Lysterapilampe Test – Top 7 bedste lysterapilamper (2024)

Du savner de lange sommeraftener, skønne solskinsdage og lysere nætter. De gør dig nemlig i strålende humør. Så hvad gør du, når vintervejret rammer os? Vi gik på udkig efter et eller andet, der kunne få vintermånederne til at skinne lidt mere og kom frem til en løsning. Der er nemlig ingen tvivl om, at hvis du står i sådanne problemer, er en lysterapilampe lige noget for dig.

Det kan være svært at vide, hvor du lige skal begynde. Der findes nemlig et hav af forskellige lysterapilamper med hver deres fordele. Generelt har en lysterapilampe en enormt positiv indvirkning på din hverdag, da den holder dig frisk og hindrer, at du bliver ramt af en vinterdepression. Men hvilken lysterapilampe passer til dine behov?

Du bliver nødt at afsøge markedets muligheder for at finde den helt rigtige. Derfor har vi her samlet de seks bedste lysterapilamper efter vores mening. De var bedst i test, og du kan her læse meget mere om, hvorfor det netop var de seks, der vandt konkurrencen om de bedste på markedet. Lys er en kilde til velvære, så gør dig selv en tjeneste; læs med her og bliv meget klogere på, hvordan du får lidt ekstra lys ind i dit liv.

Kender du Beurer? Ellers er det vist på tide, at du lærer dem at kende, hvis du er på udkig efter en lysterapilampe. Det tyske mærke Beurer er nemligt utrolig anerkendt og tilbyder en verden af sundhed og velvære.

Kvalitetsproduktet fra Tyskland består af en lysterapilampe med LED-teknologi. Lampen er ikke større end en iPad, og derfor kræver den heller ikke så meget ledig plads på skrivebordet eller badeværelseshylden. Lysterapilampen kan både stå og ligge, hvilket også gør det nemmere at finde en passende plads til den. Der følger yderligere en adapter og et praktisk filtetui med, der gør apparatet til den perfekte rejsemakker, hvis du skal en tur mod det store udland.

Produktet har en certificeret medicinsk virkning og giver en enorm god energi, når det simulerer sollys. Det er specielt en fordel i de kolde vintermåneder, hvor du kommer hjem fra arbejde lidt halvdeprimeret, fordi solen ikke har besøgt himlen i dagevis. Beurer TL30 er derudover utrolig brugervenlig og nem at betjene, da den kun er indehaver af en knap. Det er derfor umuligt at trykke forkert, selvom du ikke ligefrem er verdens største teknologinørd. Lysterapilampen er designet i et flot look, og kvaliteten er i top, selvom produktet slet ikke koster det hvide ud af øjnene.     

Lumie Lightbox Arabica

Lumie er en markedsleder, der producerer lysterapilamper til behandling af sæsonbetinget affektiv lidelse. Og det har de gjort med fokus på topkvalitet siden 1991. Lumie Lightbox Arabica er en simpel og effektiv lysterapilampe, der let kan bæres rundt i hånden, tasken eller kufferten. Lysterapilampen er dog lidt større end den forrige lampe fra Beurer, men stadig ikke så stor at den bliver besværlig at transportere.

Produktet er produceret i matteret plast og består af et integreret håndtag, der gør det nemt at transportere det fra sted til sted. Lige til at tage med, hvor du har lyst og brug for den. Apparatet er yderligere nemt at betjene med sin store tænd-/slukknap på forsiden. Lampen giver næsten den samme lysstyrke og farve som det naturlige sollys, og derfor irriterer lyset heller ikke dine øjnene. Apparatet har en dokumenteret effekt på både dit humør og energiniveau og hjælper selv på de mest triste dage. Så hvis du er typen, der ofte kommer sur hjem fra arbejde, så fortjener Lumie Lightbox Arabica et forsøg.

Lumie tilbyder endda 100% tilfredshed eller pengene tilbage. Det vil sige, at hvis du køber produktet, men af en eller anden årsag ikke er tilfreds, kan du kvit og frit returnere varen og få pengene tilbage. Endda også selvom du har taget apparatet i brug. Så sikre er de i deres sag.

Beurer TL80

Sig farvel til vinterdepressionen og goddag til bedre humør med Beurer TL80. Hvis du står og bliver irriteret over vejrets påvirkning på dit humør, er produktet her lige, hvad du står og mangler. Som nævnt tidligere er Beurer et utrolig anerkendt og populært mærke, når vi snakker om lysterapilamper. Og den her er ingen undtagelse.

Apparatet har både en forebyggende og behandlende effekt. Det vil sige, at den kan anvendes af dig, der føler dig energiforladt og søvnig i vintermånederne. Men på samme tid har den også den forebyggende effekt, der hjælper dig med at hindre, at det sker. Ligesom de øvrige lysterapilamper hjælper den dig med at holde humøret oppe hele vinteren. Du skal blot benytte den i 30-60 minutter om dagen, og så vil du hurtigt opleve, at skæret fra lampen løfter dit humør og forbedrer din energi.

Lampen er derudover utrolig let at betjene. Den indeholder blot én knap, hvor du kan tænde og slukke lampen på nemmeste vis. Derudover står lampen på en bordstander og kan installeres, så den passer lige nøjagtig til den position, du sidder i. Beurer tilbyder endda tre års garanti, hvis der skulle opstå fejl løbende. Så særligt hvis du er medlem af Coop og mangler en lysterapilampe, er produktet her et rigtigt godt bud på dit næste køb. Du sparer nemlig en masse penge på et effektivt kvalitetsprodukt. 

Philips Wake-Up Light HF3500-01

Vi har endnu ikke snakket om Philips, der også producerer lysterapilamper til overkommelige priser. Lige nu handler det om Philips Wake-Up Light, der både indeholder lyset og lyden, der giver dig den bedste og mest naturlige opvågning om morgenen.

Wake-up-lampen er inspireret af naturens solopgang og sikrer, at din krop ikke vågner med et sæt til en høj alarmtone. Den øger nemlig lyset og lyden gradvist og stimulerer kroppen til at vågne lige så stille op. Med den naturlige vækning sikrer produktet, at du nemt kan hoppe ud af sengen om morgenen. Apparatet indeholder ti forskellige lysindstillinger, der gør det muligt at tilpasse den lige nøjagtig til dine behov. Den er yderligere designet med et ur i midten og indeholder fire knapper med ikoner, så det altid er nemt for dig at navigere.

Hvis du er typen, der knapt nok kan lette dine ben fra sengene om morgenen, er Philips Wake-Up Light altså en god investering. Hvis du yderligere er typen, der ligger lidt uroligt om natten, skal du heller ikke være bange for, at Philips Wake-Up Light ryger en tur på gulvet. Den har nemlig monteret skridsikre gummifødder, der sikrer, at den ikke glider på dit natbord.

LUMIE-L-700 Brazil

Lumie Brazil er den kraftigste lysterapilampe, der er at finde på markedet. Produktet er relativ stor i størrelsen, når vi sammenligner med mange af de andre omtalte lysterapilamper. Det giver dog den mulighed, at den kan anvendes af mere end en person ad gangen.  

Lysterapilampen er designet i et konkavt design, der gør den utroligt effektiv i forhold til sin størrelse. Yderligere er det et design, der forbedrer udseendet og gør den enkel og flot at se på. Den er fremstillet i matteret plast og har på bagsiden etableret et integreret håndtag, som gør det lettere at transportere den rundt. Lystemperaturen på apparatet er på 6.400 kelvin, som er den samme måleenhed, som vi måler det danske dagslys i normalt. Det danske dagslys ligger på 5500 kelvin, hvilket betyder, at lyset i apparatet er en anelse mere blåligt end det normale gullige skær, vi får fra solens stråler.

Ligesom en del af de andre lamper er lysterapilampen fra Lumie også certificeret som medicinsk udstyr og udarbejdet på baggrund af videnskabelig forskning. Lumie lover altså, at vinterdepressionen, som er ved at presse sig på, jages hurtigt ud af bagdøren. Produktet er yderligere anvendeligt, når det handler om at booste dit energiniveau og forbedre dit humør. Den anbefalede behandlingstid ved produktet er 30 minutter med en afstand på 35 centimeter mellem hovedet og apparatet. Ligesom de andre maskiner forlænges behandlingstiden, hvis lampen og hovedet har større afstand.

Sunrise System 320

Lysterapilampe med vækkeur

Er du kronisk træt, udmattet og i dårligt humør? Har du svært ved at åbne dine øjne om morgenen? Så er Sunrise System 320 også en mulighed. Med lampen får du nemlig en lysterapilampe og en solopgangssimulator i ét og samme produkt. Du kan selv installere din virtuelle solopgang i tid, interval og styrke. Og som en ekstra feature kan du også installere en lydalarm, der sikrer, at du vågner til tiden. Den kan også benyttes om aftenen, da lysterapilampen kan få lyset til gradvist at mindskes for at simulere en solnedgang.

Som mange af de andre produkter, der er beskrevet i artiklen, er Sunrise System 320 installeret med LED-pærer. Det giver et noget kraftigere lys end de kolde glødepærer fra de normale solopgangssimulatorer. Det sikrer, at du kan benytte lampen som en lysterapilampe og ikke blot til morgenvækningen.

Apparatet er meget mindre end mange af de andre, og derfor er det også nemmere at transportere rundt i hjemmet. Det gør også, at du kan sætte lampen, hvor du har lyst, og ikke behøver at flytte rundt på dine ting. En ekstra bonus er, at lysterapilampen er yderst energivenlig. Med sine 10 Watt i maksimal lysstyrke får den nemlig ikke ligefrem din elregning til at løbe løbsk. 

Sådan bruger du lampen

Vil du allerede efter at have læst vores anbefalinger ud at købe dig en lysterapilampe? Vi giver dig her nogle gode råd, du kan have i baghovedet, når du begiver dig ud på det store marked. 

  • Hvis du føler dig deprimeret og udbrændt, kan det også betyde, at du lider af en depression. Derfor er det en god idé at gå til lægen og ikke bare tænke, at lampen løser alle problemer for dig.
  • Når du skal have en behandling, er det vigtigt, at du lytter til produktets krav. Det vil sige, at du bør stille lysterapilampen i den anbefalende afstand og kun anvende den i det anbefalede tidsrum.
  • Du skal huske ikke at bevæge dig frem og tilbage mellem lampen og dine gryder på komfuret. Som et tip skal du nemlig meget gerne sidde foran lampen, lige så længe som din behandling står på.
  • Til at starte med kan du godt blive noget nervøs for, om du overhovedet kan tåle den form for terapi. Der kan nemlig risikere at få utrolig ondt i hovedet de første par gange. Det bør dog forsvinde, når øjnene og hovedet har vænnet sig til det – men som anbefaling vil vi sige, at du ikke skal kigge direkte ind i lampen.

Produktet, der passer til dig

Den rigtige lysterapilampe kan du ikke bare købe i løbet af få timer. Det kræver nøje betragtninger og overvejelser. Vores forslag er kun et lille udpluk fra markedet. Så selvom vi har samlet de seks lamper, som vi finder bedst, kan det sagtens være, at det er en af de andre, der passer til dine behov.

Det er selvfølgelig altid lidt sværere at navigere rundt mellem de forskellige produkter, når de egentlig ligner hinanden alle sammen. Du skal derfor huske at have dine egne behov in mente, når du skal vælge din lampe. Hvor tit skal du egentlig bruge den? Hvad forlanger du af produktet? Og hvad er du villig til at betale? Spørgsmål, som du bør overveje, inden du kan kalde dig ejer af en lysterapilampe.

For der er ingen grund til at købe det dyreste produkt, hvis du kun skal bruge den en enkelt gang om måneden, er der? Det kommer meget an på dine egne forventninger til produktet. Hvis du er stærkt afhængig af en lysterapilampe, er det selvfølgelig ikke det mest optimale at købe den billigste på markedet. For selvom mange vil være fortalere for de billigste produkter, er det ikke altid sådan, du vælger det bedste produkt. For ligesom det er med fjernsyn, mobiltelefoner og køkkenapparater, hænger kvalitet og pris uløseligt sammen.

ANDRE POPULÆRE GUIDES