Emhætte Test (2021) → Se de bedste 7 emhætter her

I denne test vil vi se nærmere på forskellige emhætter, så hvis du er i tvivl om, hvilken emhætte der kunne være den rette for dig, så læs med her. I denne test vil vi nemlig beskrive en række forskellige emhætter, hvor nogle af dem er blevet kåret som emhætte bedst i test. Der findes mange forskellige emhættemodeller på markedet, og nogle er emhætter med ekstern motor, der er bedst i test, og andre er frithængende emhætter, der er bedst i test. Dog har vi i denne test primært valgt at fokusere på væghængte emhætter med intern model, men alt i alt har vi forsøgt at samle de bedste modeller, som, vi mener, er på markedet lige nu.

I denne test har vi valgt at fremhæve tre modeller, som, vi mener, er bedst i vores test. Disse tre modeller har vi valgt af fremhæve af flere forskellige grunde, som du kan læse mere om under hver enkel model. De tre modeller ligger i tre forskellige prisklasser og har forskellige designs. Derfor er der gode chancer for, at en af disse modeller passer til dine behov, både i forhold til funktioner, udseende og pris. Hvis det ikke er tilfældet, kan det være, at nogle af de andre modeller i testen passer bedre til dig og dine behov.

Emhætter bedst i denne test

En emhætte er en afgørende del af køkkenet og indeklimaet i hjemmet, så derfor er det også helt afgørende, at du vælger den helt rigtige model, der passer perfekt til dig og dit hjem. Der findes rigtig mange gode og effektive modeller på markedet, og du kan sagtens finde nogle, der ikke larmer særligt meget. Ved modellerne i denne emhætte test er der både mulighed for installation med recirkulation og aftræk. I denne test vil vi beskrive en række modeller ud fra deres forskellige fordele og funktioner. Ud over vores egen vurdering baserer vi også udvælgelsen af testmodellerne ud fra forskellige testpanelers vurdering. På denne måde er ikke kun os, der synes, at det er nogle gode modeller, men det er der faktisk også flere testpaneler, der mener. Disse testpaneler er blandt andet Råd & Rön og Tænk, der begge er kendte for at lave gode og mere tekniske tests af produkter. Vores emhætte test er dermed ikke en videnskabelig eller teknisk test, men mere en sammenligning af forskellige modeller med beskrivelser af deres funktioner og fordele med mere.

Siemens LC97BC532

Vi starter testen med en emhætte fra det anerkendte Siemens, der er kendte for at lave kvalitetsprodukter. Det er en af de billigere modeller på markedet, og den er topscorer hos testpanelerne Tænk og Råd & Rön. Den er en videre blevet kåret som testvinder af testpanelet Testfakta. Disse kåringer vidner om, at der altså er tale om en god model. Den bliver især rost for at være god og effektiv til at opsamle damp og stegeos. Hertil larmer den ikke særlig meget, hvilket bestemt også er en stor fordel. Den er endvidere meget brugervenlig og nem at rengøre. Den er blandt andet nem at rengøre, fordi dens tre fedtfiltre kan tages af og på uafhængigt af hinanden, og de kan endvidere tåle at komme i opvaskemaskinen, så du selv slipper for at gøre dem rent. Modellen her giver også en god lysmængde, når du står og laver mad, da den har tre LED-lamper under emhætten.

Du kan få denne model i flere udgaver, hvor du blandt andet kan få en 60 centimers bred udgave. Valget af bredde afhænger af, hvor høj kapacitet og hvor bredt et areal til opsugning af damp og stegeos, du har brug for. Jo større kapacitet og bredere areal du har brug for, jo bedre vil det være at have en 90 centimeters bredde frem for 60 centimeters bredde. Som før nævnt får du med denne emhætte en meget støjsvag model, og nærmere bestemt har den et lydniveau på 40 dB ved normal drift. Du har også mulighed for at aktivere en intensivindstilling, og så vil lydniveauet komme op på 54 dB. For at sætte det lidt i perspektiv vil dette lydniveau svare til en støvsuger, der arbejder med laveste sugestyrke. Du kan indstille maskinens hastighed i tre forskellige trin, og den er lavet af rustfrit stål over alle overflader. Når du skal betjene denne emhætte, skal du anvende knapper, som sidder på forsiden af den. Hvis du ønsker at bruge denne emhætte til recirkulation, kan du endvidere montere kulfilter på den.

Modellens specifikationer

 • Støjniveau fra 40 dB til 54 dB
 • Bredde: 90 cm
 • Rustfrit stål
 • Intern motor
 • Kapacitet op til 730 m3/t
 • Kan anvendes til aftræk eller recirkulation

Miele DA 6096 W

Hvis du vil have en emhætte, der er en af de bedste til recirkulation, så vil denne model være det rette valg. Det er en vægthængt model, der er både er testvinder hos Tænk samt Råd & Rön. Hos sidstnævnte har de vurderet, at den ikke klarer sig lige så godt ved aftræk, som den gør ved recirkulation. Du kan få denne model med både hvide og sorte paneler, så du har mulighed for at vælge det, der passer bedst til dit hjem. Emhætten har også rigtig godt lys, der består af to LED-lamper på 4,5 Watt, hvilket er en god detalje, når man står og laver mad. Miele er generelt kendte for at lave hvidevarer af allerhøjeste kvalitet, og denne model er bestemt ingen undtagelse, da den også er af rigtig godt kvalitet. Selvom modellen klarer sig rigtig godt ved recirkulation, så er den også ganske god ved almindeligt aftræk. Det er dog vigtigt at bemærke, at hvis du ønsker at bruge denne model til recirkulation, så skal du tilkøbe kulfiltre, før dette er muligt.

Modellen her er lige som ovenstående 90 cm bred, hvilket er en rigtig god størrelse, der passer til rigtig mange køkkener. Herudover består modellen af et hvidt glaspanel, der er i hver side. Det hvide glaspanel gør, at du ikke på samme måde kan se aftryk efter fedtede fingre, som man kan ved mere mørke eller blanke overflader. Emhætten virker heller ikke så voldsom, også på grund af glaspanelet. Emhættens fedtfilter er lavet af rustfrit stål, og det kan godt klare at komme i opvaskemaskinen. Dette er en meget stor fordel, da du herved slipper for selv at skulle bruge tid på at stå og vaske det op.

Modellens specifikationer

 • Støjniveau fra 40 dB til 66 dB
 • Bredde 90 cm
 • Rustfrit stål og glas
 • Intern motor
 • Kapacitet op til 650 m3/t
 • Kan anvendes til aftræk eller recirkulation

Miele DA 429-6

Denne model er nok den emhætte, der klarer sig bedst i test, og den er testvinder hos både Tænk og Råd & Rön. Den får generelt rigtig meget ros for at være yderst effektiv og meget støjsvag. Den har en meget effektiv udsugning, og den er endvidere meget brugervenlig. Dette er en stor fordel, da den er let at betjene og kan betjenes af alle. Herudover har denne emhætte også et rigtig godt lys, der er med til at gøre madlavningen nemmere og mere behagelig. Alt i alt er det en rigtig god model af høj kvalitet, som vil passe til rigtig mange hjem. Her er det værd at bemærke, at det er en væghængt model med intern motor. Med denne model kan du være sikker på at få en rigtig god emhætte af høj kvalitet, da det er en af de emhætter, der er bedst i test flere forskellige steder. Alle overfladerne på denne model er blevet lavet af rustfrit stål. Dette er med til at gøre den nem at vedligeholde og gøre rent samt generelt at holde den fri for skidt og snavs.

Modellen har en god bredde på 90 cm. Det er emskærmen, der er 90 cm, og under denne emskærm finder du to fedtfiltre af metal. Disse kan hurtigt og nemt klikkes af og på. Når du klikker dem af, kan du hurtigt komme dem i opvaskemaskinen, hvor de kan blive vasket godt igennem. Det betyder altså, at du ikke selv behøver at vaske dem op. Sådanne fedtfiltre kan være meget genstridige at vaske op i hånden, og derfor er det virkelig en stor fordel, at du har mulighed for at give dem en tur i opvaskemaskinen. Der er som sagt to fedtfiltre, og det betyder, at det er nemmere at få plads til dem i eksempelvis opvaskemaskinen, da de har en god og kompakt størrelse. Hvis du ønsker at vaske dem op i hånden, gør den kompakte størrelse også, at de nemt kan være i køkkenvasken. Emhætten er udviklet således, at den har et aftræk med intern motor, men det er herudover også muligt at bruge den til recirkulation. Hvis du ønsker dette, skal du blot tilkøbe kultfiltre.

Modellens specifikationer

 • Støjniveau fra 27 dB til 53 dB
 • Bredde 90 cm
 • Rustfrit stål
 • Intern motor
 • Kapacitet op til 640 m3/t
 • Kan anvendes til aftræk eller recirkulation

Thermex Derby

Hvis du vil have en funktionel emhætte til en rigtig god pris, hvor de fleste kan være med, så vil denne model være et oplagt valg. Modellen her skulle være rigtig god til at suge damp ud, og dens fedtfiltrering skulle også være rigtig god. Herudover er den blevet fremstillet af kvalitetsmaterialer, der er med til at sørge for, at modellen har en god holdbarhed. Også denne model kommer med lys, der er med til at lyse kogepladerne op, når du laver mad. Den kommer med hele fire LED-lamper, hvilket er med til at give en rigtig god belysning, hvilket mange ser som en fordel, når de står og laver mad.

Emhætten her er lavet af rustfrit stål, og den har en bredde på 90 cm, der er en rigtig god og populær størrelse, der passer til rigtig mange køkkener. Herudover kommer den med en glasplade. Denne glasplade er nem at rengøre, og det samme gælder for overfladerne i rustfrit stål. Denne model har også den fordel, at den har eftersug. Det betyder, at den kan efterlades tændt, når du er færdig med at lave mad, og så slukker den af sig selv efter et stykke tid, når der er luftet nok ud. Du kan justere hastigheden i tre trin, hvilket også er en stor fordel, da du på denne måde kan tilpasse hastigheden alt efter, hvilken slags mad du laver. Også ved denne model har du mulighed for recirkulering, hvis du køber et aktivt kulfilter.

Modellens specifikationer

 • Støjniveau fra 47 dB til 67 dB
 • Bredde 90 cm
 • Rustfrit stål og glas
 • Intern motor
 • Kapacitet op til 449 m3/t
 • Kan anvendes til aftræk eller recirkulation

Thermex Thermex Jet FS 302

Denne emhætte er en model med ekstern motor. Det er den eneste emhætte med ekstern motor i denne test. Det er en hvid og fleksibel emhætte, der egner sig bedst til ejendomme, der har et centralt ventilationsanlæg. Dette stiller nogle krav til dit hjem eller din ejendom, og derfor passer en emhætte med intern motor bedre til den almindelige husstand. Med til denne model får du et stålfilter af god kvalitet. Før du installerer denne model, er det en rigtig god idé at læse guiden til den, så du undgår elektriske stød og andre ting, der kan ske under installationen. Bredden er 60 cm, og modellen er skabsintegreret. Der er også lys i denne emhætte, og nærmere bestemt er der 2 styk lys af 28 Watt.

Modellens specifikationer

 • Indbygningsmodel
 • Energiklasse E
 • Pære lys, 2 stk.
 • Ekstern motor
 • Kanaltilslutning – 125 Ø/mm
 • Hvid
 • Eltilslutning (V) – 230 V

Siemens LF97BB532

Den sidste emhætte i denne test er en frithængende emhætte med intern motor fra Siemens. Det er den eneste frithængende emhætte i denne test. Den har en sugestyrke på 740 m3/time og et lydniveau på 64 dB(A). En emhætte som denne kaldes også et emfamg, og denne model er en meget effektiv og flot en af slagsen. Den kan nemt rense dit køkken for mados og røg, når du laver mad. Du kan justere hastigheden i tre indstillinger og i et intensivt sug. Modellen her styres elektronisk. Herudover er den meget støjsvag, og den skal monteres over kogesektionen i dit køkken, lige som andre emhætter. Som med mange af de andre modeller, har denne også et metalfedtfilter, som du har mulighed for at komme i opvaskemaskinen, hvilket de fleste ser som en stor fordel. Også modellen her er både til aftræk eller recirkulation.

Modellens specifikationer

 • Frithængende model
 • Energiklasse A+
 • Støjniveau 64 dB(A)
 • Sugestyrke 740 m3/time
 • LED lys, 4 stk.
 • Intern motor
 • Rustfri stål
 • Eltilslutning (V) – 230 V

Hvad er forskellen på en emhætte med intern og ekstern motor?

En emhætte med intern motor kan du både få som vægophængt og som frithængende, og ved en emhætte med ekstern motor sidder motoren eksempelvis på loftet eller på taget. En model med ekstern motor vil normaltvist være til indbygning, og i nogle tilfælde vil du også kunne en til centralt udsug. En model med intern motor er med til at give optimal sugeevne og mere kompakte dimensioner, men den er på den anden side også lidt mere støjende. En emhætte med ekstern motor vil larme mindre i køkkenet, da motoren jo sidder væk, og dermed vil lydniveauet være lavere. Eksterne motorer giver også høj udsugningskapacitet, der ofte vil være højere end ved et emfang med en intern motor.

ANDRE POPULÆRE GUIDES