Karantæne-klaustrofobi? Find inspiration her

Keder du dig også og har svært ved at udfordre dig selv i disse tider? Her er nogle gode tips til hvordan du får et frisk pust i hverdagen.

1. Nyd en solopgang

På trods af at det er vinter, er der stadig dage hvor vejret er klart, og det er muligt at få en vidunderlig start på dagen. Tjek vejrudsigten, sæt vækkeuret og forkæl dine øjne med et af de smukkeste naturfænomener der er tilgængelig overalt i verden. Det er gratis, let tilgængeligt og det er en fantastisk måde at starte dagen.

2. Begynd at skrive en taknemmelighedsdagbog

Det kan let blive kedeligt at snakke med sig selv hele dagen, og dermed komme til at fokusere på alt det negative. Skriv om de ting der gør dig glad og de mennesker du er taknemmelig for at have i dit liv. Det behøver ikke at være perfekt, formålet er at komme i kontakt med de gode følelser, det udløser serotonin, som er kroppens egen kur for ensomhed.

3. Giv dig selv lov til at have det sjovt

Vi danskere en en tendens til at fokusere på vores pligter, og ikke så meget på at have det sjovt. Uanset om du hedder Maria, Peter eller Poul, så tag dig selv en velfortjent fridag og prøv noget nyt. Spil PlayStation med fremmede over nettet, opret en konto hos et online casino eller find et gratis strategispil på nettet og få timerne til at flyve afsted, og få de mentale batterier opladet.

4. Læs Søren Kierkegaard

Han er kendt i hele verden, og mens alle kender hans navn i Danmark, så er det overraskende få der rent faktisk ved hvorfor han var så berømt. Du kan endda snyde ved at se en dokumentar om ham på YouTube hvis du syntes at det bliver lidt tørt. Det er altid rart i det mindste at vide lidt om en af vores mest berømte landsmænd, især når det igen bliver muligt at tage på rejser i udlandet.

5. Giv dig selv et forspring med gratis kurser

Der er efterhånden utallige gratis kurser på nettet, og det er en herlig mulighed for at dygtiggøre dig eller bare studere noget der interesserer dig. Og der er endda gratis kurser fra verdenskendte universiteter som Harvard og Stanford, så der er ingen undskyldning for at gå i stå.

6. Begynd at cykle

Vejret vil altid være en udfordring i Danmark, med både regn, sne og især isglatte veje blandt udfordringerne. Derfor kunne det være en ide at investere i en indendørs cykel eller motionscykel. Med en Peloton cykel kan du forbinde din cykel til internettet og konkurrere mod venner og kollegaer, og der går hurtigt sport i det, så du kan holde motivationen, og du slipper for modvind og trafikpropper.

7. Tag en spa dag

Glem alt om at det kun er for kvinder, karantænen har gjort selvpleje til allemandseje, og det  luner faktisk helt ind i de frosne knogler uanset hvem du er. Vi har allesammen brug for at pleje vores sjæl og krop en gang imellem. Tag eventuelt et kig på din fusser og se om de ikke kunne bruge en time i blød. Gør det hyggeligt med stearinlys, lidt (sunde) snacks, og afslappende musik og glem så alle bekymringerne i et par timer. Du har fortjent det.