Klapvogn Test – Top 7 af de Bedste klapvogne (2022)

Som nybagt forælder kommer man ikke udenom, at man er nødt til at få investeret i en rigtig god klapvogn, for det er bestemt noget, der er vigtigt at have styr på det og det er meget vigtigt, at det ikke bare er en hvilken som helst klapvogn, men derimod dén bedste klapvogn for dit barns vedkommende. Der skal dog ikke være nogen tvivl om, at det ikke ligefrem er det nemmeste som førstegangskøber at skulle finde en passende klapvogn, for der findes rigtig mange forskellige mærker på markedet og ikke nok med det, så har de forskellige mærker også lanceret en lang række af modeller.

Det er dog meget vigtigt, at du ikke bare kaster dig ud i det og håber på, at en billig klapvogn er det bedste valg, for det er meget sjældent at de helt billige klapvogne rent faktisk er pengene værd – giv derfor tid til at finde den rette model i stedet.

Mangler du en hjælpende hånd – Lad denne klapvogn test hjælpe dig

I den her klapvogne test har vi dog valgt at samle en række forskellige modeller og ligeledes også en række gode råd, så det er nemmere for dig som nybagt forældrepar at skulle finde frem til en klapvogn, der passer til Jeres lille nye søn eller datter. Det er dog meget vigtigt at understrege, at du ikke bare kan tage udgangspunkt i en klapvogn test, da det er meget forskelligt, hvad man stiller af krav til en klapvogn og man har nogle helt bestemt behov, der skal opfyldes. I denne artikel finder du dog en lang række modeller, så derfor kan du med garanti også finde en god klapvogn tilbud blandt de nedenstående modeller, som du mener stemmer overens med dine krav og som du mener lever op til dine forskellige behov. Det er dog vigtigt, at du ikke bare vælger en bestemt model, fordi det virker som et godt køb til prisen.

Endvidere, så skal det naturligvis også understreges, at du som forælder bestemt ikke kan undvære en klapvogn, da det er rigtig vigtigt at have, eftersom den er anvendelig i rigtig mange sammenhænge, hvor du skal have dit barn med på tur. Det skal desuden også nævnes, at der ikke rigtigt er nogen smutvej, der gør det nemmere for dig at vælge en bestemt klapvogn, men hvad det derimod handler om er, at sætte sig ned og tage sig den tid, det tager at finde en god klapvogn, der passer til både krav og behov. Der er mange klapvogne på det danske marked, så derfor kan du naturligvis også finde en model, der stemmer overens med både de krav, du har, de behov, du har, som skal dækkes og som samtidig passer fint overens med det budget, du har sat dig, inden du er gået i gang med eftersøgning (rigtig god idé at gøre dette).

Vi sigter efter at kunne vejlede dig til købet af den helt rigtige klapvogn med denne klapvogn test, hvor du både finder brugbar information og en række forskellige klapvogne hvor iblandt du med garanti også kan finde dit barns fremtidige klapvogn.

Testvinder: Klapvogn fra Baby Jogger - City Elite

City Elite er faktisk en klapvogn, der bedst kan betragtes som en lidt mere luksuriøs udgave af den populære City-serie, der også stammer fra Baby Jogger, som ligeledes står bag City Elite-klapvognen. Der er bestemt ikke blevet sparet på noget ved denne klapvogn, hvilket man både kan se og mærke på den terrængående luksusklapvogn. Det er selvfølgelig meget vigtigt, at du sørger for at investere i en klapvogn, der kan følge dit barn en stor del af barndommen igennem. Det kan denne model bestemt, da den faktisk kan tilpasses med barnevognskasse eller en softlift, der gør, at den kan bruges fra barnets fødsel og frem til det ikke længere er nødvendigt for barnet at bruge en klapvogn eller en barnevogn – og så skal du ikke købe mere end én.

Med City Elite er du sikker på, at dit barn altid sidder rigtig komfortabelt og du kan samtidig nyde, at klapvognen har et rigtig flot udseende. Ikke nok med det, så har Baby Jogger også valgt at udstyre denne lækre klapvogn med deres patenterede Quick-Fold system, der er med til at gøre det nemt og enkelt for dig at folde din vogn sammen med blot et enkelt løft, så du ikke skal stå og bøvle med det i lang tid. Den kommer desuden med en 3-delt kaleche med magnetknapper, der er blevet designet til ikke at kunne klemme barnets fingre. Det ventilerede sæde, som desuden også er udstyret med et vindcover kan lægges ned til en næsten horisontal position.

Klapvogn fra Baby Jogger - City Mini

Der skal ikke være nogen tvivl om, at Baby Jogger er én af de mest populære mærker, når det kommer til barnevogne og klapvogne på det danske marked, og det forstår man bestemt også godt, når man ser en model som City Mini fra Baby Jogger, der er en let og rigtig flot klapvogn, der er nem og hurtigt at klappe sammen, så den nemt kan komme med bag i bilen. Den er en del mindre end sin storebror, som er beskrevet ovenfor og det betyder også, at der er tale om en klapvogn, der er rigtig god til de daglige ture, da den ikke fylder synderligt meget og derfor også er nemmere at få med ud af døren eller med ind bag i bilen.

Den bliver selvfølgelig også leveret med det patenterede Quick Fold-system fra Baby Jogger, der gør det muligt for dig at folde vognen sammen med kun ét enkelt løft. Ikke nok med det, så har Baby Jogger også valgt at udstyre deres City Mini med en 3-trins keleche, der er designet på en sådan vis, at det ikke er muligt for dit barn at få dets fingre i klemme. Det skal desuden også nævnes, at modeller er blevet udstyret med et ventileret sæde, der kan lægges helt ned til en 150 graders horisontal position, der også giver barnet mulighed for at ligge ned, hvis det skulle hænde at din lille søn eller datter får brug for en lur, mens I er på tur eller deslige.

Klapvogn fra Baby Jogger - City Mini Tvilling

Det er selvfølgelig ikke ligefrem alle forældrepar, der ender med at få brug for sådan en klapvogn som City Mini Tvilling fra Baby Jogger, men hvis man står i den herlige situation, at man har fået tvillinger, så er det naturligvis ideelt at investere i en klapvogn, hvor man kan have begge børn med på samme tid. Det er selvfølgelig ikke synderligt smart at skulle gå med to klapvogne, så derfor har Baby Jogger gjort det nemmere for dig, der har fået tvillinger og skabt denne klapvogn, der er rigtig let og nem at have med at gøre, hvorfor den også er ideel at bruge til de daglige ture. Den kan desuden også foldes sammen til at fylde næsten ingenting, hvorfor det er nemt at have sin City Mini Tvilling med bag i bilen.

Ligesom de øvrige modeller fra Baby Jogger, så skal det ikke være nogen kamp at folde denne klapvogn sammen, så derfor har Baby Jogger naturligvis også valgt at udstyre deres City Mini Tvilling med deres patenterede Quick-Fold system, så du ikke skal bøvle med at få foldet den sammen, men derimod kan klare det hele med ét enkelt løft. De to ventilerede sæder, som er monteret på klapvognen kan desuden lægges helt ned til 150 graders horisontal position, hvilket betyder, at du har mulighed for at lægge dine børn ned, så de stille og roligt kan falde i søvn på turen. Endvidere, så kan den både tilpasses fra børnenes fødsel og frem til det ikke længere er relevant med en klapvogn.

Klapvogn fra Baby Jogger - City Mini Zip

Her er der tale om en kompakt klapvogn, der kommer med det meget unikke (og endda også patenterede) en-hånds-foldesystem. Idéen med denne klapvogn er et skabe en kompakt model, men hvor der ikke er gået på kompromis med hverken kvalitet eller komfort. Der skal ikke være nogen tvivl om, at det bestemt er lykkedes rigtig godt for Baby Jogger, som har formået at skabe en klapvogn, der er så kompakt i sammenfoldet tilstand, at du faktisk kan få lov til at tage den med helt til flygate, hvis du skal du og rejse med børnene – det er der ikke mange andre, der kan bryste sig af. Derfor er det også en model, der er oplagt for dig, der gerne vil have en rigtig kompakt barnevogn.

City Mini Zip fra Baby Jogger er en klapvogn, der både er rigtig god til dagligdagen, men den er endnu bedre for dig, der ofte har behov for at tage den med bag i bilen eller f.eks. meget gerne vil have den med ud og rejse. Størrelsen på denne klapvogn er dog også med til at gøre det nemmere at have den med en tur på gågaden el.lign., da du kan komme igennem de smalleste steder med City Mini Zip. Der er dog – som sagt – ikke sparet på hverken kvalitet eller komfort på denne klapvogn, så derfor det f.eks. også muligt at lægge ryglænet ned i nærmest vandret stilling, hvis barnet skal sove. Den kommer selvfølgelig også med en stor kaleche, der skygger for både sol og regn.

Klapvogn fra Baby Jogger - Summit X3 Single

Her er der tale om en klapvogn, der er henvendt til dig, der gerne vil kunne have klapvognen med alle steder og ikke vil være begrænset af underlaget på det steder, hvor du gerne vil gå tur. Der er nemlig ikke bare tale om en helt almindelig klapvogn, men der er derimod tale om en såkaldt hybrid jogger, hvor fokus har været på at skabe en klapvogn, der har en exceptionel affjedring, der er med til at sikre dig, at den giver dig en rigtig god ydelse i ethvert terræn og samtidig er du også sikret, at dit barn har en komfortabel tur. Der er en fjernbetjening på styret, der kan bruges til at låse forhjulet, hvilket gør det nemt at skifte indstilling for enten jogging eller bare en almindelige spadseretur.

Baby Jogger er i særdeleshed kendt for deres meget velkendte og endda også patenterede folde-sammen-med-et-løft-funktion. Hvis du skal folde din Summit X3 Single fra Baby Jogger sammen, så kræver det faktisk blot at du løfter op i en strop med den ene hånd og derefter vil X3 folde sig sammen. Det er både enkelt, nemt og så folder den sig sammen og bliver særdeles kompakt – og ja, det er faktisk så nemt, som det lyder. Denne klapvogn er udviklet med særligt henblik på de forældre, der godt kan lide at være aktive og gerne vil have deres barn med på løbeturen i skoven eller lignende. Der er en håndbetjent bremse til de bagerste tromlebremser, hvilket er med til at give en øget kontrol.

Klapvogn fra Baby Jogger - City Select

Du skal vælge en City Select klapvogn fra Baby Jogger, hvis du gerne vil have en multifunktionel klapvogn, der kan tilpasses stort set ethvert behov i løbet af dit barns opvækst. Endvidere, så skal du også vælge en City Select klapvogn, hvis du gerne vil have en model, der har en lang række forskellige muligheder i forbindelse med kombination med andre former for udstyr og tilbehør. Det kan f.eks. være alt lige fra et dobbelt autosæde til diverse ligge- og siddekombination. Hvis du vælger at tilkøbe en række forskellige former for tilbehør, så kan du f.eks. også lave den om til en dobbeltvogn, så den kan vokse med familien – det er rigtig smart og det sparer dig for en del penge, hvis du får to børn kort efter hinanden.

Du skal desuden heller ikke være bange for, at du ender med at stå og bøvle med at folde din City Select klapvogn sammen, hvis du skal have den med ind i bilen eller hvis du bare skal have den pakket sammen. Den er nemlig blevet udstyret med det patenterede Quick Fold-system, der er blevet udviklet af Baby Jogger selv. Derfor har du også mulighed for at folde vognen sammen ved blot at løfte op i den – og det gør det særdeles nemt og bekvemt for dig at få den foldet sammen, så den enten kan være bag i bilen eller kan være i et opbevaringslokale f.eks. Endvidere, så vejer den heller ikke mere end 12,5 kg., hvorfor det er en behageligt let klapvogn.

Klapvogn fra Recaro - Citylife

På lige fod med Baby Jogger, så er Recaro også et meget kendt mærke på det danske marked, når det kommer til klapvogne og derfor er det naturligvis heller ikke nogen hemmelighed, at der her er tale om en rigtig lækker klapvogn. Den går under navnet Citylife, fordi der er tale om en let og kompakt klapvogn, så passer rigtig godt til dig, der bor i byen og f.eks. ofte er nødsaget til at tage med enten bus eller tog for at komme frem og tilbage. Det er desuden også en klapvogn, der er rigtig god til den aktive familie, da du kan køre på mange slags underlag med denne klapvogn. Det skal desuden også nævnes, at du kan kombinere klapvognen med en babylift fra Recaro til spædbørn, så den kan følge barnet hele barndommen.

Det skal naturligvis også nævnes, at du har mulighed for både at åbne og lukke denne moderne klapvogn med blot én hånd, så derfor skal du ikke være bange for, at du ender med at stå og bøvle med enten at få slået den op eller få den foldet sammen. Det skal selvfølgelig også nævnes at Citylife fra Recaro er meget kompakt, når den er slået sammen og derfor kan du med garanti også få plads til den i bagagerummet på din bil. Den kommer med en stor indkøbskurv, hvorfor den også er praktisk, når du skal du og handle, hvor du skal have din lille søn eller datter med. Endvidere, så kommer den også med fuldt ophængte hjul, en push-push-bremse såvel som en vision om at opfylde de højeste standarder for komfort, kvalitet og mobilitet.

Vælg din kommende klapvogn med største omhu

Det er meget vigtigt, at du ikke bare kaster dig ud i det og håber på, at du ender med at investere i en ordentlig klapvogn. Der skal ikke lægges skjul på, at der er rigtig mange forskellige klapvogne på det danske marked, og derfor er der selvfølgelig også mange forskellige modeller, som både lever op til dine krav og samtidig også dækker de behov, der nu engang skal dækkes – samtidig med at den holder sig indenfor dit budget. Det er dog meget vigtigt, at du ikke bare håber på, at den første klapvogn også er den bedste, for det er bestemt ikke i alle tilfælde at dette er tilfældet. Tværtimod, så er der langt større sandsynlighed for, at du på denne måde ender med at investere i en klapvogn, der ikke er noget for dig og dit barn – og så vil det ikke være andet end spild af penge for dit vedkommende.

Derfor er det også en rigtig god idé, at du sætter dig ned og bruger lidt tid på at finde ud af, hvad du egentlig har af krav til din og dit barns kommende klapvogn. I den her forbindelse skal du desuden også tænke over, om der er nogle helt specifikke behov, der skal dækkes. Det kan f.eks. være, at du ikke altid har mulighed for at efterlade din søn eller din datter derhjemme hos en anden person, når du skal ud og handle, og så er det vigtigt at have en klapvogn, der er udstyret med en indkøbskurv. Endvidere, så skal du naturligvis heller ikke gå på kompromis med dine krav eller din behov, men på den anden side, så er det heller ikke nogen god idé, at du tillader dig at forvente alt for meget af et for lille budget. Du skal sørge for at være realistisk, men ikke gå på kompromis – også selvom det er svært!

Hvad skal jeg huske med hensyn til en klapvogn?

Du skal selvfølgelig huske på rigtig mange ting, når du skal ud og købe en ny klapvogn, men der er dog nogle helt konkrete ting, som har mere relevans end andre. Noget af dette er blandt andet, at du skal sørge for at huske på, at dit barn vokser rigtig hurtigt og derfor er det også meget vigtigt, at du har med i baghovedet, at du meget hurtigt kan ende med at have en klapvogn stående, som du ikke kan bruge til noget længere, fordi dit barn er vokset ud af den. Der skal ikke være nogen tvivl om, at en klapvogn er en langsigtet investering og er et produkt, der skal bruges i mange år. Derfor er det også vigtigt, at du sørger for at investere i en klapvogn, som dit barn kan vokse med – lige fra barnet er spæd til det ikke længere har behov for at gøre brug af en klapvogn.

Det skal naturligvis også nævnes, at du ikke må ende med at købe din klapvogn for billigt. Der er rigtig mange forældrepar, der tænker lidt for meget på det økonomiske aspekt i denne sammenhæng og derfor ender de med at investere i en klapvogn, som ikke rigtigt er noget ved, fordi den er af så lav kvalitet og har så få funktioner. Derfor er det langt bedre, at du vælger at se på dette køb, som hvad det reelt set er; en langsigtet investering. Du skal selvfølgelig også sørge for at tænke på, at dit barn kommer til at tilbringe rigtig mange timer i denne klapvogn, så derfor er det vigtigt, at den er komfortabel og den er behagelig at sidde i. Det er meget sjældent at du ender med at skulle investere synderligt mange flere penge i en ordentlig klapvogn sammenlignet med, hvis du vælger at investere i en billig model fra f.eks. Føtex eller Bilka.

Med udgangspunkt i ovenstående, så er der ikke andet for end at gå på jagt efter en klapvogn, som du synes virker passende for dig og dit barn.

ANDRE POPULÆRE GUIDES