Kay Bojesen Træfigurer test – Lækre træfigurer fra Kay Bojesen

Det er ved at være et godt stykke tid siden, at Kay Bojesen designede og fremstillede hans populære og tidløse træfigurer. Det ændrer dog ikke på det faktum, at de fortsat er afsindigt populære blandt danskerne og du finder de smukke Kay Bojesen Træfigurer i mange danske hjem – selvom de efterhånden er mere end et halvt århundrede år gamle. Hans produktion er og har altid været kendetegnet ved enkelthed, naturlighed og klarhed i linjen. Det afspejler hans store sortiment af træfigurer også rigtig godt.

Lækre og smukke træfigurer fra Kay Bojesen

Kay Bojesen Abe

Der skal ikke være nogen tvivl om, at Kay Bojesen er et navn, der er meget fremme for tiden. Det skyldes blandt andet det store udvalg af smukke træfigurer, som han har kreeret gennem tiderne. Du kan se en masse af dem her her.

Hans kollektionen af træfigurer er dog opstået som lidt af et tilfælde, da han igennem tiderne har arbejdet med en lang række materialer – lige fra glas til træ. Det var i forbindelse med hans arbejde med træet, at han opdagede de særlige muligheder i industriel behandling og formgivning – og det var lige netop dén opdagelse, der betød, at han endte med at skabe et stort udvalg af træfigurer. Kay Bojesen træfigurer er dog ikke virkelighedstro, men derimod simple kreationer, der giver minder om barndommen og bringer et smil frem på læben.

Kay Bojesen Lille Abe

Træaben fra Kay Bojesen er – uden tvivl – hans mest populære kreation, hvorfor den også er at finde i rigtig mange danske hjem. Den blev designet tilbage i 1951, og dens fulde navn er Rosendahl Kay Bojesen Abe Lille. Tanken bag denne kreativ er, at det ikke skulle forestil en rigtig abe, men derimod have sin egen karakteristiske personlighed, som vækker minder og barndommen for mange. Aben kan både hænge, sidde og kravle, hvilket skyldes det gennemtænkte design fra Kay Bojesens side. Den er fremstillet i teak og limba, hvilket betyder, at den med tiden vil få patina, men det gør dog kun aben endnu flottere at se på, hvorfor det ikke er noget, som du skal være bange for.

 • Højde: 26,5 cm
 • Bredde: 7,5 cm

Kay Bojesen Flodhest

Den næste træfigur fra Kay Bojesen på listen er flodhesten, der har været ude af produktion i mange år, men nu har Rosendahl valgt at sætte gang i produktionen igen, hvorfor der nu atter er mulighed for at erhverve sig en Kay Bojesen Flodhest, som er fremstillet i egetræ og med tiden vil få patina, hvilket blot vil gøre træfiguren endnu flottere at have stående på reolen eller i vindueskarmen. Den er desuden udstyret med en bevægelig kæbe, der kan åbnes og lukkes – den bliver leveret med en lille træblyant, der kan ligge i munden på flodhesten.

 • Højde: 9 cm
 • Bredde: 21,3 cm
 • Dybde: 5,2 cm

Kay Bojesen Gravhund

Denne træfigur er også gået hen og blevet populær. Det kan være, at det har noget at gøre med, at Kay Bojesen faktisk har lavet en hel personlighed omkring denne hund, da den ikke blot er blevet navngivet Gravhund (det er ganske vidst modelnavnet), men selve hunden hedder Pind. Den er fremstillet i valnød og ser rigtig flot ud, hvorfor den uden tvivl vil kunne pynte i ethvert hjem – og også i dit. Kay Bojesen Gravhund blev designet tilbage i 1930’erne og er en meget dekorativ træfigur, hvis hale desuden kan vippe og ned som en ekstra lille finesse. Det skal desuden også nævnes, at denne træfigur også vil få patina med tiden og dermed blive endnu flottere, hvilket betyder, at den bestemt er værd at holde på.

 • Højde: 10 cm
 • Længde: 19,5 cm
 • Dybde: 6,5 cm

Kay Bojesen Elefant

Denne træfigur fra Kay Bojesen er også særdeles populær. Den udgør sammen med aben og bjørnen den muntre trio, som altid er på eventyr. Den blev designet og fremstillet af Kay Bojesen for første gang tilbage i 1953, hvorfor der er tale om en træfigur, der har mere end 60 år bag sig. Elefanten er blevet fremstillet med et godmodigt blik og en robust fysik, der gør, at man ved første øjekast falder pladask for designet. Kay Bojesen Elefant er desuden fremstillet af egetræ, der med tiden vil få patina, hvilket blot vil gøre den endnu pænere at se på, hvorfor det bestemt er værd at passe godt på træfiguren, så du kan få lov at opleve den med patina. Ydermere, så egner elefanten sig også til legetøj, hvis man som forælder mener at den slags legetøj er det rigtige til sit barn.

 • Højde: 11,5 cm
 • Bredde: 16,6 cm
 • Dybde: 12,3 cm

Kay Bojesen Lovebirds

Kay Bojesen Lovebirds (bliver også kaldt Kay Bojesen Turtelduer – det afhænger lidt af, hvor man finder dem henne) er den seneste tilføjelse til det efterhånden relativt store univers af træfigurer, der er designet af Kay Bojesen. Der er tale om to søde, små Love Birds/Turtelduer – og deraf er navnet naturligvis også opstået til de nye træfigurer fra Rosendahl/Kay Bojesen. Det betyder selvfølgelig også, at du her får to træfigurer til éns pris, og de to turtelduer passer endda rigtig godt på både skrivebordet, i vindueskarmen eller på reolen i soveværelset – ikke kun fordi de er rigtig flotte, men også som en påmindelse om kærlighed. Det er desuden også en ideel gaveidé til bryllupper eller par, der holder fødselsdag sammen:

 • Højde: 8,7 cm
 • Bredde: 4,6 cm
 • Dybde: 9 cm

Kay Bojesen Kanin

Kay Bojesen Kanin er også blevet populært blandt danskerne. Ikke kun som følge af det dekorative aspekt, men også fordi den egner sig som et legetøj. Den er udstyret med en rund næse og en tyk mave, hvorfor det i hvert fald hurtigt går hen og bliver børnenes ynglingsdyr. Ydermere, så er den flotte træfigur fra Kay Bojesen også blevet udstyret med bevægelige ben, hvorfor den – som sagt – også gør sig ideel som legetøj. På det seneste bliver den dog som oftest køb som en dekoration til hjemmet, hvor den kan stå både i vindueskarmen, på reolen og mange andre steder i boligen. Kay Bojesen Kanin er fremstillet i hånden i eg, og vil med tiden få patina og blive endnu flottere!

 • Højde: 8 cm.
 • Bredde: 17 cm.
 • Dybde: 6,5 cm.

Kay Bojesen Bjørn

Kay Bojesen Bjørn er skabt i samme år som den populære abe og elefant, hvorfor man nærmest kan sige, at de er i familie sammen. Året var 1952, hvor aben, elefanten og bjørnen blev skabt af Kay Bojesen i samarbejde med Rosendahl. Bjørnen er blevet udstyret med en flot, rund næse og en tyk mave, hvorfor denne bjørn fra Kay Bojesen ikke kun er populær hos voksne, der har interesse for moderne, dansk arkitektur og design, men også børn, da den har et design, der ikke er virkelighedstro, men derimod appellerer og refererer til barndommen. Kay Bojesen Bjørn er fremstillet i eg og ahorn, og vil med tiden begynde at få patina og dermed også blive endnu flottere.

 • Højde: 6 cm
 • Bredde: 14,4 cm
 • Dybde: 10 cm

Kay Bojesen Søpapegøje

Denne træfigur fra Kay Bojesen, der forestiller en søpapegøje skiller sig ud fra mængden af de øvrige træfigurer i sortimentet. Den er designet og fremstillet i 1954, hvor den blev designet af Kay Bojesen i fællesskab med teatermaler Svend Johansen, der fik idéen med at den skulle males i stedet for at bibeholde træets naturlige farver. Det er blandt andet dét, der er med til at adskille Kay Bojesen Søpapegøje fra de øvrige træfigurer, da den er malet med sort-hvid krop og et nysgerrigt næb i flere forskellige farver. Dette udtænkte Kay Bojesen i fællesskab med teatermaler Svend Johansen, der ikke kun har malet denne træfigur, men også et udvalg af øvrige træfigurer, hvilket blandt andet inkluderer de populære soldater. Ligesom de øvrige figurer, så vil denne også få patina med tiden, hvilket giver den et helt andet og flot look.

 • Højde: 19,5 cm
 • Bredde: 13,5 cm
 • Dybde: 12,5 cm

Kay Bojesen Menig Med Gevær

Denne træfigur er én af de første træfigurer, der blev skabt af Kay Bojesen. Den blev skabt tilbage i 1942, og er fremstillet i bøgetræ, som med tiden vil begynde at få patina og dermed også blive flottere. Allerede dengang arbejdede han ud fra et mantra om, at der skal være liv, blod og hjerte i tingene, hvilket er særligt tydeligt hos både hans trædyr, men også hans elskede gardere, der i årevis har fyldt på både børneværelser og øvrige steder i boligen, hvor de har stået til pynt – og det gør de fortsat. De er ikke blot skabt med visionen om, at de skal emme af kærlighed, fantasi og intelligens, der følger dig fra barn til voksen. Det skal desuden understreges, at Kay Bojesen Menig Med Gevær bliver leveret inklusiv et flot garderhus.

 • Højde: 22 cm

Kay Bojesen Trommeslager

Denne træfigur blev designet og sendt på markedet i samme år som ovenstående træfigur: i 1942, hvilket i dag er mere end 70 år siden, og figuren er fortsat afsindigt populær blandt danskerne. Det er en træfigur, der appellerer til alle, der elsker dansk design, hvorfor den passer rigtig godt ind i det moderne danske hjem. Den passer specielt rigtig godt sammen med den ovenstående træfigur, Kay Bojesen Menig Med Gevær, hvorfor du med fordel kan investere i dem begge to. Den egner sig også rigtig godt som gaveidé til mænd, kvinder eller par, der har en kærlighed for dansk design. Det er en dekoration, der lyser op og bringer smil på læben – uanset hvor gammel man er og hvor meget man interesserer sig for dansk design

 • Højde: 22 cm

Kay Bojesen Sangfugl

Hvis du elsker Kay Bojesen og hans design, men foretrækker noget mere farverigt, så er denne Kay Bojesen Sangfugl lige noget for dig. Sangfuglen har fået navnet Ernst, og bliver – som de øvrige træfigurer fra Kay Bojesen – også fremstillet af Rosendahl. Kay Bojesen Sangfugl er fremstillet i håndmalet bøgetræ, og er blevet udstyret med et glad udtryk, moderne linjer og muntre farver, hvorfor der bestemt ikke bør være nogen tvivl om, at denne sangfugl er en del af Kay Bojesens universe af træfigurer, der består af både dyr og mennesker. En Kay Bojesen Sangfugl vil pynte i ethvert hjem i ethvert rum, da den ikke blot skaber masser af liv med de flotte farver, men også er en rigtig flot dekoration i vindueskarmen, på reolen eller lignende.

 • Højde: 18,2 cm
 • Længde: 20,4 cm
 • Bredde: 9,7 cm

Kay Bojesen Julemand

Det var aben, der for alvor satte gang i succesen bag de mange træfigurer fra Kay Bojesen, men allerede inden han lancerede aben tilbage i 1951, var han i fuld gang med at designe og skabe flotte træfigurer. Kay Bojesen Julemand blev skabt tilbage i starten af 1940’erne, hvor den blev fremstillet i bøgetræ og efterfølgende omhyggeligt malet, og det gør den også den dag i dag. Denne figur er seneste medlem af familien efter de mange forskellige træfigurer er blevet relanceret af Rosendahl gennem årene. Som sagt, så blev Kay Bojesen Julemand skabt tilbage i starten af 1940’erne, og den passer naturligvis bedst til juletiden, hvor den kan stilles frem sammen med det øvrige julepynt. Det skal desuden nævnes, at denne træfigur ikke må udsættes for direkte sollys eller direkte varmepåvirkning, da det kan være med til at misfarve træet, og forårsage revner.

 • Højde: 20 cm

Kay Bojesen Abe Mellem

Det var aben, der i sin tid var med til at gøre Kay Bojesen og hans serie af træfigurer populære. Derfor er aben med gavtyveblikket, den lyse vom og de lange arme også at finde i rigtig mange danske hjem den dag i dag – og det gælder for både den store, mellem og den lille version. De er alle tre fremstillet af teak og limba, der med tiden vil få patina og dermed blive endnu flottere. Kay Bojesen Abe mellem blev (ligesom den store og lille version) skabt tilbage i 1951, hvorefter den hurtigt blev efterfulgt af bjørnen og elefanten. Kay Bojesen ønskede ikke at dyrene skulle ligne rigtige, levende dyr, men derimod have deres karakteristiske personlighed.

 • Højde: 28 cm

ANDRE POPULÆRE GUIDES