Højtryksrenser Test – Top 5 Bedste højtryksrensere (2024)

I denne test kan du læse om 5 forskellige højtryksrensere, som vi har testet, så det bliver meget lettere for dig at tage den rette beslutning, når du skal købe din første højtryksrenser – eller erstatte en ældre model. Hvis du bor i hus, er en højtryksrenser et komplet uundværligt produkt, som du kan bruge til at rengøre blandt andet havemøbler, bil og terrasse hurtigt og nemt. Så slipper du for at skure og bruge uanede timer og mængder energi på rengøring.

Der findes rigtig mange forskellige modeller på markedet, og det kan være en udfordring at vælge den rette højtryksrenser, som matcher de behov, du har. På den ene side skal du købe en maskine, som lever op til dine forventninger, men du behøver dog heller ikke at bruge flere tusinde kroner på en maskine, som kan meget mere, end du har brug for. Heldigvis præsenterer vi dig nu for 5 forskellige varianter i forskellige prisklasser, så det bliver meget lettere for dig at tage den rigtige købsbeslutning. Samtidig fortæller vi dog også, hvad du kan bruge en højtryksrenser til, og hvad du bestemt ikke må bruge den til.

Testvinder: Worx Højtryksrenser 20 V med 1 stk. 2.0 Ah Li-Ion batteri

Med denne højtryksrenser fra Worx kan du være sikker på at kunne få rengjort blandt andet terrasse og gavl på hjemmeadressen. Højtryksrenseren er batteridrevet og er derfor utrolig nem og handy at arbejde med. Du får samtidig også to funktioner i én – højtryksrensning og vanding.

Med denne lækre højtryksrenser kan du også indstille, om du vil gøre brug af et højt eller lavt pumpetryk, så du kan få lige præcis dét tryk, som du har brug for. Så er du nemlig sikker på, at du ikke ødelægger belægningen på gavlen eller på terrassen. Du kan ydermere også vælge mellem forskellige stråletyper, som giver alsidighed ved forskellige arbejdsopgaver.

Med denne højtryksrenser fra Worx får du 3-4 gange højere tryk end ved en haveslange og dysse, så du er sikker på, at haveopgaverne kan blive klaret til fulde. Til højtryksrenseren kommer også en universaladapter, som tilpasses børsten og sæbebeholderen, som kan tilkøbes.

Højtryksrenseren koster 1495 kroner, hvilket må siges at være en meget fair pris. Varen er af god kvalitet og er også kompakt og supernem at håndtere. Det er alt i alt et rigtig godt køb.

Fakta om højtryksrenseren:

 • Batteri: 20V/2.0 Ah Li-on
 • Vandmængde: 120 liter/timen
 • Vægt: 1.6 kg
 • Medfølgende tilbehør: sprøjtedyse, lanse og tilløbsslange på 6 meter.

Højtryksrenser, PW-C22P

Denne højtryksrenser fra IPC kan med garanti klare enhver opgave i hjemmet. Den har et arbejdstryk på hele 150 bar kombineret med en vandmængde på 500 liter/timen. Den klarer selv de mest hårdføre opgaver rundt om i huset, og den er samtidig rigtig nem at transportere, da den har gummibelagte håndtag samt meget solide hjul. Alt i alt får du altså en kvalitetsmaskine!

Når du køber denne højtryksrenser, bliver den leveret med integreret sæbebeholder og slangetromle samt automatisk start/stop. Den er ydermere klar til brug, så snart den er kommet ind af døren. IPC er fabrikanten bag og har italienske rødder. De er meget kendte for at lave kvalitetsprodukter, som har en lang levetid. Derfor er prisen også oppe i den højere ende af prisskalaen.

Fakta om højtryksrenseren:

 • Den har både integreret slangetromle og sæbebeholder
 • 5 meter strømkabel
 • Pistol med M22 gevind
 • Vægt: 25 kg
 • Effekt: 2,5 kW
 • Spænding: 230 V
 • Vandmængde: 500 liter/time.

Højtryksrenser, mobil

Denne højtryksrenser ligger i en lidt anden liga end de to foregående – derfor er prisen også en del højere.

Denne model kan bedst forklares som værende en professionel version, som kan bruges overalt, hvis blot du har adgang til vand. Den er større og meget mere robust, da den kører på 4 hjul. Samtidig er den benzindrevet, så du er fri for elektriske ledninger, der er besværlige at have med at gøre i havens ujævne terræn.

Den leveres komplet med højtrykspistol, lanse samt 10 meter højtryksslange, som kan tage et tryk på helt op til 4350 psi. Derudover følger der også følgende tilbehør: 4 højtryksdyser med forskellige sprøjtevinkler, lavtryksdyse samt sugslange til kemikalie- eller sæbetilslutning. Det giver dig altså mulighed for at indstille maskinen, netop som du har lyst til, så du kan få klaret enhver opgave rundt om huset.

Med en pris på 8620 kroner ligger denne højtryksrenser i den høje ende af skalaen. Du får dog et kvalitetsprodukt egnet til professionelle. Du vil med garanti se dine naboers misundelige blikke over hækken, når du arbejder med denne fantastiske højtryksrenser i haven, på terrassen eller andet.

Fakta om højtryksrenseren:

 • Motorstørrelse på hele 13 HK
 • Maksimale pumpetryk: 248 bar
 • Vandmængde: 18,2 liter i minuttet.

Højtryksrenser, PW-C04

Her bliver du igen præsenteret for en højtryksrenser fra det italienske mærke, IPC. Du er altså sikret et produkt i rigtig god kvalitet med det gode håndværk for øje. Denne ligger dog i en meget lavere prisklasse end de foregående, da det kun koster 745 kroner. Det betyder dog ikke, at du ikke er garanteret et godt produkt. Hvem ved, måske passer denne højtryksrenser perfekt til dine behov og ønsker?

Denne model vejer kun 6 kilo, som gør den utrolig let at have med at gøre udendørs. Renseren fås med aksialpumpe i aluminium og leveres 100 % klar til brug med pistol med 4 meter fiberforstærket højtryksslange, lanse og to dyser. Selvom prisen er lav har denne model stadig en vandmængde på hele 360 liter i timen og en effekt på 1400 W. Du får altså en god og yderst brugbar maskine til billige penge.

Fakta om højtryksrenseren:

 • Højtryksrenseren har både kombidyse og turbodyse
 • 5 meter strømkabel
 • Vandmængde: 360 liter/timen
 • Start/stop system.

Bosch højtryksrenser - 130 Universal Aquatak

Denne højtryksrenser fra Bosch kan nemt klare alverdens forskellige arbejdsopgaver rundt om i huset, hvad end du skal have renset bilen, terrassen eller havemøblerne. Bosch er kendte for sin gode tyske kvalitet, og du får her en smart tre-i-en-dyse inklusive terrassevasker.

Du kan nemt justere strålen i tre forskellige niveauer, så du kan finde præcist dét tryk, som matcher din udendørs arbejdsopgave. Du kan desuden samle og opbevare alt tilbehør direkte på maskinen, så du slipper for, at det ligger og roder i værkstedet og bliver væk. Du kan også slå håndtaget ned, så højtryksrenseren fylder så lidt som overhovedet muligt.

Prisen lyder på 1499 kroner og ligger i middelprisklassen. Du er garanteret god kvalitet og en maskine, som er nem og bekvem at benytte til udendørs arbejdsopgaver.

Fakta om højtryksrenseren:

 • Vægt i kilo: 5,5
 • Tilbehør speciallavet til rengøring af terrasse
 • Terrassevaskeren har et samlet vaskeområde på 25 centimeter i diameter.

Hvad er en højtryksrenser?

En højtryksrenser er oftest en eldrevet maskine, men fås også i batteridrevne og benzindrevne modeller. Den fungerer meget simpelt ved at presse vand ud i en tynd stråle under højt tryk. Den kendes også under navnet højtryksspuler, selvom højtryksrenser er det mest brugte term for maskinen.

De fleste højtryksrensere, der findes på markedet, kan sende vand ud af maskinen med et tryk, der befinder sig på mellem 100 og 150 bar. Det betyder, at du er garanteret et stort tryk, når du renser din terrasse, dit hus eller noget helt tredje med en højtryksrenser. Rigtig mange modeller fås også med en lang række forskelligt tilbehør i form af blandt andet mundstykker, som gør udendørsarbejdet meget lettere og tidsbesparende.

Når du køber en højtryksrenser, skal du være opmærksom på, at denne bruger meget vand, hvilket med garanti vil kunne ses på din vandregning. Brug den derfor med omtanke, og kun til ting der ikke kan klares med almindelig håndkraft. En traditionel maskine bruger omkring 300 liter vand pr. time ved almindelig anvendelse og funktion. Der findes dog også maskiner, som bruger over det dobbelte – og det kan hurtigt ses på vandregningen. For at gøre regnestykket mere klart for dig, så bruger en almindelig voksen dansker 120 liter om dagen, hvilket betyder, at en almindelig højtryksrenser bruger mere, end hvad der svarer til to voksnes daglige vandforbrug på blot én time.

Disse ting skal du ikke bruge en højtryksrenser til

En højtryksrenser kan bruges til utrolig mange forskellige ting rundt om i huset, og vi vil nu fortælle dig, hvorfor du kan gøre klogt i at investere i en højtryksrenser.

Muret eller pudset facade er no-go:
Hvis dit hus trænger til en rengøring, skal du først og fremmest tænke over, hvilke materialer facaden er lavet i. Hvis dit hus er beklædt med mursten eller er pudset, skal du ikke benytte en højtryksrenser. Mursten er nemlig lavet af brændt ler, som danner en beskyttende overflade, som er lidt hårdere og glattere end resten af stenen. Hvis du højtryksspuler denne, risikerer du, at det yderste lag tager skade eller helt vil forsvinde. Det betyder, at du ender tilbage med en væg, som er mere udsat for fugt, alger og snavs. Du må altså aldrig bruge en højtryksrenser på en muret eller pudset facade, da du risikerer at ødelægge denne fuldstændigt.

Brug aldrig højtryksrenser på træfacade:
Hvis dit hus har en træfacade, må du aldrig højtryksrense denne, eftersom træ aldrig nogensinde er 100 % tæt. Det betyder, at vandet kan trænge ind bag det yderste lag brædder og give fugtskader. Derudover kan det yderste lag træ også tage skade og blive revet op og ende med sårbar og ru overflade.

Højtryksspul ikke en facade af gasbeton:
Hvis dit hjem er lavet af gasbeton på de yderste vægge, skal du passe meget på, når du anvender en højtryksrenser. Gasbeton er nemlig et meget porøst materiale, som nemt vil komme til at smuldre. Derfor vil en højtryksspuling give riller i overfladen. Samtidig kan gasbeton suge vand til sig, hvilket betyder, at vand vil kunne trænge ind i gasbetonen og give fugtskader i dit hjem.

Nu undrer du dig måske over, hvad du så skal bruge en højtryksspuler til? Alt i alt gælder det også om at anvende maskinen på den rette måde. Det er langt fra alle ting, som ikke kan tage en tur med højtryksrenseren, hvis bare du indstiller den til rette vandtryk. Den er ideel at anvende på terrassebelægning og havemøbler – du skal blot være bevidst om, at dine møbler med tiden kan tage en smule skade, da det kan give en ru og åben overflade, såfremt det er træmøbler. Men for at få det bedste udbytte af din højtryksrenser kan du gøre klogt i at investere i en såkaldt terrassevasker, som fås til stort set alle typer modeller. Her får du nemlig mundstykke med roterende dyser, som sørger for, at din træbelægning på terrassen ikke tager skade. Og hvis du vil passe så godt på terrassen som muligt, er det en god idé at efterbehandle træet med en form for olie eller anden form for træbeskyttelse, som giver din træterrasse en meget længere levetid.

Historien er dog en anden, hvis du har havemøbler af plastik – her kan højtryksrenseren virkelig komme til sin ret og fjerne gammelt skidt, snavs og alger.

Konklusion

Konklusionen på denne test må være, at en højtryksrenser er et uundværligt redskab i ethvert hjem. Man skal dog anvende denne med fornuft, så man ikke ødelægger facader, møbler og andet samt får en skyhøj vandregning. Hvis man tager sine forhåndsregler i brug, kan en højtryksrenser blive din bedste legekammerat udenfor!

Du kan give din terrasse eller dine havemøbler nyt liv, hvis du anvender en højtryksrenser, men brug altid det korrekte mundstykke til de opgaver, du måtte udføre. Der er nemlig masser af kraft og energi i en højtryksrenser, og du vil nødigt ødelægge dine ejendele, når planen var at shine dem op.

Du kan forvente at skulle bruge mellem 700 og 2000 kroner på en højtryksrenser, der fungerer til privat brug. Hvis du vil have misundelige blikke fra naboerne, kan du naturligvis også købe en professionel højtryksrenser – her er prisen dog en anden og ligger på alt mellem 8000 og 12.000 kroner.

ANDRE POPULÆRE GUIDES