Guide til lån online – Tre ting du bør huske

Sponsoreret af Lead Supply 

Vil du låne penge til et nyt TV? Eller måske til en større renovering af dit hus? Uanset beløbet er det vigtigt ikke at gå blindt ind i en lånesituation. 

For at sikre et sundt lån som din økonomi kan bære, skal du tage dine forholdsregler. Det gælder først og fremmest om at kende til de forskellige betingelser og typer af lån og helst styre langt uden om hurtige – og potentielt meget dyre – kviklån. 

Men hvad skal du så vide om lånemulighederne? Det er en god idé at fordybe dig i en låneguide på nettet samt sammenligningssider, der giver et godt overblik. 

Kom godt fra start med dit lån

Renter, ÅOP og løbetider. Ringer det en klokke? Hvis ikke, er det smart at få styr på dem allerede, inden du begiver dig ud i et lån. På den måde kan du finansiere din husrenovering uden for mange panderynker. 

Vi giver et eksempel på, hvordan du kan gå til dit lån herunder. 

1) Sammenlign udbydere – vend og drej de mange muligheder 

Når det gælder lån, er det ikke anbefalelsesværdigt at hoppe på det første og bedste bud. Overvej hellere en gang for meget. 

Sæt dig grundigt ind i de forskellige aspekter og konsekvenser, som lånet kan have for din fremtidige økonomi. Ved at studere forskellige låneudbydere bliver du klogere på, hvad der passer bedst til din situation. 

2. Renter versus ÅOP – hvad er vigtigst? 

“Lav rente” kan lokke mange til fadet. Men vær opmærksom på, at det ikke nødvendigvis betyder et godt lån. 

Tag hellere et kig på lånets ÅOP, der står for årlige omkostninger i procent. Det viser lånets reelle pris og består af både renter og gebyrer. ÅOP er det bedste værktøj til at sammenligne forskellige lån, da det viser sort på hvidt, hvad du reelt skal tilbagebetale. 

3) Løbetider – hvornår er du forpligtet til at tilbagebetale beløbet? 

Et lån er penge, der udlånes, og som skal betales tilbage. Det varierer fra udbyder til udbyder, hvor lang tid der er sat af til tilbagebetalingen. 

Online lån har som regel lange løbetider, men betal hellere hurtigt tilbage – så undgår du løbende rente og gældsperioder, der trækker ud.  

Det er i den forbindelse en god idé at have tjek på, om dit månedlige rådighedsbeløb kan holde til tilbagebetalingen. Hvis ikke, vil vi råde dig til at genoverveje lånet.  

Sidst, men ikke mindst: Opfylder du de danske lånekrav?

Har du allerede indrettet den nye stue i hovedet og er klar til at sende din låneansøgning afsted? 

Så husk at tjekke op på, om du er berettiget. Der er fire betingelser, du skal overholde: at du er over 18, at du er dansk statsborger, at du ikke er registeret i RKI, og at din økonomi er fornuftig. Hvis ikke du opfylder de fire krav, spænder det ben for dit lån. 

For at opsummere kan du gå til værks ved at

  • få overblik over din privatøkonomi 
  • få styr på det konkrete lånebeløb
  • sammenligne forskellige låneudbydere

Så er du bedre klædt på til at sende en ansøgning afsted til et lån, der matcher din økonomi på en sund måde.