Køkkenmaskine test – 6 lækre køkkenmaskiner

Bruger du meget tid i køkkenet, og kunne du godt bruge en hjælpende hånd? En røremaskine er din højre hånd i et køkken, din egen private assistent. Den kan røre, piske og ælte, mens du selv laver alt muligt andet – og så gør den det både bedre og hurtigere, end det kan lade sig gøre manuelt.

Som sådan er en røremaskine ikke et uundværligt stykke værktøj i køkkenet, for den besidder ikke nogen funktioner, du ikke kan klare selv. Men skal du ælte en dej, så bliver det ikke bedre end med en røremaskine. Bruger du generelt meget tid i køkkenet, kan en røremaskine være en ekstremt tidsbesparende effekt, som du vil have stor glæde og gavn af mange år ind i fremtiden. Er du i tvivl om hvilken maskine, du skal vælge? Vi har her samlet 6 køkkenmaskiner til dig, så du kan blive en lille smule klogere på dit valg.

Testvinder: GEAR Jane 2.1

Den første maskine vi har med at gøre, er en kraftfuld maskine, der befinder sig i den billige ende af skalaen. Med 1.000 watt er der ingen tvivl om, at denne maskine gør, hvad den skal, og kan ælte selv den mest genstridige og seje dej. GEAR Jane er udstyret med 12 forskellige hastigheder, så der er nok at vælge imellem til forskellige formål i køkkenet.

Skålen kommer med et beskyttelseslåg, så ingredienserne ikke sprøjter ud over det hele, når du tilsætter dem, og du behøver derfor ikke stoppe maskinen for at hælde mel eller æg i dejen. Beskyttelseslåget kan bruges efter behov, og er derfor let at tage af og på. Desuden kan skålen rumme 4,3 liter, og GEAR Jane er altså en rigtig solid hverdagsmaskine, der gør madlavningen lidt sjovere.

Med til maskinen hører både piskeris, dejkrog og rørespade. GEAR Jane er en kraftfuld maskine til en exceptionelt god pris, og perfekt til dig, der godt kunne tænke dig at effektivisere køkkenarbejdet betydeligt – og så fås den i flere flotte pastelfarver, der pynter flot på køkkenbordet.

KitchenAid Artisan 125EAC

Røremaskiner og KitchenAid hænger unægtelig sammen, og det er svært at komme udenom det kendte brand, når der skal mere end håndkraft til at ælte, piske og røre. Først og fremmest har KitchenAid gjort sig særligt bemærkede på deres retro design, som er et gennemgående tema i alle deres produkter, der i øvrigt fås i et utal af flotte farver; lige fra knaldrød til cremefarvet. Sekundært er den store popularitet forårsaget af produkternes høje kvalitet – og deres røremaskiner især.

Vi har med denne model at gøre med en vaskeægte klassiker. KitchenAid Artisan kan med sit tidløse design indgå i enhver husholdning, da den foruden at være funktionel er super flot at se på. Skålen kan rumme 4,8 liter, så der er god plads til at ælte dej, piske flødeskum eller hvad du eller kan finde på, og med 10 forskellige hastigheder at vælge imellem er det nemt at tilpasse farten til dit specifikke formål. Skal du piske æggehvider er det vigtigt med høj fart, mens det kan være rart at skrue helt ned for tempoet, når der skal tilsætte mel eller flormelis til opskriften.

KitchenAid Artisan er en solid maskine, der med sine 300 watt kan ælte dej og piske flødeskum på blot få minutter. Det er den ideelle maskine til dig, der bruger meget tid i køkkenet og har brug for en maskine, der kan klare lidt af hvert og lette en del af arbejdet. Artisan er ikke nogen billig maskine, men der er ingen tvivl om, at du får, hvad du betaler for – og lidt til.

Witt My Cook Touch

Her har vi at gøre med en rigtig innovativ røremaskine, der går udover, hvad man ellers kan forvente af et stykke køkkenudstyr. Witt My Cook Touch har nemlig, som navnet indikerer, touch-skærm, der indeholder en helt masse intelligente funktioner.

Lad os starte med at tale en smule om motoren, der med sine 1600 watt overgår de andre maskiner i testen med et pænt stykke. Det er en kraftig motor, der sikrer et ordentligt resultat ved selv de sværeste opgaver. Maskinen kan både røre, ælte, piske, blende og purere, og kan samtidig varme, så du kan få lækker, varm kartoffelmos direkte fra maskinen. Desuden medfølger et råkostjern, så du nemt og hurtigt kan rive gulerødder eller andre grøntsager uden risiko for at snitte dig i fingrene eller lignende, og en dampkoger, der kan tilberede lækker fisk eller grøntsager uden at overtilberede eller udkoge.

Witt My Cook Touch har en medfølgende app, hvorfra du kan styre maskinen. Via appen kan du kontrollere temperatur, tid og program. I selve maskinen kan du finde en lang række lækre opskrifter, og i appen kan du dele dine egne opskrifter, eller få inspiration via andres. Det eneste det kræver er, at du vælger det rette tilbehør, og så klarer maskinen mere eller mindre resten. Denne maskine er intelligent og innovativ, og lader dig tage madlavningen til et helt nyt niveau.

Severin køkkenmaskine med blender

Severin har produceret køkkenmaskiner i høj tysk kvalitet i mere end 60 år, hvilket naturligvis har medført, at virksomheden har tilegnet sig en hel del ekspertise og erfaring indenfor området. Denne røremaskine er ingen undtagelse; 500 watt sikrer dig kraft og stabilitet, og altså en maskine, der kan holde til lidt af hvert.

Foruden det gænge ekstraudstyr i form af dejkrog, piskeris og spatel, adskiller denne model fra Severin sig fra de andre modeller ved at have en indbygget, kraftig blender, der kan på- og afmonteres efter behov. Vi har altså at gøre med en decideret multifunktionel maskine, der samler 4 maskiner i én. Så slipper du for at døje med pladsmangel, uduelige og sammenfiltrede ledninger og en helt masse rengøring. Med denne maskine behøver du kun gøre én maskine ren – og for at gøre det endnu nemmere, kan alle delene gå i opvaskeren.

Det smarte beskyttelseslåg gør, at alting bliver i skålen, og du behøver således ikke stoppe maskinen for at tilføje ingredienser til din opskrift. Skålens kapacitet tæller 4 liter, så der er plads nok til hverdagsopskrifter. En ekstremt effektiv og håbefuld maskine til prisen.

Bjørn Teddy M005-0001Z

Hvis du bruger mange timer i køkkenet i løbet af en uge, kan det godt svare sig at investere i en maskine, der kan klare alt – mere eller mindre. Denne maskine befinder sig i den høje ende af prisskalaen, og det er der som sådan ikke noget at sige til. Det er nemlig en helt exceptionel røremaskine, der klarer jobbet som ingen anden. Bag denne perle står firmaet Wodshow & Co., der har beskæftiget sig med og produceret køkkenmaskiner siden 1915.

Bjørn Teddy vandt Forbrugerrådets Bedst i Test i 2013, og det er svært ikke at komme til at elske den. 500 watt sikrer dig høj ydeevne, og så er maskinen i så høj kvalitet, at den kan klare det hele, lige fra æltning af en tyk bolledej til lynhurtig piskning af et par æggehvider. Det kan især svare sig med en ordentlig maskine, hvis du bager meget, da det både sviner mindre og kræver færre kræfter at ordne dejen i en røremaskine. Noget helt særligt ved netop denne model er, at den er ekstremt støjsvag, hvilket er rart for både dig og dine naboer – specielt, hvis du bruger maskinen flere gange om dagen.

Skålen kan indeholde 5 liter, altså en smule mere end de foregående modeller, så du kan lave større portioner ad gangen. Alle dele kan gå i opvaskemaskinen, hvilket sparer dig for meget tid og besvær ved rengøring. Bjørn Teddy er en vanedannende maskine, der hurtigt kan gå hen at blive din tro følgesvend resten af livet.

Kenwood K-Mix KMX50GY

Den sidste model, vi vil tage fat på i denne omgang, er denne kompakte skønhed fra Kenwood. Kenwood K-Mix er for det første et smukt stykke udstyr, der pynter på ethvert køkkenbord. Maskinen fås i flere forskellige farver, som du frit kan vælge imellem.

Helt praktisk kommer vi ganske simpelt ikke udenom Kenwood, og enhver, der ved bare en smule om køkkenmaskiner, har helt sikkert stiftet bekendtskab med mærket på den ene eller anden måde. Kenwood er nemlig en af veteranerne på området, og særligt er de kendt for deres høje kvalitet og utrolig kraftfulde maskiner. Denne K-Mix model har 500 watt og 6 forskellige hastigheder at vælge imellem, så du løbende kan justere i forhold til, hvilke ingredienser du skal tilsætte, og en skål med en kapacitet på 5 liter giver dig rigeligt med plads til relativt store portioner.

Derudover kommer maskinen med en masse ekstraudstyr, som giver dig mulighed for både at blende, rive, ælte, piske – mulighederne er mange. Et super stykke værktøj, der kan spare dig meget tid og besvær i køkkenet, så du kan fokusere på andre og vigtigere ting, mens maskinen pisker æggehviderne perfekt stive for dig, eller giver din bolledej den kraftfulde æltning, der skal til for at få den perfekte skorpe. Desuden medfølger sprøjteværn, så du slipper for at få flødeskum udover hele dit køkkenbord. Maskinen er støjsvag, så du kan nyde din madlavning i fred og ro, og er i det hele taget en super assistent i køkkenet. Og så koster den ikke mere, end at de fleste kan få råd.

Røremaskiner – hvilken skal du vælge?

Før du går ud og bruger et par tusind eller ti på en køkkenmaskine, kan det være en fordel at kortlægge dit behov for, hvad den skal kunne. Langt de fleste maskiner kan klare at piske en flødeskum eller et par æggehvider, men skal du bruge den til æltning af dej eller lignende, bør du måske gå efter en maskine af en lidt kraftigere kaliber. Desuden kan det være værd at overveje hvor meget ekstraudstyr, du har brug for. Nogle af modellerne fås med både blender, hakker og rivejern, og hvis dette i forvejen er maskiner, du bruger en del, er det ikke nødvendigvis nogen dårlig idé at samle det hele i én – særligt hvis du døjer med pladsmangel til opbevaring.

En røremaskine er en fantastisk maskine, der i sandhed kan spare dig for meget besvær i køkkenet. I stedet for at skulle stå med en håndmikser i 10 minutter for at piske æggehvider, sætter du blot røremaskinen til det, og så kan du bruge den tid på at forberede noget andet. På den måde kan du lægge dit fokus der, hvor det er vigtigst, og få meget mere ud af din madlavning. Ikke blot kan din kreativitet få frit løb, det sparer dig også dyrebare minutter i køkkenet, hvilket er alfa og omega i mange opskrifter, hvor det hele skal times perfekt, hvis resultatet skal være ordentligt.

Røremaskine test

Der er mange fordele ved at have en køkkenmaskine, og du kan med fordel vælge en af en lækkert design, hvis den skal stå fremme på køkkenbordet. Vigtigst af alt er dog funktionaliteten, så du skal overveje, hvad dit formål med maskinen er. Der er nemlig ingen grund til at smide 8.000 kroner efter en super kraftfuld maskine, hvis du blot skal bruge en til at piske en flødeskum i ny og næ. Ligeledes ville det være super irriterende at købe en maskine, der ikke kan klare jobbet, og brænder sammen efter få ganges brug – så skal du nemlig alligevel ud og betale de penge, du ville have brugt i første omgang.

Prøv dig frem. Forhør dig eventuelt hos venner eller familie, der selv har erfaringer med røremaskiner, omkring deres oplevelser og anbefalinger. Endvidere findes utallige anmeldelser rundt omkring på nettet, som er skrevet af helt almindelige brugere, og kan give dig en god fornemmelse af, hvad du skal vælge. Vi har her forsøgt at give dig et overblik over nogle af de forskellige modeller, der er på markedet lige på. Du skal selvfølgelig helt selv vælge den, der passer bedst til dit behov, så du kan få så meget ud af din madlavning som muligt.

ANDRE POPULÆRE GUIDES