Kombiovn Test ⇒ De 7 bedste kombiovne [2021]

Kombiovnen blevet et populært redskab at have i køkkenet, da den for det første ikke kræver megen plads, og da man for det andet kunne få endnu mere for pengene, da man ikke skal investere i to forskellige ovne, men får alle funktioner i ét produkt. En kombiovn kombinerer nemlig funktionerne fra en mikrobølgeovn og en almindelig ovn. Derfor er det en smart løsning, hvis du eksempelvis har pladsmangel i dit køkken, men både har brug for det, en mikrobølgeovn kan, og det, en almindelig kan bruges til. Har du en rest fra gårsdagens aftensmad, som du gerne vil nyde varm, kan du varme maden i løbet af få minutter ved at benytte funktionerne fra mikrobølgeovnen. Skal du tilberede et måltid, kan du bruge den almindelige ovnfunktion. Derudover er en kombiovn hurtig at varme op og er derfor et godt køb, hvis du også ønsker at spare lidt på elregningen.

Derudover findes der et hav af modeller på markedet, hvor nogle har de mest basale funktioner, mens andre har flere teknologiske specifikationer. Selvom de mange forskellige produkter kan virke uoverskuelige at finde rundt i, kan det omvendt være en fordel, da du har rig mulighed for at finde den kombiovn, der dækker dit behov på bedste vis. I denne test bliver du præsenteret for seks forskellige kombiovne specielt udvalgt på grund af deres forskellighed. Eksempelvis kan du læse om Electrolux’ kombiovn til den travle familie og Whirlpools kombiovn, der med sin dampfunktion også kan overtage nogle af dit komfurs opgaver.

Testvinder: Sharp R982STWE

Kombiovnen fra Sharp er designet i rustfrit stål og måler 32,6 centimeter i højden, 55,3 centimeter i bredden og 55,0 centimeter i dybden. I alt kan den rumme 42 liter. Kombiovnens drejeskive måler 34,5 centimeter, og der er derfor plads til en spisetallerken og et mindre fad. Foruden at kunne fungere som mikrobølgeovn har denne kombiovn integreret grill- og varmluftfunktion. Fordelen ved kombiovnen er, at du kan benytte mikrobølgeteknologi, som hurtigt varmer din mad eller popper dine popkorn, og en grillfunktion, der bruner din mad og gør den sprød. Sammenlagt kan du vælge mellem 10 forskellige tilberednings- og optøningsprogrammer, hvilket betyder, at du kan bruge kombiovnen, hvad enten du skal varme et stykke kylling eller optø suppe.

I forhold til effektivitet har mikrobølgeovnsfunktionen en udgangseffekt på 1.000 watt. Desuden kan du vælge mellem fem mikrobølgeeffekttrin. Det vil sige, at alt efter hvor stor en mængde du skal tilberede, kan du justere, hvor kraftfulde mikrobølgerne skal være. Hvis du dog bare skal opvarme noget hurtigt, kan du bruge kombiovnens 30-sekunder-funktion. Ved blot at trykke én gang på knappen er ovnen automatisk indstillet til at køre i 30 sekunder. Trykker du to gange på 30-sekunder-funktionen, vil den køre i ét minut – og så videre. Funktionerne ’grill’ og ’varmluft’, som du formentligt kender fra en almindelig ovn, har en effekt på henholdsvis 1.300 og 2.700 watt. Anvender du varmluft, kan ovnen indstilles på en temperatur mellem 140 og 230 grader. Desuden kan du bruge kombiovnen til bagværk, da den har et automatisk bageprogram.

Kombiovnen har en pris på 1.394 kroner og er testens billigste. Da den ikke fylder meget på køkkenbordet og indeholder de mest basale funktioner fra både en mikrobølge- og en almindelig ovn, er den et ideelt køb for dig med begrænset plads i køkkenet.

Kombiovn 2: Miele H 6100 BM clst

Med denne kombiovn fra Miele får du alskens funktioner i forhold til tilberedning af mad samlet i ét apparat. Mens kombiovnen fra Sharp er beregnet til at stå fremme på køkkenbordet, er denne fra Miele designet til at blive indbygget ind i eksempelvis et af køkkenskabene. Indbygningsmålene er 45,2×56,8×55,0 centimeter. Alt i alt kan ovnrummet indeholde 43 liter. Ovnrummet er rustfrit og har desuden PerfectClean, som er et patenteret overfladesystem, der gør overfladen robust og nem at rengøre. Den ydre overflade har det såkaldte CleanSteel, som beskytter overfladen, så du undgår at kunne se fedtede fingre og andet snavs. Overfladens materialevalg betyder derfor, at kombiovnen har et funktionelt og flot design. Kombiovnen har sænkbare drejeknapper, halogenbelysning og et LCD-display, der er knapstyret. EasyControl – som er en del af ovnens styresystem – gør det hurtigt og nemt at indstille starttid, sluttid og stegetid.

Bruger du mikrobølgeovnsfunktionen, kan du justere effekten til at være mellem 80 og 1.000 watt. Ovnens kombinerede mikrobølgefunktioner giver en hurtig tilberedning, og du kan spare op til 30 procent af tilberedningstiden. Med Quick-start kan du med ét tryk indstille kombiovnen til fuld kraft. Sikkerheden er højnet med den integrerede dørlås, som du kan slå til under brug. Ønsker du at anvende varmluftfunktionen, når ovnen i løbet af fem minutter 180 grader med dens VarmluftPlus. Derudover kan du bruge grillfunktionen til at give maden et brunt og sprødt touch. Kombiovnen har et kølesystem, der sørger for, at komponenterne ikke bliver for varme. Sidst – men ikke mindst – har kombiovnen elektronisk temperaturregulering, som medfører, at temperaturen under tilberedningen er konstant.

Der er ikke gået på kompromis med funktioner og teknologi i denne kombiovn fra Miele, og den er derfor en god investering for dig, der vil have et køkkenredskab, som kan løse et utal af opgaver. Denne alsidighed afspejler sig også i prisen, som er 10.226 kroner, hvilket gør denne til testens dyreste.

Kombiovn 3: Caso HCMG25

Kombiovnen fra Caso har et design i totalt rustfrit stål – både interiør, ovnrum, front, panel og betjeningsknapper. Derudover er der i panelet en åbnefunktion til lågen. Lågen skjuler selve LED-displayet, men displayet lyser med røde, digitale tal og tegn gennem lågens spejlrefleksfront, så du hele tiden kan følge med i tilberedningstiden. Det er en fin detalje, hvis du vægter et stilrent og minimalistisk design højt.

Kombiovnen fra Caso måler 30,5×51,2×47 centimeter og har et ovnrum med plads til 25 liter. Drejeskiven har en diameter på 31,5 centimeter, hvilket er rigeligt med plads til langt de fleste almindelige middagstallerkner og små fade. Kombiovnen har indvendig belysning, som er tændt, når ovnen er i brug, og når lågen åbnes.

Mikrobølgeeffekten hos denne model er på 900 watt, og du kan vælge mellem fem mikroovneffektniveauer. Varmluftfunktionen har en effekt på 2.500 watt og kan indstilles på en temperatur mellem 150 og 240 grader. Derudover er kombiovnen udstyret med en grillfunktion på 1.100 watt. Ovnen har 10 automatiske og forudindstillede programmer – herunder et optøningsprogram, så du kan tage mad direkte op fra fryseren og lægge det i kombiovnen. Det er en smart funktion, hvis du glemte at tage kød op fra fryseren, inden du tog hjemmefra om formiddagen. Yderligere har ovnen fire kombiprogrammer, som du kan bruge til tilberedning af dine yndlingsretter.

Kombiovnen fra Caso koster 2.199,00 kroner og er endnu et godt bud på en kombiovn til dig med begrænset plads i køkkenet, men som alligevel ikke vil lade sig begrænse i forhold til tilberedningen af en middag eller gå på kompromis med designet.

Kombiovn 4: Electrolux EMS30400OX

Denne Electrolux-kombiovn kan spare dig for tid, da den muliggør nem og hurtig opvarmning, optøning og tilberedning. Har du noget fra fryseren, der skal tøs op, kan kombiovnen med sit optøningsprogram også klare den opgave. Kombiovnen har en høj brugervenlighed grundet dens nemme betjening. Det tydelige, digitale display gør de mange funktioner overskuelige, og du finder nemt frem til det program, du skal bruge.

Ovnens udvendige og indvendige materiale er rustfrit stål, hvilket giver et stilrent udtryk, der passer ind i de fleste køkkener. Den fylder 33,5×52,0x44,0 centimeter på køkkenbordet og har et ovnrum, der kan indeholde 28 liter. Drejeskiven måler 31,5 centimeter, og du kan derfor sagtens varme din mad direkte på tallerkenen. Mikrobølgerne har en effekt på 900 watt, hvilket er ret almindeligt for en mikrobølgeovn, og kombiovnen har hertil programmeret fem effektniveauer, så du kan tilpasse effekten i forhold til, hvor meget og hvad du skal tilberede. Den integrerede grillfunktion er på 1.100 watt og har ligeledes fem niveauer. Varmluftfunktionen kan du indstille på et temperaturinterval mellem 140 og 230 grader.

Electrolux’ kombiovn har en pris på 2.599,00 kroner og ligger derfor prismæssigt i midten af skalaen for testens udvalg. Den er et godt køkkenredskab, som er nemt at betjene, og som kan alt det, de fleste har behov for.

Kombiovn 5: Electrolux EVY7800AOX

Et andet bud på en indbygget kombiovn er denne model fra Electrolux. Indbygningsmålene er 44,8×56,0x55,0 centimeter, og dens store ovnrum på 43 liter betyder, at du kan have plads til det meste inde i ovnen – lige fra gårsdagens rester til juleanden. Ovnens materiale er rustfrit stål, som har Anti-Fingerprint og EasyClean, hvilket er en emaljeret overfladebehandling, der gør, at du ikke kan se fingeraftryk på overfladen. Dette gør også rengøringen af ovnen nem, og du kan undgå at bruge diverse skrappe rengøringsmidler.

Kombiovnen har en mikrobølgeeffekt på 1.000 watt, og med de forudindstillede programmer kan du eksempelvis optø mad på kort tid. Ovnens varmluftfunktion betyder, at du kan lave mad på traditionel vis, og med grillfunktionen på 1.900 watt kan du tilberede mad, som var det på en grill. Selvom ovnen har mange funktioner, betyder det ikke, den er svær at bruge. Tværtimod. Du kan – ved at navigere i tekst- og ikonmenuen og med touch-knapperne – angive hvad du skal tilberede, og ovnen finder selv det optimale program til tilberedningen. Mangler du inspiration til madlavningen, har kombiovnen en indbygget kogebog, som du kan bladre rund i på displayet. Har du yndlingsretter, kan du lave dine egne favoritindstillinger på ovnen – så kan du altid finde dem frem i menuen i panelet. Ovnens elektroniske ur kan vise optælling og kan bruges som minutur. Med varmeindikatoren kan du se ovnens temperatur, som kan være på et interval mellem 30 og 230 grader.

Ovnen spreder jævn varme, hvilket giver et perfekt og ensartet tilberedningsresultat. Er du i tvivl om, hvilken temperatur ovnen skal stå på, vil ovnen selv give et forslag. Ved udvalgte madvarer kan du indtaste vægten, og ovnen finder ud fra de angivne oplysninger den optimale tilberedning. Du kan desuden hurtigt opvarme ovnen med dens booster-funktion, som er ideel til brug i en travl hverdag. Foruden de mange specifikationer er ovnens sikkerhed også høj, og du kan roligt lade børnene være i nærheden, da den har indbygget børnesikring i betjeningspanelet.

Denne kombiovn kan med de mange funktioner være et godt køb for den travle børnefamilie, der ofte har behov for hurtig mad på bordet og gerne vil have ekstra køkkenhjælp med ovn og opskrifter samlet ét sted.

Prisen på denne Electrolux-kombiovn er 5.910 kroner, hvilket også placerer den i den dyre ende af de i testen udvalgte produkter.

Kombiovn 6: Whirlpool JT469IX

Kombiovnen fra Whirlpool har den automatiske sensorstyring 6TH SENSE, der sikrer en perfekt og nem opvarmning og tilberedning af maden, da sensorerne under brug konstant justerer tid og effekt. Kombiovnen har en mikrobølgeeffekt på 1.000 watt og en grillfunktion på 1.200 watt. Derudover kan du bruge kombiovnen som varmluftsovn og til damptilberedning. Kombiovnen har 30 forudindstillede programmer, hvor Bread Defrost-programmet muliggør, at du nemt og hurtigt kan tø brød op fra frost. Ved at kombinere de to funktioner; Jet Defrost og Crisp får brødet en sprød overflade – ligesom hvis det var nybagt. Derudover kan du bruge Crisp-funktionen alene, som vil give en sprød og ensartet tilberedning nedefra, og ovenfra vil maden med grilleffekt få en sprød overflade. Du kan også undgå at skulle tænde dit komfur for at dampe grøntsager ved i stedet at vælge Steam-programmet. Du slipper herved for at holde øje med kogende vand, hvilket bidrager til en sikker tilberedning.

Kombiovnen måler 37,7×48,7×54,1 centimeter og har et ovnrum på 31 liter. Ovnen er lavet i rustfrit stål, og betjeningspanelet er udstyret med knapper til diverse programmer og med et digitalt ur. Whirlpools kombiovn er et yderst fleksibelt køkkenredskab og koster blot den nette sum af 2.529,00 kroner.

Hvad skal din kombiovn kunne?

Præsentationen af de seks forskellige kombiovne viser, at de grundlæggende har de samme funktioner: mikrobølger, grill og varmluft. Hertil har nogle af kombiovnene mere avancerede programmer end andre, og de kan hver især dække et bestemt behov. Derudover er nogle kombiovne designet til at være indbyggede, mens andre skal stå fremme. Når du vælger kombiovn, er dit køkkens indretning og skabselementer afgørende for, hvad du skal vælge. Om du vælger en indbygget eller ’almindelig’ kombiovn har også betydning for, hvor stort et ovnrum du får. De indbyggede kombiovne er typisk større og kan rumme mere. Prisforskellen på henholdsvis indbyggede og almindelige kombiovne er også værd at bemærke, hvor de, der er beregnede til at blive indbygget, generelt koster lidt mere. De mange forskellige funktioner, kombiovnene byder på, og dine personlige præferencer har tilsammen en stor indflydelse på, hvilken kombiovn der er den bedste.

ANDRE POPULÆRE GUIDES