Populære produkter

ProduktPrisKøb den hos
VOSS ELK23022HV6.352,-
Electrolux EKC6051FOW3.928,-
Gram 12654-92 X7.495,-

Komfur test 2018 – Vi har fundet de bedste keramiske komfurer på markedet

Skal du købe dit allerførste komfur, eller skal det gamle skiftes ud? Uanset årsagen er det vigtigt, at du køber et komfur, der passer til dit behov og dine forventninger. Der findes mange typer af komfurer på markedet, og det kan til tider være svært at kortlægge alle fordele og ulemper. I denne test kan du læse om glaskeramiske komfurer, som er karakteriseret ved, at en ovn og en keramisk kogeplade er kombineret i én enhed, hvor kogezonerne er under en hærdet glasplade.

Det store udvalg af komfurer skyldes nok hovedsagligt, at man har opdaget mange forskellige og smarte måder, hvorpå man kan konstruere et komfur. Men for dig betyder det konkret, at du har noget at vælge imellem. Det bedste komfur på markedet er det, der kan det, du efterspørger. Derudover er der en lang række egenskaber, du ydermere kan holde øje med, når du skal vælge et komfur. Netop disse får du information om i denne test af seks forskellige komfurer. I testen kan du blandt andet læse om komfuret fra SMEG med design og kvalitet i fokus samt komfuret fra Gram, hvor der ikke er gået på kompromis med funktionalitet. Læs med, og find inspiration til at vælge dit næste komfur.

Det første produkt i komfurtesten er dette fra SMEG - mærket med energiklasse A. SMEG er et anerkendt og storsælgende mærke, der gennem 60 år har udviklet produkter i høj kvalitet med detaljerne i fokus i samarbejde med arkitekter og designere. Der er altså lagt op til noget af et kvalitetskomfur. Komfuret har en justerbar højde på 88,0 til 91,5 centimeter og er produceret i rustfrit stål, mens dets top er lavet i sort glas, hvor kogezonerne er markeret med hvidt. De fire kogezoner har fire forskellige størrelser, hvor to af kogezonerne kan udvides, så de kan tilpasses en større gryde eller pande. Hver kogezone har ni varmetrin, hvilket giver god mulighed for at tilberede mad med en tilpasset temperatur. For en højnet sikkerhed har komfuret en automatisk slukfunktion, når du fjerner en gryde eller pande fra en kogezone. Når du har slukket for kogepladen, vil en restvarmeindikator lyse – og det betyder, at du kan se, om en zone stadig er varm.

Komfurets ovn har ni funktioner – blandt andet over- og undervarme, varmluft og grill med et temperaturinterval på 50 til 240 grader. ECO-funktionen kan du bruge, hvis ovnen skal opvarmes hurtigt. Ovnrummet med en størrelse på 68 liter muliggør, at du kan have flere plader i ovnen ad gangen. Ovndelen er udstyret med belysning, så du nemt kan følge med i tilberedningen. Derudover har SMEG gjort en dyd ud af, at dette komfur skal være nemt at rengøre. Du kan både afmontere den inderste låge og ovnlågen, og komfuret har den såkaldte rengøringsfunktion Vapor Clean og Ever Clean-emalje. Komfuret er udstyret med et display, der viser minutur og elektronisk tænd-/slukur. Displayet er anti-fingerprint, og du slipper for at se på fedte fingre. Komfurets aktive kølesystem sikrer, at oven ikke er varm at røre ved.

Med til ovnen følger én 40-millimeter dyb bradepande, én grillrist, én 20-millimeter dyb bageplade og en skraber til rengøring af kogepladerne.

Det glaskeramiske komfur fra Electrolux har et klassisk design og har farven hvid med en sort glaskogeplade. Komfuret har en justerbar højde på 85,0 til 93,9 centimeter, og komfuret er mærket med energiklasse A. Den glaskeramiske kogeplade har fire kogezoner med energiregulering, hvilket betyder, at du kan regulere varmen og effekten helt præcist efter din madlavning – eksempelvis hvis du blot skal holde vand varmt eller lade gryderetten simre. Varmereguleringen kan du nemt betjene via drejeknapperne. Derudover er der en restvarmeindikator på alle kogezoner, som giver dig overblik over, hvilke kogezoner der er varme, samt mulighed for at udnytte eventuel restvarme. Restvarmeindikatoren kan du også holde øje med, hvis du vil vide, om kogepladen er kold nok til, at du kan rengøre den. Da der ikke er nogle knapper på kogepladen, er den nem at rengøre, fordi du uden udfordring kan lade en klud glide hen over pladen.

Komfurets ovn er stort og kan rumme 72 liter. Ovnen har en stor blæser, som gør, at maden bliver tilberedt jævnt, uanset om du placerer maden i toppen eller bunden af ovnen. Derfor kan du uden problemer udnytte ovnrummets størrelse ved at have flere plader inde ad gangen. Ovnen har en god isolering, som holder på varmen og gør ovnen energiøkonomisk. Når ovnen er i brug, vil varmen fra ovnen kontrolleret ledes ud gennem udluftningskanalen bagpå komfuret. Placeringen af kanalen betyder også, at du ikke brænder dig på varm luft, der kommer ud af ovnen. Ovnrummet har EasyClean-emalje, hvilket gør rengøring nem.

Sikkerheden i dette komfur er i fokus, da ovnlågens trelagede glas sikrer, at lågen forbliver relativ kold. Derudover er lågen forsynet med børnesikring, som du kan slå til, hvis du har pilfingre med i køkkenet. Det aktive kølesystem gør, at ovnen er sikker for dine omgivelser, da komponenterne ikke bliver for varme.

I bunden af komfuret finder du en magasinskuffe, hvori du kan opbevare tilbehør til ovnen – eksempelvis den medfølgende bradepande, de to bageplader og risten.

Dette energiklasse A-komfur fra Voss hedder Voss MEGA – og det er ikke uden grund. Ovnrummet er nemlig på 74 liter, har belysning og en stor låge, hvorfra du nemt kan følge madlavningen. Dine fingre skånes, da lågen har IsoFront Plus og forbliver relativt kølig med maksimum temperatur på 50 grader. Ovnsektionen er udstyret med OptiFlex-skinner, så du kan udnytte ovnpladsen mest optimalt. Du kan indstille og placere teleskopudtrækkene, så de passer specifikt til størrelsen på dine fade. ThermiC Air er et varmluftsystem, der sørger for cirkulation af varm luft og en jævn opvarmning af ovnen til den ønskede temperatur. Dette giver et ensartet og perfekt tilberedningsresultat. En anden smart feature ved komfuret er, at ovnens emalje er selvrensende med katalyse. Fedtpartikler på ovnens top, bagside og sider bliver forbrændt og opløst, når de opvarmes til over 200 grader. Denne teknologi gør derfor rengøringen let som en leg, da det eneste, du selv skal gøre rent, er ovnens bund.

Det er ikke kun ovnrummet, der er yderst fleksibelt – det er den keramiske kogeplade ligeså. Der er fire kogezoner, hvilket i sig selv giver god mulighed for at have flere gryder og pander i gang samtidigt. Det vigtige er dog, at der er plads til dit udstyr under madlavningen. Kogepladen muliggør med sin multikogegrejszone, at du kan bruge det kogeudstyr, du netop har brug for til din madlavning.

Den keramiske kogeplade og den store ovn øger med vældet af funktioner fleksibiliteten i madlavningen.

Komfuret fra Blomberg er ideelt til dig, der gerne vil have et effektivt komfur, som er enkelt at bruge og kan det mest basale. Komfuret er energibesparende og er markeret med energiklasse A. Blomberg-komfuret har et stort ovnrum på 72 liter, og der er derfor plads til at smide den store steg i ovnen. Ovnrummet har en glat overflade, hvilket bidrager til en nem rengøring. Samtidig er de to sideribber med fem niveauer aftagelige, hvilket gør det let at tørre ovnens sider af med en klud. Med den indvendige ovnbelysning kan du holde øje med tilberedningen uden at åbne og lukke ovnlågen. Ovnen har endvidere en række forskellige funktioner, du kan give dig i kast med at afprøve. Blandt kan du med optøningsfunktionen optø mad, hvis du glemte at tage det op af fryseren, inden du tog hjemmefra om formiddagen. Med grillfunktionen kan du give din mad en sprød overflade.

Komfurets kogeplade har fire kogezoner i fire forskellige størrelser. Du kan derfor vælge den kogezone, der passer til størrelsen på dit udstyr, hvilket også kan virke energibesparende.

Endnu et komfur fra Voss med energimærke A, der er yderst stilrent og funktionelt. Ovnrummet kan indeholde op til 72 liter, hvilket giver plads til de store fade og kasseroller. Teknologien ThermiC Air er et varmluftsystem, der sørger for at cirkulere den varme luft rundt i ovnen. På denne måde bliver hvert niveau i ovnen lige varmt, og du sikres ensartede tilberedningsresultater, uanset hvilket niveau du stiller din mad på inde i ovnen.

Der er desuden lagt vægt på, at rengøringen ikke skal være en tidskrævende og besværlig opgave, da ovnen er belagt med en selvrensende emalje med katalyse. Når ovnen kommer over en temperatur på 200 grader, vil fedtpartiklerne blive forbrændt på ovnens top, sider og bagside. Det eneste, du selv skal rengøre, er bunden. Rengøringen af ovnlågen er ligeledes gjort enkel, da du uden værktøj kan tage lågen helt af og skille lågen ad. Knapperne i panelet, som du bruger til at justere temperatur og vælge funktion, kan trykkes ind, hvilket giver en glat og plan overflade, så du kan tørre forsiden af uden at navigere uden om knapperne. Knapperne kan desuden trykkes ind, mens du bruger komfuret, hvilket skåner mod fedt og snavs og sikrer, at du – eller andre – ikke kommer til at skrue på knapperne.

Komfuret har et aktivt kølingsystem, der gør, at de udvendige overflader forbliver relativt kolde, selvom ovnen er i brug. Ovnlågen holdes kølig, og for at højne sikkerheden yderligere kan du aktivere lågens børnesikring. Når ovnen er i gang, vil varmen blive ledt ud gennem en udluftningskanal, der sidder bag på komfuret. Da varmen ledes ud bagpå, vil du ikke blive brændt af den varme luft, når du åbner ovnen.

Den keramiske kogeplade har fire kogezoner med energiregulering. Muligheden for regulering betyder, at du kan spare energi ved at tilpasse varmen præcist til formålet. Alle kogezoner har en restvarmeindikator, som viser, hvilke zoner der stadig er varme. Det giver på den ene side mulighed for at udnytte eftervarmen. På den anden side højner det sikkerheden, da du har overblik over, hvor kogepladen stadig afgiver varme.

I bunden af komfuret finder du en magasinskuffe til opbevaring af bageplader osv.

Testens sidste komfur er fra Gram, som er produceret i mørkegråt rustfrit stål, hvilket giver et elegant design. Komfuret har push-knapper, som er nemme at betjene og nemme at rengøre. Touch timer-displayet øger brugervenligheden, da du kan indstille ovnen til at tænde eller slukke og hele tiden følge tilberedningstiden.

Komfuret er mærket med energiklasse A og har et lavt energiforbrug, der både sparer dig for penge og er godt for miljøet. Hertil har dette komfur en ECO-funktion, hvor ovnen automatisk slukker fem minutter før, tilberedningstiden egentlig er sat til at slutte. På denne måde bliver din mad færdigtilberedt ved at udnytte eftervarmen – uden at gå på kompromis med resultatet. Andre funktioner, du kan få glæde af, er optøningsfunktionen, og med varmluftfunktionen har du mulighed for at tilberede flere ting ad gangen i det 66-liter store ovnrum. Ovnen har et indbygget stegetermometer, og du kan derfor sætte en steg i ovnen og indstille den ønskede kernetemperatur. Når stegen opnår temperaturen, slukker ovnen af sig selv. Ovnen er fleksibel, da den har teleskopudtræk, som kan omrokeres.

Den glaskeramiske kogeplade har fire kogezoner med hver sin størrelse. Kogezonerne er dobbelte, og du kan vælge at opvarme den inderste del af zonen eller hele zonen. Med restvarmeindikatoren kan du udnytte restvarme, og du undgår at brænde fingrene.

Det er nemt at gøre komfuret rent, da ovnen er udstyret med pyrolyse. Ovnen varmes op til cirka 500 grader, hvilket brænder fedt- og madrester væk. Når pyrolyseprogrammet er afsluttet, skal du blot tørre ovnen af med en klud, hvorefter den skinner, som var den ny. Derudover kan du tage ovnlågen af og skille den ad, så den nemt kan tørres med en klud. For at højne sikkerheden nedkøles lågen med UltraCold, så den ikke er brandvarm. Lågen er har desuden børnesikring.

Hvorfor købe et glaskeramisk komfur?

Der er rig mulighed for at finde et komfur, der passer til dine behov og dit budget. Komfurer med glaskeramisk kogeplade er et alsidigt køkkenredskab, og testen har vist, at nogle komfurer har flere funktioner end andre, men alle seks komfurer er gode bud på et godt, solidt redskab i dit køkken. Fordelen ved at købe et glaskeramisk komfur er, at en glaskeramisk kogeplade er en forholdsvis ny opfindelse. Kogepladen er mere energibesparende sammenlignet med de traditionelle, massive kogeplader og kan udnytte energien op til 30 procent mere. Dog skal du være opmærksom på, at jo større en ovn, kogepladen er kombineret med, desto mere energi skal komfuret bruge for at blive varmet op.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering af testen
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Leave a Comment