Ismaskine test – Find den bedste ismaskine

Er du ligesom så mange andre danskere også helt vild med is? Så har du nu muligheden for at lave din helt egen is, hvor du vil, og når du vil. Du kan finde mange forskellige modeller af ismaskiner på markedet, og det kan derfor være svært at overskue, hvilke der er gode, og hvilke der er mindre gode. Der kan nemlig være stor forskel på kvaliteten, og derfor er der flere forskellige ting, som er en god idé at være opmærksom på, inden du køber din nye ismaskine. For at hjælpe dig har vi i denne ismaskine test samlet flere forskellige modeller på markedet. Testen er herved ikke en videnskabelig test, men det er vores vurdering af, hvilke modeller der er værd at tage med i sine overvejelser. Testen består altså af forskellige modeller, og ved hver model vil vi give en beskrivelse af dens specifikationer samt fordele og eventuelle ulemper. Ved at læse denne artikel vil du forhåbentligt kunne finde den bedste ismaskine, der passer perfekt til dig og dine behov. Vi vil slutte denne artikel af med at give dig nogle gode råd til, hvordan du får det bedste ud af din ismaskine.

Testvinder: Wilfa ICM-C15

Hvis du vil have en testvindende ismaskine, så vil denne model være er rigtig godt valg. Wilfa er generelt kendte for at lave maskiner af rigtig god kvalitet, og denne ismaskine er på ingen måde en undtagelse. Den får generelt også rigtig gode bedømmelser af brugerne, hvilket kan ses som et kvalitetstegn og en sikkerhed for dig om, at det rent faktisk er en maskine af god kvalitet, og som brugerne er glade for at have købt. Denne model er en ismaskine, der er fuldautomatisk og med kompressor. Den er hurtigt og effektiv, og den kan nemt fryse din is ned, så du kort tid efter har mulighed for at nyde den lækre is, som du selv har fremstillet. Maskinens motor er på 150 Watt, og den kan lave din is på kun én time.

Med denne maskine kan du lave ca. en liter is på en gang, og det er en rigtig god kapacitet, der svarer til, at der ofte vil være nok til hele fem-seks personer blot ved at lave en enkel omgang. Den kan endvidere holde isen kold i op til en time efterfølgende. Denne ismaskine er endvidere utrolig nem at anvende, hvor du kan betjene den på dens LCD display. Den har en digital timer, og det gør, at de fleste ikke vil have nogen problemer med at anvende maskinen. Maskinen er designet i lækkert og rustfrit stål, der gør, at den vil kunne passe ind i de fleste køkkenet, da det er et meget tidsløst design. Denne ismaskine er utrolig nem at rengøre, da alle dens løse dele kan tåle at komme i opvaskemaskinen. På denne måde slipper du for selv at skulle stå og gøre alle delene rene i hånden. Indersiden af maskinen kan endvidere nemt gøres rent ved at tørre overfladen af med en våd klud.

Modellens specifikationer

 • 1,5 liter kapacitet (vurderes at kunne fremstille 1 liter is ad gangen)
 • Hold-kold funktion
 • Åbning i låget til påfyldning af ingredienser løbende
 • LCD-skærm med timer
 • Løse dele tåler maskinopvask

Nemox Gelatissimo Exclusive

Denne model er en af de lidt dyrere af slagsen. Dog får du med denne model også en helt ekstraordinær god ismaskine. Den er til dig, der kun vil have den bedste kvalitet og kapacitet, og det er også derfor, at den koster lidt mere end mange andre modeller. Også denne model er testvindende, og den er rigtig god til at lave flere forskellige typer af is. Den kan både lave rigtig god is, frozen yoghurt og sorbet. Det er endvidere en utrolig hurtig ismaskine, og den kan fremstille is af den ene eller anden type på mellem 20 og 30 minutter. Det er en stor maskine, og den vejer hele 12 kg, hvilket for nogle godt kan være en ulempe, da den herved ikke er så nem at flytte rundt på. Grunden til, at den vejer så meget, er på grund af dens store og gode kompressor. Hvis du har pladsen til at have denne ismaskine stående eller ikke har noget imod at flytte rundt på den, så, mener vi, at denne model er en af de bedste ismaskiner på markedet.

Med til ismaskinen får du en stor skål, der kan indeholde hele 1,7 liter. Det betyder, at der kan blive fremstillet omkring 1,1 liter ad gangen, og det er som regel nok til at kunne servere til fem-seks personer. Selve skålen er lavet i aluminium, og efter brug kan du hurtigt og nemt tage den ud af maskinen, hvilket er med til at gøre rengøringen en del nemmere. Som en ekstra bonus får du også en opskriftsbog og en spatel med i købet. På denne måde kan du hurtigt og nemt komme i gang med at lave en masse forskellige is og sorbeter.

Modellens specifikationer

 • Kapacitet 1,7 liter (vurderet til ca. 1,1 liter is ad gangen)
 • Aftagelig skål i aluminium
 • Inkl. is spatel
 • Inkl. opskriftsbog

OBH 6616

Denne model er nok en af de allerbilligste på markedet. Den er billigere end ovenstående modeller, fordi den ikke har en kompressor. Det betyder, isen bliver kølet ned ved hjælp af et element, der skal i fryseren. Modellen her er både testvinder hos testpanelet Tænk og hos testpanelet Råd & Rön, og får alt i alt et rigtig godt resultat. Denne model passer altså rigtig godt til dig, der ikke har et stort budget til en ismaskine og måske blot vil bruge den en gang imellem. Den passer desuden også rigtig godt til dig, der ikke har så meget plads til rådighed i køkkenet, da det er en lille og kompakt model. Netop dette kan være en stor fordel for mange.

Med til modellen følger der en ekstra skål, og det er meget fordelagtigt for dig, der har lidt ekstra plads i fryseren. Hvis du har ekstra plads i fryseren, så kan du med denne skål nemlig lave to portioner is i samme omgang, og herefter kan du så komme begge portioner i fryseren. Helt konkret kan denne model lave 750 ml is på intet mindre end 38,5 minutter. Det er faktisk virkelig hurtigt for en så lille ismaskine som denne, og det er også med til at understrege, at du med denne model får en god maskine til en god pris. Den bliver især anbefalet til fremstilling youghurt is, også kaldet frozen youghurt, eller til almindelig flødeis. En anden god fordel ved denne model er, at den har et stort påfyldningshul, hvilket gør det hurtigt og nemt at komme de forskellige ingredienser ned i maskinen og få fremstillet lækker is. Maskinen har endvidere et gennemsigtigt låg, hvilket giver dig mulighed for at følge med i processen, mens isen bliver lavet i maskinen.

Modellens specifikationer

 • 1,5 liter kapacitet
 • Aftagelig skål
 • Inkl. 2 skåle

DeLonghi ICK 5000 ismaskine

Denne ismaskine er blevet topscorer hos Råd & Rön, og hertil er den blevet kåret som bedst i test hos Tænk. Fælles for begge testpanelsers vurderinger er, at maskinen får rigtig meget ros for at være den bedste ismaskine med kompressor. Det, at maskinen har en kompressor, betyder, at den kan fremstille alle typer af is, hvilket inkluderer både mælkeis, frozen youghurt, flødeis og sorbet. Selve motoren i maskinen har en effekt på 230 Watt, hvilket giver en rigtig god kraft i maskinen. Med i købet får du en rustfri skål med en kapacitet på 1,2 liter. Det svarer til, at der cirka kan laves 600-700 gram is ad gangen. En meget stor fordel ved denne maskine er også, at den er utrolig nem at gøre rent. Både skålen og andre aftagelige dele til ismaskinen kan nemlig sagtens tåle en tur i opvaskemaskinen. På denne måde bliver det ikke nemmere at gøre maskinen rent.

Maskinen her bruger lidt længere tid på at lave isen, end flere af de andre maskiner gør, og det er nok den største ulempe ved denne maskine. Den bruger nemlig 89 minutter på at fremstille en liter is. Hertil vejer den 12 kg, og det kan derfor være en udfordring for nogle at flytte rundt på maskinen. Med i købet får du rent faktisk et opskriftshæfte med lækre og spændende opskrifter, der gør det nemt for dig at komme i gang med at bruge din nye ismaskine.

Modellens specifikationer

 • Skål i rustfrit stål på 1,2 liter (vurderes at kunne fremstille 600-700 ml is ad gangen)
 • Skål kan aftages
 • Vægt – 12 kg

Nemox Gelato Chef 2200

Den sidste model i denne ismaskine test er en model med navnet Nemox Gelato Chef 2200, og det er en populær model på markedet. Den er blandt andet topscorer hos testpanelerne Tænk og Råd & Rön. Det vidner om, at det ikke kun er os her hos Testfabrikken.dk, der mener, at det er en god model, men også reelle testpaneler, der har været ude for at afprøve maskinerne. Modellen er af god kvalitet, men den har fået lidt kritik for at være en smule langsom. Den har en kompressor og er derfor ikke den langsomste på markedet, men selvom den har en kompressor, så tager det alligevel 63,5 minutter, før den har fremstillet cirka 600 ml is. Netop derfor er den ikke blevet testvinder, men blot topscorer. Til gengæld så larmer den ikke særlig meget, og den producerer stadig rigtig lækker is, selvom det går lidt langsommere. Isen får ros for at være cremet og lækker, og hvem vil ikke gerne vente lidt ekstra tid på lækker is? Du kan få denne model i både en flot rød farve eller en mere neutral, hvid farve, alt efter hvad du bedst kan lide.

Modellens specifikationer

 • Skål i aluminium
 • Kapacitet 1,5 liter (vurderes til ca. en liter is ad gangen)
 • Inkl. isske
 • Inkl. opskriftsbog

Sådan laver du den bedste is med en ismaskine

Den største fordel ved en ismaskine er, at du kan lave is når som helst, og du kan helt selv bestemme, hvad du vil komme i isen. Når du køber en liter is nede i dit lokale supermarked, kan det nogle gange være svært at gennemskue, hvilke ingredienser isen egentlig indeholder. Denne problematik undgår du ved selv at lave din egen is. Når man skal lave sin egen is er især frugt, bær, æg, chokolade og fløde eller yoghurt meget populære ingredienser at bruge. Vi vil anbefale, at man helt klart anvender friske råvarer, da du på denne måde vil opnå den bedste og mere frisk smag i din is.

Det er endvidere vigtigt at være opmærksom på, at når en ismaskine har en kapacitet på 1,5 liter, så svarer det for eksempel kun til omkring 1 liter is. Det kan måske virke lidt underligt, men det er grundet, at isen rent faktisk godt kan hæve lidt, når det bliver frosset ned. Som du kan se ud fra vores ismaskine test kan du få modeller både med og uden kompressor. En ismaskine med kompressor laver nærmest alt arbejdet selv, men den er til gengæld også dyrere end maskiner uden kompressor. Hvis du gerne vil have en billigere model uden kompressor, så skal du være opmærksom på, at du skal have plads i din fryser, når du laver isen. Derfor er det vigtigt, at du gør op med dig selv, hvilke behov du har, før du køber din nye ismaskine.

ANDRE POPULÆRE GUIDES