Luftrenser Test – Se Top 7 Bedste luftrenser (2024)

Oversigt:

Et god indeklima er vigtigt, og det er det af mange årsager. Et dårligt indeklima kan nemlig påvirke dit helbred, og derfor er det yderst vigtigt at have fokus netop på dette område.

Måske er du udmærket klar over, at indeklimaet hjemme hos dig kunne være bedre. Måske er du lidt i tvivl, men villig til at finde ud af det. Det er nemlig heldigvis nemt at gøre noget ved et dårligt indeklima – en luftrenser kan gøre en stor del af arbejdet, og det eneste, du skal gøre, er derfor at investere i én og montere den. Herefter er det hele ude af dine hænder.

Vi vil i denne test præsentere dig for 6 forskellige luftrensere i forskellige prisklasser – måske bliver du motiveret til at købe én med det samme, og måske bliver du blot inspireret og vænnet til tanken om, at en luftrenser er en god idé.

Testvinder: Beurer LR 300 - Intelligent luftrenser til dit hjem

Denne luftrenser fra Beurer er lavet til at kunne rense rum op til 35 m2, og den har en filtreringsevne på hele 99,5%. Vil du gå hele vejen, anbefales det at installere en luftrenser flere steder i hjemmet, men du kan også sagtens starte med en enkelt.

Luftrenseren fra Beurer er én af de modeller, hvor man slet ikke er i tvivl om, at den er god – rigtig god. Luftrensere generelt er med til at sikre dig et sundere indeklima fri for støv, pollen, dyrehår, diverse bakterier, virusser og dårlig lugt, og alt det overholder denne model.

Den har hele 3 filtre og ultraviolet lys. Derudover har den 3 hastigheder, en smart timerfunktion og en autofunktion. Når du tænder maskinen, renser den luften, som strømmer igennem, for forskelligartede lugte – fra dyr, tobak og mados – og for bakterier.

Autofunktionen fungerer således, at maskinen selv tilpasser hastigheden i forhold til, hvor dårlig rummets luft er. På den måde behøver du ikke selv fundere over, hvor meget du mon skal skrue den op for at få det hele med – det klarer maskinen selv.

De 3 filtre udgøres af et præ-filter, som fanger de større støvpartikler som eksempelvis hår. De sidste to lag er et kombineret aktivt kulfilter samt et EPA-filter. Tilsammen renser de luften for skadelige luftarter og dårlig lugt. Når filtrene er slidte, kan du nemt og billigt købe nogle nye, og så er maskinen så god som ny igen.

Med denne luftrenser får du altså én, som kan lidt af det hele, og hvor du ikke behøver at bekymre dig om noget som helst.

Wilfa Luftrenser - Billig og god luftrenser

Denne model fra Wilfa er væsentligt billigere end den forrige maskine, men det betyder ikke, at der er gået på kompromis med hverken kvalitet eller funktioner. Denne luftrenser fra Wilfa har et meget avanceret filtreringssystem, som giver dig ren luft i dit hjem.

Når du køber denne luftrenser, følger der en praktisk fjernbetjening med. Herfra kan du nemt og hurtigt indstille din maskine, så den fungerer, som du gerne vil have den til. Her kan du blandt andet slå autofunktionen til, som gør, at maskinen – eller rettere den indbyggede luftkvalitetsføler – selv registrerer behovet for rensning.

Selvom prisen er lavere for denne luftrenser, får du også her et yderst avanceret filtreringssystem. Igen er der tre filtre; et forfilter, et HEPA-filter og et kulfilter. Du får altså både renset de større og de helt små støvpartikler fra, ligesom du også får en bedre lugt i hjemmet generelt.

Har du større behov for rensning af luften nogle dage end andre, kan du blot skrue op for ventilationshastigheden – der er hele 4 hastigheder at vælge mellem.

Slutteligt er der også en smart sove-funktion, som arbejder med minimal lyd, så du ikke bliver forstyrret af den om natten. Dette kan du let slå til eller fra på den medfølgende fjernbetjening.

Woods AD20 - Luftrenser og affugter i ét

Med denne næste luftrenser går vi et skridt op af prisstigen, men heldigvis også af kompleksitetsstigen – her får du nemlig en maskine, der både fungerer luftrensende og affugtende på én og samme tid. Affugtningen er helt oplagt til et hjem, hvor man gerne vil gøre noget aktivt for at forebygge skimmelsvamp. Der er mange brugbare ekstrafunktioner, som er forbeholdt eliten af luftrensere.

Denne model har – ligesom de to forrige – en luftkvalitetsindikator, som selv kan føle partikel- og fugtighedsniveauet i luften, og samtidig kører den kun ved behov. Du behøver med andre ord ikke at tænke over, hvornår du burde tænde eller slukke maskinen. Det holder den selv styr på.

Modellen fra Woods udmærker sig ikke kun ved at have affugter-funktionen – den har endda også en ekstra effekt for tørring af vasketøj, og du behøver derfor ikke stresse over fugtigheden i luften, hvis du er nødt til at tørre dit vasketøj indenfor.

Du får hele 5 forskellige blæsetrin med denne luftrenser, og du får svenskproducerede filtre i høj kvalitet. Oveni hatten får du en maskine, som ikke larmer, og som bruger så lidt energi som muligt.

Med denne maskine får du altså to smarte funktioner i én; ren luft og en energibesparende beskyttelse mod fugt og mug.

Airfree E50 - Lille, billig og effektiv luftrenser

Testens næste luftrenser er på mange måder et helt oplagt valg til dig, som gerne vil have en luftrenser og alle de fordele, den medfører, men som ikke vil smide en masse penge efter maskinen. Denne model fra AirFree er meget billigere end de øvrige luftrensere i testen, men dens avancerede teknologi gør stadig, at du får en maskine med god virkning.

Denne maskine er én af de mindste på markedet, som rent faktisk stadig gør alt det, en luftrenser skal. AirFrees luftrenser bruger en avanceret teknologi, der på mange måder minder om steriliseringen af vand, når man koger det. AirFree trækker rummets luft ind, opvarmer den, og steriliserer den med det samme. Inden luften sendes ud i rummet igen, nedkøles det inde i maskinen. Den fungerer altså ikke både som luftrenser og varmekilde – det havde ellers været smart…

Maskinen arbejder helt stille, og den er lavet således, at den ikke kræver nogen som helst vedligeholdelse. Du skal altså ikke foretage dig andet end at tænde den.

AirFree-luftrenseren er desuden bærbar, så du kan nemt flytte den rundt i hjemmet efter behov.

På nogle områder skal man tøve, inden man køber billige alternativer til maskiner og lignende, men ikke her. AirFrees teknologi er blevet gennemtestet forskellige steder i verden, og det holder altså. Også selvom den er billig.

Electrolux EAP450 - Luftrenser blandt markedets bedste, optimal til store rum

Den næste luftrenser, som vi vil præsentere jer for, er denne model fra Electrolux. Hvor testens første model var beregnet til at rense luften i rum på op til 35m2, kan denne model klare hele 103m2. Det er en kæmpe forskel, og bor du stort, er denne helt optimal til dig. Electrolux-luftrenseren anbefales endda af Astma- og Allergiforbundet i Sverige, og har du eller andre familiemedlemmer astma, er denne maskine den absolut bedste mulighed for jer.

Filtreringssystemet i denne maskine er yderst avanceret og fjerner 99,97% af alle støvpartikler – selv i store rum på helt op til 103 m2. Der medfølger en fjernbetjening, så du nemt og hurtigt kan indstille den, så den passer bedst muligt til dine behov. Maskinen har en følsom luftkvalitetssensor, og med den justerer den selv, hvor meget den skal rense. Når den kører, fjerner den både snavs, støv, lugte og pollen.

Maskinen arbejder med hele 4 forskellige hastigheder samt en praktisk, automatisk søvntilstand. På den måde kan maskinen sagtens køre, mens du sover, uden at du bliver forstyrret.

Electrolux-luftrenseren kommer i et stilrent, sort design, som ikke tiltrækker sig unødigt opmærksomhed i dit hjem. Modellen forhandles hos Coop.dk, hvor du kan du mange fordele – blandt andet rabatter – hvis du er medlem.

Philips AC3829/10 - Bedre indeklima med luftrenseren fra Philips

Testens sjette og sidste luftrenser er denne fra Philips, som både fungerer som luftrenser og luftfugter. Den kan rense luften i rum på op til 80 m2, og der er her tale om en maskine med en yderst avanceret teknologi. Den forhandles hos coop.dk, og det betyder, at du kan spare mange penge ved at købe her, hvis du er medlem.

Denne 2-i-1-luftrenser har et lavt energiforbrug, samtidig med at den hjælper dig med at skabe et optimalt indeklima uden skadelige luftarter, partikler, bakterier og vira. Den arbejder med en såkaldt NanoCloud-teknologi, som allerede har høstet mange komplimenter blandt eksperter. Den benytter en naturlig og ikke mindst hygiejnisk fordampningsproces til at rense luften, og det er bevist, at den spreder færre bakterier end andre luftrensere.

Du kan skifte mellem de to brugsscenarier, som du ønsker. I de tørre måneder, hvor du måske døjer med tør luft, kan du slå 2-i-1-tilstanden til, mens du kan slå den fra igen i andre perioder.

Denne Philips-model har desuden hele 3 rensningsindstillinger; en generel tilstand, en ekstrafølsom allergen-tilstand og en dvaletilstand. Slår du dvaletilstanden til, dæmpes displayets lys, og der skiftes til laveste hastighed og ingen støj.

Med denne model har du også mulighed for at slutte den til din Air Matters-app, hvor du kan blive meget klogere på, hvor vigtigt det i virkeligheden er med en ren og god luft.

Som nævnt – er du medlem hos coop.dk, er der rigtig gode penge at spare på denne model. Coop.dk giver generelt gode medlemsrabatter, men særligt på denne luftrenser kan du altså spare mange penge.

Afrunding - Sådan finder du den bedste affugter

Nu har vi været igennem de 6 luftrensere, som vi gerne ville præsentere for dig. Du har set luftrensere – og i nogle tilfælde også luftaffugtere – fra henholdsvis Beurer, Wilfa, Woods, AirFree, Electrolux og Philips, og du har således set et varieret udbud.

Priserne varierer, og det samme gør mængden af smarte tillægsfunktioner som den særlige effekt for tørring af vasketøj eksempelvis. Du har set simple modeller og mere avancerede modeller, og du har set modeller til både store og små rum.

Dit behov kan vi kun gisne om. Det afhænger både af dig og din holdning til et sundt indeklima, til din bolig og til størrelsen på din pengepung.

Der findes – som du nok har fornemmet – en masse forskellige luftrensere, og vi tør godt love, at der er en maskine til lige præcis dit behov.

ANDRE POPULÆRE GUIDES