Hækkeklipper Test – Find din næste hækkeklipper

De fleste danskere kender det, når haven derhjemme trænger til en kærlig hånd, og når det er sæson til at få havearbejdet ordnet. For nogle er det en sur pligt, som bare skal overstås med det samme, da det kan være tidskrævende og besværligt at arbejde i haven, men det behøver det ikke at være.

Med de nyeste haveredskaber og maskiner på markedet kan du lette havearbejdet, uden at skulle bruge en formue selv. Hvis du vælger at bruge nogle penge på det rette udstyr, kan du lette havearbejdet betydeligt for dig selv. Ved at investere i redskaber i god kvalitet kan havearbejdet overstås hurtigt og nemt. På den måde vil du have mere tid til andre sjovere ting, og samtidig kan det være med til at løfte den ellers sure pligt til en sjovere tur i haven.

Et alternativ kan være at hyre nogen, der kan klare arbejdet for dig, men det kan vise sig at være utrolig dyrt. Derfor er det god ide at investere i det rette redskab, så havearbejdet ikke er en sur pligt, men en nem, overskuelig og måske endda sjov opgave.

Testvinder: Bosch Hækkeklipper 550 W

Er du på udkig efter en hækkeklipper fra et mærke, som du før har stiftet bekendtskab med, så er denne model et godt bud til dig. Her er du sikker på, at du køber noget i høj kvalitet, som du kan beholde mange år fremover.

Denne elhækkeklipper har en High-Power-motor med 550 Watt, hvilket gør den solid og kraftfuld. Det betyder, at den kan holde til mere end andre modeller på markedet. Samtidig gør det denne hækkeklipper perfekt til de lidt større eller mellemstore hække. Med klippeknive, som er laserskårne, kommer denne hækkeklipper med ekstra skarpe blade, som gør havearbejdet endnu nemmere.

Vælger du en hækkeklipper med batteri, har maskinen også en lavere vægt, da batteriet typisk er lettere end en benzindunk. Fordelen ved en batteridrevet hækkeklipper er også, at den afgiver mindre vibrationer og næsten ikke afgiver nogen lyde.

Derudover er skærene også produceret med diamantslibning, hvilket sikrer rene og skarpe snit ved anvendelse. På den måde skal du ikke bruge unødvendige kræfter på at klippe hækken derhjemme, da alt, hvad du skal gøre, er at håndtere maskinen. Udførelsen af arbejdet er også nemmere da denne hækkeklipper vejer under fire kilo, hvilket gør den let og nemt at arbejde med.

Modellen kommer med knivdækning, som gør opbevaringen af din nye hækkeklipper let. Hvis du er på udkig efter en hækkeklipper, som kan holde til mere end den almindelige klipper, er dette løsningen til dig.

Stiga hækkeklipper – SHT 48 AE

Leder du efter en kraftfuld hækkeklipper, som kan klippe de store hække hjemme i haven, så er denne model et rigtig godt bud. Med helt nye 48V batterier kan hækkeklipperen holde i længere tid end de fleste andre modeller på markedet og er en ideel løsning for dig, der har en stor eller krævende have.

Med en sværdlængde på over 60 cm vil du let kunne klippe den store hæk derhjemme uden det store besvær. Derudover komme modellen med et justerbart og ergonomisk greb, hvilket gør arbejdet sjovere og nemmere. Samtidig undgår du at belaste dig selv og komme ud i yderstillinger, som kan være dårligt for din krop.

Modellen har en sikkerhedsafbryder på begge greb, og på den måde kan du føle dig helt tryg, når du bruger din nye hækkeklipper. Den største fordel ved denne model er, at den er mere miljøvenlig end andre modeller på markedet, da den er batteridrevet og ikke benzindrevet, som mange andre modeller.

At hækkeklipperens energikilde er fra batterier og ikke benzin betyder, at alt, hvad du skal gøre, er at oplade batteriet, når det er tømt. På den måde undgår du at skulle stå og bakse med benzin, og med en kort opladningstid kan du hurtigt og nemt genoptage arbejdet, når du har tid. Hvis du er miljøbevidst, er modellen en god løsning for dig, når du skal i gang med at havearbejdet.

Black & Decker hækkeklipper GT4550-QS

Leder du efter en solid hækkeklipper, der har en stor holdbarhed, men som samtidig ikke koster en bondegård? Så er denne model den rette for dig. Denne hækkeklipperen er velegnet til de mindre hække, da den har en sværdlængde på en halv meter. På trods af dens mindre størrelse er den indstillet med en høj klingehastighed, og den skærer derfor stadig let og effektivt igennem hækkene.

Denne model er designet med en balanceret vægtfordeling, hvilket gør, at hækkeklipperen er lettere for dig at håndtere. Vægtfordelingen mellem sværdet og håndtaget gør, at du vil føle en større komfort og lethed, når du skal klippe din hæk. Hvis du sætter funktionalitet og komfort i forbindelse med havearbejdet højt, er denne model et godt alternativ på markedet.

Med dobbeltvirkende asymmetriske klinger er modellen også effektiv og robust, og den klare den almindelige hæk nemt. Det er også vigtigt, at der er styr på sikkerheden, når det handler om havemaskiner. Denne model har udover en knivbremse på under et sekund også en 2-håndsafbryder, som forhindrer en utilsigtet start.

Hvis du vælger at investere i denne model, er du sikker på, at der er sørget for funktionalitet, effektivitet og sikkerhed med denne hækkeklipper.

Worx Hækkeklipper 40 V Lithium

Denne model er den rette hækkeklipper for dig, hvis du går op i kvalitet og er bevidst om dine krav til dine haveredskaber.

Med en vægt på blot fire kilo er denne model samtidig velegnet til folk, som ikke ønsker en stor belastning i forbindelse med havearbejdet. Denne hækkeklipper har et ergonomisk designet håndtag, som er en fordel at have, når du laver havearbejde. På den måde skal du ikke bekymre dig om gener, som du måtte kunne tilegne dig, når du belaster din krop med havearbejde.

Modellens bagerste håndtag er forsynet med et softgrip for et bedre greb. På den måde kan du på trods af modellens lethed stadig føle, at hækkeklipperen ligger godt i hånden og er let at styre.

Med et lithium batteri på 40 V har denne model en opladningstid på blot en time, hvor du ville kunne tage en velfortjent pause mellem alle haveopgaverne. Når du køber modellen her, leveres den også med en beskyttelse til klingen, hvilket gør den praktisk og let at opbevare.

Hvis du er villig til at poste lidt flere penge i dine havemaskiner, vil det i sidste ende komme dig til gode på flere måder. Med denne hækkeklipper får du altså, hvad du betaler for og lidt til. Det kan altså betale sig at poste lidt flere penge i din hækkeklipper, da det blandt andet vil lette dit arbejde i haven i fremtiden.

Gardena hækkeklipper HighCut 48

Leder du efter en elektrisk og praktisk hækkeklipper, er denne model anbefalelsesværdig. Modellen er velegnet til klipning af højere hække, hvor du kan udfører arbejdet let og praktisk. Ved hjælp af modellens teleskopskaft kan denne hækkeklipper let forlænges helt op til to meter med en rækkevidde på tre meter. Denne model er altså velegnet til større og højere hække, hvis det er tilfældet i din have.

Med et roterbart sværdhoved kan klingen drejes op til 90 grader, hvilket letter havearbejdet betydeligt, da du ikke behøver at stå i yderstillinger for at nå alle dele af hækken. Ved at investere i denne hækkeklipper undgår du at skulle ud og bruge flere penge på udstyr eller at få andre til at klare opgaven for dig, da du sagtens selv kan gøre det.

Denne model har et designet ergonomisk håndtag, så hækkeklipperen ligger godt i dine hænder. Derudover har modellen her en indbygget stødbeskytter i den ene ende af sværdet. Det betyder, at du er beskyttet mod ryk og stød, når du anvender din nye hækkeklipper. Hvis du mangler en ny og solid hækkeklipper og samtidig går op i sikkerhed, er denne model en god løsning for dig, som vil passe til dine behov.

Det miljørigtige valg

Det er en god ide at være opmærksom på, at de forskellige hækkeklipper findes med to forskellige energikilder. Hækkeklippere kommer enten batteridrevne eller benzindrevne. Hvis du vil være miljøbevidst, og samtidig undgå at skulle stå sørge for opfyldning af benzin er det en god ide at investere i den batteridrevne hækkeklipper. Med en elhækkeklipper er alt hvad du skal huske, at du skal lægge batteriet til opladning, når det er opbrugt. Typisk tager det relativt kort til at oplade batteriet, det er dog forskelligt fra model til model.

Med en hækkeklipper som er batteridrevet slipper du for bøvlet med benzin og skal blot sætte stikket i stikkontakten. Fordelene er også, at hækkeklipperen er mere lydsvag, afgiver mindre vibrationer, hvilket i sidste ende gør den nemmere at betjene. Der er mange fordele ved at vælge en batteridrevet hækkeklipper, som du kan nyde godt af ved betjeningen af maskinen. På samme tid har du taget et miljøbevidst valg, som er godt for miljøet og jordkloden.

ANDRE POPULÆRE GUIDES