Indbygningsovn Test – Top 7 Bedste Indbygningsovne (2022)

En ovn er simpelthen et uundværligt redskab i køkkenet. Derfor er det også vigtigt, at din ovn fungerer optimalt, så du altid kan lave de lækreste retter. Det kan være, at det efterhånden er tid til at skifte din nuværende ovn ud, eller at du er så heldig, at du skal til at investere i et nyt køkken, hvor en ny ovn selvfølgelig også er en del af det. Men det der med at finde en ny ovn er lettere sagt end gjort. Der findes nemlig et hav af forskellige ovne, der har en masse forskellige funktioner. Derfor er det lige med at finde ud af, hvad man helt præcist skal bruge sin ovn til, inden for madlavningens verden.

Indbygningsovn bedst i test

Vi har her lavet en test af forskellige ovne og altså fundet dem, som vi mener, tjener sit formål bedst muligt, hvad end de er avancerede eller helt enkle. Det kan være, at du ikke er den største madlavningsentusiast og bare ønsker en enkel ovn, der tjener sit formål og gør hverdagen nemmere for dig. Men det kan også være, at du virkelig nyder at lave mad, og at det er din form for frirum, hvor du kan eksperimentere og udfolde dine egne visioner om gode retter og smage. Gennem vores test af forskellige indbygningsovne har vi udvalgt seks forskellige, der har noget til enhver smag både i udseende, kvalitet og prisklasse. Derfor er det bare med at tage et kig og blive inspireret af denne test. På den måde kan du hurtigt blive klar til at investere i din nye og smarte indbygningsovn.

Testvinder: Siemens HB63A1220S indbygningsovn

Den første indbygningsovn i denne test er fra det populære mærke Siemens. Det tyske mærke har især fokus på fremtiden, og deres motto, ”Fremtiden flytter ind”, bevidner da også, at de går op i at udvikle deres produkter, så de hele tiden er foran. De benytter sig af gode tyske ingeniører og innovation i alle deres produkter, og derfor er de altså nogle af de førende på markedet. Siemens har mange års erfaring, og man kan altid forvente et produkt, der er helt i top, hvis man investerer i noget fra dem. Dette er også tilfældet med denne ovn.

Modellen HB63A1220S er lavet i et enkelt design, der har et elegant look, og som vil se smuk ud i ethvert køkken. Derudover har indbygningsovnen flere forskellige funktioner. Den besidder både over- og undervarme, så man kan have flere retter i ovnen, der kræver forskellige temperature i ovnen på samme tid. Derudover er der 3D varmluft Plus, øko varmluft, stor variogrill og varmluft/impulsgrill. Denne ovn har altså alle de funktioner, en ovn skal have, og mere til, for at lave lækker mad. Desuden strækker temperaturreguleringen sig helt fra 50 grader til 300 grader, så al slags mad kan altså varmes op i denne ovn. Ovnen kan også fungere som et stegetermometer, så det bliver meget nemmere at tilberede den perfekte steg, og sidst, men ikke mindst, så har den en selvrensningsfunktion, der gør det supernemt at holde den ren. Denne ovn er altså et tydeligt resultat af Siemens’ innovative tilgang til sine produkter, og den vil være perfekt til dig, der ønsker en ovn af rigtig god kvalitet med de nyeste funktioner. 

Bosch HBG672BB1S

Den næste indbygningsovn i vores test er fra Bosch og har en lidt højere pris end den foregående model fra det tyske mærke Siemens. Bosch er en virksomhed, der har rødder helt tilbage til 1886, og deres ambition er at forbedre deres kunders livskvalitet med innovative og nyttige løsninger. Derfor har de da også udviklet en ovn, der gør det meget nemt at lave mad i hverdagen. Med et produkt fra Bosch går man aldrig galt i byen.

Modellen HBG672BB1S fra Bosch er supersmart og effektiv og gør altså madlavningen meget nemmere. Ovnen har 4D varmluft, hvilket betyder, at der er en jævn varmefordeling i hele ovnen, hvilket også skaber et rigtig godt resultat. Derudover besidder denne ovn altså 10 forudindstillede programmer. Denne model er også selvrensende, hvilket altså gør det meget nemmere at holde ovnen ren. Ovnen har 8 ovnfunktioner, så der er garanti for, at der er den funktion, man skal bruge til noget bestemt mad. Desuden er en af funktionerne en pizzafunktion, så man kan lave de lækreste pizzaer, der helt sikkert vil falde i god jord os de små. Derudover besidder den også en masse bage- og madlavningsprogrammer, så der altid er hjælp at hente, hvis man er i tvivl om tilberedningen. Ovnen har en såkaldt touch-funktion og kan betjenes via kontrolring. Der er indbygget en køleblæser, så ovnen hurtigt nedkøles efter brug, og så er der børnesikring med nøglefunktion, så sikkerheden er i top. Dette er altså en af de mere avancerede ovne, der besidder et hav af funktioner, så hvis du er madlavningsentusiast, så vil denne ovn helt klart være den ideelle. Derudover vil den også fungere til en børnefamilie, da den helt klart gør det nemmere at lave mad, og så er sikkerheden altså også helt i top med hjælp fra børnesikringen.

Zanussi ZOB32702WK

Modellen ZOB32702WK er fra det italienske Zanussi. Tilbage i 1980’erne blev mærket Zanussi en del af det velkendte mærke Electrolux, hvilket betød, at Zanussi kunne blive ved med at udvikle produkter med italiensk design og kvalitet. De laver altså produkter i god kvalitet og prøver at hjælpe deres kunder med at gøre hverdagen og de forskellige pligter så enkle som muligt. Derfor får du altså her en enkel ovn, der tjener sit formål.

Modellen fra Zanussi har et enkelt og stilfuldt design, der passer ind i alle hjem. Den har et stort ovnrum samt en mekanisk timer med automatisk slukning. Derudover har den en masse funktioner, såsom dobbeltgrill, der gør det hurtigere og nemmere, når det kommer til traditionel grillstegning. Ovnen besidder et supergodt varmluftsystem, over- og undervarme, lavtemperaturstegning, intervalgrill og fuld grillfunktion. Varmluftsystemet giver altså det bedste resultat, og de øvrige funktioner gør, at der er mulighed for at tilberede de lækreste retter, som kan være alt fra møre og saftige stege med hjælp fra lavtemperaturstegningen til sprøde flæskesvær i samarbejde med den fulde grillfunktion. Desuden har ovnen også et kølesystem, der gør, at den ikke bliver for varm, når den er i brug, og samtidig holder den de elektroniske komponenter nedkølede, så ens omgivelser er i fuld sikkerhed. Alt i alt er dette en enkel ovn, der virkelig værner om de forskellige retter, og den er perfekt til dig, der ikke har brug for noget helt vildt nyt og banebrydende, men bare ønsker en ovn, der tjener sit formål uden problemer.

Gram IO9690-90 indbygningsovn

Den næste indbygningsovn, som vi varmt vil anbefale, er en indbygningsovn fra mærket Gram. Gram laver forskellige kvalitetshvidevarer i et skandinavisk design. Gram blev grundlagt tilbage i 1901 og er især blevet kendt for produkter til køl og frys, men har altså også lavet nogle supergode ovne, der er værd at tage et kig på, hvis man skal til at investere i en ny.

Modellen IO9690-90 er en multifunktionsovn med hele 13 funktioner, som for eksempel varmluft, over- og undervarme samt en pizzafunktion. Der er altså næsten ikke det, som denne ovn ikke kan tilberede til punkt og prikke. Derudover har den en meget glat overflade, der gør ovnen supernem at rengøre og ikke mindst holde ren. Derudover besidder den både børnesikring og elektronisk lås, så den vil være perfekt til dig, der har små og nysgerrige børn. Den har desuden også elektronisk temperaturregulering og touch-timer med stegetermometer, hvilket også vidner om Grams udvikling og innovative syn. Denne ovn har altså rigtig mange lækre funktioner, så det er bare med at tage et kig på den, hvis du synes, at den lyder interessant. Det er en ovn, vi varmt kan anbefale, og så står den også til en rimelig pris.

Voss IEL6100-RF

Modellen IEL6100-RF fra Voss er den næste ovn i rækken i denne lille test. Voss har rødder helt tilbage til 1878, hvor firmaet havde sin oprindelse i Fredericia. Det betyder altså, at de har stor erfaring med at producere alt fra komfurer til ovne. Firmaet blev opkøbt af Electrolux i 1980 og er nu en del af den koncern. Voss producerer altså nogle supergode ovne, og denne ovn er også et godt eksempel på den innovative tankegang.

Modellen her er supergod, og den sparer en masse energi. Ovnens varmluftssystem er ekstra velfungerende, og det fordeler altså varmen jævnt i hele ovnen. Noget af det ekstrasmarte ved denne ovn er, at der er et indbygget madlavningstermometer, der altid kan hjælpe dig på vej, hvis du for eksempel skal bage. Der er blandt andet også taget højde for, at ovnen skal være nem at rengøre. Den besidder nemlig nogle såkaldte ”pop ud-knapper”, som gør, at for eksempel snavs og fedt ikke sætter sig på knapperne, når de er trykket ind. Ydermere gør det også ovnen fin og stilren, når knapperne ikke er synlige. Det er en superfin ovn, der er lavet i rustfrit stål og altså giver ovnen et flot og elegant udtryk i al sin enkelthed. Derfor vil denne ovn også passe godt ind i de fleste køkkener, uanset hvilken stil man ellers er til. Dette er en ovn, der er meget funktionel og altså er perfekt til dig, der ikke har brug for en masse smart og avanceret teknologi, men derimod ønsker en ovn, der tjener sit formål og kan holde i mange år.

Grundig GEBM 34000 XP indbygningsovn

Den sidste ovn, som vi vil anbefale fra vores test af forskellige indbygningsovne, er en ovn fra mærket Grundig. Grundig er en tysk virksomhed, der især har sit fokus på elektronik. Firmaet blev grundlagt helt tilbage i 1946, og de har altså også mange år på bagen. De første år blev der især produceret radio og tv, men sidenhen er de altså også begyndt at producere forskellige ting til køkkenet og ikke mindst nogle supergode indbygningsovne. Det er et firma, vi altid vil anbefale, og man kan altid forvente et godt produkt fra dem.

Denne model er også en af de mere enkle modeller, der i den grad har det, man skal bruge, når det kommer til en ovn. Ovnen har et rigtig flot og enkelt design, der er lavet i rustfrit stål. Noget fedt ved denne ovn er, at den kommer med en overfladebehandling, der altså gør, at de mange fedtede fingre og andet snavs ikke er synlige på overfladen, men derimod bevarer det fine og rene look. Ovnen har nogle indbyggede berøringsknapper og LCD-tekstdisplay. Denne ovn er altså meget brugervenlig og lige til at gå til. Noget andet smart ved denne ovn er, at den også har et rengøringsprogram. Noget af det værste ved det at eje en ovn og ofte lave mad er, at ovnen også skal gøres rent engang imellem. Hvis man bruger en ovn ofte, så sætter der sig hurtigt en masse fedtpletter og madrester, som næsten er umulige at få af igen. Her har denne ovn altså en rigtig god løsning, der vil spare dig en masse tid og kræfter. Ved hjælp af rengøringsprogrammet varmes ovnen nemlig op til 500 grader, hvilket gør, at det efterladte fedt og de mange madrester bliver brændt ud og lavet om til aske. På den måde kan det nemt tørres af, og så er ovnen altså ren. Så denne ovn er en enkel, og ikke mindst praktisk model, hvis man gerne vil gøre det hele så nemt som overhovedet muligt.

Bliv inspireret af denne test og find din nye ovn i dag

Når du skal ud og investere i din nye ovn, så kan du med fordel bruge denne test som inspiration og tage nogle af vores anbefalinger med dig. Disse seks ovne er gode eksempler, som man roligt kan investere i og få det, man ønsker. Det er bare med at overveje sine behov og komme ud og investere i en ny indbygningsovn.

ANDRE POPULÆRE GUIDES