Et stigende antal af folk får botox-behandlinger

Sponsoreret indhold:

Målet med at få botox-behandlinger er for mange at få bekymringsrynkerne ved øjnene væk, mindske stregerne om munden eller få udglattet linjerne på panden. Alle er små skridt til at se mere ungdommelig ud.

Botox-behandlinger: fordomme og geografi

Selvom der er en del fordomme om, at det er mest kvinder, der får foretaget botox-behandlinger, så holder det ikke stik. I realiteten er det nemlig udbredt blandt både mænd og kvinder i alle aldre at få lavet små kosmetiske ændringer ved hjælp af botox.

Det er også udbredt at få botox alle steder i Danmark, da der er over 174 skønhedsklinikker spredt ud over Danmark, hvor man kan få lavet botox-behandlinger. Det er dermed ikke bare i storbyerne såsom København, Odense og Århus, at folk får botox-behandlinger, men også mindre byer som Ringe eller Vejen.

Sådan fungerer en botox-behandling

Under en botox-behandling sprøjtes der en fortyndet udgave af giftstoffet botulinum ind i det ønskede behandlingsområde, såsom i panden, hvilket har en lammende effekt på de nerver, som sender signaler til musklerne. Dette gøre, at musklerne ikke længere kan trække sig sammen. Derfor er det populært at bruge botox mod uønskede rynker og linjer.

Effekten af botox er midlertidig. Man plejer normalt at sige, at behandlingen holder mellem tre til seks måneder. Det skifter lidt fra person til person. Derfor skal man have flere botox-behandlinger om året, hvis man vil vedligeholde ens kosmetiske ændringer.

Historien bag botox-behandlinger

Botox kommer fra den meget frygtede pølseforgiftning bakterie, som oprindelig blev brugt af speciallæger til behandling af spastiske lammelser. Man bruger fortsat botox i medicinske sammenhænge i dag.

Det er dog først i de seneste tyve år, at man også er begyndt at bruge botox til udglatning af rynker og i andre sammenhænge i den kosmetiske verden. I dag er botox-behandlinger inden for den kosmetiske verden meget populære og noget, som nærmest alle har lidt kendskab til.

Botox priser

Priser på botox varierer alt afhængig af, hvor i verden man får behandlingen, og hvor på kroppen, man vælger at få en behandling. Priserne er typisk mellem 900 – 5000 kroner pr. behandling. Hage, læber og bryn er nogle af de billigeste områder, hvor man kan blive behandlet med botox, mens halsen og en svedbehandling med botox er nogle af de dyre botox-behandlinger.

Man kan altid få en gratis konsultation, hvis man er usikker på, om man vil have en behandling, inden man beslutter sig for at få foretaget en behandling. Her vil man også få at vide, hvad behandlingen vil koste.