Kontorstole test – bedste 5 kontorstole (2022 Guide)

Det er utroligt vigtigt at man husker at tænke ergonomien med ind i ens arbejde, når man har et job med samme sidde- eller ståposition mange timer dagligt. Hvis man ikke tænker over dette, vil man nemlig hurtigt opleve at kroppen siger fra og at man derfor enten nedsætter arbejdsevnen eller helt må omlægge dagligdagens gang. Her ser vi på de bedste løsninger til dig der har et stillesiddende job.

Vigtigheden i den rigtige kontorstol

Et job foran skrivebordet er et job der for mange personer negligeres fordi man jo bare sidder på sin flade, dagen lang, men faktisk er det her hvor man ofte ser arbejdsskader der kan give længerevarende problemer hvis der ikke ses nærmere på de gode ergonomiske arbejdsstillinger. Det er derfor først og fremmest vigtigt for de stillesiddende personer at sikre et korrekt hæve/sænkebord og en passende stol til hver ansat.

Da der er forskel på menneskers højde og drøjde er der selvfølgelig ikke et enkelt svar på den bedste kontorstol på markedet, men der er nogle gode kontorstole der bør fremhæves og som derefter kan komme i betragtning til dit kontor. Det er f.eks. Malmstolen 4000 bedste kontorstol og 200 kg kontorstol der skal ses nærmere på nu.

Kontorstole til alle størrelser individer

Som toppen af poppen har vi den omtalte Malmstol Classic 4000, der vinder på stort set alle ting. Denne stol har muligheden for at indstille alle vinkler og tyngder således at din krop hele tiden er støttet bedst muligt. Stolen har kun et minus og det er hvis du ikke er særlig lang, da den er lavet med en lang ryg. Er du derimod standardhøjde, så er denne stol med tilhørende armlæn og nakkestøtte alle pengene værd.

Som den næste stol du bør have i tankerne, har vi stolen Kohl Tempeo Wave, der selvfølgelig er egnet til de lave personer fremfor de høje. Her har du en stol med ergonomisk sæde og med mange indstillingsmuligheder så du kan få den siddestilling der skal til foran skrivebordspladsen.

Den tredje kontorstol er til personer der er lidt større end standarden og derfor oftest har brug for et bredere sæde. Rovo sumo 8020 er designet i et robust materiale og kan med XXL-udgaven klare op til 200 kg. Med dens mange indstillingsmuligheder er det denne stol der er absolut bedst egnet til personer der er lidt større end standarden.

De mere økonomiske kontorstole

En fjerde stol der har mange gode anbefalinger med sig, er en anden Rovo-stol – model xp. Denne stol kan rigtig mange gode ting for din krop, men der er dog det minus at der ikke er mulighed for at eftermontere en nakkestøtte og det er derfor vigtigt at være sikker på at man har den tilstrækkelige nakkestøtte i selve stolen alene.

Den sidste stol er bestemt ikke den dårligste, selvom prisen måske kunne indikere dette. Her er der tale om den bedste stol til det skrabede budget. Kohl Anteo 5000 basic. Her får du mange indstillingsmuligheder og en generel fin stol med god støtte hvis du passer som smurt i stolen fra start. Der er dog ingen ergonomi i sædet og det er derfor vigtigt at du netop sidder godt i den fra første sid.