Gaskomfur test – Læs om de bedste gaskomfure

Er du træt af, at komfuret tager lang tid om at koge vand, eller at ovnen skal sættes i gang med at varme flere timer før, flæskestegen skal ind? Så læs med videre. For i denne test kan du finde både hurtige ovne og effektive blus til dit hjem.

Hvis du mangler et komfur, bør du overveje, om dit nye komfur skal være et gaskomfur. Foruden det helt specielle udseende et gaskomfur har, er en af karakteristikaene nemlig, at du hurtigt kan justere på temperaturen. Flammen, der kommer af blussene, giver en hurtig og effektiv varme og regulering, og det er blandt andet derfor, at mange professionelle kokke bruger et gaskomfur.

Gaskomfurer findes i mange forskellige størrelser og med forskellige design. Det betyder selvfølgelig også, at et gaskomfur kan fås til meget forskellige priser. I denne test finder du både gaskomfuret, der er perfekt til den lille familie til en billig pris på 4.000 kr., og du finder det store og dyrere gaskomfur til 16.000 kr. med 5 blus og to ovnrum – ideelt til dig der elsker at lave mad, og som ofte har mange forskellige ting i gang. Du bliver præsenteret for seks gaskomfurer, så der er også modeller, der ligger midt imellem de to nævnte. Fortsæt læsningen, så du allerede i dag kan beslutte dig for, hvilket gaskomfur der skal pryde dit køkken og gøre din madlavning hurtigere og sjovere.

Testvinder: SMEG C9GMX9 gaskomfur

Dette gaskomfur fra SMEG har et klassisk og stilrent design fra Italien. Gaskomfuret er lavet i rustfrit stål, og den er i energiklasse A. Komfuret har en stor kogeplade med 6 brændere i forskellige størrelser samt en hurtig brænder, som kan være smart, hvis du skal bruge lidt ekstra turbo i madlavningen. Komfuret har en støbejernsrist, som nemt kan fjernes under rengøring. Der er elektronisk tænding og en sikkerhedsventil på alle brændere. Som udgangspunkt leveres komfuret med en naturgasdysser (G20), men kan omstilles til flaskegas (G30) og bygas (G110). Dysser til flaskegas medfølger, men ønsker du at benytte bygas, skal du skrive det, når du bestiller komfuret.

Ovnen kan rumme 115 liter, den har otte funktioner, og temperaturen kan indstilles fra 50- 260 grader. Grilleffekten er på 1700 W, mens totaleffekten er på 3200 W. I det digitale ur kan du elektronisk vælge mellem forskellige programmer, indstille tænd/sluk funktionen eller stille et minutur. Der medfølger desuden en wokholder i støbejern, en reduktionsrist, en grillrist, en høj og en lav bageplade og et roterende grillspyd. Elsker du køkkengear, kan du senere tilkøbe forskelligt ekstra tilbehør som for eksempel en pizzasten eller et dampfad. 

Ovnlågen har tre lag glas, og den kan tages af i forbindelse med rengøring. Desuden har ovnen en indvendig ”Ever Clean”-emajle. Emaljen neutraliserer syrer og gør det nemt at fjerne fedtrester og snavs fra ovnen.

Gaskomfurets højde kan reguleres fra 880 mm til 915 mm, så den kan passe ind i netop dit køkken.

På dette gaskomfur fra SMEG kan du lave mad til hele familien og lidt til. Det er ideelt til dig, der ønsker et topkvalitetsgaskomfur i et smukt design og ikke er bleg for at betale prisen, der er hele 21.983 kr., hvilket gør den til testens dyreste.

SMEG B8GMXI9 Gaskomfur med multifunktionsovn

Dette SMEG gaskomfur er den lidt mindre og derfor også lidt billigere model, sammenlignet med det ovenstående gaskomfur. Den har samme stilrene design, og den er lavet i rusfrit stål. Dog er den gået en energiklasse ned til energiklasse B. Den har fem brændere, hvor brænderen i midten har ekstra mange watt og dermed kan varme hurtigere end de resterende. Der er ligesom ved det ovenstående komfur også en støbejernsrist og alle brændere har elektronisk tænding og en sikkerhedsventil. Dette gaskomfur bruger naturgas, men kan også omstilles til bygas eller flaskegas.

Ovnen kan rumme 100 liter, hvilket stadig er i den høje ende. Temperaturen går fra 50-260 grader, og den har otte funktioner at vælge imellem. Den har et digitalt analogt ur, et elektronisk tænd/sluk ur og et minutur.

Ovnen er nem at rengøre på grund af den indvendige ”Ever Clean”-emajle, og en aftagelig ovnlåge. Ovnlågen består af to lag glas, hvoraf det inderste kan fjernes under rengøring. Der medfølger en bageplade og to grillrister til ovnen, og der findes også meget forskelligt tilbehør til denne oven, hvis du vil udvide dine muligheder for madlavning.

Den har samme effekt som den lidt større model – altså en totaleffekt på 3000 W og en grilleffekt på 1700 W. Du får altså ikke en mindre effektiv ovn, selvom du vælger denne lidt mindre model. Og den kan også tilpasses dit køkken i højden fra 880 mm til 915 mm.

Dette SMEG gaskomfur adskiller sig i energiklasse og rummelighed fra den ovenstående model. Dog er det stadig et stort gaskomfur, der sagtens kan klare en families madlavning. Hvis du derfor ikke har brug for den helt store model, er der penge at spare ved købet af denne, som kan fås til den nette sum af 13.795 kr.

La Germania RI64C61CW

Gaskomfuret fra La Germania er en lidt mindre model, men også betydeligt billigere end de to ovenstående. Det betyder dog ikke, at kvaliteten er dårligere, og denne ovn ligger også i energiklasse A, modsat den mindre model fra SMEG. Den har fire brændere og et ovnrum, der kan rumme 56 liter. Den adskiller sig også i designet, da denne model har et hvidt design med røde betjeningsknapper. Passer de røde knapper ikke ind i dit køkken, kan de ændres til sorte. Nederst på ovnen er der plads til opbevaring af bageplader og riste. Da ovnen har et analog udseende, er der ikke elektronisk minuttur eller automatisk tænd/sluk funktion

Over de fire brændere er en støbejernsrist, og alle brændere har en elektronisk one-touch sikkerhedsventil. På den måde skal du ikke være bange for, at der slipper gas ud fra komfuret. Gaskomfuret kommer med en bygasdysser monteret, men den kan omstilles til flaskegas og naturgas. Dysser til begge typer gas medfølger.

Ovnen er elektrisk og har ni forskellige programmer, herunder varmluft og forskellige former for over- og unde-varme og forskellige grillfunktioner. Den kommer med tredobbelte ruder, som holder godt på varmen, og som derfor sparer på energibudgettet. Når du er færdig med at bruge ovnen, har den også en ventil til nedkøling. Den inderste rude kan tages af lågen, så den er nem at rengøre. Til gengæld har ovnen ikke en selvrensende funktion.

Dette gaskomfur har en praktisk størrelse og passer ind i de fleste køkkener. Den er perfekt til madlavning i små familier på 3-4 personer, og så koster den kun 6.990 kr.

GRAM GK3610-90BX

Dette gaskomfur fra GRAM er med sin pris på blot 4.885 kr. testens billigste ovn, mens den stadig er i energiklasse A. Det er en ovn ideel til familier, da den har fire brændere i forskellige størrelser med rist og flammesikring, der lukker for gassen, hvis flammen forsvinder. Ovnen er designet i rustfrit stål og har et enkelt design med plads til opbevaring af bradepander nederst i skuffen under ovnrummet. Den har analog betjening med seks drejeknapper, og derfor er der ikke et elektronisk ur.

Den elektriske ovn kan rumme 66 liter, den er multifunktionel, og så har den 10 funktioner – heriblandt varmluft, optøning og over- og undervarme, grill og pizzafunktion. Den er desuden hurtig til at blive varm, og den kan nå en temperatur på 180 grader på 5 minutter. Det kan være en virkelig god funktion i en families travle hverdag. Ovnen har desuden også børnesikring på lågen, hvilket understreger, at dette gaskomfur er meget velegnet til familier. Ovnlågen har tre glaslag, så man ikke brænder sig, hvis man rører ved den under eller efter brug. Ovnen kommer med en bageplade, en bradepande og en grillrist i rustfrit stål. Den har en easy clean emalje og et program til damprengøring. Alt, du skal gøre, er at fylde en bageplade med vand, sætte den ind i ovnen og tænde for funktionen. Den inderste glaslåge kan desuden tages af for yderligere rengøring.

Komfuret kan indstilles til både flaske-, by- og naturgas, og den kommer med dysser til alle tre typer.

GRAMs gaskomfur er et billigt og godt bud til børnefamilier, hvor ovnen skal have mange funktioner og hurtigt kan både varmes og rengøres. Det simple design og den gode størrelse gør, at den passer ind i de fleste hjem.

SMEG SCB92MN8

Dette gaskomfur fra SMEG adskiller sig fra testens øvrige SMEG komfurer. Den har stadig et enkelt og stilrent design, og den er i energiklasse A. Men dette gaskomfur er i sort i stedet for den klassiske stålfarve. Den har fem brændere, men helt særligt har den to ovnrum: en stor ovn og en lille ovn. Det gør denne model ekstra praktisk, hvis du elsker at have gang i mange forskellige ting på samme tid.

Komfuret har som de øvrige SMEG modeller en støbejernsrist, sikkerhedsventil og elektronisk tænding, og den midterste brænder kan varme ekstra hurtigt. Den kommer med en påmonteret naturgasdysser, men den kan omstilles til flaskegas eller bygas.

Den store ovn er en multifunktionsovn med ni funktioner, og den kan rumme hele 70 liter. Ovnen kan ligesom de andre SMEG ovne få en temperatur på alt fra 50 til 260 grader. Den har et digitalt programvalg, med ur og automatisk tænd/sluk funktion.

Foruden ”Ever Clean”-emajle kan ovnen rengøres med et damp-rengøringsprogram, og i lågen er den inderste af tre glaslag aftagelig. Til den store ovn medfølger en høj og en lav bageplade samt en grillrist.

Den lille ovn kan rumme 35 liter, og den har fire funktioner. Den lille ovn kan varme fra 50 til 245 grader, og her medfølger en bradepande og en grillrist. Den lille ovn er også nem at rengøre, da den er belagt med ”Ever Clean”-emajlen – dog har denne ovn ikke et rengøringsprogram. Ovnlågen har to lag glas, og ligesom med det store ovnrum kan den inderste glasplade også tages af for at gøre rengøringen lettere.

I dette SMEG gaskomfur får du mange blus, en stor ovn og tilmed også en mindre ovn. Det kan både være praktisk på de dage, hvor resterne hurtigt varmes i den lille ovn, eller det kan være praktisk i weekenden, hvor du har gæster og har brug for flere forskellige temperaturer til at tilberede maden. Ovnen koster 14.446 kr.

WITT WGC 60 W

WITTs gaskomfur har fire brændere, et ovnrum der kan rumme 59 liter, og gaskomfuret er i energiklasse A. Det er en klassisk størrelse på et komfur til en familie, der bruger ovnen gennemsnitligt 1 gang om dagen. Den er lavet i et hvidt design med hvide betjeningsknapper og et digitalt ur. Gaskomfuret har en rist i støbejern, og en af brænderne har tredobbelt effekt, så du hurtigt kan få ting i kog.

Den elektriske ovn har otte funktioner, herunder blandt andet grill, optøning, varmluft, gratiering og forskellige former for over- og undervarme, og du har muligheden for at indstille start og sluttidspunktet på ovnens virke. Den inderste glaslåge kan tages ud, når ovnen skal rengøres – dog har denne ovn ingen rengøringsprogrammer eller selvrensende funktioner.

Der medfølger en bageplade, en bradepande og en rist, som kan opbevares i skuffen nederst på komfuret. Gaskomfuret har en mellem størrelse, og fødderne kan indstilles i højden, så den passer ind i dit køkken.

Gaskomfuret kommer desuden med dysser både til by-, natur-, og flaskegas. Komfuret er en passerende størrelse til de fleste familier. Så hvis WITTs design passer lige til din smag, kan du her få et gaskomfur med de grundlæggende funktioner uden at skulle betale en mindre formue. Dette komfur koster nemlig blot 7.235 kr.

Gaskomfur kræver en autoriseret fagmand

Du er nu blevet introduceret til seks forskellige gaskomfurer. De passer som beskrevet til forskellige situationer og forskellige mennesker. Når du har fundet det rette gaskomfur, er det vigtigt, at du tager stilling til, hvilken gastype du skal bruge. Ved SMEG modellerne skal du for eksempel oplyse ved købet, hvis du ønsker dysser til bygas. Derudover er det vigtigt, at installationen af dit gaskomfur udføres af en autoriseret fagmand, fordi en del af gaskomfurerne kommer uden eller med delvist ledningssæt. Det står oplyst på de enkelte sider, hvor du køber gaskomfuret.

Når både gastype og installation er på plads, er du klar til at kaste dig ud i madlavningen med din nye ovn. Uanset hvilket gaskomfur du ender med, vil du opleve glæden af at bruge gaskomfur og en ovn i god kvalitet. Tilbage er der kun at sige: Velbekomme!

ANDRE POPULÆRE GUIDES