El løbehjul test – Top 7 Bedste el løbehjul (2024)

Der findes mange typer af el løbehjul i forskellige prisklasser og kvalitet på det danske marked. Som forbruger kan det være en jungle at danne sig et overblik over det fulde udbud. Derfor har vi lavet denne guide, der tager udgangspunkt i en test af seks forskellige el løbehjul fra forskellige brands. Før du investerer i et el løbehjul, er det en rigtig god idé som minimum at overveje, hvilke funktioner du har brug for, hvad dit budget er, og hvor langt dit el løbehjul skal kunne køre på én opladning. De seks udvalgte modeller kan du læse om her.

Testvinder: Billigt el løbehjul med en topfart på 12 km/t: MegaLeg EL-Løbehjul LED 120W 24V

Er du ikke villig til at spendere et højt beløb på et ny elektrisk løbehjul, så indtager MegaLeg EL-Løbehjul fra Wupti.com pladsen som denne guides billigste løbehjul. Dette løbehjul er oplagt, hvis det primært er børnene, der skal have glæde af det elektriske løbehjul. Det er samtidig det løbehjul, der har den laveste topfart, så du skal ikke regne med at suse derudad med 20 km i timen. Hvis det derimod heller ikke er noget for dig eller dine børn at fræse afsted på løbehjulet, så er MegaLeg EL-Løbehjul et billigt alternativ til mange andre modeller på markedet.

Foldbart design med sæde og lys på ståbrættet

El løbehjulet er lavet i aluminium, der hurtigt kan pakkes sammen og tages med. Det har en vægt på 11 kg og kommer i en fin blå farve. Løbehjulet har LED-lys installeret på ståbrættet, som giver en ekstra cool effekt, og som matcher det røde sæde, der er monteret på brættet. Det giver løberen mulighed for at tage et lille hvil på sædet under turen.

Styret kan justeres i højden, hvilket er en praktisk funktion, hvis løbehjulet skal bruges af flere. Den anbefalede alder for at benytte løbehjulet er 14 år og op, og løbehjulets max belastning er 70 kg, hvilket naturligvis giver en begrænsning i forhold til voksnes brug af løbehjulet. Med en 120W 24V motor kan du køre med en topfart på 12 km/t på en strækning, og du kan køre ca. 8-10 km på en opladning. Dette løbehjul har ikke et monteret display, hvilket dog heller ikke virker nødvendigt med en topfart på 12 km/t. Alt i alt er MegaLeg EL-Løbehjul et godt og udmærket begynder-løbehjul til børn og til en god pris.

Bedst i test og på tilbud: Xiaomi Mi M365 elektrisk løbehjul

Dette el løbehjul er et godt valg, hvis du søger et løbehjul, der udmærker sig ved at kunne køre ekstra langt på én opladning. Med kvaliteten i top og flere ekstrafunktioner indfrier Xiaomi Mi M365 Elektrisk løbehjul forventningerne især med henblik på ydeevne. I denne test placerer dette løbehjul sig i den dyre ende rent prismæssigt, men du kan dog lige nu gøre brug af et tilbud hos wupti.com, hvor du sparer 1.601 kr. på købet af Xiaomi Mi M365. Her får du et foldbart elektronisk løbehjul i elegant design i aluminium, som virkelig emmer af både kvalitet og design, og som kan holde i mange år frem, og som primært henvender sig til voksne.

Ideel til behagelig transport på lange distancer

Dette el løbehjul er ideelt for dig, der gerne vil køre langt på én opladning. Faktisk kan du køre helt op til 30 km, før løbehjulet skal genoplades. Det er typisk 18 km længere end de andre løbehjul i denne test. Det giver dig mulighed for at aflægge lange distancer uden at skulle bekymre dig om batteriet. Som en ekstra funktion kan du downloade Mi Home App til din mobiltelefon, så du altid kan se din fart og dit strømforbrug. Din mobiltelefon kan du fastgøre på styret, så du hele tiden har et godt overblik. Du kan også aktivere funktionen cruise control, der giver dig mulighed for at køre med en ensartet fart.

Farven på dette løbehjul er sort med røde detaljer. Dette el løbehjul er utroligt robust og kan klare en vægt på 100 kg. Fordi løbehjulet er udstyret med pneumatiske dæk, der absorberer stød og ujævnheder på cykelstien, er Xiaomi Mi M365 Elektrisk løbehjul et yderst behageligt transportmiddel, der er ideelt til de lange distancer. Derfor scorer Xiaomi Mi M365 højest i testen, når det gælder kvalitet og køreegenskaber.

God pris og en tophastighed på 20 km/t: Denver SCO-65100 El-løbehjul

Er du ude efter et el løbehjul med de mest almindelige funktioner til en fornuftig pris, kan du hos Coolstuff finde dette elektriske løbehjul fra Denver i modellen SCO-65100. Prismæssigt placerer Denver El-løbehjul sig på en fornuftig plads, idet det er testens tredje billigste og samtidig udmærker sig ved at kunne opnå en god topfart på mellemlange distancer.

Gashåndtag og elektrisk bremse på forhjulet

Denvel El-løbehjulet er lavet i aluminium, og løbehjulet har en vægt på 8,9 kg. Det er sammenfoldeligt, så du sagtens kan have det med, når du ikke er på farten. Målene på løbehjulet er 97 x 42 x 108 cm i sin udfoldede form og måler i sammenfoldet form 108 x 42 x 28 cm. Løbehjulet er sort med røde detaljer, og rent designmæssigt halter løbehjulet og æstetikken i displayet en lille smule i forhold til de andre designs i denne test. På displayet, der er placeret på styret, kan du holde øje med hastighed, strækning og batteristatus.

På styret er der ligeledes placeret gashåndtag og elektrisk bremse. Den elektriske bremse er forbundet til forhjulet, mens fodbremsen til baghjulet er mekanisk. På et Denver El-løbehjul opnår du en topfart på 20 km/t, når du tilbagelægger op til 12 km pr. opladning. Når du sætter dit løbehjul til opladning, går der ca. 2-3 timer, før løbehjulet igen er fuldt opladet. Løbehjulet er udstyret med en 250 watt motor og kan klare en stigning på 20 % og en maksimal belastning på 100 kg. Denver SCO-65100 El-løbehjul er et godt valg, hvis du skal køre mellemlange distancer, ønsker et løbehjul til en god pris og ikke lader dig distrahere af et mindre moderne display.

Testens anden billigste til korte ture: Razor el-løbehjul - Power Core E100

Dette el løbehjul fra Coop er det anden billigste af de seks løbehjul, som vi tester her. Med en pris på 1.799 kroner er det samtidig også det elektriske løbehjul, der har den anden laveste topfart og den længste opladningstid. Løbehjulet henvender sig primært til børn. Og er det netop et løbehjul til børn, du er på jagt efter, kan denne model være det rigtige valg.

Coop løbehjul: God til prisen og de helt korte ture

Razor el-løbehjul – Power Core E100 er en model i sort farve med lilla detaljer. Løbehjulet har en vægt på 13 kg og er fremstillet i aluminium. Forhjulet er et pneumatisk hjul, mens baghjulet er et urethan hjul. For at tænde el løbehjulet skal du dreje på et gashåndtag på styret. Motoren bliver først aktiveret, når du kører ca. 5 km/t. Styret er ikke udstyret med et display og kommer ikke i et foldbart design. Topfarten kommer ikke over 14 km/t på cykelstierne, og du må nøjes med at køre ture på højst en time ad gangen, før du skal genoplade batteriet. Opladningen tager 12 timer, hvilket kan virke af lang tid for den utålmodige løbehjulsløber.

Det er vigtigt at pointere, at dette løbehjul maksimalt kan klare en vægt på 54 kg, hvorfor det henvender sig til børn. Med et elektrisk løbehjul fra Razor får du et forholdsvist billigt løbehjul, der dog kan have nogle ulemper i forhold til topfart, køretid og opladningstid. Hvis du ingen intentioner har om, at du eller dit barn skal suse afsted på løbehjulet, og har du kun planer om at køre de små, korte ture på dit el løbehjul, så er Razor Power Core E100 løbehjulet et godt valg til prisen.

God topfart: Razor E-Prime Elektrisk løbehjul

Er du til en god topfart, som i denne guide kun overgås af guidens testvinder, og er du til mellemlange ture på el løbehjulet? Hvis du prioriterer topfarten frem for den tid, du har til rådighed på en opladning, bør du helt sikkert læse med her. Løbehjulet henvender sig både til børn og (lette) voksne, da det kan justeres i højden. Dog ligger prisen på dette elektriske løbehjul i den høje ende i forhold til de øvrige løbehjul i testen, og Razor E-Prime Elektrisk løbehjul indtager da også pladsen som testens anden dyreste løbehjul.

Justérbart, sammenfoldeligt og 5 trins LED-indikator  

Du får et løbehjul i et flot, gråt design med sorte og røde detaljer. Det foldbare løbehjul er lavet i aluminium og har en vægt på 9,8 kg og måler 102 x 46,2 x 103 cm. Batteriet er et 36V lithium-ion batteri, og batteristatussen aflæses på en 5-trin LED-indikator. På et Razor E-Prime el løbehjul kan du køre uafbrudt i 40 min., før du skal genoplade batteriet. Hvis du ikke synes, det lyder af lang tid, kan du til gengæld opnå en topfart på 24 km/t, og du kan derfor sagtens køre mellemlange ture. Dette løbehjul er det i vores test, der kan holde kortest tid på en opladning, men til gengæld er det løbehjulet med testens anden højeste topfart.

Dog skal du være opmærksom på, at løbehjulet kan holde til en belastning på max 80 kg. Det anbefales, at børn har en alder af mindst 14 år for at køre på løbehjulet. For lovligt at køre i trafikken på cykelstierne uden opsyn skal man dog være fyldt 15 år. På legepladser og andre legeområder må børn under 15 år lovligt køre på el løbehjul.

Punkterfrit el løbehjul til mellemlange distancer: Rawlink SS01 Elektrisk løbehjul

Hos wupti.com kan du lige nu købe SS1 elektrisk løbehjul, som fremstår enkelt og stilsikkert i sit design. SS1-modellen placerer sig i en prisklasse i mellemniveau i sammenligning med testens øvrige modeller. Overordnet set får du her en model, der lever godt op til de flestes forventninger til, hvad et elektrisk løbehjul skal kunne. Med en god maksimumhastighed er det en rigtig fin og god løsning til dig, der skal bruge et el løbehjul til at køre mellemlange distancer. Med dette løbehjul får du blandt andet et godt design, en god opladningstid, et indbygget digitalt speedometer og dæk i punkterfrie hjul i solid gummi.

Ringeklokke, reflekser og lygter medfølger 

Denne model SS1 er lavet i et aluminiumsstel, der let og hurtigt kan foldes sammen. Løbehjulet vejer 9 kg og er derfor let at transportere, når du ikke benytter det. Løbehjulet er i sort med røde, fine detaljer på styret. Det digitale speedometer, der er monteret på styret, viser hastigheden og den distance, du tilbagelægger, samt batteriniveauet og mode. Med en 250 watt kulfri motor kan du køre op til 12 km på en opladning, og opladningstiden ligger på 2-3 timer. Derfor er løbehjulet bedst egnet til at aflægge mellemlange distancer. Med en maksimumhastighed på 20 km/t, som er den maksimale hastighed, du lovligt må køre i trafikken, er dette løbehjul bestemt egnet til cykelstien. SS1 elektrisk løbehjul er udstyret med det nødvendige og lovpligtige udstyr, som tæller ringeklokke, reflekser og for- og baglygte.

Hjulene er lavet i punkterfrit og solidt gummi og med elektronisk forhjulsbremse og en mekanisk fodbremse til baghjulet. SS1 el løbehjulet har en maksimal bæreevne på 120 kg og kan klare stigninger op til 20 %. 

Test af el løbehjul: Konklusion

Af de seks elektriske modeller, som vi her har testet, er der helt klare fordele og ulemper forbundet med det enkelte løbehjul. Priserne og funktionerne varierer. Nogle af modellerne henvender sig mest til børn, mens eksempelvis testvinderen i denne guide primært er lavet til voksne, der gerne vil køre rigtigt langt på én opladning. Lad dig inspirere af denne guide, men husk altid dine egne præferencer og behov, når du skal investere i et nyt el løbehjul.

Jyllands Posten har lavet en rigtig god artikel omkring lovgivningen om de nye transportmidler. Du kan læse den lige her: El-løbehjul, el-skateboards, segboards og uniwheels kan nu lovligt indtage cykelstierne.

Det samme har dr.dk.

ANDRE POPULÆRE GUIDES