Grillpande test – Se de bedste grillpander på markedet

Savner du en lækker og saftig bøf på din udendørsgrill her i vinterperioden? Det er fuldt ud forståeligt. Derfor er det også svært at forstå, hvis du har levet uden en grillpande indtil nu.   

Det er nemlig et uundværligt redskab i et køkken. Med panden kan du på alle årets dage grille dine bøffer, så de smager nøjagtigt, som de ville gøre, hvis du tilberedte dem på din udendørsgrill. 

Det er dog ikke altid lige nemt at finde den helt rigtige grillpande til dig, dine præferencer og behov. Det er nemlig vigtigt, at du vælger lige præcis den, du ikke kan leve uden. Derfor har vi her på Testfabrikken testet forskellige pander og fundet de bedste af de bedste frem til dig. Vi har samlet seks ekstra gode grillpander, som du bør tage et ekstra kig på, når du skal vælge din helt egen grillpande.

Der er nemlig mange ting, der er værd at lægge mærke til, når du skal finde den helt rigtige slags. Det lyder meget banalt, at den skal kunne grille kød, men har du før grillet kød, ved du, at det er en videnskab, der kræver erfaring og viden. Rigtig god fornøjelse.

Testvinder: Greenpan grillpande - Cambridge - L 28 x B 28 cm

Den første grillpande i vores test er fra serien Cambridge fra Greenpan. Grillpandens diameter er på 28 cm, og det er derfor muligt at stege mere end en bøf ad gangen. Den består af en ekstra robust keramisk belægning, der er forstærket med diamanter. Det giver dig den fordel, at når du skal lave mad på panden, går det en del hurtigere end på andre grillpander. Panden er nemlig hurtig til at opnå den ønskede temperatur og holder også en del bedre på varmen end mange andre grillpander på markedet lige nu.

Hvis du ikke ved, om du egentlig trænger til en grillpande eller ej, så er Greenpan-panden et godt køb. Den besidder nemlig rigtig gode kvaliteter, og så den koster ikke alverdens, hvis vi sammenligner med andre grillpander. Panden har derudover den fordel, at håndtaget ikke bliver varmt, hvilket gør det nemmere for dig, specielt hvis du har børn med i køkkenet. Derudover er den også nemt at anvende og glider ikke i hånden, når du tager rundt om håndtaget. Panden kan derudover tåle at komme i ovnen på op til 180 grader, hvis du eksempelvis laver æggekage, som hurtigt bliver sort af for meget varme.

Hvis du er medlem af Coop, er det med at slå til lige nu. Produktet er nemlig yderst billigt, da du sparer 200 kroner på den oprindelig pris på 499,95 kroner. Det vil sige, at du ikke skal ofre mere end 299,95 kroner, men du får en grillpande, der kan grillstege dine bøffer og grøntsager på bedste vis.

Staub grillpande - L 26 x B 26 cm

Hvis du laver en god oksebøf på Staubs grillpande, vil kødet minde om en bøf, der er stegt på grillen i sommervejret. Det skyldes, at grillens riller leder saften fra bøffen væk fra kødet, og den derfor ikke steger i sin egen saft. Al saften bliver samlet i rillerne, og den overskydende saft fra kødet kan derfor hældes fra. Saften kan du enten hælde i køkkenvasken eller bruge til sovs efterfølgende, du skal blot bruge en af pandens to hældetude.

Grillpanden er belagt med støbejern og har ikke en keramisk belægning som forrige pande. Det gør selvfølgelig, at den vejer lidt mere – men det gør den bestemt ikke dårligere. Den bliver til gengæld en anelse mere robust, holdbar og falder ikke så let på gulvet, hvis du kommer til at slå til den. Derudover er det en alsidig pande, som kan bruges på alle former for varmekilder. Det vil sige, at den også indeholder induktion og kan benyttes i de nyere køkkener. Grillens diameter er på 26 centimeter, hvilket gør det muligt at stege kød til hele familien på en panden – i hvert fald hvis I ikke er otte familiemedlemmer, der skal have mad på samme tid.   

Scanpan grillpande - L 27 x B 27 cm

Der er mange, der gerne vil have deres steak med grillstriber. Så ligner og smager den nemlig som en bøf, der er lavet på en udendørsgrill. Det er muligt med IQ grillpanden fra Scanpan, der er lavet af aluminium og stål. Pandens materialer gør det også muligt at benytte alle former for køkkenredskaber, hvilket også indebærer metalredskaber. Belægningen kan nemlig tåle lidt af hvert. Den kan derudover også benyttes på alle varmekilder, da belægningen også er parat til varme og tåler alt fra keramiske- og støbejernskomfurer til gas- og induktionskomfurer. Hvis du er typen, der steger bøffer eller kylling i ovnen, skal du heller ikke tøve med at stille panden ind, da den kan tåle op til 260 grader i ovnen.

Håndtaget på grillpanden er nemt at håndtere, da den er fastlåst, og dermed risikerer du ikke, at du river håndtaget løs med tiden, eller at du en dag står med en pande helt uden håndtag. Er du er typen, der ødelægger din pande alligevel, giver Scanpan dig yderligere fem års garanti, hvis du skulle komme ud for, at din pande går i stykker eller ikke virker.

Eva Solo Grillpande - L 50 x B 29 cm

Eva Solo laver også lækre grillpander til overkommelige priser. Denne grillpande er fra serien Nordic Kitchen. Den er lavet i aluminium og består af en sort PFOA-fri PTFE 4-lags slip-let belægning, hvilket er med til at give den det eksklusive look, som støbejernspander har. Den har dog den fordel, at den er knap så tung at bære rundt på som andre pander, der er lavet af støbejern. Det er derfor også muligt at vende pandekager i luften på panden, uden at du bliver træt i armene. Panden sørger for en jævn fordeling af varmen, hvilket gør det nemmere at stege dit kød eller grøntsager ensartet, når du bruger den.  

Grillpanden er lavet af aluminium og egetræ og kan, ligesom mange af de andre af de omtalte pander, anvendes på alle varmekilder. Det eneste krav, sm panden har, er dog, at du vasker den i hånden, da den ikke kan tåle at komme i opvaskemaskinen. Hvis du ikke er i besiddelse af en opvaskemaskine, så skal du slet ikke overveje dette problem, for så har du jo slet ikke muligheden for at gøre det forkert.  

Skeppshult Professional - L 28 x B 28 cm

Det femte produkt består af en stegepande, der er fremstillet af den svenske producent Skeppshult. Den er lavet i robust støbejern og med et håndtag i rustfri stål, som kan holde i mange år. Skeppshult har rigtig mange års erfaring med at producere køkkenprodukter i støbejern og tilbyder desuden deres købere 25 års garanti, når de køber et af deres anerkendte produkter. 

Panden er dog et meget solidt produkt på markedet med dens særlige belægning og non-stick funktion. Varmen spredes ud over hele panden, hvilket giver dig fuld kontrol, når du står og steger dine lækre kyllingefileter på panden. Det er desuden en detalje, som du bliver rigtig glad for, hvis du bruger panden til flere bøffer af gangen.

Som mange af de andre produkter er panden også produceret til alle varmekilder og er derfor også mulig at anvende på induktionskogeplader. En af de vigtige ting ved støbejernspander er, at de ikke skal stå i fugtige køkkenskabe, så risikerer du nemlig, at panden får rustpletter. Det er dog ikke sværere at fjerne end en ordentlig rensning i de rigtige produkter, og så kan du ikke se på panden, at den har været i besiddelse af rust. Støbejern er derimod utrolig holdbart og går ikke sådan lige i stykker, hvis du skulle risikere at tabe den på gulvet.

Siemens grillpande - L 41,5 x B 26,5 cm

Denne pande er lidt anderledes end de andre, som er blevet omtalt i denne artikel, hvilket nok også godt kan ses på billedet. Den er nemlig egnet til flexinduktionskogeplader. Det betyder, at den automatiske registrerer størrelsen og antallet af ting, der stilles på panden og aktiverer varmen på det område. Det giver dig mulighed for at grille din mad, uden du behøver overveje, om vejret er godt nok til at tænde grillen på din terrasse. Du skal blot sætte grillen ovenpå din induktionskogeplade og vupti, så kan du grille indendørs.

Panden er lavet i aluminium og med en keramisk belægning, der gør det muligt at stege alt fra fisk til grøntsager og kartofler alt efter, hvad din aftensmad står på. Selvom pladen af 41,5 x 26,5 centimeter er der et lille stykke i enderne, der ikke består af grillriller. Den reelle grillflade er derfor blot 36,5 x 20 centimeter, hvilket dog stadig er en stor flade, hvis vi sammenligner med en almindelige grillpande. Produktet er derfor yderst anvendeligt, hvis I er mange medlemmer i familien, eller hvis I står og skal holde fødselsdag og stege bøffer til alle gæsterne.

Vælg den rigtige pande

Det er ikke altid lige nemt at beslutte, hvilken pande du skal vælge, og specielt ikke når vi her har skrevet om seks forskellige. Det allervigtigste er dog, at du vælger den, der passer til dine muligheder og behov. Det vil sige, at hvis du ikke har en flexinduktionskogeplade, så er det selvfølgelig dumt at vælge den sidste pande fra Siemens. Som der yderligere er beskrevet i artiklen, er det også vigtigt at vælge en pande, der er egnet til dit køkken. Det vil sige, at hvis dine kogeplader ikke er i besiddelse af induktion, så skal du altså ikke købe en pande, der kun er egnet til induktionskogeplader.

Når du skal vælge grillpande, er det vigtigste, at du ikke blot vælger den første og bedste, du altid går forbi nede i byen. Det kan nemlig være, at den er af dårlig kvalitet, og du risikerer, at du inden længe allerede skal købe en ny grillpande til dit køkken. Ligesom med alt andet service og køkkenudstyr skal panden vaskes af efter brug. Hvis du er en travl person, er det vigtigt, at du vælger en af dem, der er hurtige og nemme at vaske rene. Belægningen er også af vigtig prioritet, da grillpander får utrolig meget varme. Du skal derfor ikke risikere at stå med en pande med dårlig belægning, som tager imod snavs og fedt og ikke sådan lige giver slip på det igen. 

Som det er med alle mulige andre produkter er prisen selvfølgelig et af de vigtigste elementer, når vi skal vælge fra og til. Det er klart, at der er forskel på, hvad du forlanger af din pande. Der er nemlig stor forskel på pandens mange muligheder, designs og materialer, og en klog idé er derfor at rådføre dig med folk, der ved noget om det. Du kan for eksempel spørge din lokale pandemand til råds, hvis du har sådan en, og ellers vil vi råde dig til at gå ned i butikken og forhøre dig, inden du køber produktet med hjem. En grillpande er ikke altid lige billig, og derfor vil det være træls at stå om to måneder og fortryde sit køb.

Vi håber, du har fået tilpas med input til, hvad du skal se efter, når du lige om lidt skal ud at se efter den ideelle grillpande til dine behov. Det er let at sammenligne forskellige modeller her på nettet, eftersom du finder et væld af muligheder online. Du kan også benytte dig af de links, vi har angivet her i testen eller helt selv finde dine egne. Hvad du lige nøjagtigt søger, er helt op til dig. Økonomi og kvalitet er i hvert fald to faktorer, der spiller ind i hos de fleste, når de skal vælge en god grillpande. Rigtig god jagt til dig.

ANDRE POPULÆRE GUIDES