Kokkeknive test – Find det bedste kokkeknive sæt til dit køkken

Vi laver mad hver dag – næsten i hvert fald. Derfor er køkkenredskaberne også naturligt noget af det, som vi bruger allermest. Knive er især et køkkenværktøj, der dagligt er i brug i de fleste hjem. Det kan gøre madlavningen en del lettere, hvis du vælger at bruge en god kokkekniv frem for en sløv model. Det er dog ikke kun skarpheden, der er afgørende for, hvor god en kniv er, selvom den naturligvis spiller en afgørende rolle. Holdbarhed og greb er også nogle faktorer, der er vigtigt for en god kokkekniv, for den skal helst være nem at arbejde med. Hvis du vil finde den bedste kokkekniv til dit behov, kan du læse med herunder, hvor du finder vores kokkeknive test. Den er lavet for at hjælpe dig med at danne et overblik.

Kokkeknive tilbud

Kokkeknive findes i mange forskellige prisklasser, og prisen er derfor heller ikke altid en helt retvisende indikator for, hvor god en kokkekniv er. Helt generelt kan du dog som hovedregel gå ud fra, at de helt billige kokkeknive som oftest er i forholdsvis dårlig kvalitet, og at holdbarheden ikke er god. Hvis du vil have en dyrere kokkekniv, men du tænker, at prisen er over dit budget, kan du forsøge at finde en kokkekniv på tilbud – det sker nemlig, og det er derfor muligt at spare penge.

Bedste kokkekniv

”Hvad er så den bedste kokkekniv?” tænker du måske. Det er faktisk ret svært at give et entydigt svar på. Vi kan måske godt fortælle dig, hvilken kokkekniv, der er den bedste – men det er ikke sikkert, at den kokkekniv er den bedste til dit behov. I og med, at kokkeknive kan være utrolig dyre, bør du overveje dit behov. Hvis du ikke har brug for det bedste af det bedste, og du kan nøjes med det næstbedste eller tredjebedste, kan du måske finde en kokkekniv, der både passer til dit budget og dit behov, og således vil dén kokkekniv jo være den bedste for dig. Hvis du derimod gerne vil have det bedste af det bedste, skal du være forberedt på, at det kan koste lidt mere; du får oftest, hvad du betaler for.

Køkkenkniv test

Nu ved du måske lidt mere om, hvad du skal kigge efter. Du har måske en ide om, hvor stort dit behov er, og hvor meget du vil betale for en kokkekniv. Derfor kan vi nu også begynde vores kokkeknive test. I testen gennemgår vi seks forskellige kokkeknive, som du kan få stor glæde af i køkkenet. Du kan læse mere om de enkelte kokkeknive, og således kan du danne dig et indtryk af, hvilken kniv, der passer bedst til dig og dit behov.

Yaxell YX 35500

Den første kniv, vi gennemgår i vores kokkeknive test, er en rigtig smuk kokkekniv fra Yaxell Zen. Kokkekniven er forholdsvis billig, og den er et perfekt eksempel på, at pris og kvalitet ikke altid følges helt hånd i hånd. Her får du nemlig rigtig god kvalitet for pengene. Dog er denne kokkekniv faktisk den dyreste, vi har medtaget i denne test. 

Kokkekniven er lavet af nogle meget robuste materialer, der gør den meget holdbar. Blandt andet er der en stålkerne i knivbladet, der gør, at den er meget hårdfør. Derudover er håndtaget lavet af et materiale, der hedder micarta. Micarta er et kompositmateriale, der er både robust og holdbart. Håndtaget er desuden meget lækkert at holde om, og det gør kniven god at arbejde med.

Når du kigger på kniven, tænker du måske, at den ser virkelig flot ud – og det gør den virkelig også. Strukturen i knivens 20 centimeter lange knivblad er skabt af hele 37 lag stål. Kniven får et helt unikt udseende på grund af denne struktur, men den er altså også med til at gøre kniven holdbar. Hvis du skal have dine knive hængende eller stående fremme på en knivblok, vil denne kniv være med til at skabe et dekorativt element i dit køkken, mens den bestemt også vil skabe glæde, når du skal skære. Den kan klare at skære i alt fra frugt og grønt til kød. Derfor er denne kokkekniv også egnet til det almindelige køkken.

Endeavour Big Chopper

Den næste kokkekniv, som vi gennemgår i vores kokkeknive test, er Endeavour Big Chopper-kniven, som virkelig er en stor kniv. Knivbladet er hele 24 centimeter, og derfor er denne kokkekniv altså hele fire centimeter længere end den foregående kokkekniv – i hvert fald på knivbladet.

Denne kokkekniv er en japansk kokkekniv, ligesom den foregående. Knivbladet er lavet i damaskus stål, hvilket er et rigtig fint produkt til knive. Stålet er foldet hele 33 gange, hvilket sikrer en rigtig god holdbarhed og alsidighed i forhold til, hvad du kan bruge kniven til. Håndtaget på kniven er lavet af pakkatræ, og håndtaget er forholdsvist smalt at holde om. Derfor skal du også have en god kontrol over kniven, når du holder fast i håndtaget.

Nikolaj Kirk og Mikkel Maarbjerg, som du måske kender fra den danske kokkescene, står bag brandet, og de har derfor brugt deres indgående kendskab til madlavning til at designe denne kniv. Kniven er mest velegnet til at hakke større frugter og grøntsager, som du hurtigt kan gøre med det skarpe og lange knivblad.

Prisen på denne kokkekniv er meget rimelig. Prisen er forholdsvis lav, men du får en rigtig god kniv for pengene. Denne kniv vil desuden, ligesom den foregående pynte godt i ethvert køkken, med det strukturerede knivblad, som er dannet af da 33 lag stål.

Tojiro Gyoto DP

Den næste kokkekniv i vores kokkeknive test er en kokkekniv fra Tojiro. Kniven fås i forskellige længder, og derfor kan du også finde den, der passer bedst til dit behov. Du kan finde kniven med en længde på 18, 21, 24 eller 27 centimeter. Det kortere knivblad vil måske være lettest at arbejde med, men det kan være rigtig rart med et længere knivblad, hvis du skal lave større udskæringer. Man må altså sige, at du kan bruge denne kniv til ethvert formål. Kniven er desuden, som de andre knive, fremstillet i Japan, hvorfor det altså er en japansk kokkekniv.

Kniven har et meget enkelt design. De japanske tegn på knivbladet vidner om, at kniven er japansk. Der er ikke meget struktur i knivbladet, som man ellers ofte ser på japanske kokkeknive. Dette skyldes, at denne kniv blot er foldet af tre lag rustfri stål. Det lyder måske ikke af meget, og det er det i virkeligheden heller ikke. Dog er dette stål helt utrolig hårdt, og derfor er kniven altså også meget holdbar. Knivens håndtag er lavet i træ, hvilket er behageligt og giver et fint udtryk til kniven.

Kniven er, som de andre, forholdsvis billig, og ligesom for de andre knive gælder det, at du også her får rigtig meget kvalitet for pengene. Du får en holdbar og skarp kniv, der kan bruges til de fleste udskæringer. Uanset om du skal skære kød, frugt eller grøntsager, er denne kniv brugbar.

Victorinox kokkekniv

Den næste kniv i vores kokkeknive test er en kokkekniv fra Victorinox. Denne producent er utrolig kendt for at producere såkaldte schweizerknive, der er meget populære, men denne kniv er altså et eksempelv på, at de også kan lave rigtig fornuftige kokkeknive til rigtig fornuftige priser. Denne kokkekniv er nemlig den hidtil billigste i vores test.

Helt generelt kan det siges om denne kokkekniv, at den er meget fleksibel og brugervenlig. Den er nemlig rigtig rar at arbejde med i køkkenet, og den kan klare mange forskellige opgaver. Du kan eksempelvis både bruge den til at hakke grøntager og skære i kød. Derfor er denne kniv også en rigtig god hverdagskniv i køkkenet. Kniven vejer blot 176 gram, hvilket er med til at gøre, at den er så let at arbejde med, som den virkelig er.

Kniven er fremstillet af et enkelt stykke pladestål. Holdbarheden på dette er ikke helt så god som på de andre knive, vi har gennemgået, men det betyder, at knivbladet er en smule mere fleksibelt. Håndtaget er lavet af rosentræ, der er både smukt og behageligt.

Denne køkkenkniv egner sig godt som hverdagskniv i køkkenet. Det er en fin kniv til det almindelige køkken, men hvis du vil have en kniv, der er noget ud over det sædvanlige, er denne måske ikke den rigtige for dig.

Fiskars Norr Kokkekniv

Den næste køkkenkniv i vores kokkeknive test er en køkkenkniv fra Fiskars. Fiskars har lavet en hel kniveserie med navnet Norr, og derfor kan du altså også finde mange forskellige knive i denne serie. Vi vil koncentrere os om køkkenkniven med et blad på 20 centimeter. Prisen på denne kniv er lav som for den foregående. Kniven kan måske også mere betegnes som en hverdagskniv end som en kokkekniv, men den er bestemt af god kvalitet. Kniven kan sagtens boltre sig med kokkeknive i en dyrere prisklasse, for du får bestemt en rigtig god kniv for pengene.

Denne kniv fra Fiskars er fremstillet af tysk stål – altså knivbladet. Håndtaget er af norsk kobony-træ. Dette er både et meget bæredygtigt og holdbart materiale, hvilket selvfølgelig tæller op i vurderingen af kniven. Kniven tåler lidt af hvert, og den kan bruges til lidt af hvert. Det er altså en rigtig alsidig kniv at have i køkkenet.

Fiskars Norr-kniven med et knivblad på 20 centimeter vejer 295 gram, hvilket gør den behagelig og fleksibel at arbejde med. Holdbarheden på kniven er høj, men ikke så høj som på nogle af de japanske knivblade, hvor knivbladet er fremstillet af mange lag stål.

Global G2

Global G2 er den næste kokkekniv i vores kokkeknive test. Denne kniv må siges at være et fund til pengene. Kniven er nemlig også i den rigtig billige ende af prisskalaen, men den er rigtig god hele vejen i gennem. Kniven er utrolig let. Den vejer kun mellem 160 og 170 gram, selvom den har et knivblad, der er 20 centimeter langt. Den lave vægt skyldes, at skæftet er hult. Kniven er designet uden nogle synlige samlinger. Derfor ligner den altså bare ét stykke metal med et hult håndtag.

Kniven er utrolig afbalanceret, og derfor er den også nem at arbejde med. Den har en god hårdhed, og derfor er den også både brugervenlig og holdbar.

Global laver desuden mere end 70 forskellige knive, så hvis du vil have en knivsamling med lignende knive, er dette måske det brand, du skal gå efter.

Japanske køkkenknive

Fire ud af de seks kokkeknive i vores kokkeknive test er japanske. Japanske kokkeknive er kendetegnet ved, at de er produceret i Japan. Her bruges teknikken ofte, hvor man bruger mange lag stål til knivbladet. Derfor er japanske knive også som hovedregel gode at gå efter, hvis du ønsker en meget holdbar kniv med en god gårdhed i knivbladet.

Køkkenknive sæt

Nogle kokkeknive indgår i et sæt, mens andre er de eneste i en serie. Hvis du gerne vil have et sæt af ens knive, skal du altså overveje dette. Hvis du gerne vil have et sæt af knive fra samme serie, kan du med fordel gå efter en af de kokkeknive, der indgår i en serie; blandt andet Global, Fiskars Norr eller Tojiro Gyoto DP.

Kokkekniv bedst i test

Ud af de seks kokkeknive, der indgår i vores test, er der nogle, der er bedre end andre, hvis man ser på det tekniske. De japanske knive er generelt mere holdbare, fordi de har en god hårdhed i skæftet. Dette gælder især for Yaxell Zen-kniven, der er produceret af 37 lag stål. De tre første knive i denne test er de dyreste, men det er også dem, der er teknisk bedst på grund af den gode holdbarhed og hårdhed. Det betyder dog ikke, at de andre knive i testen er dårlige. Gældende for alle knivene er, at du får rigtig meget for pengene, hvis du køber en af dem. 

ANDRE POPULÆRE GUIDES