Elektronisk P-skive Test | De 7 bedste & billigste [2022]

Der er rigtig mange gode grunde til, at du skal droppe den manuelle parkeringsskive og skifte den ud med en elektronisk model! Den nye elektroniske generation af p-skiver er først og fremmest meget sikre og anvendelige og kan redde dig fra enhver parkeringsbøde. Samtidig er de æstetiske og ofte lavet i flot og dansk design, således at parkeringsskiven også får en dekorativ funktion i din bil. Det er altså ren win-win!

Nu tænker du måske, at du sagtens kan huske at stille din p-skive, og måske har du endda aldrig fået en parkeringsafgift for at glemme at indstille denne. Faktum er dog bare, at vi alle sammen kan have en smule for travlt indimellem og glemme tid og sted. Det er netop hér, at en elektronisk p-skive kan få dig uden om en parkeringsbøde på omkring 500 kroner. Det er altså 500 kroner, som du vil kunne bruge på noget langt sjovere og mere fornuftigt.

Testvinder: Park’n’Go ECO elektronisk p-skive

Hvis du er træt af at få p-bøder, fordi du har glemt at stille p-skiven, så er denne elektroniske model lige noget for dig! Du kan nemlig være sikker på ikke nogensinde at få en p-bøde igen med denne p-skive.

Park’n’Go har sat sig for, at du aldrig nogensinde mere skal få en p-bøde, og man må sige at deres mission er lykkes. Produktet har en G-sensor samt vibrationsteknologi, så p-skiven altid ved, hvornår den skal stoppe uret. Du skal altså blot parkere din bil, og så sætter p-skiven automatisk uret. Nemmere bliver det ikke!

P-skiven har integreret solcelleteknologi, som får den til at virke, når der er tilstrækkelig lyspåvirkning, og når det er mørkt, kører den på almindelige batterier. Du skal blot montere den i forruden, hvorefter du skal stille uret, og så er den klar til at redde dig fra parkeringsbøder. Du kan tilmed hente en gratis app til din smartphone, som kan hjælpe dig med at finde din bil samt fortælle dig, hvornår din parkeringstid udløber. Den har altså tre funktioner i én:

  • Stiller automatisk p-skiven for dig
  • Fortæller dig, hvor din bil holder
  • Fortæller dig, hvornår din parkeringstid udløber.

Du har dog også mulighed for at stille p-skiven manuelt, hvis du skulle få brug for det. Det bliver ikke meget nemmere at slippe for p-bøderne, alt, du skal gøre, er at hive 500 kroner op af lommen. Det kan virke en smule dyrt til en start, men hvis du tænker på, hvor funktionel denne p-skive er, vil dine penge være givet godt ud. Vi kan næsten garantere, at du vil blive utrolig glad for dette produkt!

Park Solar-p-skive med solceller

Denne elektroniske p-skive fra Park Solar fungerer i det store hele ligesom enhver anden elektronisk p-skive, og vil med garanti sikre dig, at du ikke får nogen bøder for at have glemt at stille p-skiven. Den har integreret solcelleteknologi og indstiller selv tidspunkt for parkering, kort efter du har slukket bilen. Og den fremskriver naturligvis til nærmeste kvarter, som loven tillader.

Med den integrerede solcelleteknologi skal du aldrig nogensinde tænke på, at p-skiven løber tør for batteri, eller at du skal huske at indstille den. P-skiven gør alt arbejdet for dig, alt, du skal gøre, er at hive 399 kroner op af lommen. Du kan naturligvis også indstille p-skiven manuelt, hvis du skulle få brug for det.

P-skiven skifter selv fra vintertid til sommertid, og omvendt, og har en forventet levetid på i alt 20 år – du kan altså slippe for at stille din p-skive i 20 år. Den har ydermere en reaktionstid på cirka 20 sekunder.

Designet på denne p-skive er meget enkelt og elegant, så du kan altså være sikker på, at den passer til din bil og dets interiør. Med en pris på kun 399 kroner er dette hverken en billig eller dyr variant på markedet, og derfor et fordelagtigt køb for dig.

Parksafe Premium FS31

Denne elektroniske parkeringsskive fra Parksafe er en elegant model med analogt display. Den er lavet i sort børstet stål, som giver p-skiven et eksklusivt udtryk. Med et vinklet display på bagsiden bliver det lettere end nogensinde før at indstille parkeringsskiven – hvis ikke du vil have den til at gøre arbejdet for i dig.

Du kan nemlig også slippe for at indstille parkeringsskiven manuelt, da den elektronisk stiller tiden for dig. når din bil holder stille. Den fungerer altså som langt de fleste andre parkeringsskiver. Den holder ydermere også selv styr på sommer- og vintertid.

Prisen ligger på kun 349 kroner, og du får alle de goder og anvendeligheder med i prisen, som forventes af en elektronisk parkeringsskive. Du får dog et rigtig flot og smukt design, hvor p-skiven er lavet i nogle flotte og holdbare materialer. Vi må sige, at vi synes, den ser dyrere og mere eksklusiv ud, end prisen siger. Du kan med fordel købe denne elektroniske parkeringsskive, hvis du gerne vil slippe for p-bøder og samtidig byde en flot og lækker p-skive indenfor i din bil.

Sidst, men ikke mindst, får du også bøderefusion hvis ikke parkeringsskiven virker! Den er samtidig godkendt af Færdselsstyrelsen, ligesom enhver anden p-skive naturligvis skal være, men den er også godkendt til brug i hele EU med en dansk registreret bil. Sikkerheden og anvendeligheden er altså i top.

Park Deluxe

Denne parkeringsskive fra Samatech ApS er lavet i samarbejde med danske designere og ingeniører for at skabe den bedste og smarteste p-skive overhovedet på markedet. Den indstiller selv parkeringstidspunktet, så du slipper for at vende tilbage til din med en p-bøde i forruden.

Det er en p-skive af den nye teknologiske generation, der er blevet udviklet, efter Park Solar kom på markedet som den første. Den er både flot at se på og meget funktionel – noget, som du ikke oplever hos traditionelle parkeringsskiver. I bund og grund fungerer den som enhver anden elektronisk p-skive, der indstiller tiden automatisk for dig.

Parkeringsskiven fungerer således, at den aktiveres kort efter, du har parkeret din bil. Den registrerer tidspunktet og indstiller dette automatisk – du kan dog også indstille tiden manuelt.

Noget, som adskiller denne parkeringsskive fra andre, er dens design. Det er tydeligt at se, at der er tænkt over hver lille detalje. Det er ikke blot en parkeringsskive, men også en dekorativ detalje i bilen. Med en pris på 274 kroner får du altså utrolig meget parkeringsskive for pengene, da den indeholder alle de vigtige funktioner, som man forventer, samtidig med at den flot og æstetisk at se på. Vi kan klart anbefale, at du køber denne parkeringsskive til bilen, da prisen er lavere end de fleste andre på markedet, og du er garanteret et rigtig godt kvalitetsprodukt.

Park Life elektronisk p-skive

Her får du endnu en elektronisk p-skive i god kvalitet i et flot og enkelt design. Du slipper for at skifte batteri på parkeringsskiven, da den kører på solceller og er udviklet med strømbesparende komponenter, som gør, at den holder strøm i løbet af hele dens levetid. Du skal altså ikke tænke på at skifte batteri i minimum 10 år. Du skal blot parkere din bil, og så klarer parkeringsskiven resten af arbejdet for dig.

Skiven opfylder alle de hårdeste krav, der er, til en p-skive i forhold til driftssikkerhed. Den indstiller selv parkeringstidspunktet, når du har parkeret din bil, og du slipper altså for bekymringer om dyre p-bøder mange år frem. Den er utrolig nem at indstille og montere i din bil, da det kun tager ti minutter. Den er ydermere udviklet i samarbejde med Needit Denmark og designet af den anerkendte danske designer John Sebastian. Parkeringsskiven er altså meget mere end blot en elektronisk dims, der skal bo i bilen – det er også et stykke dansk design, som vil dekorere din bil på fineste vis.

Prisen ligger på 455 kroner, som er en smule højere end de tidligere parkeringsskiver i denne test. Du betaler her også for godt design ud over dens funktionelle elementer.

ParkOne

Her ses en af de mest populære modeller på markedet, nemlig ParkOne. Den har alle de bekvemmeligheder, man forventer af en elektronisk parkeringsskive, da den indstiller tid for dig – du slipper altså fro de irriterende og dyre parkeringsbøder. Den indstiller automatisk tiden på uret, når du har parkeret din bil.

Den er meget enkel at montere, da du blot skal sætte den i forruden, indstille uret, og så er du klar til din første parkering med din elektroniske p-skive. Den er desuden godkendt af både Justitsministeriet og Færdselsstyrelsen. Den er udstyret med en lille, intelligent boks, som detekterer via en algoritme på mindre end 20 sekunder når bilen er parkeret. Du kan altså være helt sikker på, at denne p-skive aldrig skuffer dig!

Ligesom den foregående p-skive er denne designet af John Sebastian, og du vil igen opleve det ikoniske parkeringsskivedesign, som går igen i flere modeller designet af John Sebastian.

Prisen ligger på 425 kroner og er en meget fair pris for denne elektroniske p-skive. Den er æstetisk, funktionel og meget brugervenlig. Vi kan klart anbefale denne parkeringsskive, hvis du vil være sikker på at slippe for de irriterende p-bøder fremover.

Hvordan fungerer en elektronisk p-skive?

Det er egentlig meget simpelt: en elektronisk p-skive indstiller tiden for dig automatisk, således du aldrig nogensinde skal tænke på at stille parkeringsskiven manuelt igen.  Den registrerer selv, hvornår du parkerer bilen, typisk 20 sekunder efter bilen holder stille.

Alle elektroniske p-skiver på markedet kører på solceller og batteri som backup, hvis ikke der har været tilstrækkeligt lys i løbet af dagen. Det er en utrolig sikker måde, da den stort set aldrig vil løbe tør for batteri – du kan i hvert fald forvente, at der går mellem 5 og 10 år, før du skal skifte batteri på din elektroniske parkeringsskive.

Det eneste, du skal gøre for at få en elektronisk p-skive i forruden på din bil, er at hive mellem 250 og 500 kroner op af lommen og selv montere den i forruden, som typisk tager maksimum 10 minutter – lettere bliver det ikke.

Flere forskellige elektroniske p-skiver, som du kan læse mere om i denne test, har også en tilknyttet app, som du gratis kan hente til din smartphone. Her kan du også aflæse, hvor din bil er parkeret, samt hvornår din parkeringstid udløber. Det har aldrig været nemmere at slippe for en parkeringsafgift som med en elektronisk p-skive. Ikke nok med at den indstiller tiden automatisk for dig, så fortæller den dig også, hvor din bil er, og hvor længe du må holde parkeret et givent sted. En elektronisk p-skive kan altså spare dig for mange panderynker og dyre afgifter. Det er naturligvis dit eget ansvar at vende tilbage til bilen og flytte denne, inden parkeringstiden udløber.

Flere producenter refunderer din parkeringsbøde

Der er en lang række producenter bag disse elektroniske parkeringsskiver, som vælger at refundere din parkeringsbøde såfremt den af den ene eller anden grund ikke skulle virke. Det betyder altså, at virksomhederne bag parkeringsskiverne er meget trygge ved deres produkter, og det kan du derfor også være.

Alt, du skal gøre, er at kunne bevise, at der er tale om en defekt ved p-skiven, der har været skyld i parkeringsbøden.

Konklusion

Du er nu blevet præsenteret for seks forskellige elektroniske parkeringsskiver, der findes på det danske marked. De kan til en vis grad minde meget om hinanden, men der er dog forskel på pris og design. Du kan være sikker på, at alle modeller lever op til forventningerne i forhold til funktion og sikkerhed. Det er langt hen ad vejen et spørgsmål om smag og behag i forhold til design. Det er altså helt op til dig at vælge en model, du synes, matcher din smag og udseendet på din bil bedst muligt. Du kan desuden med fordel vælge en elektronisk parkeringsskive, der har en tilknyttet app, for endnu mere og bedre anvendelighed.

ANDRE POPULÆRE GUIDES