Elkedel Test – Se Top 5 Bedste Elkedel her (2023)

En elkedel gør det utrolig nemt for dig at få noget vand op at koge på ingen tid. Den er virkelig god at have, hvis man lige skal lave en hurtig kop varm te, koge noget pasta eller lave en kande kaffe. Det er nærmest umuligt at finde et køkken nu til dags, hvor elkedlen ikke er en fast del af sortimentet. Men det har ikke altid været så let, som det er i dag, at koge vand. Tidligere var det faktisk en ganske besværlig proces, i og med at man først skulle ud og hugge noget brænde i skoven. Efterfølgende skulle man tænde et bål og generelt var det bare en ekstrem langsom og trættende proces. Man har så senere hen brugt komfuret til det, men med elkedlens fremkomst i nyere tid har det simpelthen aldrig været nemmere at koge vand. Den bliver jo nærmest brugt i alle aktiviteter i køkkenet nu til dags – perfekt til at koge grøntsager hurtigt. Se også vores blendertest hvis du skal have blendet dine grøntsager eller andet. 

Da der findes et hav af valgmuligheder, når det kommer til elkedler, kan det godt være lidt svært at finde ud af, hvilken model der passer bedst til dig og de behov, du end måtte have til den. Der findes både elkedler i vilde farver, store og små og også de helt enkle i stål typisk, og herudover kommer de både i et gammeldags design, men selvfølgelig også i de nye mere lodrette og moderne designs.

Først og fremmest er det en god idé at klargøre for dig selv, hvilke funktioner, du gerne vil have din nye elkedel til at have. Herudover skal du vurdere, hvor vigtigt designet og kogetiden er for dig. Alt dette har indflydelse på prisen, og det er derfor vigtigt at vide, hvad der er mest vigtigt for dig. Er det de forskellige funktioner, størrelsen, udseendet, mærket eller prisen? Der er rigtig stor forskel på de mange modeller og typer. Så undersøg markedet først og tænk herefter over, hvilke krav du har til produktet i forhold til prisen.

Rengøring af elkedel

Slutteligt er det væsentligt at nævne rengøringen ganske kort. I og med at elkedlen bliver brugt til næsten alle gøremål i køkkenet, kræver det, at man lige husker at gøre den grundigt ren en gang imellem. Ellers bliver den altså ikke ved med at koge vandet lige så hurtigt, som den gør fra ny. Alt, du behøver at gøre, er at koge noget vand med kalkfjerner og lade det stå i en times tid typisk. På den måde slipper du for at stå og bøvle med at skure kedlen ren med en børste. Det er nemt og hurtigt og skulle meget gerne fjerne de værste kalkrester. Gentag meget gerne denne procedure engang imellem, så holder din elkedel længere.

Du vil herunder i artiklen blive præsenteret for en række af forskellige elkedler fra kendte kvalitetsmærker. Heriblandt OBH, KitchenAid og Siemens, så du efterfølgende vil være i stand til at gå ud og købe den helt rette og bedste elkedel for dig. Du vil kunne finde alle produkterne på WhiteAway.com og Wupti.com.

Testvinder: Siemens TW86103P

Først har vi den super avanceret og eksklusive elkedel fra Siemens, nemlig TW86103P-modellen til en meget overkommelig pris. Denne model er med i senses-serien, som Siemens har lavet, hvis produkter har vundet flere priser for deres unikke og stilrene design. Vi har altså her at gøre med et produkt af høj kvalitet, som samtidig vil klæde dit køkkenbord derhjemme rigtig godt.

Elkedlen har fire forskellige temperaturindstillinger, og den har en funktion, der kan holde på varmen i helt op til 30 min. Denne model slukker desuden af sig selv, lige så snart du åbner låget. Det er ganske ideelt, hvis du er typen, der altid glemmer at slukke for din elkedel. Det er yderligere en god måde at spare på strømmen på. Andre specifikationer, som denne maskine har, er, at den har en effekt på cirka 2000-2400 W. Det er altså en kraftig elkedel, og så kan den indeholde helt op til 1,5 liter. Der skulle derfor være rig mulighed for at lave en stor kande kaffe til hele familien. Herudover har den et udtagelig kalkfilter, der er lavet af rustfrit stål og samtidig er overophedningsbeskyttelse, så du altid er på den sikre side, hvad angår denne.

Med denne sensor elkedel fra Siemens får du altså rigtige mange funktioner for en meget lille sum penge. Samtidig med at den er en fryd for øjet med sit flotte design i stål og sort. Det er uden tvivl et rigtig godt køb, du ikke vil fortryde.

OBH 6447 Dome

Den næste elkedel, vi skal ind at kigge på, er den retro og kække model fra OBH. Vi har altså her at gøre med et kendt kvalitetsmærke, så vi på forhånd har masser af forventninger til dette produkt. Prisen her er også til den lave ende, men det er bestemt ikke noget, der er gået ud over kvaliteten.

Det første, man nok lægger mærke til ved denne model, er det ganske unikke design. Her er man gået tilbage i tiden og hentet inspiration fra lidt ældre tid. Stort set alle elkedler så ud på denne måde. Dette mere runde design gør også, at kedlen har en ekstra stor kapacitet og kan rumme helt op til 1,8 liter, hvilket er ganske meget. Herudover skal du ikke stå i evigheder og vente på, at vandet bliver varmet op, i og med at det er en meget kraftfuld maskine med en effekt på 2200 W. Ydermere er kedlen lavet i stål, så den er ekstrem solid og robust og kan nærmest ikke gå i stykker. Endeligt skal det nævnes, at den har en indbygget tørkogningssikring, så du undgår, at den ikke bare kan finde på at koge derudad, selvom at der ikke er vand i. Det er en rigtig fin egenskab, hvis du er typen, der er lidt glemsom.

Så hvis du er til det lidt mere retro design, og har lyst til at bringe noget 60’er-stil ind i dit ellers så moderne køkken. Så bør du her overveje denne flotte sorte elkedel fra OBH til en attraktiv pris.

Bosch TWK8613P

Den tredje model er en elkedel af mærket Bosch, som hedder TWK8613P. Denne elkedel er super enkel og stilfuld i designet og blev kåret som bedst i test af forbrugerrådet TÆNK i marts 2013. Vi har altså her at gøre med en prisvindende og flot elkedel, der kan lidt af hvert.

Denne fikse maskine fra det tyske kvalitetsmærke Bosch kan indstilles på fire forskellige temperaturniveauer mellem 70 grader og 100 grader – dette er ganske ideelt for dig, der elsker kaffe og te på en helt bestemt temperatur. Den slukker desuden helt automatisk, når den har nået det maksimale kogepunkt. Den kan yderligere kun startes, hvis der er låg på. Dette er blot en ekstra sikkerhed for dig som forbruger. Ydermere kan kanden rumme helt op til 1,5 liter, man åbner låget via en smart knap øverst oppe. Elkedlen har en effekt på hele 2400 W.

Gør et rigtig godt køb med denne model fra Bosch, hvis du går op i brugervenlighed og det enkle design, der passer til ethvert køkken. Prøv den derhjemme i to måneder, og skulle det ske, at du imod al forventning ikke er helt tilfreds med produktet, så får du dine penge tilbage.

KitchenAid 1522 EMS

Hernæst kommer vi til en elkedel fra det ekstremt populære mærke KitchenAid. Når man tænker på dette brand, vil rigtig mange forbrugere først og fremmest tænke på et retro-inspireret design. Både i en skarp farve og med en sjov form. Dette er da heller ikke helt ved siden af her.

Denne model ligner i hvert fald en elkedel, der kunne have stået hjemme hos din bedstemor i 1950’erne. især med sit yderst elegante og unikke retrodesign. Den er ganske rigtigt til den mere dyre ende, i forhold til de produkter vi har set på tidligere.  Du får dog virkelig også noget for pengene her. Denne elkedel kan rumme 1,5 liter vand, og så er den produceret med en dobbeltvæg, hvilket gør, at den holder vandet varmt over længere tid. Ydermere gør dobbeltvæggen også sådan, at du aldrig vil opleve kedlen blive brandvarm på ydersiden. Du vil altid være i stand til at røre ved den, uden at der sker noget farligt. Kedlen kan desuden indstilles på hele syv forskellige niveauer, når det kommer til temperaturen. Alt mellem 50 grader og helt op til 100 grader. Materialet er aluminium, så det er en ekstrem robust model. Det kan man også se på den, og så er den lavet i en flot grå metallic farve. Endeligt bør man lægge mærke til den smarte detalje på kandens yderside. Hvor den har en gammeldags indbygget temperaturmåler. Så bliver det vidst heller ikke mere nostalgisk.

Med et produkt fra KitchenAid er du garanteret en elkedel med et yderst smart og unikt design. Der findes en masse andre produkter fra dette mærke, så du til sidst kan ende med den fuldendte samling. Ligegyldigt hvad, vil denne elkedel tage sig ekstremt godt ud på dit køkkenbord derhjemme. Samtidig med at den jo nærmest kan det hele. Ved køb af denne elkedel fra KitchenAid fra Artisan-serien får du altså rigtig meget for pengene, og kan kan få en hurtig kop dejlig varm te. Er det mere en god kop kaffe du sætter pris på, kan du se vores kaffekværn test her. Hvis du skal have lidt mælk til kaffen kan du tilmed se vores mælkeskummer test lige her.

Wilfa WSWK-1B Svart Te

Her til sidst skal vi over i en lidt anden boldgade – kan man vidst godt sige. Wilfa har designet en elkedel, der er mere til den moderne side, sammenlignet med KitchenAid-modellen og OBH Dome-modellen. Her har vi en elkedel designet i ren stål, så den får et meget eksklusivt look. Elkedlen vil passe perfekt til det nutidige og klassiske køkken. Desuden kan du få den til en meget overkommelig pris.

Denne elegante elkedel har en effekt på 2200 W og kan indeholde 1 liter. Så der burde være nok til at kunne lave te til hele svigerfamilien, når de kommer på besøg. Herudover har den justerbare temperaturindstillinger mellem 40 grader og helt op til 100 grader. Den er ganske ideel til hele det te-elskende folk derude, og så er den udstyret med et smart og moderne display. Hertil kan du nemt holde øje med, hvor langt den er. Ydermere har den en hold-varm funktion, som kan holde vandet varmt i et kvarter. Desuden er det en ganske let model, vi her har med at gøre, da den har en nettovægt på kun 1,20 kg. Endeligt er det værd at lægge mærke til, at den simpelthen kan huske, hvilken temperatur du brugte sidst. Derfor behøver du ikke hver gang at vælge den samme temperatur om og om igen. I og med at man jo som oftest vælger den samme temperatur til sin te og kaffe.

Så er du til det mere moderne og eksklusive design i rustfrit stål til en yderst god pris, er denne model fra Wilfa måske noget for dig.

Vær god ved miljøet og let arbejdet i køkkenet med en elkedel

Hvis man ikke lige står og har en elkedel hjemme i sit køkken, så er det som regel en gryde over komfuret, man anvender, hvis man vil koge vand. Ikke nok med at det tager længere tid, så bruger det også mere strøm. Det er vi jo mange, der går op i at spare på. Herudover er det de færreste elkedler, der har ledninger. Det er derfor ganske nemt at skulle håndtere det kogte vand, og man behøver heller ikke at gøre brug af grydelapper. En elkedel er altså derfor en rigtig god investering for dig, der gerne vil spare på strømmen derhjemme og være lidt god ved miljøet, samtidig med at det bare gør arbejdet i køkkenet lidt nemmere, mere effektivt og sjovere.

ANDRE POPULÆRE GUIDES