Mandolinjern Test – Stor Test af de 7 bedste mandolinjern

I køkkenet er der altid noget, der skal snittes og hakkes, og det kan være utroligt tidskrævende. Det kan ydermere kræve stor præcision at snitte og hakke flere forskellige råvarer. Med et mandolinjern bliver arbejdet meget nemmere, og resultatet bliver knivskarpt. Der findes utrolig mange forskellige mandolinjern ude på markedet, og der er stor forskel i både pris og kvalitet. Derfor kan det være svært at vide, hvilket mandolinjern der er pengene værd. Vi har testet forskellige mandolinjern for at gøre det lettere for dig. Vores mandolinjern-test får du her – god fornøjelse.

Hvad skal du gå efter?

Når du skal købe et mandolinjern, skal du først og fremmest gå efter at finde et, der kan opfylde dine ønsker og behov. Der er ret stor forskel på de forskellige mandolinjern; både når det kommer til kvalitet, design, holdbarhed, brugervenlighed og design. Hvis du blot skal bruge mandolinjernet en gang imellem til almindeligt hverdagsbrug, kan du sagtens nøjes med et mere simpelt og billigt mandolinjern. Hvis du derimod sætter pris på kvalitet, og du ønsker knivskarpe resultater, bør du gå efter et dyrere mandolinjern – fordi prisen oftest afspejler kvaliteten. Du skal dog være opmærksom på, at mandolinjern, der er halvt så dyre som de dyreste, typisk er mere end halvt så gode. Du må altså opveje prisen med kvaliteten på mandolinjernet, inden du bestemmer dig.

Testvinder: Good Grips fra OXO

Vi starter vores mandolinjern-test godt ud med et rigtig godt mandolinjern fra OXO; Mandolinjernet, Good Grips. Dette mandolinjern kan blive din bedste ven i køkkenet, uanset om du skal skære knivskarpe pommes frites eller snitte løgringe i papirtynde skiver. Mandolinjernet er i en super god kvalitet, der kan holde til det meste i køkkenet. Mandolinjernet står fast ved hjælp af skridsikre ben, hvilket sikrer, at du kan skære løs, uden at bekymre dig om, at mandolinjernet smutter. Der er desuden håndtag på mandolinjernet, der gør det utrolig behageligt at arbejde med.

Mandolinjernet kan bruges af alle. Både professionelle og nybegyndere kan få stor glæde af dette mandolinjern. Det kan indstilles til at skære i hele 17 forskellige tykkelser, så du kan altså virkelig lege i køkkenet med dette redskab. Ikke nok med at du kan skære helt perfekte grøntsager i præcise tykkelser, du kan også skære julienne. Der følger to forskellige julienne-blade med mandolinjernet, som du kan eksperimentere med. Der følger også en lille holder med, som du kan bruge til at stikke i grøntsagerne, inden du skærer dem. På den måde undgår du at skære dig selv. De mange dele, der følger med mandolinjernet, kan sættes fast på det, så de ikke bliver væk i køkkenskabet.

Dette mandolinjern fra OXO er et godt bud på et mandolinjern, der er værd at have i køkkenet. Det kan gøre arbejdet både lettere og bedre. Desuden er mandolinjernet utrolig nemt at rengøre efter brug. Prisen på mandolinjernet er i middelklassen, og du får altså her rigtig meget for pengene.

Japansk Mandolin, 95 mm

Japansk Mandolinjern, 95 mm kan vi bestemt ikke komme uden om i vores mandolinjern-test. Dette mandolinjern er et køkkenredskab i en utrolig god kvalitet. Du kan være sikker på, at jernet er lavet i de bedste kvalitetsmaterialer, hvilket betyder, at jernet kan holde til en hel del i køkkenet. Det japanske mandolinjern kan karakteriseres som et japansk mandolinjern, fordi det er fremstillet af jern, nærmere betegnet melamin. Der skal altså skæres rigtig mange grøntsager på dette mandolinjern, før det slides, og du kan derfor regne med, at det kan blive en fast del af dine køkkenredskaber i mange år. 

Hvis du gerne vil have skåret dine grøntsager, frugter og andre madvarer i præcise skiver eller stænger, kan dette mandolinjern anbefales. Det er utrolig effektivt og skarpt. Det betyder også, at du kan bruge jernet til andet end at skære frugt og grønt. Du kan blandt andet bruge mandolinjernet til at skære hårde oste med. Således får du altså et meget alsidigt jern, hvis du vælger dette japanske mandolinjern.

Jernet er nemt at arbejde med, og det ligger behageligt i hånden. Med jernet følger skær i tre forskellige bredder. Prisen er i middelklassen, men det er måske i virkeligheden mere værd. her får du nemlig bestemt et mandolinjern, der er en professionel kok værdig.

Japansk Mandolin, 65 mm

Dette mandolinjern er i samme serie som det ovenstående mandolinjern. Det betyder altså også, at det er i samme gode kvalitet. Mandolinjernet er produceret i jern, og derfor er det utrolig slidstærkt. Du kan derfor regne med, at det er et køkkenredskab, du kan bruge i rigtig mange år. Klingen beholder sin skarphed i utrolig lang tid, og selve jernet slides meget langsomt.

Forskellen på dette mandolinjern og det ovenstående er størrelsen. Dette mandolinjern er lidt mindre og billigere. Det betyder dog ikke, at mandolinjernet er dårligere. Måske er det endda mere ideelt til dig, hvis du ikke bruger mandolinjernet hver dag, eller hvis du bare bruger det til diverse hverdagsretter. Fordelene og specifikationerne er det samme for dette mandolinjern, som for det ovenstående: du kan skære i tre forskellige tykkelser, du får et mandolinjern i virkelig god kvalitet, og du får et mandolinjern, der er virkelig godt i forhold til prisen.

Størrelsen på mandolinjernet gør det en smule mere vanskeligt at arbejde med, men mandolinjernet kan bestemt det, det skal kunne. Hvis du leder efter et mandolinjern til hverdagsbrug, og du ikke har de store krav, er dette mandolinjern rigtig godt. Du får et skarpt mandolinjern for få penge.

Microplane Gourmet Slicer

Hvilket mandolinjern, du skal vælge, afhænger af rigtig mange ting. Der er stor forskel på de forskellige mandolinjern, og dette kommer både til udtryk i kvalitet og pris. Ofte hænger de to ting sammen, men det er lige så ofte tilfældet, at du kan erhverve dig et godt mandolinjern til billige penge. Om du skal vælge et avanceret – og ofte dyrere – mandolinjern, afhænger af, hvad dit behov er. Hvis du ikke har behov for et mandolinjern, der skal kunne klare mere avancerede løsninger, kan det være helt fint at købe et mandolinjern, der er billigere, og som måske ikke har de samme evner som et af de bedste.

Microplane Gourmet Slicer er et mandolinjern, der er ideelt til hverdagsbrug. Hvis du ikke har brug for den avancerede udgave af et mandolinjern, er dette et mandolinjern, du bør overveje. Mandolinjernet er bestemt i den billige ende af skalaen, og dette skyldes, at mandolinjernet er meget simpelt. Hvis du vil have et mandolinjern, du kan justere, er dette ikke mandolinjernet for dig. Dette mandolinjern har nemlig et fast skær på 2 mm.

Mandolinjernet er forholdsvist småt, men det er bestemt nemt at arbejde med. Jernet har et håndtag, hvilket er fordelagtigt, når du bruger redskabet i køkkenet. Desuden kan du stille mandolinjernet direkte på skærebrættet, mens du snitter og skærer. Jernet har nemlig en skridsikker fod, som gør, at det står fast på enhver overflade.

Selvom mandolinjernet er forholdsvist småt, simpelt og billigt, kan det anbefales at købe. Dette dog kun, hvis du har et begrænset behov. Hvis du vil eksperimentere med forskellige snit og tykkelser på dine grøntsager, er det ikke dette mandolinjern, du skal gå efter.

Enrico mandolinjern

Billigt mandolinjern

Når der skal skæres og hakkes og snittes, kan køkkenet ende med at ligne en slagmark fyldt med grøntsagsskræl og rester. Det kan gøre hele madlavningen til en besværlig opgave, som blot skal overstås så hurtigt som muligt. Med dette mandolinjern fra Enrico kan du dog slippe for alt rodet, og du kan holde køkkenet rent, mens du skal skære og snitte dine grøntsager. Du kan nemlig skære dine grøntsager i fine, præcise skriver direkte ned i den skål, som klingen sættes fast på. Du kan både skære og rive med dette mandolinjern. Du kan tilmed skære flotte juliennestrimler. Det hele kan du altså gøre ned i den plastskål, som følger med rivejernet. Således kan du lave en lækker og frisk salat uden at skulle bruge en masse forskellige skåle. Du kan skære, hakke og rive alle grøntsagerne til en lækker wokret, uden at du skal have grøntsagerne liggende overalt på skærebrættet.

Når du bruger mandolinjernet, kan du være sikker på, at det står fast. Bunden af den medfølgende skål er nemlig skridsikker. Derfor kan du også skære, rive og hakke dine grøntsager i en fart. Du får fire forskellige klinger med til mandolinjernet; et rivejern, et fint rivejern, et juliennejern og en almindelig knivskærer. Du kan altså skære, rive og hakke dine grøntsager i forskellige former og tykkelser. Du kan selv justere tykkelsen på skiverne med den praktiske tommelfingerskive på jernet.

Med dette jern har du altså rig mulighed for at lave en lynhurtig salat eller wokret uden at skulle bruge en masse forskellige køkkenredskaber. Mandolinjernet er fremstillet af plast, og derfor er kvaliteten af jernet heller ikke det bedste, vi har set i denne test. Dog hænger pris og kvalitet her rigtig godt sammen. Du får nemlig her et virkelig praktisk mandolinjern til en forholdsvis lav pris.

Bron-Couke Du Chef

Endelig kommer vi til toppen af kransekagen her i vores mandolinjern-test. Dette mandolinjern er det absolut bedste i denne test, men det er også det absolut dyreste. Som vi har været inde på før, hænger pris og kvalitet dog oftest sammen – og det er bestemt tilfældet her. Dette Du Chef-mandolinjern er af en fremragende kvalitet, som gør, at mandolinjernet kan være en fast del af dit køkken i rigtig mange år. Derudover er designet på mandolinjernet rigtig flot og minimalistisk, og det passer derfor ind i de fleste køkkener.

Mandolinjernet kan bruges i professionelle køkkener og restauranter, ligesom det også kan bruges i den almindelige husholdning. Det er helt utrolig skarpt, hvilket gør, at råvarerne glider let og problemfrit henover kniven. Hvis du vil skære de helt perfekte grøntsager, kan du altså gøre det med dette mandolinjern. Du kan dog også bruge det til at skære mange andre emner – simpelthen fordi det er så skarpt.

Med det skarpe mandolinjern er det vigtigt, at sikkerheden er i top. Ellers kan det hurtigt ende helt galt. Heldigvis er mandolinjernet udstyret med plastik på dets ben, som giver den mest skridsikre løsning. Stabiliteten betyder også, at du får de mest ensartede skriver, når du skærer, fordi mandolinjernet ikke glider rundt.

Mandolinjernet fra Du Chef har fire forskellige niveauer, du kan indstille det på, hvis du ønsker at ændre tykkelsen på det, du skærer. Ydermere følger der fire forskellige knivblokke med en tykkelse på henholdsvis 2, 4, 7 og 10 mm.

Prisen på dette mandolinjern er høj, men du får bestemt også, hvad du betaler for. Du får et skarpt mandolinjern, der næsten klarer hele arbejdet for dig. Det er både praktisk og rigtig flot og lækkert at se på. Mandolinjernet er ideelt til alle køkkener, hvor kvalitet er værdsat.

Mandolinjern bedst i test

Hvilket mandolinjern vinder så testen? Der er ingen tvivl om, at det mandolinjern, der er det bedste, er mandolinjernet fra Du Chef. Dette mandolinjern er i en kvalitet, der ikke kan måles med nogle af de andre i testen. Til gengæld er prisen på mandolinjernet også høj i forhold til de andre mandolinjern, vi har testet. Der er dog ingen tvivl om, at det er dette mandolinjern fra Du Chef, du skal vælge, hvis du vil have det bedste mandolinjern.

Hvis du kan nøjes med noget, der ikke er det allerbedste, er mandolinjernet fra OXO et godt valg. Dette mandolinjern er noget billigere end mandolinjernet fra Du Chef. Mandolinjernet er heller ikke helt lige så godt – men det er bestemt bedre end halvt så godt som jernet fra Du Chef.

Hvis du blot er på udkig efter et simpelt mandolinjern, kan det mindre japanske mandolinjern anbefales. Dette mandolinjern er godt til brug i det almindelige køkken, hvor det kun bliver brugt en gang imellem, når grøntsagerne skal snittes fint.

ANDRE POPULÆRE GUIDES