Hårtrimmer Test – Se Top 7 Bedste hårtrimmere (2024)

Er du træt af at skulle til frisøren hver anden uge? Vil du gerne spare tid og penge? Så læs videre her og bliv klogere på seks forskellige hårtrimmere. En hårtrimmer skal ikke bare kunne klippe, den skal også være præcis og letanvendelig, så man netop ikke behøver at have særlige frisøregenskaber for at kunne anvende den. Det kan dog være lidt af en jungle at finde rundt i mærker og funktion, da der findes mange forskellige hårtrimmere. Derfor bliver der i artiklen gennemgået nogle af de bedste hårtrimmere på markedet.

Bedste hårtrimmer

Hvad, der præcis er den bedste hårtrimmer for dig, kan være svært at afgøre, da forskellige faktorer spiller ind. Der vil derfor gennemgås en så nuanceret beskrivelse som muligt, så du kan blive klogere på, hvilken hårtrimmer der passer dig bedst! Efter at have læst testgennemgangen vil du være helt udrustet til at vælge, om det er de dyre modeller, du skal have fat i, eller om du kan nøjes med de lidt billigere af slagsen. De seks udvalgte hårtrimmere er de bedste i test på markedet lige nu, og artiklen er baseret på saglige anmeldelser og oplysninger om produkterne. Bliv klogere og læs videre i testgennemgangen.

Testvinder: Remington Indestrubtible HC5880

Remington hårtrimmeren har en yderst robust konstruktion, der med sin stødabsorberende funktion kan tåle at blive tabt på gulvet uden at tage skade. Netop derfor er den af 84 testdeltagere blevet anbefalet af 95%. Samtidig er modellen effektiv og stærk, og den passer derfor til dig, der gerne vil have en hårtrimmer, der kan tåle lidt af hvert. Derudover er den også vandtæt, og den kan på den måde holde til at køre igennem eksempelvis fugtigt hår.

Remington Indestrubtible HC5880 kan per sekund klippe 350 millimeter, og den kan med et indbygget Li-lon-batteri klippe i 2 timer uden opladning. Af lignende produkter på markedet er hårtimmeren også en af dem med en lidt kortere opladningstid på 4 timer. Det lyder måske umiddelbart af meget, hvis man i farten opdager, at man mangler at blive trimmet, og batteriet er fladt – men hvis sådan en situation skulle opstå, kan den godt tåle at blive slatopladt.

Rengøring af hårtrimmeren er ikke noget problem, da skæresystemet kan tages af, og den er derfor meget let at rense. Samtidig kan hårtrimmeren også vaskes. Den ligger godt i hånden, da den er beklædt med gummi, og du skal derfor ikke være bange for, at den smutter ud af hånden under brug. Klippelængderne er fra 1,5-25 mm., og som tilbehør får du 11 klippekamme, rensebørste til rengøring og olie, så den kan smøres.

Babyliss Pro 45 E951E

Hårtrimmeren fra Babyliss har fået flere udenlandske anbefalinger med på vejen fra testpersoner, der har afprøvet den i egne hjem. Den bliver især rost for at være let anvendelig og funktionel. Derudover beskrives den som stærk og effektiv med ergonomisk design. I sin kvalitet kan den beskrives som semiprofessionel, og den har mange anvendelsesmuligheder med 50 forskellige hårlængdeindstillinger. Hvis du gerne vil eksperimentere med forskellige hårlængder, er Babyliss Pro 45 E951E derfor et godt valg. 

Derudover har den i forhold til andre produkter på markedet et bredere skær på 45 millimeter. Det brede skær gør hårtrimmeren mere effektiv, da den på den måde kan tage større mængder hår på en gang. Ud over at anvendes som hårtrimmer kan den også bruges til at trimme skæg. Hvis du har brug for at trimme flere gange ugentligt, er en ægte skægtrimmer dog at foretrække, da skægtrimning med hårtrimmerens brede skær godt kan være lidt besværligt. Men muligheden er der!

Med Babyliss Pro 45 E951E kommer du ikke til at gå på kompromis med ydeevne og kvalitet. Den er robust i sin konstruktion og kan holde i flere år – også selvom du anvender den flere gange ugentligt. Klippelængerne er fra 0,6 til 25 mm., og den kan med de nævnte 50 hårindstillingsmuligheder finjusteres til den perfekte længde. Babyliss hårtrimmeren har en del ekstra tilbehør med 8 klippekamme, kam, rensebørste til rengøring, olie og saks.

Panasonic Professional ER-1611

Med sine mere end 1000 positive anmeldelser er Panasonic Professional ER-1611 en af de stærke spillere på markedet. Hårtrimmeren beskrives som professionel og bliver anvendt både hos professionelle frisører og i private hjem. Den er derfor perfekt til dig, der trimmer hår hyppigt, måske trimmer du også hår for andre og ønsker en yderst effektiv hårtrimmer.

Både frisører og privatpersoner har vurderet hårtrimmeren fra Panasonic til at være en af de bedste på markedet. En forbruger har sågar oplevet at klippe fra 10 centimeter til 0,8 mm., uden problemer for hårtrimmeren. Den er derfor meget stærk og har heller ikke problemer med at køre igennem tykt hår.

I forhold til andre hårtrimmere er det en af de lidt dyrere på markedet, men til gengæld får du også en ekstra portion kvalitet for pengene og derved en større arbejdsglæde. Panasonic Professional ER-1611 er derfor hårtrimmeren til dig, der gerne vil have toppen af kransekagen. Med den højere pris får du ikke bare en hårtrimmer, men også en ladestation med en holder til forskellige kamme.

Hårtrimmeren kan klippe i længder fra 0,8 til 15 mm og har en driftstid på 50 minutter. I forhold til andre lignende hårtrimmere har den også en hurtig fuldopladning på blot 1 time, og du kan derfor nå en grundig klipning, selvom der blot er et par timer til, at du skal ud af døren. Derudover følger der 3 klippekamme, rensebørste og olie med.  

Braun HC5030

Braun er, som du måske allerede ved, kendt for tysk god kvalitet, og hårtrimmeren Braun HC5030 er bestemt ingen undtagelse. Ifølge testpersoners anmeldelser bliver hårtrimmeren rost og her især for brugervenligheden og kvaliteten. Braun HC5030 er en af de billigere produkter på markedet, og kvaliteten er derfor ikke som en professionel hårtrimmer, men den er perfekt til dig, der klipper håret en gang imellem til sjældent. Du får derfor stadig god valuta for pengene, da det også er den lave pris og gode resultat, den bliver rost for.

Vil du gerne have hårtrimmeren med på ferie? Så er Braun hårtrimmeren et rigtig godt valg, da den kan tilsluttes stikkontakter, der har en spænding mellem 100 og 240 volt. På den måde behøver du ikke at slæbe ekstra rejeadaptere med på ferie. Braun HC5030 er desuden rigtig nem at rengøre, da den i modsætning til de fleste andre modeller på markedet kan tåle at komme under rindende vand. På den måde kan du nemt få alle de små fimrehår væk, så den er lækker og ren til næste brug.

Braun modellen har en klippelængde på 3 til 35 mm., og den er derfor også velegnet til lidt længere klipninger. Den har en driftstid på 40 minutter og skal oplades i 8 timer for at være fuldopladt. Du skal derfor planlægge i forholdsvis god tid, hvis du gerne vil trimmes inden eksempelvis en fest. Hårtrimmeren har ekstraudstyr i form af 2 klippekamme, en rensebørste til yderligere rengøring og olie til smøring.

Philips Series 9000 HC9450/15

Hårtrimmeren Philips Series 9000 HC9450/15 er til dig, der er vild med teknik. Med sit digitale display har den nemlig flere avancerede funktioner, og den kan beskrives som en topmodel inden for hårtrimmere – og så endda til en fair pris i forhold til funktionerne. Forbrugere, der selv har testet hårtrimmeren i deres hjem, roser den for at være effektiv og let anvendelig. Derudover klipper den både hurtigt og uden ujævnheder. Dens design er også konstrueret, så den ligger godt i hånden, hvilket er en fordel, hvis du anvender den jævnligt.

Men hvad med teknikken? Philips Series 9000 HC9450/15 kan indstilles til intet mindre end 400 forskellige længder. Det er langt mere, end hvad andre hårtrimmere i samme prisklasse kan. De 400 længeindstillinger kan kun lade sig gøre, da hårtrimmeren kan justeres helt ned til 0,1 centimeters intervaller. Hårtrimmeren fra Philips kan derfor beskrives som luksuriøs og alsidig, da du kan eksperimentere med mange forskellige længder ned til helt små justeringer.

Derudover er hårtrimmeren intelligent, da den har en hukommelse på op til 3 længdeindstillinger for hver af de 3 medfølgende kamme. Hårtrimmeren har et forholdsvist bredt skær på 41 millimeter, og den kan på den måde hurtigt foretage en klipning. Klippelængden er fra 0,5 til 42 mm., og den kan derfor også klare lidt længere længder end flere af de andre produkter på markedet. Den kan trimme i 1 time og genoplades på 2 timer på det genopladelige Li-lon-batteri.  

Philips Series 5000 HC5440/80

I testgennemgangen er en hårtrimmer fra Phillips allerede blevet gennemgået, men Philips Series 5000 HC5440/80 skal alligevel nævnes. I modsætning til sin bror er denne model mere simpel og har derfor en billigere pris. Dog er den stadig af en god kvalitet. Af flere testpersoner, der selv har afprøvet hårtrimmeren, har den nemlig fået roser for både at være nem at anvende og effektiv i sin brug. Her fremhæves eksempelvis kammene, der enkelt kan klikkes af og på, og den nemme indstilling til afstandsmåling. Derudover har hårtrimmeren et godt greb og er ergonomisk i sit design, der kan beskrives som meget maskulin.

Med det opladelige NiMH-batteri har hårtrimmeren en levetid, når den trimmer, på 75 minutter. I forhold til prisen kan den derfor holde strøm ret længe ad gangen. Til genopladning kræves der dog 8 timer, men hvis hårtrimmeren kun anvendes sjælendt, er det ikke det store problem.

Philips Series 5000 HC5440/80 har ikke lige så mange indstillingsmuligheder som den forrige Philips model, men den kan alligevel indstilles på 24 længeindstillinger fra 0,5 til 23 millimeter, hvilket er ret godt til prisen. Den kan med sine 23 millimeter på den måde også bruges til lidt længere hårtrimning og til eksperimenter med forskellige hårlængder. Når hårtrimmeren ikke bruges, er der mulighed for at opbevare den i et dertilhørende hårdt etui, og den er herved godt beskyttet under rejser eller lignende omstændigheder. Udover rejseetuiet medfølger der af ekstratilbehør 2 kamme.

Køb efter dine behov

Du er nu blevet introduceret for seks forskellige populære hårtrimmere, og det er nu op til dig at finde ud af, hvilke kvaliteter din hårtrimmer skal have, så du sikrer, at den dækker dine behov. Der er nemlig flere ting, som hårvolumen og klippelængde, der spiller ind, når du skal afgøre, hvilken der passer dig bedst. Derfor vil produkterne blive sammenlignet med hinanden, så du kan finde dit absolut bedste match.

Kraftigt eller tyndt hår?

De lidt billigere hårtrimmere som Braun HC5030 eller Philips Series 5000 HC5440/90 har ikke problemer med at trimme i forskellige hårtykkelser, men det kan ikke kommes udenom, at det tager længere tid, hvis du har meget kraftigt hår. Hvis du har hår med ekstra fylde, kan det derfor være relevant for dig at vælge hårtrimmere som Remington Indestrubtible HC5880, Panasonic Professional ER-1611, Babyliss Pro 45 E951E eller Philips Series 9000 HC9450/15. Disse hårtrimmere er mere kraftige og kan nemmere trimme dit tykke hår.

Fast klippelængde eller mere eksperimenterende?

Af de seks udvalgte hårtrimmere kan de alle sammen klippe i korte længder, men det er forskelligt, hvor mange længdeindstillinger de har. Hvis du hovedsageligt skal klippe i samme kortere længder, så vil Remington Indestrubtible HC5880 eller Panasonic Professional ER-1611 være et oplagt valg til dig. Hvis du derimod gerne vil afprøve flere forskellige længder eller have bedre mulighed for finjusteringer, så vil Babyliss Pro 45 E951E, Braun HC5030, Philips Series 9000 HC9450/15 eller Philips Series 5000 HC5440/80 være hårtrimmere, hvor du kan finde den lidt længere længde, du præcis ønsker til dit hår.

ANDRE POPULÆRE GUIDES