Håndstøvsuger test

Står du og mangler en håndstøvsuger, så læs med her. I denne håndstøversuger test vil vi nemlig tage dig gennem en række beskrivelser af forskellige gode håndstøvsugere på markedet. Denne test af håndstøvsugere er ikke en videnskabelig test, hvor vi selv har afprøvet alle modellerne, men den baserer sig i stedet på forskellige beskrivelser af modeller og deres fordele samt specifikationer. Hertil tager beskrivelserne udgangspunkt i testresultater fra blandt andet testpanelerne Tænk og Råd & Rön. Der findes mange forskellige håndstøvsugere på markedet, og det kan derfor være svært at finde rundt i, hvilke modeller der vil passe bedst til dig og dine behov. Netop dette kan denne test af håndstøvsugere forhåbentligt hjælpe dig med, da du ved at læse videre i denne artikel kan få et overblik over seks forskellige og rigtig gode håndstøvsugere. Hvis du hellere vil have en almindelig støvsuger, så kan du læse vores støvsuger test her.

En håndstøvsuger er især velegnet, hvis du kommer til at spilde noget hurtigt på et mindre område. Så er det en del nemmere blot at finde en håndstøvsuger frem i stedet for at skulle bøvle med at finde din almindelige støvsuger frem. Håndstøvsugere er nemlig mindre, og de skal ikke tilsluttes en stikkontakt, hvilket er med til at gøre en sådan maskine endnu mere fleksibel. En håndstøvsuger er dermed et godt supplement til resten af dine rengøringsartikler og maskiner, og du kan endda få flere gode modeller til en fornuftig pris. I de følgende afsnit vil vi gennemgå seks forskellige modeller, som, vi mener, er værd at investere i. 

Testvinder: Electrolux UltraPower ZB5022

Denne håndstøvsuger fra Electrolux er testvinder hos både Råd & Rön og Icakuriren, og det er en meget kraftfuld model. Det er ikke en 2-i-1 model, som man ellers ofte kan få med en håndstøvsuger. Modellen kører på batterier, hvilket betyder, at du ikke behøver at være i nærheden af en stikkontakt eller at bøvle med en irriterende ledning. Modellen her er en af de modeller, der har den bedste sugestyrke, men den er til gengæld en smule tungere end mange andre modeller på markedet. Ud over at have en rigtig god sugestyrke har den også en god og lang levetid. Batteriet kan nemlig holde i op til 60 minutter efter hver ladning. Modellen er endvidere poseløs, og den har i stedet en beholder, der kan indeholde 0,8 liter. Dette gør, at du hurtigt og nemt kan tømme den og rengøre den for støv.

Håndstøvsugeren her klarer sig især godt på hårde gulve, og hos Råd & Rön får den rent faktisk topkarakterer for støvsugning af dyrehår, krummer og konfetti. Den klarer sig ikke helt lige så godt ved støvsugning af gulvtæpper, men her klarer den sig stadig over middel. Denne model har hele tre indstillinger i forhold til hastigheden, og den har en batteripakke, som du kan tage af og skifte ud. Batteriet i maskinen er et Lithium-ion batteri, der kører med 25,2 volt. Netop dette gør, at det er en håndstøvsuger, der egner sig rigtig godt til regelmæssigt brug, og som kan holde i lang tid. Når du skal opbevare denne maskine, kan du placere den i et skab, men du kan også hænge den op på et praktisk vægbeslag, som følger med til støvsugeren. På denne måde behøver du ikke at bøvle med at få plads til at have den stående, da du blot kan hænge den op på beslaget.

Modellens specifikationer

 • 25,2 Volt Lithium-ion batteri
 • Lys i mundstykke
 • Inkl. ladestander
 • 3 sugestyrker
 • Aftagelig batteripakke

Nilfisk Handy Sticvac

Denne model fra Nilfisk er en 2-i-1 håndstøvsuger, og det betyder, at maskinen er batteridrevet, og at du kan skille maskinen ad, så du kan tage en lille bordstøvsuger af. Dette er en meget stor fordel, da du på denne måde nemt og hurtigt kan få støvsuget i de små hjørner eller langs en væghylde. Det kan også være, at du lige hurtigt har spildt et eller andet på gulvet eller bordet, og her kan du lynhurtigt få støvsuget dette op med en håndstøvsuger som denne. Modellen er også velegnet til brug af støvsugning af både bil og campingvogn. Især den aftagelige del er rigtig smart at bruge til sådanne formål, da man med denne nemt kan komme ind i alle kroge og hjørner. Når du ikke skal bruge denne støvsuger, så kan du nemt pakke den sammen, så den ikke fylder særlig meget i skabet. Håndtaget på maskinen kan nemlig bøjes ned, og dermed vil den ikke fylde særlig meget.

Håndstøvsugeren her er meget fleksibel, og den har et rigtig godt batteri, som er et Li-Ion batteri på 18 volt. Det er endvidere en model, der har fået rigtig mange gode anmeldelser af brugerne. Dette vidner om, at det ikke kun er os, der synes, det er en god maskine, men det synes brugere, der allerede har købt den, også. Dette er en garanti for dig om, at mange er glade for og tilfredse med deres køb af denne model. Batteriet har en ladetid på 240 minutter, og det er ikke synderligt meget for en maskine som denne. Når den er ladet op, kan den arbejde i 35 minutter. Det er ikke helt lige så lang tid som den første model i denne håndstøvsuger test, men det er stadig god tid i forhold til andre håndstøvsugere i denne test og på markedet generelt.

Modellens specifikationer

 • 2-i-1 model: Støvsuger og bordstøvsuger i én
 • 18 volt Li-Ion batteri
 • Fleksibel 2-i-1 model
 • Inkl. ladestander
 • 2 sugestyrker
 • Lys i mundstykket

Bosch Athlet BBH52550

Denne flotte model fra det anerkendte mærke Bosch er blevet kåret som håndstøvsuger bedst i test i det norske onlinemedie Teknisk Ukeblad, og herudover har modellen fået rigtig gode brugeranmeldelser på nettet generelt. Her udtrykker brugere, der allerede har købt og brugt denne model, at kvaliteten er rigtig god. Dette kan du se som en sikkerhed for, at også andre synes, at denne model er værd at investere i, og at den er lever op til de forventninger, som brugerne havde til den. Du kan både bruge denne støvsuger som alternativ til din almindelige støvsuger eller som supplement til den og dermed støvsuger nummer to. Det betyder, at denne model ikke er en 2-i-1 model. Der er mange, der foretrækker 2-i-1 modeller, hvor du kan tage en lille bordstøvsuger af og bruge, men med en model som denne får du til gengæld en noget bedre sugeevne. Dette er med til at sikre dig en hurtigere og nemmere rengøring.

På grund af modellens opbygning har du mulighed for at montere et godt støvfilter, og det er med til at rengøre udblæsningsluften fra støvsugeren næsten lige så godt som de filtre, man bruger i de traditionelle støvsugere. Dette betyder blandt andet, at du sagtens kan anvende denne støvsuger, selvom du lider af allergi. Også denne model er poseløs og har en støvbeholder på hele 0,9 liter. Med en beholder så stor som denne betyder det, at du ikke behøver at tømme den for støv lige så ofte som ved mindre beholdere. Batteriet i modellen har en god levetid på 30 minutters støvsugning. Når den skal lades op, tager det dog hele seks timer, før den er fuldt opladt. Denne model er nem at have stående, når du ikke bruger den, da den kan stå helt selv. Det betyder, at du både kan have den stående fremme, men du kan også have den stående i et skab.

Modellens specifikationer

 • 25,2 volt / Li-Ion Batteri
 • 3 kg
 • Køretid pr. opladning: 30 minutter
 • Opladningstid: 6 timer

Nilfisk Handy Premium

Denne model er en anden håndstøvsuger fra danske Nilfisk. Denne model adskiller sig fra de allerede beskrevne ved ikke at have en stang, og derimod være en lille håndstøvsuger. Den er cirka samme størrelse som den lille bordstøvsuger ved 2-i-1 modellerne. Det er en model, der generelt har fået gode brugeranmeldelser på nettet. Det er en yderst fleksibel håndstøvsuger, der kan støvsuge i cirka 20 minutter, før den skal lades op. Når den skal lades op, tager det cirka fire timer, før den er fuldt opladet. Dog er det muligt at tage den ud af opladeren før tid, hvis du skal bruge den, inden de fire timer er gået.

Denne model er billigere end håndstøvsugere med stang, men modellen er alligevel lidt dyrere end andre håndstøvsugere i denne størrelse. Dette skyldes, at modellen er udstyret med et Li-Ion batteri af god kvalitet. Beholderen i denne model kan indeholde 0,5 liter, og den er utrolig nem at tømme og rengøre. Denne håndstøvsuger er især blevet rost for dens gode sugeevne, og i TU.nos test kunne denne støvsuger uden problemer suge rosiner op, og dette kunne andre støvsugere i denne test ikke særlig godt. Med til modellen får du en kombineret vægholder og ladestation, der gør det nemt og praktisk at opbevare håndstøvsugeren, når du ikke bruger den.

Modellens specifikationer

 • 18 volt / Li-Ion Batteri
 • 1,2 kg
 • Køretid pr. opladning: 20 minutter
 • Opladningstid: 4 timer

Electrolux ZB5112E håndstøvsuger

Denne håndstøvsuger er en lille og kompakt model fra Electrolux. Den har en god sugestyrke og en fornuftig køretid. Modellen her kan støvsuge i 14 minutter, før den har brug for at blive ladet op. Dette virker måske ikke som så lang tid, men denne støvsuger skal også blot fungere som et supplement til din almindelige støvsuger. Det vil sige, at den er oplagt at bruge, hvis du har spildt et eller andet på et mindre område. Maskinen har et effektivt NiMH-batteri, men det skal dog lade i hele 16 timer, før det er fuldt ladet op.

Maskinen her er udviklet således, at den er ergonomisk og derved behagelig at holde og anvende, og dette er en stor fordel, da man ofte vil bruge en model som denne til de små kroge og hjørner rundt omkring i huset, i bilen eller i campingvognen. Maskinen arbejder med 12 volt, og på grund af dens lækre størrelse er den nem at pakke af vejen, når du ikke bruger den. Den kan dermed nemt være i et skabt eller i en skuffe med lidt ekstra plads. Du kan holde øje med, hvor meget batteri der er tilbage på maskinen, da den har en strømindikator. På denne måde kan du undgå, at maskinen går i stå, mens du er i gang med at bruge den.

Modellens specifikationer

 • 12 volt / NiMH Batteri
 • Køretid pr. opladning: 14 minutter
 • Opladningstid: 16 timer
 • Rum

Hoover Ultra Vortex - MBC500UV

Den sidste model i denne håndstøvsuger test er en smule anderledes end de andre. Denne model er nemlig særligt velegnet til rengøring af dine madrasser. Det er den på grund af dens opbygning, og dens evne til at slå 99,9 procent af alle bakterier og støvmider ihjel. Dette gør den ved hjælp af uv-lys, og det betyder, at denne model også er oplagt at bruge til eksempelvis din sofa. Modellen her er opbygget med et utrolig funktionelt mundstykke med banefunktion, der er med til at sørge for, at der effektiv bliver gjort rent for snavs, støvmider og bakterier. Alle disse urenheder vil blive suget op i samme ombæring, og det er dermed en utrolig nem måde at gøre dine madrasser og sofaer rene på.

Modellen har en motoreffekt på 500 watt, og dens beholders kapacitet er på 0,3 liter. Alt i alt vejer maskinen kun 1,8 kg, hvilket gør, at den er meget nem at håndtere, uden at det bliver hårdt i længden. Dette er en fordel, som de fleste vil finde glæde i. Maskinens filtertype er mikro, og den har endvidere frontmonterede gummihjul. I forhold til denne model er det værd at bemærke, at den ikke er ledningsfri. Det betyder, at du skal bruge strøm for at anvende denne model, men den har en ledningslængde på hele fem meter, hvorfor det ikke burde være et problem at finde en stikkontakt, den kan komme i i dit hjem.

Modellens specifikationer

 • Farve/Materiale: Rød
 • Motoreffekt: 500 watt
 • Kapacitet – beholder: 0,3 liter
 • Nettovægt: 1,80 kg

ANDRE POPULÆRE GUIDES