Gamer headset Test

Hvis du godt kan lide at game, så ved du nok, hvor meget det rigtige gamer headset betyder for oplevelsen. Lyden er nemlig vigtig for den samlede oplevelse. Det kan dog være en jungle at finde ud af, hvilket gamer headset der er det bedste. Derfor har vi lavet denne test til dig, så du bedre kan danne dig et overblik over, hvilket headset du skal investere i. Vi gennemgår både nogle headsets med og uden ledning, da der er fordele ved begge dele.

Gaming headset med ledning

Så er det tid til at gå i gang med den egentlige test af gamer headset. Vi har testet seks forskellige headsets i forskellige prisklasser og med forskellige fordele. Nogle af dem er med ledning, mens nogle af dem er uden. Vi kommenterer ikke nærmere på designet på de forskellige headsets, fordi vi ved, at det afhænger af øjnene, der ser. Derfor får du selv lov til at vurdere designet på de forskellige headsets for at se, om de passer ind i dit setup.

Testvinder: Sennheiser GSP 300

Det første headset, vi har testet, er et headset fra Sennheiser, GSP 300. Disse høretelefoner befinder sig i midten af prisskalaen, men det betyder ikke, at du ikke får en god kvalitet. Vi kan nemlig meget hurtigt sige, at du her får en masse for pengene.

Headsettet er velegnet til gaming og til at høre musik på. Modellen har et lukket, akustisk design, hvilket betyder, at alle udefrakommende lyde ikke irriterer eller ødelægger spiloplevelsen. Den samme funktion gør sig på en måde gældende, når det kommer til mikrofonen. Denne kommer nemlig med en noise cancelling-funktion, der gør, at støj bliver neutraliseret. Således kan din stemme trænge klart igennem, hvilket er en stor fordel i forhold til gaming, hvor kommunikationen med andre spillere er af stor betydning. Når du ikke bruger mikrofonen, kan den drejes væk, men den kan dog ikke tages helt af.

Komforten er helt i top. Headsettet er designet, så det kan bæres over lang tid. Ørepuderne er fremstillet af memory foam, som tilpasser sig til din hovedform og øger komforten. Ydermere er høretelefonerne designet med en hovedbøjle i to dele, hvilket også øger komforten – især hvis du bruger høretelefonerne i længere tid ad gangen. Headsettet vejer ikke mere end 290 gram, og det betyder altså, at du ikke vil føle, at dit hoved tynges af headsettet.

Alt i alt er dette gamer headset virkelig et godt headset, og du får god kvalitet og mange funktioner for forholdsvis få penge. Den eneste ulempe er, at du ikke kan tage mikrofonen helt af, når du ikke bruger den.

Logitech G433

Dette headset fra Logitech er i nogenlunde samme prisklasse som modellen fra Sennheiser. Headsettet er optimalt til gaming, men det er knap så optimalt, hvis du blot ønsker at høre musik. Du kan bruge det, hvis du gamer fra konsol og pc, hvilket er en stor fordel. Headsettet har en avanceret lydteknologi, der gør lyden meget behagelig og tydelig, uden at den bliver for meget.

Headsettet er meget komfortabelt og let, og derfor er det også velegnet til længere tids brug. Pasformen er rigtig god, og høretelefonerne tynger ikke på hovedet. Stoffet, der sidder omkring hovedbøjlen, er smudsafvisende, hvilket gør, at høretelefonerne er mere holdbare.

Ikke nok med, at lyden er god, så er mikrofonen det også. Mikrofonen kan desuden tages helt af, hvis du ikke skal bruge den. Det er en stor fordel og var en mangel på høretelefonerne fra Sennheiser.

Disse høretelefoner er meget alsidige, og de klarer generelt testen rigtig godt. Hvis du gerne vil bruge dem til at høre musik, eller hvis du ønsker nogle høretelefoner, der ser mere eksklusive ud, er disse dog ikke helt optimale for dig. Hvis du derimod ønsker et par høretelefoner, der kan bruges til både konsol, pc, bærbar computer og mobiltelefon, er disse perfekte – du får rigtig meget for pengene.

Razer Kraken Pro V2

De næste høretelefoner, vi gennemgår i vores test, er disse fra Razer Kraken. Først og fremmest kan vi starte med at sige, at dette headset er et rigtig godt headset til gaming – især til prisen. Prisen for dette headset ligger på samme niveau som de foregående. Der er altså ikke tale om et billigt headset, men prisen er til gengæld heller ikke urimelig høj.

Til denne pris får du et headset med en rigtig god lyd og en god mikrofon. Bassen er især rigtig god i dette headset, ligesom mikrofonen også gør spiloplevelsen bedre, fordi den netop er god. Volumen kan justeres på det kontrolpanel, der er indbygget i headsettet, og det betyder altså, at du nemt kan tilpasse volumen, mens du spiller.

Headsettet er utrolig komfortabelt. Det vejer en smule mere end de andre headsets, men der er altså kun tale om 50 gram – modellen vejer nemlig blot 322 gram. Ørepuderne er store, hvilket giver en god komfort og en god lyd, men de kan dog godt blive varme, hvis du har dem på i lang tid ad gangen. Derfor er dette headset måske mest egnet til dig, der holder nogle gode pauser indimellem, eller som ikke gamer i flere timer ad gangen.

Hydra G30 PS4

Det næste headset i vores test er et headset, der er ideelt til dig, der spiller via konsol. Dette headset kan nemlig kun bruges til PS4. Prisen på dette headset er lav, og derfor er headsettet også ideelt til dig, hvis du er nybegynder, eller hvis du ikke vil bruge mange penge på et gamer headset.

Headsettet har en god lyd, men det kan kun bruges til gaming, idet headsettet kun passer til PS4. Headsettet er behageligt at have på, og det sidder godt på hovedet. Mikrofonen har en god lyd, ligesom lyden fra spillet er god. Du skal dog være opmærksom på, at mikrofonen ikke kan tages af, når du ikke bruger den. Du kan i stedet justere den, så den kommer væk fra dit ansigt.

Som nævnt er dette et billigere headset, der ikke egner sig til spil fra pc eller til musik. Hvis du ikke har brug for andet end et godt headset til spil på konsol, er dette et godt alternativ.

Trådløst gaming headset test

Vi har nu gennemgået gamer headsets med ledning i vores test. Herunder gennemgår vi nu et par gamer headsets uden ledning, da det også er en type headset, der er meget efterspurgt blandt gamere. Inden du vælger et headset uden ledning, skal du dog være opmærksom på, at det skal lades op med jævne mellemrum.

Logitech G933

Dette bud på et trådløst gamer headset er vores første i denne test. Headsettet er faktisk intet mindre end fantastisk. Det har en god lyd, et spændende design, god komfort og en fin batterilevetid.

Først og fremmest skal vi tale om lyden. Headsettet anvender en receiver, der er drevet af USB. Denne receiver gør, at du kan gå 15 meter væk, før headsettet ikke længere rækker. Du får en fornemmelse af, at du hører al lyd med en god surroundsound-effekt. Når du bruger mikrofonen, sorterer den støjen fra.

Når det kommer til designet, nævner vi blot dette, fordi det er meget særligt. Du kan nemlig i høj grad selv designe dit headset. Du kan selv styre lyset, og du kan vælge mellem et væld af forskellige farver, så det kan passe ind i dit setup. 

Komforten er utrolig god. Du kan dog komme til at føle, at headsettet sidder en smule stramt om hovedet. Derudover bør du vide, at headsettet skal lades op hver ottende til tolvte time.

Prisen for headsettet er i den høje ende, men her får du altså også et rigtig godt headset på alle parametre.

SteelSeries Arctis 7

Dette headset kan næsten alt det, som det trådløse headset fra Logitech kan – og endnu mere til. Headsettet har kun en rækkevidde på 12 meter, men det er også det eneste punkt, hvorpå dette headset er dårligere end det foregående. Dertil skal det siges, at en rækkevidde på 12 meter i langt de fleste tilfælde er mere end rigeligt.

Høretelefonerne har en utrolig god mikrofon, som du kan fjerne fra ansigtet, hvis du blot ønsker at lytte til musik. Desuden er mikrofonen ideel til at sortere baggrundsstøj fra. Den lyd, du får gennem headsettet, er også utrolig. Headsettet er udstyret med On-ear ChatMix dial, hvilket betyder, at du selv kan finde den rigtige balance mellem spil- og chat-volume.

Headsettet her er altså et fremragende headset, der giver en rigtig god lyd, der gør, at du kan fordybe dig i spillet. Derudover er det utrolig komfortabelt at have på, og med sine 24-timers batterilevetid på en fuld opladning kan du altså få mange gode timer til at gå med at spille dit favoritspil. Prisen på headsettet er nogenlunde det samme som prisen på Logitech G933, og også her får du altså et headset med rigtig mange gode egenskaber.

Bedste gamer headset

Hvilket er det bedste gamer headset? Det afhænger nok af øjnene, der ser, eller måske nærmere af ørerne, der lytter. Komfort og lyd er to vigtige elementer, der skal være i orden, før man kan kalde et gamer headset for et godt gamer headset. Derudover er der flere andre ting, der har betydning for, hvor godt et headset er – blandt andet om det har mikrofon eller ledning. Rigtig mange foretrækker høretelefoner med mikrofon. De fleste headsets, der er udviklet til gaming, har en mikrofon. Det er også en stor fordel, hvis du går op i spil og gerne vil spille på professionel maner.

Der findes to forskellige typer af mikrofoner: uni-directional eller omni-directional. Hvis du vælger et headset med en uni-directional mikrofon, betyder det, at lyden kun kommer fra ét sted, og der fokuseres mere på din stemme. Hvis du vælger et headset med omni-directional mikrofon, betyder det, at lyden ikke er isoleret, men at den kommer fra flere forskellige retninger.

Wireless gaming headset

Der er nogle forskellige fordele og ulemper ved headset med og uden ledning. Om du skal vælge et gamer headset med eller uden ledning afhænger altså i høj grad af, hvad du selv foretrækker.

Den primære fordel og den primære ulempe ved et trådløst headset:

  • + Du får en bedre bevægelsesfrihed, fordi ledningen ikke er i vejen
  • –  Dit headset skal lades op, og du kan derfor være nødt til at afbryde et spil for at gøre det.

Den primære fordel og ulempe ved et headset med ledning:

  • + Du får en rigtig god lyd, og du slipper for opladning
  • – Ledningen kan begrænse din bevægelsesfrihed, når du spiller.

Gaming headsets til pc

Der er forskel på, om et gaming headset skal tilkobles en pc eller en konsol. Hvis du spiller fra en PS4 eller en anden konsol, kan det være en fordel at vælge et trådløst headset, mens der kan være flere fordele ved at vælge et headset med ledning, hvis du spiller fra en pc. Der er dog ikke én rigtig løsning, idet det afhænger af, hvilke spil du spiller. Hvis du spiller skydespil, er der måske ét headset, der er bedst, mens det er et andet, der er bedst, hvis du spiller LoL.

Billige gaming headsets

Der er forskel på, om et gaming headset skal tilkobles en pc eller en konsol. Hvis du spiller fra en PS4 eller en anden konsol, kan det være en fordel at vælge et trådløst headset, mens der kan være flere fordele ved at vælge et headset med ledning, hvis du spiller fra en pc. Der er dog ikke én rigtig løsning, idet det afhænger af, hvilke spil du spiller. Hvis du spiller skydespil, er der måske ét headset, der er bedst, mens det er et andet, der er bedst, hvis du spiller LoL.

ANDRE POPULÆRE GUIDES