunne få flere forskellige droner, der ikke fylder meget mere end, at det er muligt for dig at holde dem i din håndflade. Hvis du skal starte ud med at flyve med droner, så er det en god idé at investere i en sådan drone, da de er meget nemmere at styre og samtidig er de også meget billigere, hvorfor du ikke skal frygte, at de bliver ødelagt.

For dig, der gerne vil igang med at flyve droner, så vil det – som nævnt ovenfor – være en oplagt idé at investere i en mindre drone, der ikke koster nær så meget. I denne drone test finder du modeller af forskellige størrelse, i forskellige prisklasser og andre varierende aspekter, hvorfor du med garanti også vil kunne finde frem til en drone, der er den helt rette for dit vedkommende, hvad end du er garvet, når det kommer til droner eller du derimod skal til at investere i din første drone.

Testvinder: DJI Phantom 3 Advanced

Der skal ikke være nogen tvivl om, at DJI Phantom 3 Advanced er én af de mest avancerede og mest populære droner på det danske marked. Med denne drone får du mulighed for at nyde hele verden i fantastiske 1080P HD ved intet mindre end 60 FPS (Frames Per Second). Hvad end du er garvet eller du skal købe din første drone, så er en DJI Phantom 3 Advanced lige noget for dig, da den ikke blot er nem at betjene, men samtidig kommer den også med et fuldt integreret intelligent system, der hjælper dig med at flyve dronen og samtidig også sørge for at holde den stabil – det er noget, du mærker straks og noget der varer ved, uanset hvor højt du vælger at flyve med dronen.

Du får naturligvis også mulighed for at optage de mest fantastiske film med det indbyggede kamera, der kan optage i intet mindre end 1080P i 60 FPS og samtidig også tage billeder i 12 megapixel i både JPEG og RAW. Kameraet er blevet udstyret med en f/2.8 linse med helt fantastisk synsvidde, hvilket både eliminerer den uønskede fiskeøje-effekt, men i stedet giver dig helt rene og klare billeder med særdeles flotte farver. Kameraet er monteret på en 3-akset gimbal, der er med til at korrigere for alle rystelser din DJI Phantom 3 Advanced end måtte give kameraet. Slutteligt skal det naturligvis også nævnes, at du har mulighed for at se realtime-film i 720P HD på din tablet i helt op til 2 km. afstand.

Parrot AR-Drone 2.0 Elite Snow drone

Hvis du har set lidt nærmere på markedet, så har du med garanti også hørt lidt om Parrot. Det er én af de mest respekterede producenter af droner og deres Parrot AR-Drone 2.0 Elite Snow drone er – uden tvivl – én af de mest populære droner på markedet. Noget af det absolut bedste ved Parrot AR-Drone 2.0 Power Edition er, at den er særdeles nem at have med at gøre og den er ligeledes også uhyre nem at sætte op, da du har mulighed for at styre den direkte fra din smartphone, hvad end det er en iPhone eller det derimod er en Android-baseret enhed. Du skal download en app, der hedder AR Freeflight 2.0, som Parrot har udviklet på egen hånd, og når det er gjort, så skal du blot installere batteriet i din drone, hvorefter du er klar til take-off.

Parrot AR-Drone 2.0 Elite Snow drone er en videreudvikling af en forhenværende model fra Parrot, hvorfor der er kommet en række nye funktioner til i denne udgave. Den er blandt andet blevet udstyret med et 720p HD-kamera, der både giver dig mulighed for at optage video eller tage billeder, som du enten kan nyde selv, vise til din familie og dine venner, eller derimod uploade direkte til online tjenester som f.eks. YouTube lige så snart, du er færdig med at optage videoen eller tage billeder – det er der bestemt ikke mange andre droner på markedet udover Parrot AR-Drone 2.0 Elite Snow drone, der kan bryste sig af. Der medfølger desuden fire sæt propeller i forskellige farver, så du selv kan udskifte dem som man lyster eller hvis nogle af dem bliver beskadiget.

Parrot Bebop 2 FPV Drone

På lige fod med den ovenstående drone, så er denne model også blevet designet og fremstillet af Parrot, der – som sagt – er ét af de mest anerkendte brands, når det kommer til droner. Modsat den ovenstående, så er den dog ikke helt så stor, men derimod er der tale om en mindre model, der har en let vægt såvel som en ABS-forstærket struktur, der gør Parrot Bebop Drone til en både robust og sikker drone, men dog uden at den er for tung. Den er udstyret med en funktion, der gør, at propellerne helt automatisk sørger for at slukke for at undgå skader ved en eventuel kollision, hvilket ligeledes også tillader din drone at lande med det samme – det er – uden tvivl – en drone, der er lavet med sikkerhed i tankerne.

Parrot Bebop Drone er desuden også udstyret med en såkaldt vend-hjem-funktion, der fungerer ved hjælp af et meget avanceret GPS-system, der er med til at sikre, at du har nemt ved at bringe din drone tilbage til sit take-off-punkt. Du er desuden også garanteret den absolut bedste ydeevne ved at vælge en Parrot Bebop Drone, da den f.eks. har en hardware, der er 8 gange kraftigere end Parrot AR Drone 2.0, da den f.eks. kommer med en Parrot P7 dual-core CPU, en quad-core GPU såvel som en 8 GB flash-hukommelse – det er ganske enkelt særdeles imponerende hardware taget i denne drones pris i betragtning. Den kommer desuden også med hele to indbyggede dual-band Wi-Fi-antenner, der er med til at gøre det muligt for dronen at håndtere både 2,4 GHz og 5 GHz MIMO-frekvenser.

Attop Inverted Fjernstyret Drone 2.4Ghz

Hvis du virkelig er på jagt efter en drone, der ikke blot er særdeles billig, men samtidig også har en rigtig god størrelse, så er der ikke nogen tvivl om, at du skal se nærmere på Attop Inverted Fjernstyret Drone 2.4Ghz. Her er der nemlig tale om en både lille og let drone, der blandt andet kan bryste sig af at kunne udføre diverse typer af 180 og 360 graders tricks, men det er slet ikke ensbetydende med, at det er en drone, der er svær at styre, da den derimod er særdeles nem at have med at gøre, da den er udstyret med et nyt 6-axis system, der ikke blot giver en uhyre god stabilitet, men samtidig er det også med til at sikre, at den er meget nemmere at styre.

Attop Inverted Fjernstyret Drone 2.4Ghz bliver – som navnet også lægger op til – leveret med en 2.4 GHz fjernstyring, der giver dig en bedre rækkevidde, ingen forstyrrelser på frekvensen og samtidig gør det, det også muligt for at dig at benytte flere produkter på samme tid, eftersom produktet kan parres med din fjernbetjening, som du blandt andet kender det fra en trådløs mus eller lignende produkter. Den kommer selvfølgelig også med en fuld 4-kanals fjernstyring, der gør det muligt for dig at styre din drone op, ned, frem og tilbage såvel som både til venstre og til højre. Den måler ikke mere end 17 cm. x 17 cm. x 4 cm., hvorfor der bestemt er tale om en drone, der ikke er synderligt stor – og samtidig er den udstyret med et 3.7V og 220 mAh-batteri, der sikrer en lang oppetid.

Parrot Rolling Spider

Den sidste drone i vores drone test er også fra Parrot. Denne gang er der dog tale om deres Parrot Rolling Spider, der er en ultra-kompakt drone, som du kan styre fra enten din smartphone eller din tablet. Den kan både bruges til at flyve med indendørs såvel som udendørs, men det vigtigste af det hele er dog at den kan bryste sig af en overraskende hastighed og stabilitet. Du har endda mulighed for at bruge dine drone til at foretage diverse typer af akrobatiske tricks, som du ikke kan gøre med mange andre droner. Selvom du ikke er garvet, så kan du sagtens lave disse tricks med Parrot Rolling Spider, da den styres med Parrots egen FreeFlight 3-app, der gør dig i stand til at flyve din drone som var du ekspert med mange års erfaring.

I og med, at den har en særdeles lav vægt, så er den selvfølgelig også i stand til at lave både flips og vendinger i løbet af kort tid og endda også med en stor præcision. Med de medfølgende hjul kan du lade din drone flyve ubesværet i hjemmet eller udenfor og oven i købet lade din Parrot Rolling Spider rulle over større overflader. Propellerne på denne drone er blevet designet til at stoppe ved kollision, så den ikke ødelægger det inventar, den kommer i kontakt med, men det handler naturligvis lige så meget om, at den ikke ender med at gå i stykker selv. Den vejer ikke mere end 55 gram, men derfor bibeholder den dog stabilitet, hvilket man kan takke de 3-axis gyroscoper og 3-axis accellerometere, som Parrot har valgt at udstyre deres Parrot Rolling Spider.

Oplev verden på en helt ny måde med en drone

Der skal selvfølgelig ikke lægges skjul på, at noget af det absolut sjoveste ved at eje en drone er, at den oftest er udstyret med et lille kamera, der giver dig mulighed for både at tage billeder og filme på forskellige måder og fra forskellige vinkler. Selvom mange droner kan købes til ganske fordelagtige priser, så vil du faktisk oftest opleve at de forskellige droner er blevet udstyret med kameraer, der er ganske professionelle og derfor vil de også kunne levere både video og billeder i høj kvalitet. Langt de fleste kameraer kan rotere eller vinkles på anden vis under flyvning, hvilket giver dig mulighed for enten at filme eller tage billeder (eller måske endda begge dele) fra anderledes vinkler, så du kan få en masse spændende materiale.

Du kan f.eks. vælge at bruge din drone til at filme på den skaterbane, som din søn bruger sin tid på at skate rundt på, du kan have den med på skituren, hvor du kan få nogle rigtig fede billeder, når du flyver ned af løjperne på enten ski eller snowboard, men du kan selvfølgelig også bruge den til at filme en tur på stranden. Oftest har du også mulighed for at downloade en app, der passer til den respektive drone, som du har valgt at investere i, som du kan bruge til at livestreame billeder og video direkte på din tablet og din smartphone – og det foregår naturligvis oftest i HD-kvalitet, som du samtidig også har mulighed for at uploade i til medier som YouTube og deslige. Langt de fleste droner i denne test er udstyret med et kamera, så du har mulighed for at tage billeder med og optage film med.

Regler for droneflyvning

Det er selvfølgelig ikke det mest spændende at skulle tænke på, hvis man lige har købt en ny drone, at der faktisk også er en hel del regler, man skal tage hensyn til, når det kommer til flyvning med en drone. Det kan f.eks. være rigtig sjovt at flyve rundt med sin drone og filme en masse fantastiske videoklip, som du derefter kan sidde at redigere og klippe på din computer, men det ændrer dog ikke på det faktum, at du hverken må filme eller tage af billeder af personer på ikke-offentligt tilgængelige steder, hvilket selvfølgelig også betyder, at du ikke må bruge din drone til at overflyve private grunde, sommerhuse såvel som campingområder, så derfor skal du passe på med, hvor du bruger din drone henne og til hvad.

Ikke nok med det, så er der faktisk også en lang række regler indenfor dette område, der er blevet sat af Trafikstyrelsen, hvilket også betyder, at du skal sørge for at sætte dig godt ind i disse regler, inden du går i gang med at flyve rundt med din drone og i særdeleshed også hvis du har intentioner om at tage billeder eller optage videoklip. Disse regler er naturligvis lavet med fokus på at sikre en højere sikkerhed og en respekt for privatlivets fred. Du kan se alle reglerne nedenfor – en overtrædelse af én af de nedenstående regler kan medføre en bødestraf, der lyder på mellem 2.000 kroner og helt op til 3.500 kroner. Hvis du har intention om at bruge en drone til at tage billeder eller optage video, så er det også noget, du skal søge dispensation til. Reglerne er som følgende:

Minimum afstand til Kongehusets ejendomme: 150 meter
Minimum afstand til større offentlig vej: 150 meter
Minimum afstand til ulykkessteder: 200 meter
Minimum afstand til bymæssig bebyggelse: 200 meter
Minimum afstand til offentlig flyvestation: 5 kilometer
Minimum afstand til militær flyvestation: 8 kilometer
Maksimal flyvehøjde: 100 meter

ANDRE POPULÆRE GUIDES