Eltandbørste test – 6 suveræne eltandbørster

Den elektriske tandbørste vinder frem overalt i de danske hjem, og den er vel egentlig gået hen og blevet den almene danskers foretrukne valg, når det kommer til tandbørster – både blandt voksne og børn. Men hvad er det egentlig, denne type tandbørste kan ift. en ganske almindelig tandbørste? Og er det ikke lidt skræmmende, at en så simpel og banal ting som at børste sine tænder, ikke længere kan gøres uden hjælp fra en lille motor?

Eltandbørste test

Noget af det, der gør en eltandbørste super nem og billig at anvende, er de aftagelige børstehoveder. I stedet for at man skal til at gå ud og købe en ny tandbørste, hver gang børsten er gået hen og blevet slidt og ubrugelig, så skifter man blot børstehovedet. Her er der igen en smart feature, i og med at hvert familiemedlem kan have deres eget personlige børstehoved med hver sin egen farve forneden. Derudover bliver den elektriske tandbørste jo også udviklet med årene, og der er jo snart ikke det, som den ikke kan længere.

Eksempelvis kan den vibrere, når der er gået to minutter, for at gøre forbrugeren opmærksom på, at han eller hende nu har børstet sine tænder i tilstrækkelig tid, og at man derved med god samvittighed kan stoppe børstningen. Man kan desuden indstille sin elektriske tandbørste efter forskellige programmer, så man på den måde kan tilpasse den efter det behov, man end nu må have. Det er da smart!

Tandhygiejne

Slutteligt skal den gode tandhygiejne selvfølgelig nævnes, i og med at det jo er det mest essentielle. Det må være de færreste, der ikke kan gå med til, at tandbørstningen bare bliver bedre ved brug af en elektrisk tandbørste, og at det er rigtig svært at gå tilbage til at bruge en almindelig, når man først har vænnet sig til en elektrisk. Éns tændere og éns generelle mundhygiejne føles bare renere og friskere i længere tid. Ja, det er jo næsten som om, at man ikke har børstet sine tænder ordentligt, når man går tilbage til at bruge en almindelig tandbørste.

Fordele ved en eltandbørste

Det, som den elektriske tandbørste kan, i modsætning til en ganske almindelig tandbørste, er, at den roterer sit børstehoved flere tusinde gange i minuttet vha. en lille indbygget motor, og det er det, der gør, at din mund føles renere og tandbørstningen mere effektiv. Man opnår altså et langt bedre resultat, og det er jo også derfor, at man hører tandlæger over alt i verden anbefale denne tandbørste frem for en almindelig. Men hvilken type elektrisk tandbørste er så at foretrække?

Butikkerne udbyder jo et kæmpe udvalg af forskellige varianter med hver deres egne indbyggede programmer, og det kan være rigtig svært at vælge den helt rigtige. I og med at tandbørstningen er en del af vores dagligdags rutiner, og man bruger den to (måske flere) gange om dagen, så er det da vigtigt, at man ender op med at købe den rette. Man bør derfor investere noget tid i at undersøge markedet, inden man køber sin elektriske tandbørste.

Du vil i denne artikel blive præsenteret for en test af eltandbørster af bedste kvalitet og fra verdens førende producenter, og herefter vil du forhåbentligt være klædt godt på til at gå ud og vælge den rette tandbørste til dig.

Testvinder: Braun Oral-B TZ6200 TriZone

Først har vi en tandbørste fra Braun, som man på forhånd har store forventninger til, da den altid får gode anmeldelser af forbrugerne, og derudover er Oral-B det mærke, som der er anbefalet af flest tandlæger i verden.

Der følger fire børstehoveder, en rejsetaske, en trådløs SmartGuide, en opladerstation med opbevaringsplads til børstehoveder og en genopladelig elektrisk tandbørste med tandbørsten. Derudover har børsten 8.800 rotationer pr. minut, fem forskellige funktioner, tredobbelt tryksensor og Bluetooth. Vi har altså at gøre med en meget avanceret tandbørste, der kan det meste, og hvor du får rigtig meget for pengene.

Denne banebrydende tandbørste giver et resultat af enestående mundhygiejne. Den har et indbygget rengøringssystem med 3D-bevægelser, der fjerner op til 100 % mere plak i forhold til den almindelige tandbørste, samt en tryksensor der kan lyse op, når man kommer til at børste for hårdt – hvilket vi er mange, der har en tendens til. Ydermere brummer børsten hvert 30. sekund, så du ved, hvornår du eksempelvis er færdig med nederste, højre del af munden, og efter 2 minutter, så du ved, hvornår børstetiden er ovre. Derudover kan du med den indbygget Bluetooth funktion holde styr på resultater, den kan tilpasse børstningen og endda levere underholdning.

Philips HX9352/04

Næste elektriske tandbørste er fra et andet kvalitetsmærke, nemlig Philips. Det første, man nok vil lægge mærke til her, er det unikke, stilrene design, som samtidig er meget maskulint – og derfor vil denne tandbørste nok mest tiltale den karrierebevidste og stilfulde unge mand. Dette design har endda vundet priser af diverse magasiner.

Sammen med tandbørsten følger to børstehoveder, fem rengøringsfunktioner, en stander, eksklusivt rejseetui med USB-oplader og et håndtag. Børsten fjerner plak op til syv gange mere ift. en almindelig tandbørste, og du vil med garanti få sundere tandkød efter blot et par uger. Den er desuden perfekt for dig, der godt kunne tænke dig hvidere tænder, idet den kan blege tænderne op til to gange bedre end en almindelig børste, og den børster op til 31.000 børstebevægelser pr. minut. Børstehovederne DiamonClean leverer en helt unik rensning af hele din mund og efterlader dine tænder hvidere end nogensinde før.

Med Philips HX9352/04 opnår du altså perfekte resultater, da den er utrolig effektiv og samtidig meget behagelig.

Braun Vitality Kids Avengers

Det er ikke altid lige nemt at få sine børn til at børste tænder, men med denne sjove og farverige tandbørste fra Braun, bliver tandbørstning pludselig til en leg. Sammen med tandbørsten følger et sjovt børstehoved med dit barns yndlingshelte såsom Hulk og Iron Man. Batteriet holder desuden op til hele fem dage mellem hver genopladning, så du ikke hele tiden bør bekymre dig om, om der nu er nok strøm på. Power Kids Avengers tandbørsten fra Oral-B giver børn lyst til at børste tænder i længere tid, så du som forældre ikke behøver at stå og overvåge dem længere.

Den har desuden en blød børste, der er designet specielt til børns mere sarte tandkød og tænder. Som noget nyt er det nu muligt at kombinere tandbørstningen med Disney Magic Timer appen, som hjælper dine børn med at børste i to minutter, hvilket er den tid, tandlæger anbefaler, vi bør bruge på at børste tænder, og som ekstra motivation, kan de imens de børster deres tænder, samle på virtuelle klistremærker. Denne tandbørste er altså perfekt til at få dine børn til at passe bedre på deres tænder. Og hvem ønsker ikke det?

Oral-B Pro5000

Oral-B Pro5000 er af rigtig god kvalitet og har et stilrent og lækkert design. Denne genopladelige tandbørste kommer desuden med adskillige funktioner såsom 3D-bevægelser, der sikrer, at den fjerner op til 100 % mere plak end ved en almindelig tandbørste. Den giver desuden flere tusinde børstebevægelser i minuttet, hvilket efterlader din mund skinnende ren. I tandbørsten er der en timer-funktion, der sikrer dig, at du husker at børste dine tænder i minimum to minutter – hvilket vi er mange, der kan komme til at glemme.

Den indbyggede tryksensor resulterer desuden i en skånsom børstning af dine tænder. Der følger yderligere en trådløs SmartGuide med, der fortæller dig, hvor længe du skal børste og hvorhenne i munden. SmartGuiden fungerer som ur, når du ikke bruger din tandbørste. Der er fire programmerede indstillinger, som du kan vælge imellem, når du køber denne tandbørste: daglig rengøring, til tandkødspleje, til hvidgørende og til sensitiv rengøring. Du kan på denne måde selv bestemme, hvor “hårdt” børsten skal gå til værks, alt efter hvilket behov du som forbruger har.

Der medfølger desuden en opladerstation, hvor der er plads til at opbevare børstehoveder, en rejsetaske og tre børstehoveder af god kvalitet, speciallavet til det specifikke program, du vælger at bruge.

Philips HX6311/07 Sonicare børn

Her er endnu en børnevenlig tandbørste, men denne gang fra Philips. Denne genopladelige elektriske tandbørste kan børste op til 31.000 børstestrøg i minuttet og har en batteritid på helt op til tre uger. Den kommer desuden med et stk. håndtag og et børstehoved, der har to størrelser, som er lavet specielt til at beskytte tænderne og rengøre varsomt. Som noget ganske unikt, kan børsten sige nogle sjove lyde, der er tiltænkt til at få børn til at børste hele deres mund effektivt i to minutter.

Philips HX6311/07 er altså designet til at lære børn om ordentlig mundhygiejne gennem sjov og leg og hjælper dem med at komme ind i en ordentlig rutine, når det gælder daglig tandpleje. Den har desuden et smart system, som langsomt forlænger børstetiden henover adskillige dage, indtil den langsomt når de to minutter. Denne model fås både i et flot, blåt og grønt design, men også i mere rødlige nuancer – den er altså både tiltænkt piger og drenge.

Hjælp dit barn til sunde vaner og en bedre mundhygiejne ved køb af denne tandbørste.

Oral-B Vitality Cross Action

Den sjette og sidste tandbørste er igen fra Oral-B, men denne skiller sig ud ved at være betydeligt billigere end Pro5000-serien og TriZone. Med denne medfølger et stk. børstehoved og et stk. håndtag. Oral-B Vitality Cross Action egner sig godt til unge studerende, der ikke har råd til at købe de dyre modeller, men som samtidig går op i god kvalitet, flot design og god mundhygiejne.

Tandbørsten efterlader din mund ren og frisk efter hver tandbørstning, og du vil opnå et langt bedre og mere effektivt resultat end ved brug af din gamle, almindelige tandbørste. Den fjerner bl.a. plak langt bedre, og du vil derfor få en ren og behagelig fornemmelse i munden efter hvert brug. Dette er også med til at forbedre dit tandkød og gøre det mere modstandsdygtigt og ikke mindst sundere, og det mindsker ydermere risikoen for at få infektioner, der ellers kan forekomme, hvis du ikke børster dine tænder ordentligt.

Denne model fra Braun er fremstillet i et enkelt og brugervenligt design, der gør, at den tiltaler de fleste, og så er den lave pris jo bare endnu et plus. Den har desuden 7600 bevægelser pr. minut. Få en sund og ren mund på kort tid med denne prisvenlige tandbørste fra Oral-B.

Gode råd ift. effektiv børstning ved brug af en eltandbørste

Nu har vi været igennem vores test af eltandbørster, men der kommer lige lidt ekstra råd. Vi har været vant til, fra vores tid med den almindelige tandbørste, at skulle presse lidt hårdt imod vores tænder og at cirkulere børsten, når vi børstede vores tænder, men det er altså ikke nødvendigt længere ved brug af den elektriske børste, og det skal man altså lige minde sig selv om en gang imellem.

Man skal desuden huske på, at man skal give hver tand lidt tid, og ikke gå for hurtigt videre til den næste. Det er essentielt, at man stoler på, at tandbørsten gør arbejdet af sig selv, og at man derved ikke “tvinger” den til noget. Dette vil give det bedste resultat. Du skal blot slappe af og børste stille og roligt – den elektriske tandbørste ved, hvad den gør. Og den gør det godt, helt af sig selv.

Tandtråd

Tandtråd er en anden ting, der er værd at nævne, når det kommer til effektiv tandbørstning. Du har nok hørt det hundrede gange fra din tandlæge, men det gør altså en verden til forskel, hvis du kombinerer din daglige tandbørstning med brugen af tandtråd – du kan endda vælge en tråd med smag, hvis du vil gøre det lidt lækrere. Du vil med garanti kunne mærke forskel med det samme, hvis du bruger tandtråd efter tandbørstningen, og din mund vil føles endnu renere over længere tid.

Det sidste råd – og det må nok være det vigtigste – er at være nænsom, når det kommer til rengøringen af din mund. Hvis man overdriver brugen af tandtråd, eller hvis man børster sine tænder for meget, for hårdt og for længe, så kan det i værste fald gå ud over dit tandkød. De fleste danskere har meget sensitivt tandkød, og det er vigtigt, at man passer på det.

ANDRE POPULÆRE GUIDES