Kaffemaskine med kværn – Hvad skal du vælge?

For rigtig mange danskere er den sorte magiske drik, kaffe, en ren og skær livsnødvendigt bestanddel af hverdagen. Det giver os den nødvendige energi og overskud til at kunne være civiliserede overfor de mennesker vi skal omgås. Men hvordan foretrækker du at brygge din kaffe? Og lever din nuværende kaffemaskine op til dine ønsker for kvaliteten af din kaffe? Hvis svaret er nej, så kunne det være at det var på tide at se sig om efter en ny kaffemaskine, måske endda en med kværn, så din kaffe altid er lavet på friskkværnede bønner.

En ny kaffemaskine kan være en større beslutning

Hvis man har lyst, kan man sagtens gøre købet af en ny kaffemaskine til et større projekt. Har du allerede nu besluttet at du vil investere i en lidt bedre maskine af slagsen, så er det faktisk slet ikke nogen dårlige ide at lægge hovedet lidt i blød inden du foretager købet. For hvorfor ende med at bruge en masse penge på en maskine der enten ikke helt har de funktioner du faktisk har brug for, eller som har langt flere muligheder og funktioner end du nogensinde vil kunne få brugt.

Du har pejlet dig ind på typen af kaffemaskine

Eftersom du læser netop denne artikel, har du nok allerede besluttet at sådan noget som en espressomaskine vil være det forkerte valg for dig. Du drikker højst sandsynligt for meget kaffe, har en for stor husstand eller for mange gæster til at en espresso maskine vil være hensigtsmæssig.

 

Derudover går du nok op i kvaliteten af din kaffe og af bønnerne, til at du ønsker at have en kværn i din kaffemaskine. På den måde kan du sikre dig den bedst mulige kaffeoplevelse hver gang, ved at den brygges på nymalede bønner.

Hvor stort er dit kaffeindtag?

Selvom du allerede ved at dit kaffeforbrug kræver mere end en enkel eller to kopper espressoer i løbet af dagen, må du stadig tænke over hvor meget kaffe du og eventuel din familie, så drikker ad gangen. Hvis der er flere som har brug for at kunne fylde sin termokande op hver morgen inden arbejdet kalder, så er det sikkert rigtig godt med en kaffemaskine der kan brygge en stor mængde kaffe. Men på den anden side er der jo ingen grund til at købe en stor maksime der har mulighed for at brygge 10-12 kopper, hvis det kun er dig og kæresten der skal have et par kopper i ny og næ.

 

For selvom man selvfølgelig godt kan sætte en stor kaffemaskine til at lave en mindre portion kaffe, så er de tit bedst til at lave den mængden som de er bygget til. Derfor kan du risikere at miste noget af smagen ved at brygge små mængder.

Skal kaffen males fint, groft eller lige midt imellem?

Noget andet du kunne overveje, er måske hvor stor kontrol du vil have over måden din kaffe kværnes på. For nogle er det rigtig vigtigt for dem at de selv kan indstille hvor fint kaffen males, for at netop de bønner de har købt, lever op til dit potentiale. Mens det for andre vil være en fordel hvis de nogle gange blot kan hælde en pose formalet kaffe på maskinen.

Er du en snoozer?

Hvis du også har svært ved at komme ud af fjerene om morgen, fordi du egentlig burde have kaffen som drop for bare at rulle ud af sengen. Så har du sikkert også oplevet at du nogle gange er kommet så sent op, at du faktisk slet ikke har tid til at få lavet den livsvigtige kaffe. Det er en ond spiral at komme ind i, for så kan det være svært rigtig at komme i omdrejninger.

 

Læs mere her, hvis du nogensinde har oplevet dette. For hvis du nu vælger en kaffemaskine med kværn, som også har en timer, så kan du indstille din maskine til at begynde at brygge din morgenkaffe mens du endnu ligger under dynen. På den måde undgår du nogensinde at skulle springe kaffen over på grund af tidsmangel, plus du får mulighed for at vågne op til duften af ny kværnet kaffe hver dag. Lyder det ikke næsten som en drøm der går i opfyldelse?

 

Uanset hvad du vælger af kaffemaskine, så kan lære mere om de mest kendte maksimer på markeder gennem denne test.