Ekstern harddisk Test – Find den bedste eksterne harddisk til dig

I dag er der mange muligheder, hvis man ønsker at lagre sine data. Du kan gøre det på et USB-stik, på ”skyen”, du kan brænde dem på en DVD, eller du kan lagre dem i en ekstern harddisk. Den eksterne harddisk er nok stadig den foretrukne måde, hvorpå man kan sikre sine data og lagre dem. Med en ekstern harddisk kan du nemlig lagre dine data på samme måde, som du kan på computeren – men altså blot gøre det på en harddisk uden for computeren. Det er en rigtig god ide at lave denne lagring i tilfælde af, at din computer bryder sammen eller på anden vis sletter dine data. Inden du køber en ekstern harddisk, bør du dog lave lidt research. Således bliver du i hvert fald mest mulig sikker på, at du køber den rigtige. Vi hjælper dig her ved at gennemgå seks forskellige eksterne harddiske i vores ekstern harddisk test.

Testvinder: LaCie Porsche Design - 500 GB

Den første eksterne harddisk i vores ekstern harddisk test er en meget flot model fra LaCie. Denne eksterne harddisk har et mobilt drev, der er kompatibelt med og fungerer til Windows 7, -8 og -10. Den kan dog også fungere med Mac-computere. Dette kræver dog, at du omformaterer den.

Denne eksterne harddisk har rigtig mange gode funktioner og specifikationer. Inden vi når dertil, vil vi dog gerne kommentere lidt på designet. Det er nemlig ikke tilfældigt, at denne model kaldes Porsche Design. Den eksterne harddisk har et virkelig lækkert design, der er stilrent og eksklusivt. Du kan derfor stolt lægge den frem på skrivebordet eller lignende – her vil den blot pynte.

Når vi kommer til specifikationerne, er der flere ting, der bør blive fremhævet. Først og fremmest skal det nævnes, at denne eksterne harddisk er meget ideel, hvis du har brug for en harddisk med meget lagringsplads. Den fås nemlig med en lagringsplads på op til hele 4TB – altså 4.000 GB. Derudover skal det nævnes, at den eksterne harddisk er utrolig hurtig. Den kan overføre din filer og data utrolig hurtigt. Den er desuden trådløs, og den har en lang batterilevetid.

Den eksterne harddisk fra LaCie er forholdsvis dyr, men den er altså også virkelig lækker – både designmæssigt og når det kommer til specifikationerne. Hvis du vælger den eksterne harddisk med mindre lagringsplads, kan du dog få den noget billigere. Du kan eksempelvis vælge den med 500 GB lagringsplads til en rigtig fin pris.

Intenso Memory Center - 2 TB

Den næste eksterne harddisk i vores ekstern harddisk test er en ekstern harddisk fra Intenso. Denne harddisk er meget praktisk, fordi den er lille. Du kan altså sagtens have den med i tasken – ja, den kan måske endda være i din baglomme. Derudover ligner den en klassisk ekstern harddisk.

Den eksterne harddisk fra Intenso er meget brugervenlig. I bunden af den finder du forskellige porte og en sluk/tænd-knap. Den lille fine harddisk er desuden kompatibel med alle computere, der har en USB-port. Det vil altså sige, at du kan bruge den, uanset om du har en Windows-pc eller en Mac-computer.

Den eksterne harddisk har en rigtig fin lagringsplads på 2 TB – altså 2.000 GB. Denne størrelse er ideel til de fleste. Selvom du måske ikke får brug for så mange GB, kan det være rart, at du ved, der er tilgængelige. En størrelse på 2 TB er altså meget populær.

Prisen på denne eksterne harddisk er meget rimelig i forhold til, hvad du får for pengene: du får en fin, klassisk ekstern harddisk, der er trådløs, som har god plads og er kompatibel til langt de fleste computere.

Buffalo DriveStation - 3 TB

Buffalo DriveStation er næste eksterne harddisk på i vores ekstern harddisk test. Denne eksterne harddisk har klaret sig rigtig flot i tests generelt, og rigtig mange har rost den, fordi den skaber rigtig meget værdi for pengene. Denne eksterne harddisk har en diskplads på op til 3 TB, og der er altså derfor plads til, at du kan lagre en masse på den. Harddisken er kompatibel med alle computere, og når du sætter den til, vil den installere sig selv meget hurtigt; faktisk inden for få sekunder. Hurtigheden er et nøgleord for denne eksterne harddisk, for den sikrer både meget hurtige læsning, skrivning og opstart.

Ud over de gode specifikationer, så har Buffalo DriveStation nogle rigtig gode funktioner. Blandt andet kan du sætte den op på computerens hukommelse, så det bliver endnu hurtigere og nemmere at bruge den. Derudover kan du selv justere ydeevne og strømforbrug, ligesom du kan lege med de forskellige krypteringsmuligheder og back up-faciliteter, den tilbyder.

Denne eksterne harddisk er en af de dyrere, men den er altså også bare rigtig god. Hvis du har brug for en del plads, eller hvis du bare gerne vil have et kvalitetsprodukt, kan denne eksterne harddisk anbefales. Du får i høj grad, hvad du betaler for.

Verbatim Store ’n’ Go - 1 TB

Den næste eksterne harddisk i ekstern harddisktesten er en harddisk fra Verbatim. Denne eksterne harddisk er ikke trådløs, som de andre er. Det betyder altså også, at den skal tilsluttes til computeren med et kabel. Du kan dog sagtens klemme både kabel og harddisk ned i din baglomme, for selve harddisken har en meget beskeden størrelse. Den vejer blot 150 gram, og den er derfor den perfekte eksterne harddisk, hvis du skal have den med på farten.

Den eksterne harddisk har en kapacitet på 1 TB. Dette er typisk en tilpas størrelse for en ekstern harddisk, men det afhænger naturligvis af dit behov. Den eksterne harddisk er desuden ret hurtig. Den har et moderat omdrejningstal, hvilket betyder, at datahastigheden er moderat. Du kan foretage back up som total back up eller som en løbende back up ved hjælp af en software, som harddisken indeholder. Denne software kan også være en hjælp, hvis du eksempelvis vil brænde DVD’er.

Prisen på denne eksterne harddisk er lav. Dette skyldes måske, at den ikke er trådløs, og at hastigheden kun kan siges at være moderat. Der er dog ingen tvivl om, at du får en rigtig god ekstern harddisk for pengene, hvis du vælger denne harddisk. Den er altså måske mest egnet til dig, hvis dit behov for en ekstern harddisk er begrænset, men med sine mange funktioner kan den alligevel være ideel til de fleste, der kan bruge en ekstern harddisk med en lagringsplads på 1 TB.

Seagate Backup Plus - 2 TB

Flere eksperter synes, at denne ekstern harddisk fra Seagate er et røvekøb. Dette skyldes måske især, at prisen for harddisken er utrolig billig i forhold til, hvor mange GB, du får. Du får nemlig op til hele 3 TB langringsplads, hvis du køber denne eksterne harddisk til en forholdsvis pris. Helt generelt er prisen per MB lav, og det er uanset, om du køber den med 1, 2 eller 3 TB.

En af grundene til, at prisen på harddisken er forholdsvis lav, er, at den er udstyret med mere traditionelle diske. Det gør blandt andet, at den eksterne harddisk er ret tung. Derfor er denne eksterne harddisk også bedst, hvis du ikke skal transportere den rundt, men du derimod kan lægge den mere permanent på skrivebordet.

Selvom den er opbygget af traditionelle diske, så er denne eksterne harddisk utrolig hurtig. Den har en rigtig høj hastighed, som ligger et godt stykke over gennemsnittet for traditionelle lagermedier. På trods af den høje hastighed har den eksterne harddisk et lavt strømforbrug, hvilket naturligvis er en fordel.

Hvis du løbende uploader billeder og/eller videoer til de sociale medier, herunder eksempelvis Facebook og Youtube, vil du måske sætte ekstra pris på denne eksterne harddisk. Den er nemlig designet til, at du let kan uploade dine billeder og videoer.

Alt i alt må man sige, at dette er en harddisk, der virkelig giver dig noget værdi for dine penge. Det er altså et eksempel på, at det er muligt at finde en rigtig god ekstern harddisk til forholdsvis billige penge per MB.

Samsung Portable SSD T5 - 500 GB

Den sidste eksterne harddisk, vi gennemgår i vores ekstern harddisk test, er en lille harddisk fra Samsung. Mens nogle af de andre eksterne harddiske har været små, er denne mikro lille. Den vejer blot 51 gram, og den kan altså let stoppes i en bukselomme – måske kan den endda være i brystlommen på skjorten. Ydermere har den lille harddisk en lille strop med velcrolukning, der kan hjælpe dig med at holde styr på kablerne.

Denne eksterne harddisk gør brug af USB 3.0-teknologi, og det betyder, at den opererer med en utrolig høj hastighed. Faktisk er den hurtigere end mange konventionelle eksterne harddiske. Dertil skal det tilføjes, at den også bruger mindre strøm end konventionelle harddiske.

Den eksterne harddisk fra Samsung er fremstillet af metal. Det metalliske chassismateriale gør, at den ikke bliver for varm inden i, og samtidig gør det, at harddisken er robust og ikke så modtagelig for stødskader og lignende.

Prisen på denne eksterne harddisk er forholdsvis høj per MB. Til gengæld får du også en meget høj hastighed og et lækkert design for prisen.

Ekstern harddisk 2 TB tilbud

Der er forskelle på mange forskellige funktioner og specifikationer på de forskellige eksterne harddiske. Blandt andet er der forskel på lagringspladsen. Hvis du ikke ved, hvor meget plads, du har behov for, kan du som hovedregel gå efter en ekstern harddisk med 2 TB. Det er meget plads, og det er nok til langt de fleste. Du kan finde billige eksterne harddiske og dyre eksterne harddiske. Det er dog en god ide at se på prisen per MB.

Trådløs harddisk

Som nævnt kan du finde forskellige eksterne harddiske; du kan finde trådløse og nogen, der skal tilkobles med et kabel. Hvis du vælger en trådløs ekstern harddisk, skal den tilkobles til computeren med et USB-stik, ligesom den også kan lades op gennem dette. Hvis du vælger en ekstern harddisk med et kabel, skal du selvsagt bruge kablet til samme formål. For de fleste foretrækkes en ekstern harddisk, der er trådløs, men disse er også ofte dyrere. Derfor skal du altså opveje dine ønsker med prisen på harddisken, hvis du ønsker en trådløs harddisk. I vores ekstern harddisk test fremgår trådløse eksterne harddiske, fordi det netop er dem, der foretrækkes, og som man kan sige, er mest praktiske. En trådløs harddisk er desuden det, der også kaldes for en bærbar harddisk.

Bedste eksterne harddisk

Der er nogle forskellige ting, du skal overveje ved køb af en ekstern harddisk. Der er nok ikke tvivl om, at den bedste harddisk er den, der kan rumme mest, og som er hurtigst. Jo bedre en ekstern harddisk er, des dyrere bliver den dog også typisk. Derfor skal du altså også danne dig en ide om, hvad du har brug for. Der er eksempelvis ingen grund til at købe en ekstern harddisk med rigtig meget lagringsplads, hvis du ikke har brug for mere end 500 GB. Den bedste harddisk er altså således den, der kan imødekomme dine behov på den hurtigste og mest praktiske måde. I forhold til praktikken bør du overveje, om du vil have en trådløs ekstern harddisk, der tilsluttes via et USB-stik, eller om du ønsker en ekstern harddisk med et kabel.

Ekstern harddisk bedst i test

Hvilken ekstern harddisk er så bedst? Alle de eksterne harddiske, vi har gennemgået i denne test, er gode eksterne harddiske. Nogle af dem er billige, mens andre er dyrere. Nogle har et lækkert design, mens andre er mere klodsede. Hvilken ekstern harddisk, der er bedst, afhænger af, hvad dit behov er. Hvis du har brug for en ekstern harddisk med meget plads, skal du gå efter dette. Hvis du går op i designet, skal du holde øje med denne. Det afhænger alt sammen af, hvad du prioriterer.

ANDRE POPULÆRE GUIDES