Frituregryde Test – Top 10 Bedste frituregryder (2023)

Det er naturligvis ikke alle, der er interesseret i, at lave mad med en frituregryde. Dog kan der være mange gode grunde til, hvorfor du bør investere i en frituregryde, men hvorvidt det er noget for dig eller ej handler naturligvis i høj grad om, hvorvidt du bryder dig om den smag, som maden får efter de er blevet friturestegt i en frituregryde.

Det skal selvfølgelig nævnes, at de muligheder som en sådan gryde giver dig gør det meget nemmere for dig at lave mad i hverdagen – og det er specielt noget, du kommer til at sætte stor pris på, hvis du har haft en rigtig stressende dag, og ikke har ustyrligt meget energi til at stå og lave en fornem aftensmad. Dog skal du naturligvis være typen, der godt kan lide at få mad, der er friturestegt, men der skal ikke være nogen tvivl om, at friheden ved at have en sådan frituregryde er stor!

Det er ikke hver dag, at du får brug for en frituregryde, men hvis du f.eks. godt kan lide sprøde pomfritter til dine steaks, så er der ikke nogen tvivl om, at du får et bedre resultat ved at bruge en frituregryde til fordel for bare at fylde dem ind i i din ovn. Dog bliver du først rigtig glad for din frituregryde den dag, hvor du enten kommer hjem fra arbejde og ikke har overskud til at lave mad eller du har været en tur i byen med vennerne eller veninderne dagen før, da du blot kan tage nogle pomfritter, nuggets eller noget helt tredje, som du kan hælde op i din frituregryde.

Herefter tænder du faktisk bare for gryden og venter på at din mad er færdig – det bliver ikke meget nemmere end det og så skal det heller ikke være nogen hemmelighed, at det oftest giver et bedre resultat end hvis du vælger at hente maden udefra.

Testvinder: OBH 6356 Pro Crisp frituregryde 3 L

Der skal ikke være nogen tvivl om, at OBH er ét af de mest respekterede brands, når det kommer til frituregryder. Der er her tale om deres Pro Crisp-frituregryde, der kan bryste sig af at have en samlet kapacitet, der lyder på intet mindre end 3 L, hvorfor der bestemt er mulighed for at lave mad til hele familien (og mere til) med en frituregryde som Pro Crisp fra OBH.

Den er blevet udformet i børstet stål, hvorfor den også er pæn at se på og derfor kan den sagtens stå fremme på køkkenbordet. Endvidere, så har du mulighed for at justere dens temperatur fra mellem 130 og 190 grader celsius. Den er udstyret med et aftageligt varmelegeme, en udtagelig beholder såvel som en cool zone, der bruges til at forlænge oliens holdbarhed, så den kan bruges i længere tid.

Philips Daily Collection Airfryer HD9211/90

Med en Philips Daily Collection Airfryer har du mulighed for at fritere med op til 80 procent mindre fedt, hvilket også betyder, at du kan fritere dine pommes frites og lignende med hele 80% mindre fedt. Du kan dog ikke kun fritere, men også både bage, stege, riste og grille kartofler, kød, fisk såvel som grøntsager med varmluft – og det betyder også, at det er næsten helt uden fedt.

Philips Daily Collection Airfryer er baseret på den veludviklede Rapid Air-teknik, der er med til at give dig et perfekt resultat med en sprød overflade, men dog uden, at du ikke vil kunne sidde og nyde lækkert og sund mad. Det bedste af det hele er dog, at det ikke er sværere at tilberede end i en oprindelig frituregryde. Det kommer til at smage præcis lige sådan – bare uden unødvendigt fedt.

Tefal Uno M White Frituregryde

Hvis du er på jagt efter en både sikker og letanvendelig frituregryde, så er der ikke nogen tvivl om, at du skal se nærmere på Uno M White fra Tefal. Den er blevet udstyret med et transparent vindue og kan desuden også bryste sig af en kold yderside, så du ikke brænder dig på maskinen. Den kommer også med et permanent anti-lugt filter, der sørger for at frafiltrere den dårlige lugt af friture.

Du skal heller ikke være bange for, at der ikke er plads nok til at friturestege mad til hele familien, for maskinen kan nemlig rumme intet mindre end 1 kg., hvilket er svarende til f.eks. 800 gram pommes frites og 1,8 liter olie. Låget kommer med en automatisk åbning og er udstyret med en tænd/sluk-knap, der gør det nemt at betjene maskinen, hvad end den skal slukkes eller tændes.

Wilfa DFR-2 frituregryde

Her er der bestemt tale om en meget effektiv frituregryde fra Wilfa, der kommer i et hvidt og meget simpelt design. Låget har et vindue, der gør det muligt at holde øje med, hvad end du er i gang med at friturestege. Endvidere, så er det selvfølgelig også aftageligt og det kan vaskes direkte i opvaskemaskinen, der gør det meget nemmere for dig at holde din frituresteger ren, hvilket ikke altid har været nemt.

Ydermere, så kan kurven hæves og sænkes, mens låget er på, så du ikke er nødsaget til at tage det af, for det. Frituregryden er udstyret med en automatisk åbne-funktion og kan bryste sig af at indholde intet mindre end 3 antilugt-filtre, så du ikke skal være bange for, at hele huset kommer til at lugte af friture. Der kan være mellem 2 og 2,5 liter olie i frituregryden fra Wilfa.

Gastroback Health Spin Fryer

Gastroback Spin Friture er for dig, der gerne vil have friturestegt mad, men dog foretrækker at være foruden al den fedt, som oftest er forbundet med denne slags tilberedning af din mad. Med en sådan maskine kan du nemlig friturestege din mad med helt op til 55% mindre fedt i forhold til almindelige friturestegning, hvilket skyldes det indbyggede spinningssystem med 2 hastighedsniveauer, så du kan friturestege selv de mest følsomme madvarer.

Det er dog langt fra det eneste, som denne maskine kan bryste sig af, da den ligeledes også har en meget imponerende hastighed og en timer med indikatorlampe, så det hele faktisk bare kan passe sig selv, mens du sidder på sofaen og ser TV. Den kan bryste sig af hele 2000 Watt, hvilket er med til at sikre, at den i løbet af ganske kort tid opnår den varme, som den skal have.

Fiamma FF10 friture

Her er der bestemt tale om en frituregryde, der befinder sig i den dyre ende af skalaen. Fiamma er kendt for at levere frituregryder af særdeles god kvalitet og deres FF10-model med taphane er bestemt ingen undtagelse. Den er fremstillet i rustfrit stål og plast, hvilket giver et pænt og nydeligt udseende, der gør, at din Fiamma-maskine sagtens kan stå fremme hjemme på dit køkkenbord eller hvor end, du ønsker at placere den.

Fiamma FF10 er bestemt også én af de større modeller på markedet, eftersom den har en kapacitet, der lyder på intet mindre end 7 liter, så derfor kan du bestemt også lave friturestegt mad til hele familien (og meget mere end det). Den kan desuden også bryste sig af 3400 Watt, der betyder, at den nemt kan varme op til et punkt, hvor du hurtigt kan få friturestegt din mad.

Fritel Turbo SF4551

Leder du efter en frituregryde, der kan bruges til mellem 5 og 8 personer, så skal du bestemt se nærmere på en Turbo SF 4551 fra Fritel. Den er udstyret med op til flere af Fritels patenterede teknologier, hvilket blandt andet betyder deres Click System, der sørger for din frituregryde altid er korrekt samlet. Endvidere, så gør det også at din frituregryde til enhver til være nem at rengøre og altid er monteret korrekt.

Den kommer desuden også med Turbo SF-systemet, der er et patenteret system, der varmer i hele to niveauer. Systemet sørger for at varme olien op hele 50% hurtigere end de fleste andre maskiner og du får dermed også mindre fedt i din stegning. Olien holder desuden op itl 3 gange så lang tid på grund af den hurtigere opvarmning, så du har faktisk også mulighed for at spare penge på længere sigt.

OBH 6355 frituregryde

OBH har altid været kendt for deres moderne design og denne frituregryde er bestemt ingen undtagelse. Den kan bryste sig af et meget kompakt design, hvorfor det er nemt at finde plads til den i skabet. Den kan indeholder op til 1,2 liter (det er svarende til cirka 350 gram pommes frites), hvorfor du sagtens vil kunne lave med til den mindre familie i en frituregryde som denne fra OBH.

Den kommer med en variable termostat, der kan indstilles til at være mellem 130 og 190 grader celsius. Den indvendige beholder fra denne frituregryde såvel som låget tåler maskinopvask, hvorfor det er nemt at rydde op efter sig selv, når man har brugt en frituregryde som denne. Den er selvfølgelig også udstyret med et vindue, så man kan se til maden, mens maskinen er i gang med at friturestege det.

Steba Frituregryde

Med en Steba Frituregryde kan du nemt lave aftensmad, der ikke er synderligt krævende. Den kan indeholde intet mindre end helt op til 1 kg. fødevarer, men den tilrådte max. mængde lyder dog på 700 gram. Den kommer med et låg, der er blevet udstyret med både et vindue, hvor du nemt kan holde øje med din mad, mens det bliver tilberedt såvel som et filter, der sørger for at lugten holder sig i gryden.

En Steba Frituregryde er selvfølgelig også udstyret med en temperaturindstilling, der gør det muligt at indstille temperaturen efter behov og endda helt op til 190 grader celsius. Ydermere, så er denne frituregryde blevet udstyret med en kurv, der måler hele 7 cm. x 16 cm. x 23 cm., hvorfor du nemt kan få plads til de fødevarer, du ønsker at friturestege, hvad end det er pommes frites, nuggets eller noget helt tredje.

Severin friture 3 liter

Her er der tale om en rigtig effektiv frituregryde fra Severin, der ikke blot kan bryste sig af et rigtig flot design. Ikke nok med det, så er der også her tale om en frituregryde, der kommer med en samlet effekt, der lyder på intet mindre end 2000 Watt og en kapacitet på hele 3 liter, hvorfor du ikke skal være bange for, at du ikke kan lave mad til hele familien i din frituregryde fra Severin.

Modellen kommer selvfølgelig med en aftagelig oliebeholder, der både gør det nemmere at fylde den op og gøre den rent igen efter, du har brugt maskinen. Den kommer også med en variabel temperaturindstilling, så du selv kan indstille temperaturen alt efter, hvad du skal tilberede af mad. Den kommer med en ledningsopbevaring, så det er nemt for dig at opbevare den i et skab eller en skuffe.

Slip for madlavningen, når du ikke har overskud til det

Hvis du investerer i en frituregryde, så skal du ikke længere lave mad, når du ikke har overskud til det. Før i tiden har du med garanti enten valgt at lave mad alligevel, selvom du ikke rigtigt har haft overskud til det eller derimod har endt med at investere i noget mad udefra. Hvis du hverken har overskud til at lave mad eller ønsker at bruge penge på at købe mad udefra, så er det både meget nemmere og meget billigere at hælde nogle pommes frites, nuggets el.lign. i en frituregryde, hvorefter du kan sætte dig tilbage i sofaen.

Det bedste af det hele er dog, at der er rigtig mange af disse frituregryder, der ikke koster det store at investere i og samtidig laver de rigtig god mad, hvis man altså er til friturestegt mad. Det smager meget bedre end maden fra en grillbar el.lign., hvorfor til enhver tid vil være at foretrække at spise maden fra en frituregryde frem for at hente mad fra den lokale grillbar eller fra en større kæde som f.eks. McDonald’s eller Burger King. Derfor skal du selvfølgelig også have investeret i en frituregryde – du kunne meget vel vælge én af de ovenstående.

ANDRE POPULÆRE GUIDES