Løbeure test – Stor test af de bedste løbeure på markedet

Løb har altid været en meget populær motionsform af den simple årsag, at det er nemt. Du behøver ikke andet end et par løbesko for at kunne komme i gang. Løbetræningen bliver dog hurtigere lidt sjovere med det rigtige træningsudstyr, og derfor findes der i dag også rigtig mange forskellige gadgets, der kan bruges under løbeturen. Blandt andet kan du bruge et såkaldt løbeur til at tracke din løbetur. Det kan finde et væld af forskellige løbeure, hvis du er på jagt efter sådan et, men det kan være en jungle at finde det rigtige – det kræver nemlig en del research. For at gøre det lettere for dig har vi testet forskellige løbeure, så du kan få meget mere information om nogle af de bedste løbeure, der er på markedet lige nu.

Bedste løbeur

I vores test lægger vi vægt på at beskrive de forskellige ure, så du kan tage stilling til, om det er et af disse ure, der skal være dit nye løbeur. Der er ikke et entydigt svar på, hvilket løbeur der er det bedste. Det afhænger nemlig i høj grad af, hvad du skal bruge løbeuret til, samt hvor meget du skal bruge det. Hvis du ikke har planer om at slide dit løbeur op, kan det måske være fordelagtigt for dig at vælge et billigere løbeur, der har færre funktioner. Derimod kan det være en god ide at investere i et kvalitetsløbeur, hvis du går højt op i din løbetræning. Det forstår du måske bedre, efter du har læst vores test af løbeure, som starter nu.

Testvinder: Beurer PM 62 Pulsur

Det første løbeur, som vi tester, er et løbeur fra Beurer. Du skal ikke lade dig narre af, at uret kaldes et pulsur – det kan det samme som et løbeur. Dette ur fra Beurer er faktisk et forholdsvist billigt ur, som har mange funktioner i forhold til prisen. De mange funktioner gør, at løbeuret passer til rigtig mange forskellige løbere med forskellige behov. Uret er blandt andet vandtæt ned til 30 meter. Det betyder, at uret er perfekt, hvis du kan lide at kombinere din løbetur med en svømmetur. Derudover kan uret beregne dit kalorieforbrug og din fedtforbrænding i gram. Det kan lave en fitnesstest, og den kan måle din gennemsnits- og makspuls på din løbetur. Til uret medfølger desuden et cykelmonteringsbeslag og et brystbælte. Brystbæltet er, ligesom uret, vandtæt ned til 30 meter.

De funktioner, vi har nævnt her, er blot nogle af de mange funktioner, uret har. Uret her passer til de fleste løbere og til dem, der blot er interesserede i at følge deres kalorieforbrænding. Uret kan bruges både på løbeturen, og når du holder fri. I uret finder du nemlig også både en alarm og et stopur samt en kalender, der gør uret til en praktisk følgesvend i hverdagen.

Garmin Vivosmart 3 Pulsur

Det næste pulsur i vores test er Vivosmart-pulsuret fra Garmin. Garmin er kendt for at lave rigtig meget forskelligt tilbehør, der blandt andet kan bruges på løbeturen. Først og fremmest vil vi fremhæve det lækre design på løbeuret, der gør, at det ikke kun egner sig til løbeturen. Du kan også bruge løbeuret i hverdagen, fordi det i virkeligheden måske minder mere om et smartwatch end om et løbeur. Du kan for eksempel tjekke dine opkald, dine sms’er eller dine mails på uret, selvom den lille skærm gør det en smule besværligt. Alligevel er dette en meget praktisk funktion under løbeturen, så du ikke nødvendigvis behøver at medbringe din telefon eller tage den op af lommen.

Uret fra Garmin har de funktioner, som et løbeur skal have. Dog mangler pulsuret en vigtig detalje: nemlig gps’en. Der er ikke en gps i uret, og derfor kan uret heller ikke hjælpe dig med at tracke din løbetur. Løbeuret har dog en skridttæller, der er med til at måle din aktivitet. Hvis dit aktivitetsniveau ikke er højt nok, fortæller uret dig det. Uret fra Garmin kan altså være et godt pulsur i hverdagen, men på trods af det smukke design er der nogle mangler, som havde været fordelagtige på løbeturen.

Garmin Forerunner 35

Det næste ur i vores test er Garmin Forerunner 35. Hvis du køber dette ur, får du med garanti et godt ur for pengene. Garmin er generelt kendt for at producere ure i en høj kvalitet, og dette ur er ingen undtagelse – også selvom det er budgetvenligt. I uret findes alle de funktioner, som er nødvendige på løbeturen. Der er blandt andet en indbygget pulsmåler i håndleddet, ligesom der er en indbygget gps, der gør det muligt for dig at tracke din træning. Ydermere kan uret hjælpe dig med at forbedre dit løb. Du kan nemlig løbende få målt din løbekadance, hvilket betyder, at du kan optimere din træning så meget som muligt.

I uret er der en aktivitetsmåler, der holder øje med dit aktivitetsniveau i løbet af dagen. Uret kan altså hjælpe dig med at holde øje med dit eget aktivitetsniveau, så du er sikker på, at dit aktivitetsniveau er højt nok. Derudover kan uret hjælpe dig med at holde øje med din søvn: Sover du nok? Sover du uroligt?

I alt får du 35 funktioner med dette ur, som har et flot og klassisk design. Uret kan bruges på løbeturen, ligesom det med fordel kan bruges i løbet af dagen. Hvis du bruger gps’en, kan batteriet holde i op til 11 timer, mens uret kan holde batteri i op til ni dage, hvis du ikke bruger gps’en.

Polar M430 Løbeur

Hvis du er på jagt efter et rigtig godt løbeur til en rigtig god pris, skal du måske se nærmere på løbeuret fra Polar: M430. Dette løbeur er et eksempel på, at det er muligt at finde et rigtig godt kvalitetsløbeur til relativt få penge. Dette løbeur indeholder nemlig rigtig mange funktioner, der kan gøre din løbetur sjovere og lettere.

Først og fremmest kan det nævnes, at dette ur er utrolig brugervenligt, og at det giver nogle meget præcise data. Dette gælder blandt andet under gps’en, som er utrolig god med meget nøjagtige satellitforbindelser. Gps’en kan blandt andet måle din hastighed, din distance og højdemeter, så du kan holde nøje øje med din træning. Desuden kan uret bruges til meget andet end løbeturen. Det kan sagtens bruges under andre træningspas, og derfor kan man altså sige, at dette ur er et træningsur, der favner alle motionister.

Uret kan måske være med til at motivere dig til at yde mere. I hvert fald kan den indbyggede konditionstest afprøve din form løbende, så du kan se de resultater, du skaber med din træning. Ydermere kan du tilrettelægge dit helt eget løbeprogram, hvilket kan gøre træningen sjovere og mere effektiv.

Alt i alt er dette et træningsur med rigtig mange forskellige funktioner, der kan gøre din træning en del sjovere. Uret har et flot design, og det er meget brugervenligt.

Garmin Forerunner 735XT Løbeur

Løbeuret Forerunner 735XT fra Garmin er et løbeur i rigtig god kvalitet, hvilket også afspejler sig i prisen, som er lidt højere end på de foregående løbeure i vores test. For pengene får du et rigtig smart løbeur, der indeholder rigtig mange spændende og brugbare funktioner. Først og fremmest skal det nævnes, at designet på dette ur er utrolig simpelt. Uret kan derfor bruges til hverdag med sit sporty, men enkle look. Urets rem kan justeres, så du er sikret ultimativ komfort hele tiden.

Løbeuret har alle de funktioner, som et løbeur skal have. Uret kan måle din puls, det kan måle din distance og meget, meget andet. Du kan bruge uret til meget andet end at løbe. Uret er blandt andet også perfekt til svømning og cykling, hvorfor det er ideelt til dig, der kan lide at kombinere dine løbeture med lidt triatlon.

De data, uret indhenter, kan du samle i en app, og således kan du hele tiden følge din træning. Det kan blandt andet motivere dig til at blive bedre. Dette ur fra Garmin er altså helt perfekt til dig, der gerne vil have et lidt mere avanceret ur med flere funktioner – og et ur, der er utrolig lækkert og brugervenligt.

Polar M200 Træningsur

Det sidste løbeur, vi vil præsentere i vores test, er løbeuret fra Polar, der har modelnavnet M200. Dette ur har et mere feminint design med runde former og en justerbar rem. Den justerbare rem sikrer, at du har en god komfort under hele din træning samt i løbet af dagen. Dette ur er nemlig ikke kun lavet, så du kan have det på under træningen. Uret måler også din aktivitet i løbet af dagen. Det vil sige, at det registrerer din løbetur, og det registrerer, når du sidder stille ved skrivebordet på arbejdet. Det gør, at du kan holde bedre styr på dit aktivitetsniveau, hvilket måske kan gøre din hverdag mere aktiv.

Uret er vandtæt, og det er udstyret med en rigtig god gps, der har et rigtig godt signal. Derfor er dine data også så nøjagtige som overhovedet muligt. Uret kan kobles til Polar-appen samt din PC eller Mac-computer, så du kan samle alle dine data på ét sted.

Helt generelt er dette ur fra Polar et rigtig godt ur til få penge. Der findes bedre ure til løbeturen, men overordnet set er dette ur bestemt alle pengene værd – og mere til.

Tilbud på løbeure

Der findes løbeure, der er betydeligt dyrere og betydeligt billigere end dem, som vi har med i vores test. En god ide kan være at gå efter de dyrere ure på tilbud – i hvert fald hvis du ønsker at finde et rigtig godt kvalitetsur til en budgetvenlig pris.

Løbeur med gps

Noget af det vigtigste, du skal se efter, når du skal vælge dit nye løbeur, er gps’en. Alle løbeure har en indbygget gps. Det er nemlig fra denne, at det meste data kommer. Der er dog stor forskel på kvaliteten af gps’en i de forskellige ure, og den kan have stor betydning. Hvis løbeuret ikke benytter en af de nyeste navigationsteknologier, kan det gøre dit løbeur langsomt, og det kan gøre, at der går et lille stykke tid, inden du kan komme i gang med din løbetur.

Billige løbeure

Prisen på løbeure varierer meget. Du kan finde løbeure, der er meget dyre, og du kan finde løbeure, der er meget billige. Som hovedregel kan man sige, at prisen typisk afspejler kvaliteten i uret. Der kan dog være tilfælde, hvor du kan finde et rigtig fornuftigt ur til billige penge. Derudover er det væsentligt at påpege, at et løbeur ikke nødvendigvis er dobbelt så godt som et andet løbeur, blot fordi det er dobbelt så dyrt. Du bør altså holde dig inden for dit budget, når du køber et løbeur, men du skal være indstillet på, at du oftest får, hvad du betaler for.

Løbeur bedst i test 2022

Vi har her gennemgået nogle løbeure, pulsure og træningsure, der alle er rigtig gode. Nogle egner sig bedst til at tracke almindelig aktivitet i hverdagen, mens andre er ideelle til løbeturen eller træningspasset. Garmin Forerunner 735XT er et af de ure, der egner sig til træningen eller løbeturen, mens Garmin Vivosmart 3 fungerer bedst som et hverdagsur, der kan tracke dine aktiviteter. Hvilket ur, der er bedst for dig, afhænger af dit behov. Hvis du vil være på den sikre side, kan det være en god idé at købe et ur, der er ideelt til træning. Et sådant ur kan nemlig også benyttes i hverdagen til at tracke dit generelle aktivitetsniveau. Hvis du gerne vil bruge uret i hverdagen, bør du være særlig opmærksom på batteriets levetid.

ANDRE POPULÆRE GUIDES